Συζήτηση:Αρχαίο Ομφάλιον/Πρόταση διαγραφής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αρχαίο Ομφάλιον[επεξεργασία κώδικα]

Αρχαίο Ομφάλιον (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)

Symbol delete vote.svg Διαγραφή. Πιθανολογίες και εικασίες (έλλειψη σχετικών επίσημων εκτιμήσεων) και λήμμα για μια πόλη... για την οποία υπάρχει αμφιβολία για το κατά πόσο είναι όντως αυτή που πιστεύεται (?) πως είναι... Σβου υπό την παρούσα μορφή... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 22:55, 2 Αυγούστου 2017 (UTC)

"Πιθανολογείται κατά τον Χαράλαμπο Γκούβα ..." !!! Το λήμμα στηρίζεται σε απόψεις του Χ. Γκούβα; Και για ποιό λόγο οι "αρχαιολογικές απόψεις" ενός ιδιώτη γιατρού που γράφει επί παντός του επιστητού είναι βάση τεκμηρίωσης στη ΒΠ; Symbol delete vote.svg Διαγραφή. -εκτός και αν αλλάξει κάτι ριζικά, με προσθήκη έγκυρων και αποδεκτών πηγών τεκμηρίωσης. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 07:50, 3 Αυγούστου 2017 (UTC)

Ο εδώ χώρος δεν είναι χώρος κριτικής λημμάτων (υπάρχει αλλού χώρος), ούτε κριτικής χρηστών. Παρακαλώ πολύ να μην συνεχιστεί αυτή η πρακτική. Εδώ είναι χώρος για την κρίση εγκυκλοπαιδικότητα του θέματος. Το ερώτημα είναι αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν πληροφορίες από τρίτες και ανεξάρτητες πηγές για Αρχαίο Ομφάλιο, είτε βρίσκονται στο λήμμα είτε όχι. Κατά τα άλλα, εφόσον το λήμμα έχει προσωπικές απόψεις και μη τεκμηριωμένες απόψεις, αυτές μπορούν πανεύκολα να αφαιρεθούν. --Focal Point 06:21, 5 Αυγούστου 2017 (UTC)

Τα παραπάνω αφορούν τη διαδικασία και όχι το λήμμα για το οποίο δεν εκφράζω θέση σε όσα έχω γράψει μέχρι τώρα (θα γράψω παρακάτω αν βρω κάτι). --Focal Point 06:24, 5 Αυγούστου 2017 (UTC)

Επί του θέματος λοιπόν: το θέμα του ονόματος του λήμματος (Αρχαίο Ομφάλιο) είναι σαφέστατα εγκυκλοπαιδικό είτε ως έχει είτε με μικρή αλλαγή στο προσδιοριστικό. Το λήμμα όμως ως έχει αφορά «ύψωμά ... (ύψος 700m) ..(στο οποίο).. βρίσκεται μια εντυπωσιακή αρχαία ακρόπολη, η Ακρόπολη Τρίκαστρο, μή ταυτοποιημένη αρχαιολογικώς, με πολυγωνικά κυκλώπεια τείχη, άγνωστης χρονολογίας ίδρυσης», χωρίς βιβλιογραφική στήριξη. Συνεπώς θεωρώ ότι πρέπει να διαγραφεί γιατί περιέχει μόνο μη επιβεβαιωμένο και μη σχετικό περιεχόμενο. --Focal Point 07:59, 5 Αυγούστου 2017 (UTC)

Μετά την επιμέλεια του Gts-tg που το έγραψε από την αρχή, είναι ένα εγκυκλοπαιδικό λήμμα και αλλάζω την άποψή μου σε διατήρηση Symbol keep vote.svg Διατήρηση.. --Focal Point 19:48, 12 Αυγούστου 2017 (UTC)

