Συζήτηση:Μουσικό Σχολείο Ιλίου/Πρόταση επαναδημιουργίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Μουσικό Σχολείο Ιλίου (πρόταση επαναδημιουργίας)[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: παραμένει μη εγκυκλοπαιδικό - δεν επαναφέρεται --— Geraki (συζήτηση) 10:05, 31 Μαρτίου 2021 (UTC) (διαγραφή)
Μουσικό Σχολείο Ιλίου (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)

Προβαίνω στην πρόταση επαναδημιουργίας του λήμματος αυτού μιας και φαίνεται να τεκμηριώνεται με βάση την σχετική πολιτική. Οι πηγές που χρησιμοποιούνται είναι αρκετά αξιόπιστες. Οι ήδη υπάρχουσες πηγές προέκυψαν έπειτα από έρευνα στο διαδίκτυο και φαίνεται να τεκμηριώνουν πλήρως το έως τώρα περιεχόμενο. Επίσης, θεωρώ ότι η αναφορά στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως διαφωτίζει αρκετά τα πράγματα. AntonyFragakis (συζήτηση) 14:32, 1 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)

Σχόλιο Η εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) αποτελεί τον χώρο όπου δημοσιεύονται όλες οι αποφάσεις του κράτους. Έτσι τον ίδιο χώρο θα καταλάβει ο διορισμός του πρωθυπουργού με τον διορισμό του πυροσβέστη και την δημιουργία ενός ιδρύματος ή ενός σχολείου. Συνεπώς καμία εγκυκλοπαιδική αξία δεν έχει η εκ του νόμου αναφορά προσώπου ή ιδρύματος κ.λπ. σε ΦΕΚ.--Diu (συζήτηση) 20:38, 1 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)

AntonyFragakis όταν κάνουμε πρόταση επαναδημιουργίας δεν κάνουμε πρώτα την επαναδημιουργία και μετά την πρόταση. Το μετέφερα προσωρινά στο Χρήστης:AntonyFragakis/πρόχειρο. Φιλικά, -— Geraki (συζήτηση) 08:36, 2 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)

Geraki σας ευχαριστώ πολύ. Απλά δημιουργούσα το λήμμα και έπειτα ο χρήστης Glorious 93 μου υπενθύμισε τη διαδικασία. AntonyFragakis (συζήτηση) 08:43, 2 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)

διαφωνώ, η Ελλάδα έχει 48 μουσικά σχολεία. Τι το διαφορετικό έχει αυτό; σε τι ξεχωρίζει; τι διακρίσεις έχει πάρει ώστε να είναι εγκυκλοπαιδικό; από ότι βλέπω στην πρόταση δεν υπάρχει κάτι ξεχωριστό. Νομίζω ότι μπορείς να μεταφέρεις τις πληροφορίες αυτές στην σελίδα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας, τουλάχιστον προς το παρόν. "ΔώραΣ.'' (συζήτηση)
"ΔώραΣ.'' Δεν έχετε δίκιο, το σχολείο έχει συνεργαστεί επανειλημμένως με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Ίδρυμα Δόμνα Σαμίου και άλλους οργανισμούς. Έχει διαγράψει μία σημαντική καλλιτεχνική πορεία από την ίδρυσή του έως και σήμερα.AntonyFragakis (συζήτηση) 18:45, 6 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)
@AntonyFragakis: μπορεί, αλλά δεν αναφέρονται στο λήμμα. Πρόσθεσε την σημαντική καλλιτεχνική του πορεία, λοιπόν. "ΔώραΣ.'' (συζήτηση)

Υπέρ. Το Μουσικό σχολείο στο Ίλιον είναι ένα από τα πιο μεγάλα μουσικά σχολεία της Ελλάδας [1] και κατά την γνώμη μου ένα από τα πιο σημαντικά (αν και ακόμα δεν βρήκα παραπομπές για να υποστηρίξω αυτήν την άποψη). Νομίζω ότι είναι καλό να δημιουργήσουμε λήμματα για κάποια μεγάλα Μουσικά σχολεία μεταξύ των οποίων είναι το Μουσικό Σχολείο Ιλίου. Δεν θεωρώ ότι ένα μικρό άρθρο για το σχολείο παραβιάζει την αρχή της εγκυκλοπαιδικότητας. Παναγιώτης Βιδάλης (συζήτηση) 13:00, 13 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)

