Maestro (τηλεοπτική σειρά)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Maestro
Το λογότυπο της σειράς
ΕίδοςΔράμα
Αισθηματικό
Κοινωνικό
Μυστηρίου
ΣκηνοθεσίαΧριστόφορος Παπακαλιάτης
Άκης Πολύζος
ΣενάριοΧριστόφορος Παπακαλιάτης
ΠρωταγωνιστέςΧριστόφορος Παπακαλιάτης
Μαρία Καβογιάννη
Κλέλια Ανδριολάτου
Χάρις Αλεξίου
Φάνης Μουρατίδης
Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου
Αντίνοος Αλμπάνης
Στεφανία Γουλιώτη
Γιάννης Τσορτέκης
Συνθέτης(ες)Κώστας Χρηστίδης
ΧώραΕλλάδα Ελλάδα
ΓλώσσαΕλληνικά
Αριθμός κύκλων3
Αριθμός επεισοδίων19
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςFoss Productions
ΠαραγωγήΚώστας Σούσουλας
Τοποθεσία γυρισμάτωνΠαξοί
Κέρκυρα
Αθήνα
ΦωτογραφίαΑντώνης Ζκέρης
ΜοντάζΣτέλλα Φιλιπποπούλου
Διάρκεια55-60 λεπτά ανά επεισόδιο
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςMega Channel
Αναλογία πλευρών16:9 (1080i, HDTV)
ΉχοςΨηφιακός
Προβολή13 Οκτωβρίου 2022
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Ιστοσελίδαmegatv.com

Maestro είναι ο τίτλος ελληνικής δραματικής κοινωνικής τηλεοπτικής σειράς σε σενάριο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και σκηνοθεσία του ίδιου από κοινού με τον Άκη Πολύζο.[1]

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στην ελληνική τηλεόραση από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel στις 13 Οκτωβρίου του 2022 και ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου με εννέα επεισόδια. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, ο δημιουργός ανακοίνωσε τον επερχόμενο δεύτερο κύκλο της σειράς.[2][3][4]

Στις 11 Νοεμβρίου του 2022, η παγκόσμια συνδρομητική πλατφόρμα Netflix απέκτησε τα δικαιώματα της σειράς και τον Δεκέμβριο, οπότε είχε ολοκληρωθεί προβολή του πρώτου κύκλου στην ελληνική τηλεόραση, ήταν διαθέσιμη για προβολή υπό τον τίτλο Maestro in Blue, κάνοντάς την την πρώτη ελληνική τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε από την πλατφόρμα.[5][6]

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ορέστης Εμμανουήλ, δάσκαλος μουσικής ταξιδεύει στους ειδυλλιακούς Παξούς για να αναλάβει το τοπικό φεστιβάλ μουσικής. Εκεί, γνωρίζει την Κλέλια, μια 19χρόνη φιλόδοξη κοπέλα που θέλει να σπουδάσει μουσική στην Αθήνα. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Παράλληλα λαμβάνει χώρα ένας φόνος ο οποίος θα αλλάξει τα σχέδια.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ηθοποιός Ρόλος
Χριστόφορος Παπακαλιάτης Ορέστης Εμμανουήλ
Κλέλια Ανδριολάτου Κλέλια
Μαρία Καβογιάννη Μαρία
Χάρις Αλεξίου Χάρις
Φάνης Μουρατίδης Φάνης
Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου Σοφία
Ορέστης Χαλκιάς Αντώνης
Γιώργος Μπένος Σπύρος
Αντίνοος Αλμπάνης Μιχάλης
Στεφανία Γουλιώτη Αλεξάνδρα
Γιάννης Τσορτέκης Χαράλαμπος
Δημήτρης Κίτσος Θάνος
Τόνια Μαράκη Γιάννα
Σάντρα Σαραφάνοβα Λίνα
Γιώργος Μπινιάρης Διονύσης

Επισκόπηση Σειράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 13 Οκτωβρίου του 2022 και προβαλλόταν κάθε Πέμπτη βράδυ, με το πρώτο επεισόδιο να σημειώνει τηλεθέαση 31,4% στο σύνολο.[7]

Κύκλος Επεισόδια Α' Προβολή
Πρεμιέρα κύκλου Φινάλε κύκλου
1 9 13 Οκτωβρίου 2022 15 Δεκεμβρίου 2022
2 6 16 Μαΐου 2024 TBA
3 4 φθινόπωρο 2024 TBA

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά αποτέλεσε την δεύτερη πιο ακριβή σειρά ανά επεισόδιο στο Mega Channel, με προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών 2.318.570€, ενώ παράλληλα το κάθε επεισόδιο της σειράς κόστισε 257.618€. Λίγες ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα της σειράς, οργανώθηκε ειδική προβολή του πρώτου επεισοδίου για ηθοποιούς, συντελεστές και δημοσιογράφους στο Μουσείο Μπενάκη.[8][9]

Γυρίσματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το κάστινγκ της σειράς ξεκίνησε το 2020 στην Αθήνα, ενώ η συνολική παραγωγή της σειράς κράτησε δυο χρόνια. Τα γυρίσματα άρχισαν τον Ιούλιο του 2021 και ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ έλαβαν χώρα σε Παξούς, Κέρκυρα και Αθήνα. Τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου αναμένεται να αρχίσουν την άνοιξη του 2023.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Group), Radiotileoptiki S. A. (OPEN Digital (15 Σεπτεμβρίου 2022). «Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Έρχεται η πολυαναμενόμενη σειρά «Maestro» - Φωτογραφίες από τα γυρίσματα». ΕΘΝΟΣ. Ανακτήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2022. 
  2. «Maestro: Πρεμιέρα για τη νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη - Όσα πρέπει να ξέρετε». www.news247.gr. Ανακτήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2022. 
  3. «Μaestro: Πώς ο Παπακαλιάτης έβαλε ψηλά τον πήχη και στις μουσικές επιλογές της νέας του σειράς». AthensVoice. Ανακτήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2022. 
  4. «Ο Παπακαλιάτης ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του «Maestro»». ΤΑ ΝΕΑ. 11 Οκτωβρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2022. 
  5. «Maestro, η πρώτη ελληνική σειρά που θα προβληθεί στο Netflix». AthensVoice. Ανακτήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2022. 
  6. «Το «Maestro» μπήκε στον κατάλογο του Netflix». ProtoThema. 24 Νοεμβρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2022. 
  7. «Nielsen Audience Measurement». www.arianna.gr. Ανακτήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2022. 
  8. ««Maestro»: Πόσο κοστίζει το κάθε επεισόδιο της σειράς του Παπακαλιάτη – Τι κρατική επιδότηση πήρε». dailymedia.com.gr. Ανακτήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2023. 
  9. «Η Χάρις Αλεξίου στη συνέντευξη τύπου για το «Maestro» και όσοι έδωσαν το «παρών»». Hello Magazine. 26 Σεπτεμβρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2022.