Κατάλογος τραγουδιών στην κορυφή του Billboard Hot 100 (2014)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
To "Happy" του Φάρελ Γουίλιαμς (φωτό) ήταν στην κορυφή του Hot 100 επί 10 εβδομάδες, η μεγαλύτερη παραμονή για οποιοδήποτε σινγκλ το 2014. Στη συνέχεια κατατάχθηκε ως το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς.[1]

Το Billboard Hot 100 είναι ένας κατάλογος που κατατάσσει τα καλύτερα τραγούδια στις Ηνωμένες Πολιτείες . Τα στοιχεία του, που δημοσιεύονται από το περιοδικό Billboard και συντάσσονται από τη Nielsen SoundScan, βασίζονται συλλογικά στις εβδομαδιαίες φυσικές και ψηφιακές πωλήσεις κάθε τραγουδιού, καθώς και στην ποσότητα του airplay που λαμβάνεται στους αμερικανικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και στην ροή σε online ψηφιακά μουσικά καταστήματα.

Κατά τη διάρκεια του 2014 9 σινγκλς έφτασαν στην κορυφή στο Hot 100. Ένα δέκατο, το "The Monster" του Έμινεμ με τη συμμετοχή της Ριάννα, ξεκίνησε την πορεία του στην κορυφή τον Δεκέμβριο του 2013.[2]

Από τα συνολικά 10 τραγούδια, τα 4 ήταν συνεργασίες. Από τους συνολικά 13 καλλιτέχνες ή συγκροτήματα που είχαν τραγούδι στην πρώτη θέση του Hot 100, οι 6 — Juicy J, Τζον Λέτζεντ, Ίγκι Αζαλέα, Charli XCX, Magic! και Μέγκαν Τρέινορ — πέτυχαν κάτι τέτοιο για πρώτη φορά. Το τραγούδι με την μεγαλύτερη διάρκεια παρουσίας (10 εβδομάδες) στην πρώτη θέση του καταλόγου για όλη την χρονιά ήταν το "Happy" του Φάρελ Γουίλιαμς και το ίδιο τραγούδιβρέθηκε στην κορυφή του καταλόγου με τα 100 καλύτερα τραγούδια στο τέλος της χρονιάς (Billboard Year-End Hot 100).[1]

Το τραγούδι "Fancy" της Ίγκι Αζαλέα έφτασε στην πρώτη θέση του καταλόγου τον Ιούνιο.[3]Την έκτη από τις 7 συνολικά εβδομάδες που ήταν στην κορυφή, το "Fancy" έγινε το μακροβιότερο σινγκλ (εκείνο με την μεγαλύτερη διάρκεια παρουσίας στο τσαρτ) από γυναίκα ράπερ στον κατάλογο.[4]

Το τραγούδι "Blank Space" της Τέιλορ Σουίφτ έφτασε στο νούμερο ένα τον Νοέμβριο, βάζοντας ένα τέλος στην παρουσία του δικού της τραγουδιού "Shake It Off".[5] Η Σουίφτ έγινε η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης στην ιστορία του Hot 100, που αντικατέστησε την ίδια στην κορυφή του καταλόγου.[5] Με τα τραγούδια "Shake It Off" και "Blank Space", η Σουίφτ ήταν επίσης η μοναδική καλλιτέχνης που είχε πολλά τραγούδια στην κορυφή το 2014.[5]

Ιστορικό τραγουδιών στην κορυφή ανά εβδομάδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κλειδί
Καλύτερο τραγούδι του 2014 Υποδηλώνει το καλύτερο τραγούδι του 2014
Σειρά Ημερομηνία έκδοσης Τραγούδι Καλλιτέχνες/ες Παραπομπή
1031 4 Ιανουαρίου "The Monster" Έμινεμ featuring Ριάννα [6]
11 Ιανουαρίου [7]
1032 18 Ιανουαρίου "Timber" Pitbull featuring Κέσα [8]
25 Ιανουαρίου [9]
1 Φεβρουαρίου [10]
1033 8 Φεβρουαρίου "Dark Horse" Κέιτι Πέρι featuring Juicy J [11]
15 Φεβρουαρίου [12]
22 Φεβρουαρίου [13]
1 Μαρτίου [14]
1034 8 Μαρτίου "Happy" dagger[1] Φάρελ Γουίλιαμς [15]
15 Μαρτίου [16]
22 Μαρτίου [17]
29 Μαρτίου [18]
5 Απριλίου [19]
12 Απριλίου [20]
19 Απριλίου [21]
26 Απριλίου [22]
3 Μαΐου [23]
10 Μαΐου [24]
