Κατάλογος τραγουδιών στην κορυφή του Billboard Hot 100 (2020)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το Billboard Hot 100 είναι ένας κατάλογος με τραγούδια στις ΗΠΑ, όπως καταγράφονται κάθε εβδομάδα στο περιοδικό "Billboard" το οποίο κυκλοφορεί εβδομαδιαίως στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Οι κατατάξεις πωλήσεων προκύπτουν από τη ραδιοφωνική συχνότητα που παίζει κάποιο τραγούδι, από το online streaming και από τις πωλήσεις (φυσικές ή ψηφιακές).

Κατάλογοι επιτυχιών κατά εβδομάδα του 2020[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

No. Ημερομηνία κυκλοφορίας τεύχους Τραγούδι Καλλιτέχνης/ες Παρ.
1095 4 Ιανουαρίου "All I Want for Christmas Is You" Μαράια Κάρεϊ [1][2]
επανείσοδος 11 Ιανουαρίου "Circles" Post Malone [3][4]
1096 18 Ιανουαρίου "The Box" Ρόντι Ριτς [5][6]
25 Ιανουαρίου [7][8]
1 Φεβρουαρίου [9][10]
8 Φεβρουαρίου [11]
15 Φεβρουαρίου [12]
22 Φεβρουαρίου [13][14]
29 Φεβρουαρίου [15][16]
7 Μαρτίου [17][18]
14 Μαρτίου [19]
21 Μαρτίου [20]
28 Μαρτίου [21]
1097 4 Απριλίου "Blinding Lights" The Weeknd [22]
11 Απριλίου [23][24]
1098 18 Απριλίου "Toosie Slide" Drake [25][26]
επανείσοδος 25 Απριλίου "Blinding Lights" The Weeknd [27][28]
2 Μαΐου [29][30]
1099 9 Μαΐου "The Scotts" Travis Scott και Kid Cudi (ως σόλο καλλιτέχνες για το συγκεκριμένο τραγούδι, αν και είναι ντουέτο) [31][32]
1100 16 Μαΐου "Say So" Doja Cat featuring Nicki Minaj [33][34]
1101 23 Μαΐου "Stuck with U" Αριάνα Γκράντε και Τζάστιν Μπίμπερ [35][36]
1102 30 Μαΐου "Savage" Megan Thee Stallion featuring Μπιγιονσέ [37]
1103 6 Ιουνίου "Rain on Me" Lady Gaga και Αριάνα Γκράντε [38][39]
1104 13 Ιουνίου "Rockstar" DaBaby featuring Ρόντι Ριτς [40]
20 Ιουνίου [41]
1105 27 Ιουνίου "Trollz" 6ix9ine και Νίκι Μινάζ [42][43]
επανείσοδος 4 Ιουλίου "Rockstar" DaBaby featuring Roddy Ricch [44][45]
11 Ιουλίου [46][47]
18 Ιουλίου [48][49]
25 Ιουλίου [50][51]
1 Αυγούστου [52][53]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Trust, Gary (30 Δεκεμβρίου 2019). «Mariah Carey Becomes First Artist at No. 1 on Billboard Hot 100 in Four Decades, Thanks to 'All I Want for Christmas'». Billboard. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2019. 
  2. «2020-01-04». Billboard Hot 100. 
  3. Trust, Gary (6 Ιανουαρίου 2020). «Post Malone 'Circles' Back to No. 1 on Billboard Hot 100, Maroon 5 & Roddy Ricch Reach Top Three». Billboard. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2020. 
  4. «2020-01-11». Billboard Hot 100. 
  5. Trust, Gary (13 Ιανουαρίου 2020). «Roddy Ricch's 'The Box' Bounds to No. 1 on Billboard Hot 100, Justin Bieber's 'Yummy' Debuts at No. 2». Billboard. Ανακτήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2020. 
  6. «2020-01-18». Billboard Hot 100. 
  7. Trust, Gary (21 Ιανουαρίου 2020). «Roddy Ricch's 'The Box' Rules Billboard Hot 100 for 2nd Week, Future & Drake's 'Life Is Good' Debuts at No. 2». Billboard. Ανακτήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2020. 
  8. «2020-01-25». Billboard Hot 100. 
