Κατάλογος τραγουδιών στην κορυφή του Billboard Hot 100 (2011)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Το τραγούδι "Rolling in the Deep" της Αντέλ (φωτό) ήταν στην 1η θέση του καταλόγου επί 7 συνεχείς εβδομάδες το 2011 και ήταν το καλύτερο εκείνης της χρονιάς.
A profile picture of young dark haired woman who is looking forward.
Η Κέιτι Πέρι (φωτό) με τα τραγούδια "E.T." και "Last Friday Night (T.G.I.F.)", έγινε η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης στην ιστορία που να έχει πέντε σινγκλς από ένα άλμπουμ στην κορυφή του καταλόγου.

Το Billboard Hot 100 είναι ένας κατάλογος που κατατάσσει τα καλύτερα τραγούδια στις Ηνωμένες Πολιτείες . Τα στοιχεία του, που δημοσιεύονται από το περιοδικό Billboard και συντάσσονται από τη Nielsen SoundScan, βασίζονται συλλογικά στις εβδομαδιαίες φυσικές και ψηφιακές πωλήσεις κάθε τραγουδιού, καθώς και στην ποσότητα του airplay που λαμβάνεται στους αμερικανικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και στην ροή σε online ψηφιακά μουσικά καταστήματα.

Κατά τη διάρκεια του 2011 14 τραγούδια έφτασαν στην κορυφή στα 53 τεύχη του περιοδικού, από τα οποία το ένα, το "Firework" της Κέιτι Πέρι ξεκίνησε την πορεία του προς την πρώτη θέση στα τέλη του 2010.[1]

Το 2011 συνολικά 6 καλλιτέχνες ή συγκροτήματα ήταν για πρώτη φορά στην κορυφή: Wiz Khalifa, Αντέλ, Pitbull, Afrojack, Nayer, LMFAO, Λορίν Μπένετ, GoonRock και Κάλβιν Χάρις . Τα 6 σινγκλ ήταν συνεργασίες. Οι ποπ τραγουδίστριες Αντέλ, Ριάννα και Μπρίτνεϊ Σπίαρς πέτυχαν δύο τραγούδια η καθεμιά τους να είναι στην κορυφή στη διάρκεια του έτους.[a] Το τραγούδι με τις περισσότερες πωλήσεις και βρέθηκε στην κορυφή στον κατάλογο με τα καλύτερα τραγούδια του 2011 στο τέλος της χρονιάς (Billboard Year-End Hot 100) ήταν το "Rolling in the Deep" της Αντέλ .[2]

Τέλος, το τραγούδι με την μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής στον κατάλογο με τα καλύτερα τραγούδια του Hot 100 ήταν το We Found Love" της Ριάννα, το οποίο παρέμεινε στην κορυφή επί οκτώ εβδομάδες συνεχώς το 2011 και για δύο άλλες εβδομάδες το 2012.[3]

Ιστορικό τραγουδιών στην κορυφή ανά εβδομάδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κλειδί
Καλύτερο τραγούδι του 2011 Υποδηλώνει το καλύτερο τραγούδι του 2012
Σειρά Ημερομηνία έκδοσης Τραγούδι Καλλιτέχνες/ες Παραπομπή
996 1 Ιανουαρίου "Firework" Κέιτι Πέρι [4]
997 8 Ιανουαρίου "Grenade" Μπρούνο Μαρς [5]
επανείσοδος 15 Ιανουαρίου "Firework" Κέιτι Πέρι [6]
επανείσοδος 22 Ιανουαρίου "Grenade" Μπρούνο Μαρς [7]
998 29 Ιανουαρίου "Hold It Against Me" Μπρίτνεϊ Σπίαρς [8]
επανείσοδος 5 Φεβρουαρίου "Grenade" Μπρούνο Μαρς [9]
12 Φεβρουαρίου [10]
999 19 Φεβρουαρίου "Black and Yellow" Wiz Khalifa [11]
1000 26 Φεβρουαρίου "Born This Way" Lady Gaga [12]
5 Μαρτίου [13]
12 Μαρτίου [14]
19 Μαρτίου [15]
26 Μαρτίου [16]
2 Απριλίου [17]
1001 9 Απριλίου "E.T." Κέιτι Πέρι featuring Κάνιε Γουέστ [18]
16 Απριλίου [19]
23 Απριλίου [20]
1002 30 Απριλίου "S&M" Ριάννα featuring Μπρίτνεϊ Σπίαρς [21][22]