1035 17 Μαΐου "All of Me" Τζον Λέτζεντ [25]
24 Μαΐου [26]
31 Μαΐου [27]
1036 7 Ιουνίου "Fancy" Ίγκι Αζαλέα featuring Charli XCX [3]
14 Ιουνίου [28]
21 Ιουνίου [29]
28 Ιουνίου [30]
5 Ιουλίου [31]
12 Ιουλίου [4]
19 Ιουλίου [32]
1037 26 Ιουλίου "Rude" Magic! [33]
2 Αυγούστου [34]
9 Αυγούστου [35]
16 Αυγούστου [36]
23 Αυγούστου [37]
30 Αυγούστου [38]
1038 6 Σεπτεμβρίου "Shake It Off" Τέιλορ Σουίφτ [39]
13 Σεπτεμβρίου [40]
1039 20 Σεπτεμβρίου "All About That Bass" Μέγκαν Τρέινορ [25]
27 Σεπτεμβρίου [41]
4 Οκτωβρίου [42]
11 Οκτωβρίου [43]
18 Οκτωβρίου [44]
25 Οκτωβρίου [45]
1 Νοεμβρίου [46]
8 Νοεμβρίου [47]
επάνοδος 15 Νοεμβρίου "Shake It Off" Τέιλορ Σουίφτ [48]
22 Νοεμβρίου [49]
1040 29 Νοεμβρίου "Blank Space" [5]
6 Δεκεμβρίου [50]
13 Δεκεμβρίου [51]
20 Δεκεμβρίου [52]
27 Δεκεμβρίου [53]


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 1,2 Caulfield, Keith (9 Δεκεμβρίου 2014). «The Year in Pop 2014: One Direction, 'Frozen,' & Pharrell Dominate». Billboard.com. Ανακτήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2014. 
  2. Trust, Gary (2013-12-11). «Eminem, Rihanna Rule Hot 100 With 'The Monster'». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5820081/eminem-rihanna-rule-hot-100-with-the-monster. Ανακτήθηκε στις 2015-01-18. 
  3. 3,0 3,1 Trust, Gary (2014-05-28). «Iggy Azalea Tops Hot 100 With 'Fancy,' Matches Beatles' Historic Mark». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6099390/iggy-azalea-tops-hot-100-fancy-matches-beatles. Ανακτήθηκε στις 2014-05-28. 
  4. 4,0 4,1 Trust, Gary (2014-07-02). «Iggy Azalea Claims Longest Hot 100 Reign For A Female Rapper With 'Fancy'». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6143261/hot-100-iggy-azalea-fancy-magic-rude-shawn-mendes. Ανακτήθηκε στις 2014-07-02. 
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 Trust, Gary (2014-11-19). «Taylor Swift Makes Hot 100 History With 'Blank Space'». Billboard. http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/6320061/taylor-swift-blank-space-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2014-11-19. 
  6. Trust, Gary (2013-12-26). «Eminem, Rihanna Top Hot 100; Beyonce Debuts». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5847923/eminem-rihanna-top-hot-100-beyonce-debuts. Ανακτήθηκε στις 2013-12-26. 
  7. Trust, Gary (2014-01-02). «Eminem, Rihanna Rule Hot 100 for a Fourth Week; Miley Cyrus Returns». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5855137/eminem-rihanna-rule-hot-100-for-a-fourth-week-miley-cyrus-returns. Ανακτήθηκε στις 2014-01-02. 
  8. Trust, Gary (2014-01-08). «Pitbull, Ke$ha Take 'Timber' to Top of Hot 100». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5862620/pitbull-kesha-take-timber-to-top-of-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2014-01-08. 
  9. Trust, Gary (2014-01-15). «Pitbull and Ke$ha's 'Timber' Remains Atop Hot 100». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5869763/pitbull-kesha-timber-remains-atop-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2014-01-15. 
