Κατάλογος ποδοσφαιρικών σωματείων Ε.Π.Σ. Καβάλας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος ο οποίος εμπεριέχει τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ε.Π.Σ. Καβάλας.

Σωματεία μέλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ομάδα Πλήρες όνομα Δήμος Περιοχή Κατηγορία
Α.Ο. Καβάλα Αθλητικός Όμιλος Καβάλα Δήμος Καβάλας Καβάλα
Καβάλα 86 Αθλητικός Όμιλος Καβάλα 86 Δήμος Καβάλας Καβάλα
Α.Ε. Καβάλας Αθλητική Ένωση Καβάλας Δήμος Καβάλας Καβάλα
Ηρακλής Καβάλας Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Ηρακλής Ποταμουδίων Καβάλας Δήμος Καβάλας Καβάλα
Βύρων Καβάλας Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Βύρων Καβάλας Δήμος Καβάλας Καβάλα
Π.Α.Ο. Καβάλας[σ 1] Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Καβάλας Δήμος Καβάλας Καβάλα
Π.Α.Ο.Κ. Mundialito Ακαδημία Π.Α.Ο.Κ. Καβάλας Δήμος Καβάλας Καβάλα
Ολυμπιακός Καβάλας Όμιλος Συλλόγου Φιλάθλων Καβάλας Ολυμπιακός Δήμος Καβάλας Καβάλα
Καβάλα 2004 Καβάλα 2004 Δήμος Καβάλας Καβάλα
Απόλλων Καβάλας Απόλλων Καβάλας Δήμος Καβάλας Καβάλα
Ποσειδών Καβάλας Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Ποσειδών Καβάλας Δήμος Καβάλας Χαλκερό
Άγιος Λουκάς Καβάλας Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Άγιος Λουκάς Δήμος Καβάλας Δάτο
Φίλιπποι Καβάλας Αθλητικός Όμιλος Φίλιπποι Παληού Δήμος Καβάλας Παληό
Ελπίδες Καβάλας Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ελπίδες Καβάλας Δήμος Καβάλας Σταυρός
Λύκοι Καβάλας Οι Λύκοι Δήμος Καβάλας Χαλκερό
Μυρμιδόνες Καβάλας Μυρμιδόνες Δήμος Καβάλας Νέα Καρβάλη
Ατρόμητος Χαλκερού Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Ατρόμητος Χαλκερού Δήμος Καβάλας Χαλκερό
Ναζιανζός Νέας Καρβάλης[σ 2] Αθλητικός Όμιλος Ναζιανζός Νέας Καρβάλης Δήμος Καβάλας Νέα Καρβάλη
Δόξα Αμυγδαλεώνα Γυμναστικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Δόξα Αμυγδαλεώνα Δήμος Καβάλας Αμυγδαλεώνας
Άρης Ζυγού Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Άρης Ζυγού Δήμος Καβάλας Ζυγός
Κεραυνός Κρηνίδων Γυμναστικός Σύλλογος Κεραυνός Κρηνίδων Δήμος Καβάλας Κρηνίδες
Μ.Α. Φιλίππων Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Μέγας Αλέξανδρος Φιλίππων Δήμος Καβάλας Φίλιπποι
Δόξα Λυδίας Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Δόξα Λυδίας Δήμος Καβάλας Λυδία
Ασπίς Πολυστύλου Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Ασπίς Πολυστύλου Δήμος Καβάλας Πολύστυλο
Ορφέας Ελευθερούπολης Μουσικός Γυμναστικός Σύλλογος Ορφέας Ελευθερούπολης Δήμος Παγγαίου Ελευθερούπολη
Βυζάντιο Κοκκινοχώματος Γυμναστικός Σύλλογος Βυζάντιο Κοκκινοχώματος Δήμος Παγγαίου Κοκκινόχωμα
Άρης Ακροπόταμου Αθλητικός Σύλλογος Άρης Ακροποτάμου Δήμος Παγγαίου Ακροπόταμος
Μακεδονικός Αμισιανών Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Μακεδονικός Αμισιανών Δήμος Παγγαίου Αμισιανά
Κεραυνός Ελευθερών Αθλητικός Σύλλογος Κεραυνός Ελευθερών Δήμος Παγγαίου Ελευθερές
Ατρόμητος Ακροβουνίου Αθλητικός Σύλλογος Ατρόμητος Ακροβουνίου Δήμος Παγγαίου Ακροβούνι