επανείσοδος 7 Μαΐου "E.T." Κέιτι Πέρι featuring Κάνιε Γουέστ [23]
14 Μαΐου [24]
1003 21 Μαΐου "Rolling in the Deep"dagger Αντέλ [25]
28 Μαΐου [26]
4 Ιουνίου [27]
11 Ιουνίου [28]
18 Ιουνίου [29]
25 Ιουνίου [30]
2 Ιουλίου [31]
1004 9 Ιουλίου "Give Me Everything" Pitbull featuring Ne-Yo, Afrojack και Nayer [32]
1005 16 Ιουλίου "Party Rock Anthem" LMFAO featuring Λορίν Μπένετ και GoonRock [33]
23 Ιουλίου [34]
30 Ιουλίου [35]
6 Αυγούστου [36]
13 Αυγούστου [37]
20 Αυγούστου [38]
1006 27 Αυγούστου "Last Friday Night (T.G.I.F.)" Κέιτι Πέρι [39]
3 Σεπτεμβρίου [40]
1007 10 Σεπτεμβρίου "Moves Like Jagger" Maroon 5 featuring Κριστίνα Αγκιλέρα [41]
1008 17 Σεπτεμβρίου "Someone Like You" Αντέλ [42]
επανείσοδος 24 Σεπτεμβρίου "Moves Like Jagger" Maroon 5 featuring Κριστίνα Αγκιλέρα [43]
1 Οκτωβρίου [44]
8 Οκτωβρίου [45]
επανείσοδος 15 Οκτωβρίου "Someone Like You" Αντέλ [46]
22 Οκτωβρίου [47]
29 Οκτωβρίου [48]
5 Νοεμβρίου [49]
1009 12 Νοεμβρίου "We Found Love" Ριάννα featuring Κάλβιν Χάρις [50]
19 Νοεμβρίου [51]
26 Νοεμβρίου [52]
3 Δεκεμβρίου [53]
10 Δεκεμβρίου [54]
17 Δεκεμβρίου [55]
24 Δεκεμβρίου [56]
31 Δεκεμβρίου [3]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • ^ Η Πέρι είχε τρία τραγούδια της στην 1η θέση στον κατάλογο το 2011. Όμως, το "Firework" δεν συμπεριλαμβάνεται στη μέτρηση, επειδή προηγουμένως ήταν στην κορυφή του καταλόγου το 2010.[57]


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Pietroluongo, Silvio (2010-12-08). «Katy Perry's 'Firework' Shines Over Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/949557/katy-perrys-firework-shines-over-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2010-12-08. 
  2. «Hot 100 Songs Music Chart». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/charts/year-end/2011/hot-100-songs. Ανακτήθηκε στις 2012-02-03. 
  3. 3,0 3,1 Trust, Gary (2011-12-21). «Rihanna's 'Love' Her Longest-Leading Hot 100 No. 1». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/464691/rihannas-love-her-longest-leading-hot-100-no-1. Ανακτήθηκε στις 2011-12-21. 
  4. Pietroluongo, Silvio (2010-12-23). «Katy Perry's 'Firework' Stays Atop Hot 100, Lil Wayne Cracks Top 10». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/948827/katy-perrys-firework-stays-atop-hot-100-lil-wayne-cracks-top-10. Ανακτήθηκε στις 2010-12-23. 
  5. Pietroluongo, Silvio (2010-12-29). «Bruno Mars Maneuvers to Top of Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/948658/bruno-mars-maneuvers-to-top-of-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2010-12-29. 
  6. Pietroluongo, Silvio (2011-01-06). «Katy Perry's 'Firework' Pops Back to No. 1 on Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/473765/katy-perrys-firework-pops-back-to-no-1-on-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2011-01-06. 
  7. Pietroluongo, Silvio (2011-01-13). «Bruno Mars Continues Hot 100 No. 1 Rotation with 'Grenade'». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/473660/bruno-mars-continues-hot-100-no-1-rotation-with-grenade. Ανακτήθηκε στις 2011-01-13. 