  9. Trust, Gary (27 Ιανουαρίου 2020). «Roddy Ricch's 'The Box' Tops Billboard Hot 100 For Third Week; Eminem, Juice WRLD's 'Godzilla' Roars In at No. 3». Billboard. Ανακτήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2020. 
  10. «2020-02-01». Billboard Hot 100. 
  11. Trust, Gary (3 Φεβρουαρίου 2020). «Roddy Ricch's 'The Box' Tops Billboard Hot 100 for Fourth Week, Dua Lipa's 'Don't Start Now' Hits Top 10». Billboard. Ανακτήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2020. 
  12. Trust, Gary (10 Φεβρουαρίου 2020). «Roddy Ricch's 'The Box' Rules Billboard Hot 100 For Fifth Week, Tones and I's 'Dance Monkey' Swings Into Top Five». Billboard. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2020. 
  13. Trust, Gary (18 Φεβρουαρίου 2020). «Roddy Ricch's 'The Box' Rules Hot 100 For Sixth Week, Dua Lipa Matches Career Best With 'Don't Start Now'». Billboard. Ανακτήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2020. 
  14. «2020-02-22». Billboard Hot 100. 
  15. Trust, Gary (24 Φεβρουαρίου 2020). «Roddy Ricch's 'The Box' Tops Hot 100 For Seventh Week; Dua Lipa Hits Top 5; Justin Bieber, The Weeknd Go Top 10». Billboard. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2020. 
  16. «2020-02-29». Billboard Hot 100. 
  17. Trust, Gary (2 Μαρτίου 2020). «BTS Sets New Career Best on Hot 100 as 'On' Blasts in at No. 4; Roddy Ricch's 'The Box' Rules For Eighth Week». Billboard. Ανακτήθηκε στις 3 Μαρτίου 2020. 
  18. «2020-03-07». Billboard Hot 100. 
  19. Trust, Gary (9 Μαρτίου 2020). «Lady Gaga's 'Stupid Love' Launches at No. 5 on Hot 100, Roddy Ricch's 'The Box' Notches Ninth Week at No. 1». Billboard. Ανακτήθηκε στις 10 Μαρτίου 2020. 
  20. Trust, Gary (16 Μαρτίου 2020). «Roddy Ricch's 'The Box' Tops Hot 100 For 10th Week, Lil Uzi Vert Launches Three Songs in Top 10». Billboard. Ανακτήθηκε στις 17 Μαρτίου 2020. 
  21. Trust, Gary (23 Μαρτίου 2020). «Roddy Ricch's 'The Box' Leads Hot 100 for 11th Week, Harry Styles' 'Adore You' Hits Top 10». Billboard. Ανακτήθηκε στις 24 Μαρτίου 2020. 
  22. Trust, Gary (30 Μαρτίου 2020). «The Weeknd's 'Blinding Lights' Hits No. 1 on Billboard Hot 100, Doja Cat's 'Say So' Enters Top 10». Billboard. Ανακτήθηκε στις 31 Μαρτίου 2020. 
  23. Trust, Gary (6 Απριλίου 2020). «The Weeknd's 'Blinding Lights' Shines at No. 1 on Billboard Hot 100 For Second Week». Billboard. Ανακτήθηκε στις 7 Απριλίου 2020. 
  24. «2020-04-11». Billboard Hot 100. 
  25. Trust, Gary (13 Απριλίου 2020). «Drake Makes Historic Debut at No. 1 on Billboard Hot 100 With 'Toosie Slide'». Billboard. Ανακτήθηκε στις 14 Απριλίου 2020. 
  26. «2020-04-18». Billboard Hot 100. 
  27. Trust, Gary (20 Απριλίου 2020). «The Weeknd Returns to No. 1 on Billboard Hot 100, Doja Cat Hits Top 5, Post Malone Ties Top 10 Record». Billboard. Ανακτήθηκε στις 21 Απριλίου 2020. 
  28. «2020-04-25». Billboard Hot 100. 
  29. Trust, Gary (27 Απριλίου 2020). «The Weeknd's 'Blinding Lights' Leads Hot 100 for 4th Week, DaBaby & Roddy Ricch's 'Rockstar' Launches in Top 10». Billboard. Ανακτήθηκε στις 28 Απριλίου 2020. 
  30. «2020-05-02». Billboard Hot 100. 
