Κατάλογος τραγουδιών στην κορυφή του Billboard Hot 100 (2012)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
A profile picture of young dark hair woman who is looking forward and smiling.
Το τραγούδι της Ριάννα (φωτό) "Diamonds" την κατέστησε (μία από τους 3 καλλιτέχνες που πέτυχαν κάτι τέτοιο) ως την πέμπτη στην ιστορία του Hot 100 με τα περισσότερα τραγούδια στον κατάλογο των τραγουδιών στην κορυφή.

Το Billboard Hot 100 είναι ένας κατάλογος που κατατάσσει τα καλύτερα τραγούδια στις Ηνωμένες Πολιτείες . Τα στοιχεία του, που δημοσιεύονται από το περιοδικό Billboard και συντάσσονται από τη Nielsen SoundScan, βασίζονται συλλογικά στις εβδομαδιαίες φυσικές και ψηφιακές πωλήσεις κάθε τραγουδιού, καθώς και στην ποσότητα του airplay που λαμβάνεται στους αμερικανικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και στην ροή σε online ψηφιακά μουσικά καταστήματα.

Κατά τη διάρκεια του 2012 συνολικά 6 καλλιτέχνες ή συγκροτήματα ήταν για πρώτη φορά στην κορυφή: Fun, Τζανέλ Μονάε, Gotye, Κίμπρα, Κάρλι Ρέι Τζέπσεν και Τέιλορ Σουίφτ. Τα δύο σινγκλ ήταν συνεργασίες, το "We Are Young" και το "Somebody That I Used to Know". Το τραγούδι του Gotye "Somebody That I Used to Know", featuring Kimbra, έγινε το τραγούδι με τις περισσότερες πωλήσεις και βρέθηκε στην κορυφή στον κατάλογο με τα καλύτερα τραγούδια του 2012 στο τέλος της χρονιάς (Billboard Year-End Hot 100).[1]

Τα τραγούδια "Call Me Maybe" της Κάρλι Ρέι Τζέπσεν και το "One More Night" των Maroon 5 ισοφάρισαν το ρεκόρ για το τραγούδι με την μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής στην 1η θέση το 2012.[2][3]


Ιστορικό τραγουδιών στην κορυφή ανά εβδομάδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κλειδί
Καλύτερο τραγούδι του 2012 Υποδηλώνει το καλύτερο τραγούδι του 2012
Σειρά Ημερομηνία έκδοσης Τραγούδι Καλλιτέχνες/ες Παραπομπή
1010 7 Ιανουαρίου "Sexy and I Know It" LMFAO [4]
14 Ιανουαρίου [5]
Επάνοδος 21 Ιανουαρίου "We Found Love" Ριάννα featuring Κάλβιν Χάρις [6]
28 Ιανουαρίου [7]
1011 4 Φεβρουαρίου "Set Fire to the Rain" Αντέλ [8]
11 Φεβρουαρίου [9]
1012 18 Φεβρουαρίου "Stronger (What Doesn't Kill You)" Κέλι Κλάρκσον [10]
25 Φεβρουαρίου [11]
1013 3 Μαρτίου "Part of Me" Κέιτι Πέρι [12]
επάνοδος 10 Μαρτίου "Stronger (What Doesn't Kill You)" Κέλι Κλάρκσον [13]
1014 17 Μαρτίου "We Are Young" Fun featuring Τζανέλ Μονάε [14]
24 Μαρτίου [15]
31 Μαρτίου [16]
7 Απριλίου [17]
14 Απριλίου [18]
21 Απριλίου [19]
1015 28 Απριλίου "Somebody That I Used to Know"dagger Gotye featuring Κίμπρα [20]
5 Μαΐου [21]
12 Μαΐου [22]
19 Μαΐου [23]
26 Μαΐου [24]
2 Ιουνίου [25]
9 Ιουνίου [26]
16 Ιουνίου [27]
1016 23 Ιουνίου "Call Me Maybe" Κάρλι Ρέι Τζέπσεν [28]
30 Ιουνίου [29]
7 Ιουλίου [30]
14 Ιουλίου [31]
21 Ιουλίου [32]
28 Ιουλίου [33]
4 Αυγούστου [34]
11 Αυγούστου [35]
18 Αυγούστου [2]
1017 25 Αυγούστου "Whistle" Flo Rida [36]
1018 1 Σεπτεμβρίου "We Are Never Ever Getting Back Together" Τέιλορ Σουίφτ [37]
8 Σεπτεμβρίου [38]