Αστέρας Φωλιάς Αθλητικός Σύλλογος Αστήρ Φωλέας Δήμος Παγγαίου Φωλιά
Ηρακλής Μυρτοφύτου Νέος Ηρακλής Μυρτοφύτου Δήμος Παγγαίου Μυρτόφυτο
Φρίξος Πλατανότοπου Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Φρίξος Πλατανότοπου Δήμος Παγγαίου Πλατανότοπος
Αετός Ορφανού Αθλητικός Σύλλογος Αετός Ορφανού Δήμος Παγγαίου Οφρύνιο
Μ.Α. Ορφανίου Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου Δήμος Παγγαίου Ορφάνι
Α.Ο. Κάρυανης Αθλητικός Όμιλος Κάρυανης Δήμος Παγγαίου Κάρυανη
Α.Σ. Παγγαίο Αθλητικός Σύλλογος Παγγαίου Δήμος Παγγαίου Νικήσιανη
Μ.Α. Αντιφιλίππων Αθλητικός Σύλλογος Μέγας Αλέξανδρος Αντιφιλίππων Δήμος Παγγαίου Αντιφίλιπποι
Βρασίδας Νέας Περάμου Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Βρασίδας Νέας Περάμου Δήμος Παγγαίου Νέα Πέραμος
Α.Ε. Πιερέων 2004 Αθλητική Ένωση Πιερέων 2004 Δήμος Παγγαίου Μελισσοκομείο
Π.Α.Ο.Κ. Αγίου Ανδρέα Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Ανδρέα Δήμος Παγγαίου Άγιος Ανδρέας
Α.Ο. Ελαιοχωρίου Αθλητικός Όμιλος Ελαιοχωρίου Δήμος Παγγαίου Ελαιοχώρι
Παγγαϊκός Παλαιοχωρίου[σ 3] Ένωση Παγγαϊκού Δρυάδας Δήμος Παγγαίου Παλαιοχώρι
Νέστος Χρυσούπολης Αθλητικός Σύλλογος Νέστος Χρυσούπολης Δήμος Νέστου Χρυσούπολη
Κεραυνός Πέρνης Γυμναστικό Αθλητικό Σωματείο Κεραυνός Πέρνης Δήμος Νέστου Πέρνη
Εθνικός Νέας Καρυάς Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Εθνικός Νέας Καρυάς Δήμος Νέστου Νέα Καρυά
Απόλλων Χρυσοχωρίου Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Απόλλων Χρυσοχωρίου Δήμος Νέστου Χρυσοχώρι
Αετός Ερατεινού Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Αετός Ερατεινού Δήμος Νέστου Ερατεινό
Πανιώνιος Ξεριά Γυμναστικός Μορφωτικός Σύλλογος Πανιώνιος Ξεριά Δήμος Νέστου Νέος Ξεριάς
Άρης Πηγών[σ 4] Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Άρης Πηγών Δήμος Νέστου Πηγές
Ποντιακός Ποντολίβαδου Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντιακός Ποντολίβαδου Δήμος Νέστου Ποντολίβαδο
Θράκη Γραβούνας Αθλητικός Όμιλος Θράκη Γραβούνας Δήμος Νέστου Γραβούνα
Μαίανδρος Γέροντα Γυμναστικός Σύλλογος Μαίανδρος Γέροντα Δήμος Νέστου Γέροντας
Ατρόμητος Λεκάνης Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Ατρόμητος Λεκάνης Δήμος Νέστου Λεκάνη
Π.Ο. Κεραμωτής Ποδοσφαιρικός Όμιλος Κεραμωτής Δήμος Νέστου Κεραμωτή
Θεαγένης Θάσου Αθλητικός Όμιλος Θεαγένης Θάσου Δήμος Θάσου Λιμένας
Δόξα Θεολόγου Αθλητικός Όμιλος Δόξα Θεολόγου Ποτού Δήμος Θάσου Ποτός
Αναγέννηση Λιμεναρίων Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Αναγέννηση Λιμεναρίων Δήμος Θάσου Λιμενάρια
Άρης Πρίνου Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Άρης Πρίνου Δήμος Θάσου Πρίνος
Αίας Παναγίας Αθλητικός Σύλλογος Αίας Παναγίας Δήμος Θάσου Παναγία
Α.Ο. Ποταμιάς Αθλητικός Όμιλος Ποταμιάς Δήμος Θάσου Ποταμιά
Κεραυνός Καλλιράχης Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Κεραυνός Καλλιράχης Δήμος Θάσου Καλλιράχη
Φάρος Μαριών Αθλητικός Όμιλος Φάρος Μαριών Δήμος Θάσου Σκάλα Σωτήρος
Πηγές: ΕΠΣΚ, ΓΓΑ

