Ο κακός βεζύρης
![]() |
Το λήμμα δεν περιέχει πηγές ή αυτές που περιέχει δεν επαρκούν. |
Ο Κακός Βεζύρης | |
---|---|
Είδος | Κωμωδία |
Σκηνοθεσία | Κώστας Κιμούλης Χάρης Ρώμας Άννα Χατζησοφιά |
Σενάριο | Χάρης Ρώμας Άννα Χατζησοφιά |
Πρωταγωνιστές | Χάρης Ρώμας Χρήστος Ευθυμίου Μαρία Γεωργιάδου Ναταλία Καποδίστρια Βάσω Γουλιελμάκη Γιώργος Γαλίτης Άννα Χατζησοφιά |
Αριθμός κύκλων | 1 |
Αριθμός επεισοδίων | 26 |
Μουσική τίτλων | Λία Βίσση |
Χώρα | ![]() |
Γλώσσα | Ελληνικά |
Παραγωγή | |
Εκτέλεση παραγωγής | Αναστασία Μέλλιου |
Παραγωγή | On Productions |
Φωτογραφία | Λουκάς Βαρθαλάμης |
Διάρκεια | 35-40 λεπτά / επεισόδιο |
Εταιρεία παραγωγής | ON Productions |
Προβολή | |
Τηλεοπτικός σταθμός | Mega Channel |
Αναλογία πλευρών | 4:3, Έγχρωμη εικόνα |
Ήχος | Στερεοφωνικός |
Προβολή | 6 Οκτωβρίου 1997 - 11 Μαΐου 1998 |
Χρονολόγιο | |
Προηγήθηκε | Οι Μεν Και Οι Δεν (1993-1996) |
Ακολούθησε | Κωνσταντίνου Και Ελένης (1998-2000) |
Ο Κακός Βεζύρης είναι ελληνική κωμική σειρά που προβλήθηκε από τους τηλεοπτικούς δέκτες του Mega Channel τη τηλεοπτική σεζόν 1997-1998 και ολοκληρώθηκε σε 26 επεισόδια. Το σενάριο είναι του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά, που είχαν αναλάβει και τη σκηνοθεσία, μαζί με τον Κώστα Κιμούλη.
Πρωταγωνιστές ήταν ο Χάρης Ρώμας, ο Χρήστος Ευθυμίου, η Μαρία Γεωργιάδου, η Ναταλία Καποδίστρια, η Βάσω Γουλιελμάκη, ο Γιώργος Γαλίτης και η Άννα Χατζησοφιά. Στα μετέπειτα χρόνια, ωστόσο, η σειρά αυτή προβλήθηκε σε ελάχιστες επαναλήψεις από τον σταθμό, σε αντίθεση με τον τεράστιο αριθμό επαναπροβολών που γνώρισαν άλλες δημοφιλείς σειρές του Χάρη Ρώμα. Επίσης, είναι η μοναδική σειρά που δημιούργησε ποτέ για το Mega.
Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Ο Κλέων Βεζύρης είναι πολιτικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος της Ελλάδας, του Ν.Α.Κ.Α (Νέο Αγωνιστικό Κίνημα Αναμόρφωσης) και γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ). Το Ν.Α.Κ.Α. είναι βασισμένο στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα έχει γραφεία στην οδό «Σπυρίδωνος Τρικούπη», κατ' αντιστοιχία με τα πραγματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη. Ο Κλέων είναι φιλόδοξος και έχει βλέψεις για την θέση του υπουργού. Όταν ο προηγούμενος υπουργός πεθαίνει, ο Κλέων είναι σίγουρος ότι θα είναι εκείνος που θα τον διαδεχτεί. Όμως το κόμμα θεωρεί κατάλληλο για τη θέση του υπουργού έναν εύθυμο, παχουλό άντρα, τον βουλευτή Λάρισας, Ευάγγελο Μόσχο. Ο Κλέων τότε επιστρατεύει κάθε λογής σχέδιο υπονόμευσης του Μόσχου, έτσι ώστε να πάρει αυτός την θέση, και μπλέκει έτσι σε περιπέτειες και όλο τον περίγυρο του Ευάγγελου.
Το σίριαλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Λάμπρου Κωνσταντάρα, ενώ για τον ρόλο του προηγούμενου υπουργού, χρησιμοποιήθηκε ο ρόλος του Κωνσταντάρα στη ταινία Υπάρχει Και Φιλότιμο, Ανδρέας Μαυρογιαλούρος.[1]
Η σειρά προβαλλόταν κάθε Δευτέρα στις 21:05.[1]