Επάνοδος 15 Σεπτεμβρίου "Whistle" Flo Rida [39]
επάνοδος 22 Σεπτεμβρίου "We Are Never Ever Getting Back Together" Τέιλορ Σουίφτ [40]
1019 29 Σεπτεμβρίου "One More Night" Maroon 5 [41]
6 Οκτωβρίου [42]
13 Οκτωβρίου [43]
20 Οκτωβρίου [44]
27 Οκτωβρίου [45]
3 Νοεμβρίου [46]
10 Νοεμβρίου [47]
17 Νοεμβρίου [48]
24 Νοεμβρίου [3]
1020 1 Δεκεμβρίου "Diamonds" Ριάννα [49]
8 Δεκεμβρίου [50]
15 Δεκεμβρίου [51]
1021 22 Δεκεμβρίου "Locked Out of Heaven" Μπρούνο Μαρς [52]
29 Δεκεμβρίου [53]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • A ^ Η Ριάννα είχε στην κορυφή του καταλόγου δύο σινγκλ της το 2012, τα "We Found Love" και "Diamonds". Ωστόσο, το τελευταίο αποκλείστηκε από το μέτρημα επειδή προηγουμένως ήταν στην κορυφή του Hot 100 στα τέλη του 2011.
  • B ^ Το "Locked Out of Heaven" ήταν επί δύο εβδομάδες στην κορυφή του Hot 100 το 2012 και 4 εβδομάδες το 2013.[53][54] Συνολικά ήταν στην πρώτη θέση επί 6 εβδομάδες.[54]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Hot 100 – 2012 Year-End chart». Billboard. Prometheus Global Media. 2012. Ανακτήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2012. 
  2. 2,0 2,1 Trust, Gary (2012-08-08). «Carly Rae Jepsen Claims Longest Hot 100 No. 1 Run of 2012». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/480541/carly-rae-jepsen-claims-longest-hot-100-no-1-run-of-2012. Ανακτήθηκε στις 2012-08-08. 
  3. 3,0 3,1 Trust, Gary (2012-11-14). «Maroon 5's 'One More Night' Ties for Hot 100's Longest Lead This Year». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/474165/maroon-5s-one-more-night-ties-for-hot-100s-longest-lead-this-year. Ανακτήθηκε στις 2012-11-14. 
  4. Trust, Gary (2011-12-28). «LMFAO Brings 'Sexy' To Hot 100 Summit». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/464631/lmfao-brings-sexy-to-hot-100-summit. Ανακτήθηκε στις 2011-12-28. 
  5. Trust, Gary (2012-01-04). «LMFAO Still 'Sexy' Atop Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/513417/lmfao-still-sexy-atop-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-01-04. 
  6. Trust, Gary (2012-01-11). «Rihanna Renews 'Love' Affair Atop Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/513318/rihanna-renews-love-affair-atop-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-01-11. 
  7. Trust, Gary (2012-01-18). «Rihanna's 'Love' Scores A Perfect 10 Atop Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/511191/rihannas-love-scores-a-perfect-10-atop-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-01-18. 
  8. Trust, Gary (2012-01-25). «Adele's 'Fire' Burns Path to Hot 100 Summit». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/509788/adeles-fire-burns-path-to-hot-100-summit. Ανακτήθηκε στις 2012-01-25. 
  9. Trust, Gary (2012-02-01). «Adele Atop Hot 100, But Kelly Clarkson Getting 'Stronger' at No. 2». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/508236/adele-atop-hot-100-but-kelly-clarkson-getting-stronger-at-no-2. Ανακτήθηκε στις 2012-02-01. 