  10. Trust, Gary (2014-01-22). «Pitbull & Ke$ha's 'Timber' Still Tops Hot 100; Bastille, Lorde Reach Top 10». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5877859/pitbull-kehas-timber-still-tops-hot-100-bastille-lorde-reach-top-10. Ανακτήθηκε στις 2014-01-26. 
  11. Trust, Gary (2014-01-29). «Katy Perry's 'Dark Horse' Gallops to No. 1 On Hot 100». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5885830/katy-perry-dark-horse-hot-100-no-1. Ανακτήθηκε στις 2014-01-29. 
  12. Trust, Gary (2014-02-05). «Katy Perry Tops Hot 100, Beyonce Bounds to No. 2». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5894008/katy-perry-tops-hot-100-beyonce-bounds-to-no-2. Ανακτήθηκε στις 2014-02-05. 
  13. Trust, Gary (2014-02-12). «Katy Perry Rules Hot 100, Pharrell Flies to No. 2». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5901262/katy-perry-rules-hot-100-pharrell-flies-to-no-2. Ανακτήθηκε στις 2014-02-12. 
  14. Trust, Gary (2014-02-19). «Katy Perry's 'Dark Horse' Ekes Out Hot 100 Win Over Pharrell's 'Happy'». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5908526/katy-perrys-dark-horse-ekes-out-hot-100-win-over-pharrells-happy. Ανακτήθηκε στις 2014-02-19. 
  15. Trust, Gary (2014-02-26). «Pharrell Williams' 'Happy' Hits No. 1 On Hot 100». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5915783/pharrell-williams-happy-hits-no-1-on-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2014-02-26. 
  16. Trust, Gary (2014-03-05). «Pharrell's 'Happy' Holds at No. 1 On Hot 100». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5923189/pharrell-williams-happy-holds-at-no-1-on-hot-100-chart. Ανακτήθηκε στις 2014-03-05. 
  17. Trust, Gary (2014-03-12). «Pharrell Williams, Idina Menzel Ride Oscar Gains On Hot 100». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5930474/pharrell-williams-idina-menzel-ride-oscar-gains-on-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2014-03-12. 
  18. Trust, Gary (2014-03-19). «Pharrell Williams Tops Hot 100 Again; Soko Surprises With Top 10 Debut». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/5937710/pharrell-williams-tops-hot-100-again-soko-surprises-with-top-10-debut. Ανακτήθηκε στις 2014-03-19. 
  19. Trust, Gary (2014-03-26). «Pharrell Williams Leads Hot 100; John Legend, Idina Menzel On the Move». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6021173/pharrell-williams-leads-hot-100-john-legend-idina-menzel-on-the-move. Ανακτήθηκε στις 2014-03-26. 
  20. Trust, Gary (2014-04-02). «Pharrell Williams' 'Happy' Holds Atop Hot 100; DJ Snake & Lil Jon Hit Top 10». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6032600/pharrell-williams-happy-hot-100-dj-snake-lil-jon-hit-top-10. Ανακτήθηκε στις 2014-04-02. 
  21. Trust, Gary (2014-04-09). «Pharrell Williams Leads Hot 100; John Legend Gains At No. 2». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6042268/hot-100-pharrell-williams-john-legend-katy-perry. Ανακτήθηκε στις 2014-04-09. 
  22. Trust, Gary (2014-04-16). «Pharrell Williams Tops Hot 100; Ed Sheeran Blasts In at No. 15». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6055524/pharrell-williams-tops-hot-100-ed-sheeran-blasts-in-at-no-15. Ανακτήθηκε στις 2014-04-16. 
  23. Trust, Gary (2014-04-23). «Pharrell Williams Still Atop Hot 100; Justin Timberlake, Chris Brown Reach Top 10». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6062909/pharrell-williams-still-atop-hot-100-justin-timberlake-chris-brown-reach-top. Ανακτήθηκε στις 2014-04-23. 
  24. Trust, Gary (2014-04-30). «Pharrell Williams Tops Hot 100 For 10th Week, Iggy Azalea Vaults Into Top 10». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6070358/pharrell-williams-tops-hot-100-chart-10-weeks-iggy-azalea-top-10. Ανακτήθηκε στις 2014-04-30. 