Σχόλιο Το λήμμα περιέχει αρκετό υλικό για το σχολείο, δεν σημαίνει όμως ότι αυτό ισοδυναμεί και με εγκυκλοπαιδικότητα. Το λήμμα περιέχει αρκετές παραπομπές που προέρχονται από μη επιτρεπτές πηγές σύμφωνα με την πολιτική, όπως π.χ. ιστολόγια και φωτογραφίες από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι περισσότερες παραπομπές είναι τετριμμένες (οι οποίες ουσιαστικά επιβεβαιώνουν το γεγονός). Δεν νομίζω ότι είναι προς το παρόν εγκυκλοπαιδικό το λήμμα, αν και αποτελεί αρκετά εκπροσωπημένο σχολείο με αρκετά δημοσιεύματα για αυτό, αν και περισσότερα δημοσιεύματα δεν σημαίνουν περισσότερη εγκυκλοπαιδικότητα. NikosLikomitros (συζήτηση) 14:31, 13 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)

Φυσικά και δεν ισοδυναμεί αυτό με την εγκυκλοπαιδικότητα. Όμως αν θυμάμαι καλά εγκυκλοπαιδικότητα είναι το κριτήριο δημιουργίας λημμάτων που είναι άξια για αναφορά. Και από όσο ξέρω, το συγκεκριμένο σχολείο έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην μουσική εκπαίδευση της Ελλάδας! AntonyFragakis (συζήτηση) 11:54, 14 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)
@AntonyFragakis: Ακόμα και ο παραπάνω ισχυρισμός, ότι δηλαδή "έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην μουσική εκπαίδευση της Ελλάδας" θα έχριζε τεκμηρίωσης. Επί της ουσίας, αυτό που χρειαζόμαστε είναι μία ένδειξη πως δεν πρόκειται για "ακόνη ένα σχολείο", αλλά κάτι άξιο προσοχής και, προφανώς, εγκυκλοπαιδικό, βάσει των σχετικών κριτηρίων. Απλές αναφορές πχ. σε άρθρο για συναυλία, όπου μεταξύ των συμμετεχόντων βρίσκονται και μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου από μόνο του δεν λέει κάτι ως προς την εγκυκλοπαιδικότητα του λήμματος. Ωστόσο, ένα εκτενές αφιέρωμα στο σχολείο, την ιστορία και τις δράσεις του (προσοχή, όχι μορφής δελτίου τύπου ή προωθητικού υλικού )θα μπορούσε να εκτιμηθεί περισσότερο (;) ως τεκμήριο εγκυκλοπαιδικότητας. 🇫🇷 Glorious 93 συζήτηση 12:00, 14 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)
Δηλαδή οι συνεργασίες με τέτοιου είδους οργανισμούς όπως το Μέγαρο και η Λυρική δεν προσμετρούνται; AntonyFragakis (συζήτηση) 12:12, 14 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)
όχι, δεν προσμετρούνται αφού είναι μορφής δελτίου τύπου "ΔώραΣ.'' (συζήτηση)
@AntonyFragakis: Για τα δελτία τύπου και τις καταχωρίσεις συντελεστών παραστάσεων εν γένει. Εδώ υπάρχει ένα λεπτό σημείο: μπορεί οι συμμετοχές αυτές του Σχολείου να είναι στοιχεία που -υπό ορισμένες συνθήκες- υποδεικνύουν εγκυκλοπαιδικότητα, ωστόσο αυτό θα πρέπει να επαληθεύεται από κατάλληλες τρίτες πηγές, όχι απλά από ανακοινώσεις. Ούτε μπορεί να είναι υποκειμενικό μας συμπέρασμα, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και κάτι συνηθισμένο για σχολεία αυτού του τύπου, οπότε όχι κάτι αξιοσημείωτο ως προς την εγκυκλοπαιδικότητα, μολονότι ασφαλώς αξιοθαύμαστο και αξιέπαινο για τους μαθητές και τους δασκάλους τους. ǁǁ ǁ Chalk19 (συζήτηση) 11:43, 25 Φεβρουαρίου 2021 (UTC)

Σχόλιο Είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι υπάρχει σελίδα για ένα μουσικό σχολείο στην Αρμενία, το Μουσικό Σχολείο Τσαϊκόφσκι του Ερεβάν, και μάλιστα σε τρείς γλώσσες. Εφόσον αυτό το Μουσικό σχολείο είναι εγκυκλοπαιδικό, γιατί να μην είναι το Μουσικό Σχολείο Ιλίου (λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας);Παναγιώτης Βιδάλης (συζήτηση) 08:00, 31 Μαρτίου 2021 (UTC)