  10. Trust, Gary (2012-02-08). «Kelly Clarkson Drives 'Stronger' to Hot 100 Summit». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/506279/kelly-clarkson-drives-stronger-to-hot-100-summit. Ανακτήθηκε στις 2012-02-08. 
  11. Trust, Gary (2012-02-15). «Whitney Houston Returns to Hot 100's Top 10 with 'I Will Always Love You'». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/505143/whitney-houston-returns-to-hot-100s-top-10-with-i-will-always-love-you. Ανακτήθηκε στις 2012-02-15. 
  12. Trust, Gary (2012-02-22). «Katy Perry's 'Part of Me' Debuts Atop Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/504485/katy-perrys-part-of-me-debuts-atop-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-02-22. 
  13. Trust, Gary (2012-02-29). «Kelly Clarkson Returns to Hot 100 Peak, The Wanted Hit Top 10». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/502983/kelly-clarkson-returns-to-hot-100-peak-the-wanted-hit-top-10. Ανακτήθηκε στις 2012-02-29. 
  14. Trust, Gary (2012-03-07). «Fun.-tastic! 'We Are Young' Tops Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/502854/fun-tastic-we-are-young-tops-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-03-07. 
  15. Trust, Gary (2012-03-14). «Fun.'s 'We Are Young' Remains Atop Revised Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/501894/funs-we-are-young-remains-atop-revised-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-03-14. 
  16. Trust, Gary (2012-03-21). «Fun. Still No. 1 on Hot 100, Flo Rida Enters Top 10». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/499406/fun-still-no-1-on-hot-100-flo-rida-enters-top-10. Ανακτήθηκε στις 2012-03-21. 
  17. Trust, Gary (2012-03-28). «Fun. Notch Fourth Week Atop Billboard Hot 100». Billboard (Nielson Business Media, Inc). http://www.billboard.com/articles/news/498734/fun-notch-fourth-week-atop-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-03-28. 
  18. Trust, Gary (2012-04-04). «Justin Bieber's 'Boyfriend' Debuts at No. 2 on Hot 100». Billboard (Nielson Business Media, Inc). http://www.billboard.com/articles/news/497102/justin-biebers-boyfriend-debuts-at-no-2-on-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-04-04. 
  19. Trust, Gary (2012-04-11). «Hot 100: Fun. Makes Digital Sales History in Sixth Week at No. 1». Billboard (Nielson Business Media, Inc). http://www.billboard.com/articles/news/496322/hot-100-fun-makes-digital-sales-history-in-sixth-week-at-no-1. Ανακτήθηκε στις 2012-04-11. 
  20. Trust, Gary (2012-04-18). «Gotye's 'Somebody That I Used to Know' Roars to No. 1 on Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/493385/gotyes-somebody-that-i-used-to-know-roars-to-no-1-on-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-04-18. 
  21. Trust, Gary (2012-04-25). «Maroon 5's 'Payphone' Charges Onto Hot 100». Billboard (Nielson Business Media, Inc). http://www.billboard.com/articles/news/490669/maroon-5s-payphone-charges-onto-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-04-25. 
  22. Trust, Gary (2012-05-02). «Gotye Still Atop Hot 100, Carly Rae Jepsen Hits Top 5». Billboard (Nielson Business Media, Inc). http://www.billboard.com/articles/news/489222/gotye-still-atop-hot-100-carly-rae-jepsen-hits-top-5. Ανακτήθηκε στις 2012-05-02. 
  23. Trust, Gary (2012-05-09). «Gotye's Hot 100 Leader Expands Multi-Format Domination». Billboard (Nielson Business Media, Inc). http://www.billboard.com/articles/news/488788/gotyes-hot-100-leader-expands-multi-format-domination. Ανακτήθηκε στις 2012-05-09. 
