Α.Μ.Σ. Βρασίδας Νέας Περάμου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βρασίδας Νέας Περάμου
Επίσημη ονομασίαΑθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Βρασίδας Νέας Περάμου
Σύντομο όνομαΒρασίδας Ν. Περάμου
Ίδρυση1968
ΈδραΝέα Πέραμος Καβάλας, Ελλάδα
ΣτάδιοΓήπεδο Νέας Περάμου, Νέα Πέραμος Καβάλας
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Πρώτη εμφάνιση
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook

Ο Α.Μ.Σ. Βρασίδας Νέας Περάμου είναι αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στο άθλημα του ποδοσφαίρου και εδρεύει στη Νέα Πέραμο του νομού Καβάλας. Οι εντός έδρας αγώνες του συλλόγου διεξάγονται στο γήπεδο Νέας Περάμου. Η ομάδα αγωνίζεται στις κατηγορίες της ΕΠΣ Καβάλας.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο «Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Βρασίδας Νέας Περάμου» ιδρύθηκε το 1968. Πήρε την ονομασία του από τον ομώνυμο Σπαρτιάτη αξιωματικό, ο οποίος σκοτώθηκε στην περιοχή της Νέας Περάμου.

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Δ΄ Εθνική κατηγορία την περίοδο 1993–94, τερματίζοντας στην 18η και τελευταία θέση του 12ου Ομίλου, συγκεντρώνωντας 12 βαθμούς, οπότε και υποβιβάστηκε στις τοπικές κατηγορίες της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας (ΕΠΣΚ). Την περίοδο 1997–98, ήταν η δεύτερη φορά που η ομάδα μετείχε στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, φτάνοντας στη 15η θέση του 6ου Ομίλου με 32 βαθμούς, υποβιβαζόμενη έτσι στις τοπικές κατηγορίες.

Για την περίοδο 2009–10, η ομάδα μετείχε στον 1ο Όμιλο της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας,[1] καταλαμβάνοντας τη 12η θέση, ακριβώς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού με 41 βαθμούς, με αποτέλεσμα την επιστροφή στις τοπικές κατηγορίες της ΕΠΣ Καβάλας.

Η διαχρονική πορεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 1993–94: Δ΄ Εθνική
  • 1997–98: Δ΄ Εθνική
  • 2009–10: Δ΄ Εθνική

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]