Symbol keep vote.svg Διατήρηση. Το θέμα είναι εγκυκλοπαιδικό. Πρέπει όμως να αντικατασταθεί το μη τεκμηριωμένο περιεχόμενο του λήμματος, δηλαδή όλο, με άλλο, από αποδεκτή πηγή. Για αρχή αυτό θα μπορούσε να είναι από τη Νεά Δομή, που γράφει: «Αρχαία πόλη της Ηπείρου, στη χώρα των Χαόνων. Σύμφωνα με τη μυθολογία, χτίστηκε από τη βασίλισσα των Λυδών Ομφάλη. Ταυτίζεται με τη σημερινή Πρεμετή της Αλβανίας». Πρέπει μάλλον να αλλάξει και ο τίτλος του λήμματος σε Ομφάλιον (αρχαία πόλη) ή Ομφάλιον (αρχαία πόλη Ηπείρου). 34kor34 (συζήτηση) 05:58, 12 Αυγούστου 2017 (UTC)

Symbol delete vote.svg Διαγραφή. όπως προτείνεται και από τον συνβικιπαιδιστή 34kor34 που προτείνει τη διατήρηση, όλο το κείμενο θέλει διαγραφή. Ο μόνος σκοπός του να μην διαγραφεί θα ήταν η διατήρηση του ιστορικού, αλλά δεν βλέπω κανένα νόημα σε αυτό. --Xoristzatziki (συζήτηση) 07:20, 12 Αυγούστου 2017 (UTC)

Symbol opinion vote.svg Σχόλιο. @34kor34: Όπως γράφει και ο Xoristzatziki δε βλέπω λόγο να διατηρηθεί. Είναι τόσο μεγάλη η απόσταση ανάμεσα σε αυτά που γράφονται τώρα στο λήμμα με ένα νέο περιεχόμενο που θα βασίζεται -έστω "για αρχή"- στη Δομή, που πραγματικά δεν έχει νόημα η διατήρηση. Μπορεί να φτιαχτεί ένα νέο λήμμα από το μηδέν μετά τη διαγραφή, αν υπάρχει εγκυκλοπαιδικότητα και δεν εξαντλούνται τα νέα στοιχεία σε 1-2 γραμμές. ——Chalk19 (συζήτηση) 13:04, 12 Αυγούστου 2017 (UTC)

Λήμμα που βρίσκεται ήδη σε εγκυκλοπαίδεια δεν έχει εγκυκλοπαιδικότητα; Ποιοί νομίζεις ότι είμαστε να θέτουμε εαυτούς ανώτερα από τις υπάρχουσες εγκυκλοπαίδειες; Τόσο πια καλύτερη είναι αυτή η Βικιπαίδεια που δεν αποδέχεται λήμματα άλλων εγκυκλοπαιδειών; !!! Ας σοβαρευτούμε λιγάκι και ας αφήσουμε την εαυτοσημαντικότηα στην άκρη... --Focal Point 18:42, 12 Αυγούστου 2017 (UTC)