  24. Trust, Gary (2012-05-16). «Train's 'Drive By' Completes Trip to Hot 100's Top 10». Billboard (Nielson Business Media, Inc). http://www.billboard.com/articles/news/488416/trains-drive-by-completes-trip-to-hot-100s-top-10. Ανακτήθηκε στις 2012-05-16. 
  25. Trust, Gary (2012-05-23). «Carly Rae Jepsen Jumps to No. 2 on Hot 100, Gotye Still No. 1». Billboard (Nielson Business Media, Inc). http://www.billboard.com/articles/news/486833/carly-rae-jepsen-jumps-to-no-2-on-hot-100-gotye-still-no-1. Ανακτήθηκε στις 2012-05-23. 
  26. Trust, Gary (2012-05-30). «Phillip Phillips Storms Hot 100's Top 10, Gotye Has Year's Longest-Running No. 1». Billboard (Nielson Business Media, Inc). http://www.billboard.com/articles/news/485449/phillip-phillips-storms-hot-100s-top-10-gotye-has-years-longest-running-no-1. Ανακτήθηκε στις 2012-05-30. 
  27. Trust, Gary (2012-06-06). «Rihanna Scores 22nd Hot 100 Top 10, Gotye No. 1 for Eighth Week». Billboard (Nielson Business Media, Inc). http://www.billboard.com/articles/news/483810/rihanna-scores-22nd-hot-100-top-10-gotye-no-1-for-eighth-week. Ανακτήθηκε στις 2012-06-06. 
  28. Trust, Gary (2012-06-13). «Carly Rae Jepsen Hits No. 1: 'Call' Connects Atop Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/483316/carly-rae-jepsen-hits-no-1-call-connects-atop-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-06-13. 
  29. Trust, Gary (2012-06-20). «Carly Rae Jepsen Continues New Artists' Dominance Atop Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/482845/carly-rae-jepsen-continues-new-artists-dominance-atop-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-06-20. 
  30. Trust, Gary (2012-06-27). «Usher, Ellie Goulding Hit Hot 100's Top 10; Carly Rae Jepsen Still No. 1». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/482543/usher-ellie-goulding-hit-hot-100s-top-10-carly-rae-jepsen-still-no-1. Ανακτήθηκε στις 2012-06-27. 
  31. Trust, Gary (2012-07-04). «Long-Distance 'Call': Carly Rae Jepsen Still Atop Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/482110/long-distance-call-carly-rae-jepsen-still-atop-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-07-04. 
  32. Trust, Gary (2012-07-11). «Carly Rae Jepsen Still No. 1, Nicki Minaj Makes History On Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/481748/carly-rae-jepsen-still-no-1-nicki-minaj-makes-history-on-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-07-11. 
  33. Trust, Gary (2012-07-18). «Pink Plants a Big 'Kiss' in Hot 100's Top 10». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/481252/pink-plants-a-big-kiss-in-hot-100s-top-10. Ανακτήθηκε στις 2012-07-18. 
  34. Trust, Gary (2012-07-25). «Carly Rae Jepsen's 'Call Me Maybe' Spends Seventh Week Atop Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/480787/carly-rae-jepsens-call-me-maybe-spends-seventh-week-atop-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-07-25. 
  35. Trust, Gary (2012-08-01). «Carly Rae Jepsen Ties Gotye for Hot 100's Longest Rule This Year». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/480666/carly-rae-jepsen-ties-gotye-for-hot-100s-longest-rule-this-year. Ανακτήθηκε στις 2012-08-01. 
  36. Trust, Gary (2012-08-15). «Flo Rida's 'Whistle' Works Way to Top of Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/480425/flo-ridas-whistle-works-way-to-top-of-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-08-15. 
  37. Trust, Gary (2012-08-22). «Taylor Swift Scores First Hot 100 No. 1». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/480315/taylor-swift-scores-first-hot-100-no-1. Ανακτήθηκε στις 2012-08-22. 
  38. Trust, Gary (2012-08-29). «Taylor Swift's 'Never Ever' Fever Persists At No. 1 On Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/475355/taylor-swifts-never-ever-fever-persists-at-no-1-on-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-08-29. 