  8. Trust, Gary (2011-01-19). «Britney Spears' 'Hold It Against Me' Debuts Atop Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/473574/britney-spears-hold-it-against-me-debuts-atop-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2011-01-19. 
  9. Trust, Gary (2011-01-27). «Bruno Mars Returns To Hot 100 Summit, Britney Slips 5 Spots». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/473376/bruno-mars-returns-to-hot-100-summit-britney-slips-5-spots. Ανακτήθηκε στις 2011-01-27. 
  10. Trust, Gary (2011-02-03). «Bruno Mars Holds Off P!nk Atop Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/473266/bruno-mars-holds-off-pnk-atop-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2011-02-03. 
  11. Trust, Gary (2011-02-10). «Wiz Khalifa's 'Black And Yellow' Tops Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/473134/wiz-khalifas-black-and-yellow-tops-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2011-02-10. 
  12. Trust, Gary (2011-02-16). «Lady Gaga Claims 1,000th Hot 100 No. 1 with 'Born This Way'». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/473025/lady-gaga-claims-1000th-hot-100-no-1-with-born-this-way. Ανακτήθηκε στις 2011-02-16. 
  13. Trust, Gary (2011-02-24). «Lady Gaga's 'Born This Way' Grows Atop Grammy-Fueled Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/472902/lady-gagas-born-this-way-grows-atop-grammy-fueled-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2011-02-24. 
  14. Trust, Gary (2011-03-03). «Jennifer Lopez Leaps Onto Hot 100 with 'On the Floor'». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/472776/jennifer-lopez-leaps-onto-hot-100-with-on-the-floor. Ανακτήθηκε στις 2011-03-03. 
  15. Trust, Gary (2011-03-10). «Britney Spears' 'World' Spins Onto Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/472611/britney-spears-world-spins-onto-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2011-03-10. 
  16. Trust, Gary (2011-03-17). «Katy Perry Dominates Digital Songs, 'E.T.' Climbs Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/472491/katy-perry-dominates-digital-songs-et-climbs-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2011-03-17. 
  17. Trust, Gary (2011-03-23). «Lady Gaga, 'Glee' Songs Dominate Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/472384/lady-gaga-glee-songs-dominate-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-02-03. 
  18. Trust, Gary (2011-03-30). «Katy Perry's 'E.T.' Rockets To No. 1 On Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/472289/katy-perrys-et-rockets-to-no-1-on-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2011-03-30. 
  19. Trust, Gary (2011-04-06). «Katy Perry's 'E.T.' Widens Lead Atop Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/472182/katy-perrys-et-widens-lead-atop-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2011-04-06. 
  20. Trust, Gary (2011-04-13). «Katy Perry Takes Third Week Atop Hot 100 with Airplay Boost». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/472086/katy-perry-takes-third-week-atop-hot-100-with-airplay-boost. Ανακτήθηκε στις 2011-04-13. 
  21. Trust, Gary (2011-04-22). «Ask Billboard: Britney Spears, Rihanna, Hits Of The World». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/471908/ask-billboard-britney-spears-rihanna-hits-of-the-world. Ανακτήθηκε στις 2011-05-29. 
  22. Trust, Gary (2011-04-20). «Rihanna's 'S&M' Reigns on Hot 100, Lady Gaga's 'Judas' Debuts». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/471954/rihannas-sm-reigns-on-hot-100-lady-gagas-judas-debuts. Ανακτήθηκε στις 2011-04-20. 
  23. Trust, Gary (2011-04-27). «Katy Perry's 'E.T.' Returns To No. 1 On Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/471847/katy-perrys-et-returns-to-no-1-on-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2011-04-27. 
  24. Trust, Gary (2011-05-04). «Katy Perry Holds Off Britney Spears Atop Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/471725/katy-perry-holds-off-britney-spears-atop-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2011-05-04. 
  25. Trust, Gary (2011-05-11). «Adele's 'Rolling in the Deep' Tops Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/471630/adeles-rolling-in-the-deep-tops-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2011-05-11. 
  26. Trust, Gary (2011-05-18). «Adele Stays Atop Hot 100, Lady Gaga Makes 'Glory'-ous Start». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/471486/adele-stays-atop-hot-100-lady-gaga-makes-glory-ous-start. Ανακτήθηκε στις 2011-05-18. 