Πάντα σοβαρά γράφω στη ΒΠ και θα σου συνιστούσα να μου απευθύνεις το λόγο ανάλογα, χωρίς προσωπικές αιχμές περί "εαυτοσημαντικότας" (?) και ειρωνείες του τύπου "ποιοί νομίζεις..." ——Chalk19 (συζήτηση) 20:27, 12 Αυγούστου 2017 (UTC)
και εγώ σου μιλώ σοβαρά και σε εσένα και σε όσους διαβάζουν εδώ. Πιστεύω ότι η Βικιπαίδεια δεν είναι ούτε καλύτερη, ούτε χειρότερη από άλλες εγκυκλοπαίδειες. Αλλά αν μια άλλη εγκυκλοπαίδεια κρίνει ένα θέμα εγκυκλοπαιδικό, το ζήτημα έχει λήξει οριστικά και για τη Βικιπαίδεια. Αλλιώς, εμπλεκόμαστε όλοι σε παιχνίδι εαυτοσημαντικότητας, όπου πιστεύουμε ότι η Βικιπαίδεια είναι κάτι ανώτερο και ότι εμείς που ορίζουμε ότι σβήνεται είμαστε ακόμη πιο σημαντικοί. Αν κάποιος από εμάς νοιώθει έτσι, κάνει λάθος. Η Βικιπαίδεια είναι μια από τις διαθέσιμες επιλογές, ούτε καλύτερη, ούτε χειρότερη, απλά διαφορετική. Και εμείς, οι προσωρινοί, είμαστε εδώ απλά για να βοηθάμε να βγάζουμε χοντράδες και λαθάρες, όχι για να διυλίζουμε τον κώνωπα. --FocalPoint ο προσωρινός 20:45, 12 Αυγούστου 2017 (UTC)
Δεν εμπλέκομαι σε κανένα "παιχνίδι εαυτοσημαντικότητας (?)" και το τί νομίζεις FocalPoint ότι εγώ πιστεύω ή νοιώθω σε παρακαλώ να τα κρατήσεις για το εαυτό σου. Επίσης αν εσύ είσαι "εδώ απλά για να βοηθάς να βγάζουμε χοντράδες και λαθάρες" είναι η αποκλειστικά δική σου σεβαστή επιλογή, αλλά δεν μπορείς να το απαιτείς από όσες και όσους θέλουν να είναι εδώ και για να εφαρμόζουν την πολιτική σε όλο το πλάτος και μήκος και όχι μόνο χοντρικά. ——Chalk19 (συζήτηση) 20:54, 12 Αυγούστου 2017 (UTC)
Δεν απαιτώ τίποτα. Απλά επισημαίνω τη σημαντικότητα της παρούσας συζήτησης και το ρόλο όσων «εφαρμόζουν την πολιτική σε όλο το πλάτος και μήκος» (και μόνο αυτές οι λίγες λέξεις σου, εξηγούν το κάθε σου ερωτηματικό με τον πιο γραφικό τρόπο). --Focal Point 21:14, 12 Αυγούστου 2017 (UTC)
Εξακολουθείς τις προσωπικές αιχμές ("γραφικός τρόπος"), την προσωπική επίθεση εναντίον μου που ξεκίνησες χωρίς λόγο. ——Chalk19 (συζήτηση) 21:20, 12 Αυγούστου 2017 (UTC)
Το ζήτημα δεν αφορά εσένα, αλλά όλους όσους εμπλεκόμαστε σε συζητήσεις διαγραφής, όχι μόνο εδώ, αλλά σε όλες. Συγγνώμη αν ενοχλείσαι. Έσβησα τον «γραφικό τρόπο». Το ζήτημα όμως αφορά όλους μας. --Focal Point 21:47, 12 Αυγούστου 2017 (UTC)

Symbol keep vote.svg Διατήρηση. έγινε επιμέλεια και προστέθηκαν πηγές βάσει των οποίων προκύπτει εγκυκλοπαιδικότητα. Δεν υπάρχει λόγος διαγραφής. 19:22, 12 Αυγούστου 2017 (UTC)

Πρέπει να μετακινηθεί σε Ομφάλιον (Ήπειρος), δεδομένου ότι υπήρχε και άλλο, στη Θεσσαλία αν δεν κάνω λάθος. --Focal Point 19:46, 12 Αυγούστου 2017 (UTC)

Και στην Κρήτη επίσης νομίζω (πέρα από το ότι το Ομφάλιον είναι και θέμα της εκκ. αρχιτεκτονικής en:Omphalion και en:Omphalos). Η μετακίνηση νομίζω όμως ότι πρέπει να γίνει μετά την λήξη της συζήτησης εδώ. Gts-tg (συζήτηση) 19:49, 12 Αυγούστου 2017 (UTC)

Βάζω ένδειξη στο λήμμα, να μην το ξεχάσουμε. --Focal Point 20:14, 12 Αυγούστου 2017 (UTC)