  25. 25,0 25,1 Trust, Gary (2014-05-07). «John Legend's 'All Of Me' Tops Hot 100, Ariana Grande Debuts At No. 3». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6077635/hot-100-john-legend-all-of-me-ariana-grande-iggy-azalea. Ανακτήθηκε στις 2014-05-07. 
  26. Trust, Gary (2014-05-14). «John Legend Leads Hot 100, Paramore Hits Top 10». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6084939/john-legend-hot-100-chart-paramore-top-10. Ανακτήθηκε στις 2014-05-14. 
  27. Trust, Gary (2014-05-21). «Michael Jackson, Coldplay Hit Hot 100's Top 10; John Legend Still No. 1». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6092276/michael-jackson-coldplay-hot-100-top-10-john-legend-no-1. Ανακτήθηκε στις 2014-05-21. 
  28. Trust, Gary (2014-06-04). «Iggy Azalea Remains Atop Hot 100 With 'Fancy'; MAGIC!, Calvin Harris Hit Top 10». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6106532/iggy-azalea-hot-100-fancy-magic-calvin-harris. Ανακτήθηκε στις 2014-06-04. 
  29. Trust, Gary (2014-06-10). «Iggy Azalea Continues Record-Tying Run Atop Hot 100; Sam Smith Soars Into Top 10». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6114212/iggy-azalea-hot-100-sam-smith-top-ten. Ανακτήθηκε στις 2014-06-10. 
  30. Trust, Gary (2014-06-18). «Iggy Azalea's 'Fancy' No. 1 On Hot 100 For Fourth Week; PSY Debuts In Top 30». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6121624/iggy-azalea-fancy-no-1-hot-100-four-weeks-psy-debuts-top-30. Ανακτήθηκε στις 2014-06-18. 
  31. Trust, Gary (2014-06-25). «Iggy Azalea Leads Hot 100 For Fifth Week, Maroon 5 Debuts In Top 20». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6133923/hot-100-iggy-azalea-maroon-5-fancy-maps. Ανακτήθηκε στις 2014-06-25. 
  32. Trust, Gary (2014-07-09). «Iggy Azalea Tops Hot 100 For Seventh Week, Maroon 5's 'Maps' Finds Top 10». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6150450/hot-100-iggy-azalea-fancy-maroon-5-maps. Ανακτήθηκε στις 2014-07-09. 
  33. Trust, Gary (2014-07-16). «MAGIC!'s 'Rude' Tops Hot 100; Iggy Azalea's 'Fancy' Falls to No. 2». Billboard. http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/6157715/magic-rude-hot-100-iggy-azalea-fancy-sam-smith-disclosure-latch. Ανακτήθηκε στις 2014-07-16. 
  34. Trust, Gary (2014-07-23). «MAGIC!'s 'Rude' No. 1 On Hot 100, Sam Smith's 'Stay With Me' Surges». Billboard. http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/6176808/magic-rude-no-1-hot-100-sam-smith-stay-with-me-iggy-azalea. Ανακτήθηκε στις 2014-07-23. 
  35. Trust, Gary (2014-07-30). «MAGIC! No. 1 On Hot 100, Sia Swings Into Top 10». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6193717/hot-100-magic-rude-sia-chandelier-jason-aldean. Ανακτήθηκε στις 2014-07-30. 
  36. Trust, Gary (2014-08-06). «MAGIC! Maintains No. 1 Perch on Hot 100; 'Bang Bang,' Meghan Trainor Soar Into Top 10». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6207100/hot-100-magic-rude-bang-bang-meghan-trainor. Ανακτήθηκε στις 2014-08-06. 
  37. Trust, Gary (August 13, 2014). «MAGIC! Still No. 1 On Hot 100 as Meghan Trainor & Charli XCX Soar». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6214513/hot-100-magic-charli-xcx-meghan-trainor. Ανακτήθηκε στις August 13, 2014. 
  38. Trust, Gary (2014-08-20). «Ariana Grande, Iggy Azalea Triple Up In Hot 100's Top 10, MAGIC! Still No. 1». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6221978/hot-100-ariana-grande-iggy-azalea-top-10-magic. Ανακτήθηκε στις 2014-08-20. 
  39. Trust, Gary (2014-08-27). «Taylor Swift's 'Shake It Off' Debuts At No. 1 On Hot 100». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6229439/taylor-swift-shake-it-off-no-1-hot-100-nicki-minaj-anaconda. Ανακτήθηκε στις 2014-08-27. 