Σωματεία που δεν υφίστανται πλέον[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καβάλα
  • Φίλιπποι Καβάλας
  • Ηρακλής Καβάλας
  • Άτλας - Κεραυνός Καβάλας (Ατλοκεραυνός)
  • Παύλος Μελάς Καβάλας
  • Α.Π.Σ. Νεάπολις Καβάλας
  • Χελιδόνια Καβάλας
  • Ιωάννης Μπαλάσης Πήγασος
  • Ακαδημία Ποδοσφαίρου Αστέρας Καβάλας
  • Α.Σ. ΕΤ.ΑΝ.ΑΛ. Ιχθυόσκαλας Καβάλας
  • Α.Μ.Σ. Απόλλων Δάτου
  • Π.Σ. Ελπίς Κρυονερίου
  • Α.Π.Σ. Αναγέννηση Βουνοχωρίου
  • Α.Ε. Λιπασμάτων
  • Α.Ο. Ποντίων
  • Δόξα Χαϊδευτού
  • Πήγασος Προφήτη Ηλία
Παγγαίο
  • Μ.Α.Ε. Παγγαίο 90
  • Μ.Γ.Σ. Νίκη Νικήσιανης
  • Α.Σ. Δρυάδα Παλαιοχωρίου
  • Α.Σ. Πιερικός Μελισσοκομείου
  • Α.Σ. Μακεδονικός Κοκκινοχωρίου
  • Α.Σ. Ο.Φ.Η. Νέας Ηρακλείτσας
  • Α.Σ. Φίλιππος Χρυσοκάστρου
  • Π.Α.Σ. Πόντος Χορτοκοπίου
  • Γ.Α.Σ. Ηρακλής Μυρτοφύτου
  • Α.Σ. Μακεδονικός Μέλισσας
  • Γ.Α.Σ. Ελπίς Ποδοχωρίου
  • Α.Σ. Απόλλων Μουσθένης
  • Α.Ο. Στρυμών Οφρυνίου
  • Α.Σ. Φρίξος Ελευθερούπολης
  • Μ.Γ.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Μεσορόπης
  • Α.Σ. Αυλώνα Αυλής
  • Α.Ο. Δωματίων
  • Α.Ο. Κηπιών
  • Ολυμπιάδα Πυργοχωρίου
Νέστος
  • Αναγέννηση Χρυσούπολης
  • Αχιλλεύς Νέας Καρυάς
  • Ελπίς Ελαφοχωρίου
  • Α.Ο. Πετροπηγής
  • Α.Μ.Σ. Ζαρκαδιά
  • Α.Μ.Σ. Παράδεισος
  • Α.Μ.Σ. Άρης Κεχροκάμπου
  • Μ.Γ.Σ. Μακεδονικός Αγιάσματος
Θάσος
  • Ποσειδών Θάσου
  • Αυγερινός Θεολόγου
  • Ολυμπιακός Λιμεναρίων
  • Θύελλα Παναγίας
  • Αρίων Παναγίας
  • Υψάριον Ποταμιάς
  • Δόξα Πρίνου

Πηγές: ΚΑΒΑΛΙΩΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, Elafohori, To ποδοσφαιρο στη Θάσο

Ανεπίσημα σωματεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ποδοσφαιρική Ένωσις Ανεπίσημων Σωματείων ιδρύθηκε το 1930. Ορισμένα από τα ανεπίσημα σωματεία ήταν τα εξής:[1]

Καβάλα
  • Π.Σ. Χαραυγή, από το 1923 (θα μετοναμαστεί σε Γ.Σ. Απόλλων Καβάλας)
  • Γ.Σ. Απόλλων Καβάλας, από το 1923[2] (σωματείο κυρίως με Κωνσταντινοπολίτες αθλητές)
  • Βυζάντιον, από το 1924 (θα αλλάξει το όνομα του σε ΑΕΚ Καβάλας το 1928
  • Γ.Σ. Σύλλογος Πραβίου "Η Ένωσις", απο το 1925
  • Ορφεύς, από το 1926
  • Μέγας Αλέξανδρος, από το 1926
  • Αστήρ, από το 1926
  • Αισχύλος, από το 1926
  • Κέντρο Αθλητών Δ' Σ.Σ. , από το 1926
  • Ένωσις Ποντίων, από το 1927
  • Ερμής Παναγίας, από το 1927
  • Ιέραξ, από το 1927
  • Αγών, από το 1927
  • Αετός Φρουρίου, από το 1927
  • Ακοάχ (εβραϊκής κοινότητας), από το 1927
  • Άτλας Παναγίας, από το 1927
  • Σπάρτη Παναγίας, από το 1927
  • Χρυσούν Τρίφυλλον (προσκοπόπων), από το 1927
  • Ολυμπιακός, από το 1927
  • Άρης, από το 1927 (συγχωνεύθηκε με τον Ηρακλή το 1934)
  • Εθνικός Παναγίας, από το 1927
  • Βύρων, από το 1928
  • Ατρόμητος Λέων, από το 1929
  • Αρμενική Ένωσις, από το 1929
  • Ήφαιστος, από το 1929
  • Σατανάς, από το 1929
  • Πάνθηρ (Αγίας Βαρβάρας), από το 1929
  • Αρμενικός Αστήρ, από το 1929
  • Άραξ (αρμενικής κοινότητας), από το 1929
  • Νέα Γενεά, από το 1930
  • Π.Α.Ο.Κ., από το 1931
  • Χ.Ο.Κ., από το 1933
  • Ασπίς, από το 1933
  • Ελπίς (Πεντακοσίων), από το 1947
  • Θύελλα (Αγίου Ιωάννη), από το 1947
  • Π.Ε.Α.Β., από το 1947
  • Ποσειδών, από το 1947
  • Φωστήρ (Ποταμουδίων), από το 1947
  • Άμυνα (Σούγιουλου), από το 1947
  • Τέξας, από το 1949
  • Τυφών, από το 1949
  • Αρμενική Νεολαία
  • Πανιώνιος

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ονομαζόταν «Α.Σ. Λιπασμάτων Καβάλας» έως τις 24 Αυγούστου του 2000
  2. Ονομαζόταν «Α.Ο. Νέας Καρβάλης» έως τις 7 Δεκεμβρίου του 1999
  3. Ονομαζόταν «Μ.Γ.Σ. Παγγαϊκός Παλαιοχωρίου» έως τις 31 Ιουλίου του 2000
  4. Στο παρελθόν ονομαζόταν «Γ.Σ. Άρης Πηγών»

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Περαιτέρω μελέτη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]