  27. Trust, Gary (2011-05-25). «Adele Remains Atop Hot 100, Lady Gaga Makes 'Hair'-Raising Bow». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/471062/adele-remains-atop-hot-100-lady-gaga-makes-hair-raising-bow. Ανακτήθηκε στις 2011-05-25. 
  28. Trust, Gary (2011-06-01). «'Idols' Scotty McCreery & Lauren Alaina Top Hot 100 Debuts, Adele Still No. 1». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/470906/idols-scotty-mccreery-lauren-alaina-top-hot-100-debuts-adele-still-no-1. Ανακτήθηκε στις 2011-06-01. 
  29. Trust, Gary (2011-06-08). «Adele's Still 'Deep' Atop Hot 100, Coldplay Makes a Splash». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/470794/adeles-still-deep-atop-hot-100-coldplay-makes-a-splash. Ανακτήθηκε στις 2011-06-08. 
  30. Trust, Gary (2011-06-15). «Adele 'Rolling' Along Atop Hot 100, Jason Aldean & Nicki Minaj Reach Top 10». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/470537/adele-rolling-along-atop-hot-100-jason-aldean-nicki-minaj-reach-top-10. Ανακτήθηκε στις 2011-06-15. 
  31. Trust, Gary (2011-06-22). «Katy Perry's 'Friday' Flies Up Hot 100, Adele Still No. 1». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/470092/katy-perrys-friday-flies-up-hot-100-adele-still-no-1. Ανακτήθηκε στις 2011-06-22. 
  32. Trust, Gary (2011-06-29). «Pitbull's 'Give Me Everything' Powers to No. 1 on Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/469483/pitbulls-give-me-everything-powers-to-no-1-on-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2011-06-29. 
  33. Trust, Gary (2011-07-06). «LMFAO Brings the 'Party' to Top of Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/469349/lmfao-brings-the-party-to-top-of-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2011-07-06. 
  34. Trust, Gary (2011-07-13). «LMFAO Keeps 'Party' Rocking Atop Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/469254/lmfao-keeps-party-rocking-atop-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2011-07-13. 
  35. Trust, Gary (2011-07-20). «LMFAO Still Atop Hot 100, Demi Lovato Debuts In Top 10». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/469163/lmfao-still-atop-hot-100-demi-lovato-debuts-in-top-10. Ανακτήθηκε στις 2011-07-20. 
  36. Trust, Gary (2011-07-27). «Bad Meets Evil Hits Top 10 on Hot 100, LMFAO Still No. 1». Prometheus Global Media. http://www.billboard.com/articles/news/468956/bad-meets-evil-hits-top-10-on-hot-100-lmfao-still-no-1. Ανακτήθηκε στις 2011-07-27. 
  37. Trust, Gary (2011-08-03). «Britney Spears Bounds Into Hot 100's Top 10, LMFAO Still No. 1». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/468222/britney-spears-bounds-into-hot-100s-top-10-lmfao-still-no-1. Ανακτήθηκε στις 2011-08-03. 
  38. Petroluongo, Silvio (2011-08-10). «LMFAO Keeps Katy Perry At Bay Atop Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/467986/lmfao-keeps-katy-perry-at-bay-atop-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2011-08-10. 
  39. Trust, Gary (2011-08-17). «Katy Perry Makes Hot 100 History: Ties Michael Jackson's Record». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/467879/katy-perry-makes-hot-100-history-ties-michael-jacksons-record. Ανακτήθηκε στις 2011-08-17. 
  40. Trust, Gary (2011-08-24). «Lil Wayne Logs Hot 100's Biggest Bow, Katy Perry Still No. 1». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/467766/lil-wayne-logs-hot-100s-biggest-bow-katy-perry-still-no-1. Ανακτήθηκε στις 2011-08-24. 
  41. Trust, Gary (2011-08-31). «Maroon 5, Christina Aguilera's 'Jagger' Moves to No. 1 on Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/467649/maroon-5-christina-aguileras-jagger-moves-to-no-1-on-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2011-08-31. 
  42. Trust, Gary (2011-09-07). «Adele's 'Someone Like You' Soars To No. 1 On Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/467566/adeles-someone-like-you-soars-to-no-1-on-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2011-09-07. 