  40. Trust, Gary (2014-09-03). «Taylor Swift's 'Shake It Off' Holds At No. 1 On Hot 100». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6236690/taylor-swifts-shake-it-off-holds-at-no-1-on-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2014-09-03. 
  41. Trust, Gary (2014-09-17). «Meghan Trainor Leads Hot 100's All-Female Top Five Again». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6251722/hot-100-meghan-trainor-no-1-females-top-five. Ανακτήθηκε στις 2014-09-17. 
  42. Trust, Gary (2014-09-24). «Meghan Trainor No. 1 On Hot 100, Jeremih Hits Top 10, Jennifer Lopez Debuts». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6259336/hot-100-meghan-trainor-jeremih-jennifer-lopez. Ανακτήθηκε στις 2014-09-24. 
  43. Trust, Gary (2014-10-01). «Meghan Trainor Tops Hot 100; Tove Lo, Clean Bandit Climb Into Top 10». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6266798/hot-100-meghan-trainor-tove-lo-clean-bandit. Ανακτήθηκε στις 2014-10-01. 
  44. Trust, Gary (2014-10-08). «Meghan Trainor Leads Hot 100's Record-Setting All-Female Top Five». Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/6274312/hot-100-update-meghan-trainor-taylor-swift-iggy-azalea. Ανακτήθηκε στις 2014-10-08. 
  45. Trust, Gary (2014-10-15). «Meghan Trainor Tops Hot 100; Tove Lo Joins All-Female Top Five, Bobby Shmurda Hits Top 10». Billboard. http://www.billboard.com/articles/6281818/meghan-trainor-hot-100-tove-lo-bobby-shmurda. Ανακτήθηκε στις 2014-10-15. 
  46. Trust, Gary (2014-10-22). «Meghan Trainor Rules Hot 100, Ed Sheeran Hits Top 10, Glen Campbell Returns». Billboard. http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/6289390/hot-100-meghan-trainor-ed-sheeran-glen-campbell. Ανακτήθηκε στις 2014-10-22. 
  47. Trust, Gary (2014-10-29). «Meghan Trainor Tops Hot 100 For Eighth Week, Hozier Hits Top 10». Billboard. http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/6296997/hot-100-meghan-trainor-hozier-top-10. Ανακτήθηκε στις 2014-10-29. 
  48. Trust, Gary (2014-11-05). «Taylor Swift's 'Shake It Off' Returns to No. 1 on Hot 100». Billboard. http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/6304579/taylor-swift-shake-it-off-returns-no-1-hot-100. Ανακτήθηκε στις 2014-11-05. 
  49. Trust, Gary (2014-11-12). «Taylor Swift Still No. 1 on Hot 100, Ariana Grande & The Weeknd Hit Top 10». Billboard. http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/6312408/hot-100-taylor-swift-ariana-grande-the-weeknd-top-10. Ανακτήθηκε στις 2014-11-12. 
  50. Trust, Gary (2014-11-26). «Taylor Swift's 'Blank Space' No. 1 on Hot 100 for Second Week». Billboard. http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/6327834/hot-100-taylor-swift-blank-space-meghan-trainor-hozier. Ανακτήθηκε στις 2014-11-26. 
  51. Trust, Gary (2014-12-03). «Taylor Swift No. 1 on Hot 100, Selena Gomez, Mark Ronson Hit Top 10». Billboard. http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/6334880/hot-100-taylor-swift-no-1-selena-gomez-mark-ronson. Ανακτήθηκε στις 2014-12-03. 
  52. Trust, Gary (2014-12-10). «Taylor Swift Tops Hot 100, Meghan Trainor Scores Second Top 10». Billboard. http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/6334880/hot-100-taylor-swift-no-1-selena-gomez-mark-ronson. Ανακτήθηκε στις 2014-12-10. 
  53. Trust, Gary (2014-12-17). «Taylor Swift Leads Billboard Hot 100, Ed Sheeran Soars to Top 10». Billboard. http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/6406647/taylor-swift-leads-hot-100-ed-sheeran-top-10. Ανακτήθηκε στις 2014-12-17. 
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of Billboard Hot 100 number-one singles of 2014 της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).