  31. Trust, Gary (4 Μαΐου 2020). «Travis Scott & Kid Cudi's 'The Scotts' Debuts at No. 1 on Hot 100, Megan Thee Stallion's 'Savage' Soars to Top Five». Billboard. Ανακτήθηκε στις 5 Μαΐου 2020. 
  32. «9 Μαΐου 2020». Billboard Hot 100. 
  33. Trust, Gary (11 Μαΐου 2020). «Doja Cat's 'Say So,' Featuring Nicki Minaj, Tops Billboard Hot 100, Becoming Their First No. 1 Each». Billboard. Ανακτήθηκε στις 12 Μαΐου 2020. 
  34. «16 Μαΐου 2020». Billboard Hot 100. 
  35. Trust, Gary (18 Μαΐου 2020). «Ariana Grande & Justin Bieber's 'Stuck With U' Debuts at No. 1 on Billboard Hot 100». Billboard. Ανακτήθηκε στις 19 Μαΐου 2020. 
  36. «23 Μαΐου 2020». Billboard Hot 100. 
  37. Trust, Gary (26 Μαΐου 2020). «Megan Thee Stallion & Beyonce's 'Savage' Surges to No. 1 on Billboard Hot 100». Billboard. Ανακτήθηκε στις 26 Μαΐου 2020. 
  38. Trust, Gary (1 Ιουνίου 2020). «Lady Gaga & Ariana Grande's 'Rain on Me' Debuts at No. 1 on Billboard Hot 100». Billboard. Ανακτήθηκε στις 2 Ιουνίου 2020. 
  39. «6 Ιουνίου 2020». Billboard Hot 100. 
  40. Trust, Gary (8 Ιουνίου 2020). «DaBaby & Roddy Ricch's 'Rockstar' Rises to No. 1 on Billboard Hot 100». Billboard. Ανακτήθηκε στις 9 Ιουνίου 2020. 
  41. Trust, Gary (15 Ιουνίου 2020). «DaBaby & Roddy Ricch's 'Rockstar' Rules Hot 100 for 2nd Week, Justin Bieber & Quavo's 'Intentions' Hits Top 5». Billboard. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουνίου 2020. 
  42. Trust, Gary (22 Ιουνίου 2020). «6ix9ine & Nicki Minaj's 'Trollz' Launches at No. 1 on Billboard Hot 100, Lil Baby's 'The Bigger Picture' Debuts at No. 3». Billboard. Ανακτήθηκε στις 23 Ιουνίου 2020. 
  43. «27 Ιουνίου 2020». Billboard Hot 100. 
  44. Trust, Gary (29 Ιουνίου 2020). «DaBaby & Roddy Ricch's 'Rockstar' Returns to No. 1 on Hot 100, Jack Harlow & Lil Mosey Earn Their First Top 10s». Billboard. Ανακτήθηκε στις 30 Ιουνίου 2020. 
  45. «4 Ιουλίου 2020». Billboard Hot 100. 
  46. Trust, Gary (6 Ιουλίου 2020). «DaBaby Rules Hot 100 for Fourth Week; Jack Harlow Surges; Harry Styles, Lil Baby & 42 Dugg Hit Top 10». Billboard. Ανακτήθηκε στις 7 Ιουλίου 2020. 
  47. «11 Ιουλίου 2020». Billboard Hot 100. 
  48. Trust, Gary (13 Ιουλίου 2020). «DaBaby's 'Rockstar' Rules Hot 100 For Fifth Week, Pop Smoke's 'For the Night' Debuts in Top 10». Billboard. Ανακτήθηκε στις 14 Ιουλίου 2020. 
  49. «18 Ιουλίου 2020». Billboard Hot 100. 
  50. Trust, Gary (20 Ιουλίου 2020). «DaBaby's 'Rockstar' No. 1 on Hot 100 For Sixth Week, Juice WRLD Becomes Third Act Ever With Five Songs in Top 10 Simultaneously». Billboard. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουλίου 2020. 
  51. «25 Ιουλίου 2020». Billboard Hot 100. 
  52. Trust, Gary (27 Ιουλίου 2020). «DaBaby's 'Rockstar' Rules Hot 100 for Seventh Week, Drake Debuts Record 39th & 40th Top 10s». Billboard. Ανακτήθηκε στις 28 Ιουλίου 2020. 
  53. «1 Αυγούστου 2020». Billboard Hot 100.