  43. Trust, Gary (2011-09-14). «Kelly Clarkson's 'Know It All' Debuts on Hot 100, Rihanna's 'Cheers' Rises». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/467458/kelly-clarksons-know-it-all-debuts-on-hot-100-rihannas-cheers-rises. Ανακτήθηκε στις 2011-09-14. 
  44. Trust, Gary (2011-09-21). «Maroon 5, Christina Aguilera's 'Jagger' Atop Hot 100 For Third Week». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/467348/maroon-5-christina-aguileras-jagger-atop-hot-100-for-third-week. Ανακτήθηκε στις 2011-09-21. 
  45. Trust, Gary (2011-09-28). «Rihanna Roars Onto Hot 100 as LMFAO Get 'Sexy' in Top 10». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/467216/rihanna-roars-onto-hot-100-as-lmfao-get-sexy-in-top-10. Ανακτήθηκε στις 2011-09-28. 
  46. Trust, Gary (2011-10-05). «Adele Reclaims Hot 100 Throne, B.o.B Blasts Into Top 10». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/466754/adele-reclaims-hot-100-throne-bob-blasts-into-top-10. Ανακτήθηκε στις 2011-10-05. 
  47. Trust, Gary (2011-10-12). «Adele's 'Someone Like You' Atop Hot 100, Passes 2 Million Downloads». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/466091/adeles-someone-like-you-atop-hot-100-passes-2-million-downloads. Ανακτήθηκε στις 2011-10-12. 
  48. Trust, Gary (2011-10-19). «Adele Still Atop Hot 100, Snoop Dogg and Wiz Khalifa Debut». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/465602/adele-still-atop-hot-100-snoop-dogg-and-wiz-khalifa-debut. Ανακτήθηκε στις 2011-10-19. 
  49. Trust, Gary (2011-10-26). «Adele No. 1 on Hot 100 as Rihanna, Drake, Justin Bieber Surge». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/465486/adele-no-1-on-hot-100-as-rihanna-drake-justin-bieber-surge. Ανακτήθηκε στις 2011-10-26. 
  50. Trust, Gary (2011-11-02). «Rihanna's 'Found' Her Way Back to Hot 100 Summit». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/465364/rihannas-found-her-way-back-to-hot-100-summit. Ανακτήθηκε στις 2011-11-02. 
  51. Trust, Gary (2011-11-09). «Rihanna Remains Atop Hot 100, Flo Rida Reaches Top 10». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/465220/rihanna-remains-atop-hot-100-flo-rida-reaches-top-10. Ανακτήθηκε στις 2011-11-09. 
  52. Trust, Gary (2011-11-16). «Rihanna Still Atop Hot 100, Taylor Swift's 'Movie' Premieres in Top 10». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/465099/rihanna-still-atop-hot-100-taylor-swifts-movie-premieres-in-top-10. Ανακτήθηκε στις 2011-11-16. 
  53. Trust, Gary (2011-11-23). «Rihanna's 'Love' Still Leads Hot 100, Katy Perry Back in Top 10». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/464987/rihannas-love-still-leads-hot-100-katy-perry-back-in-top-10. Ανακτήθηκε στις 2011-11-23. 
  54. Trust, Gary (2011-11-30). «Rihanna Remains Atop Hot 100, American Music Awards Spur Gains». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/464901/rihanna-remains-atop-hot-100-american-music-awards-spur-gains. Ανακτήθηκε στις 2011-11-30. 
  55. Trust, Gary (2011-12-07). «Jay-Z, Kanye West Reach Hot 100's Top 10 with 'Paris'; Rihanna Still No. 1». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/42234/jay-z-kanye-west-reach-hot-100s-top-10-with-paris-rihanna-still-no-1. Ανακτήθηκε στις 2011-12-07. 
  56. Trust, Gary (2011-12-14). «Rihanna's Everlasting 'Love' Matches Her Longest Hot 100 Reign». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.biz/bbbiz/industry/record-labels/rihanna-s-everlasting-love-matches-her-longest-1005675622.story. Ανακτήθηκε στις 2011-12-14. 
  57. Silvio Pietroluongo (8 Δεκεμβρίου 2010). «Katy Perry's 'Firework' Shines Over Hot 100». Billboard. Ανακτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2011. 
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of Billboard Hot 100 number-one singles of 2011 της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).