  39. Trust, Gary (2012-09-05). «Flo Rida's 'Whistle' Returns to No. 1 on Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/475269/flo-ridas-whistle-returns-to-no-1-on-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-09-05. 
  40. Trust, Gary (2012-09-12). «Taylor Swift's 'Never' Is Hot 100's Longest-Leading Country Song Since 1980». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/475154/taylor-swifts-never-is-hot-100s-longest-leading-country-song-since-1980. Ανακτήθηκε στις 2012-09-12. 
  41. Trust, Gary (2012-09-19). «Maroon 5 Reaches No. 1 On Hot 100 with 'One More Night'». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/475016/maroon-5-reaches-no-1-on-hot-100-with-one-more-night. Ανακτήθηκε στις 2012-09-19. 
  42. Trust, Gary (2012-09-26). «Maroon 5 Still Tops Hot 100, PSY One Step From No. 1». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/474916/maroon-5-still-tops-hot-100-psy-one-step-from-no-1. Ανακτήθηκε στις 2012-09-26. 
  43. Trust, Gary (2012-10-03). «Psy Can't Beat Maroon 5 in Close Race for Hot 100's Top Spot». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/474810/psy-cant-beat-maroon-5-in-close-race-for-hot-100s-top-spot. Ανακτήθηκε στις 2012-10-03. 
  44. Trust, Gary (2012-10-10). «Maroon 5 Keeps PSY Out of Hot 100's Summit Again». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/474722/maroon-5-keeps-psy-out-of-hot-100s-summit-again. Ανακτήθηκε στις 2012-10-10. 
  45. Trust, Gary (2012-10-17). «PSY Still Stuck At No. 2 as Maroon 5 Tops Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/474594/psy-still-stuck-at-no-2-as-maroon-5-tops-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-10-17. 
  46. Trust, Gary (2012-10-24). «Maroon 5 Spend 'One More' Week Atop Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/474494/maroon-5-spend-one-more-week-atop-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-10-24. 
  47. Trust, Gary (2012-10-31). «Maroon 5, PSY Spend a Sixth Week in Hot 100's Top Spots». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/474391/maroon-5-psy-spend-a-sixth-week-in-hot-100s-top-spots. Ανακτήθηκε στις 2012-10-31. 
  48. Trust, Gary (2012-11-07). «Maroon 5 Spends Eighth Week Atop Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/474276/maroon-5-spends-eighth-week-atop-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-11-07. 
  49. Trust, Gary (2012-11-20). «Rihanna's 'Diamonds' Shines Atop Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/474056/rihannas-diamonds-shines-atop-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-11-20. 
  50. Trust, Gary (2012-11-28). «Rihanna Scores Double Domination Atop Hot 100, Billboard 200». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/473967/rihanna-scores-double-domination-atop-hot-100-billboard-200. Ανακτήθηκε στις 2012-11-28. 
  51. Trust, Gary (2012-12-05). «Rihanna Remains Atop Hot 100, Adds Radio Songs Reign». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/473844/rihanna-remains-atop-hot-100-adds-radio-songs-reign. Ανακτήθηκε στις 2012-12-05. 
  52. Trust, Gary (2012-12-12). «Bruno Mars Makes 'Heaven'-ly Ascent To No. 1 On Hot 100». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1481445/bruno-mars-makes-heaven-ly-ascent-to-no-1-on-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2012-12-12. 
  53. 53,0 53,1 Trust, Gary (2012-12-12). «Bruno Mars Has Top Hot 100 Spot 'Locked' Up Again». Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/articles/news/1481307/bruno-mars-has-top-hot-100-spot-locked-up-again. Ανακτήθηκε στις 2012-12-19. 
  54. 54,0 54,1 Gary, Trust (16 Ιανουαρίου 2013). «Bruno Mars Leads Hot 100 as Justin Timberlake's 'Suit & Tie' Debuts». Billboard. Prometheus Global Media. Ανακτήθηκε στις 24 Μαΐου 2013. 
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of Billboard Hot 100 number-one singles of 2012 της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).