Κατάλογος ευρωπαϊκών χωρών ανά πληθυσμό

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η λίστα που ακολουθεί περιέχει τους πληθυσμούς των 51 χωρών της Ευρώπης.

Θέση Χώρα Πληθυσμός Πρωτεύουσα
1 Flag of Russian Federation.svg Ρωσία 146.171.000 Μόσχα
2 Flag of Turkey.svg Τουρκία 84.680.273 Άγκυρα
3 Flag of Germany.svg Γερμανία 83.222.442 Βερολίνο
4 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο 67.081.234 Λονδίνο
5 Flag of France.svg Γαλλία 65.653.000 Παρίσι
6 Flag of Italy.svg Ιταλία 58.929.360 Ρώμη
7 Flag of Spain.svg Ισπανία 47.326.687 Μαδρίτη
8 Flag of Ukraine.svg Ουκρανία 41.130.432 Κίεβο
9 Flag of Poland.svg Πολωνία 38.039.000 Βαρσοβία
10 Flag of Romania.svg Ρουμανία 19.186.000 Βουκουρέστι
11 Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν 19.082.500 Νουρσουλτάν / Αστάνα
12 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 17.641.147 Άμστερνταμ
13 Flag of Belgium.svg Βέλγιο 11.629.213 Βρυξέλλες
14 Flag of Greece.svg Ελλάδα 10.678.632 Αθήνα
15 Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία 10.524.167 Πράγα
16 Flag of Sweden.svg Σουηδία 10.462.498 Στοκχόλμη
17 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 10.344.802 Λισαβόνα
18 Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν 10.164.464 Μπακού
19 Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 9.730.772 Βουδαπέστη
20 Flag of Belarus.svg Λευκορωσία 9.349.600 Μινσκ
21 Flag of Austria.svg Αυστρία 9.027.999 Βιέννη
22 Ελβετία Ελβετία 8.717.105 Βέρνη
23 Flag of Serbia.svg Σερβία 6.871.547 Βελιγράδι
24 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 6.838.937 Σόφια
25 Flag of Denmark.svg Δανία 5.873.420 Κοπεγχάγη
26 Flag of Finland.svg Φινλανδία 5.550.066 Ελσίνκι
27 Flag of Slovakia.svg Σλοβακία 5.434.712 Μπρατισλάβα
28 Νορβηγία Νορβηγία 5.425.270 Όσλο
29 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 5.011.500 Δουβλίνο
30 Κροατία Κροατία 4.036.355 Ζάγκρεμπ
31 Flag of Georgia.svg Γεωργία 3.688.600 Τυφλίδα
32 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία και Ερζεγοβίνη 3.263.000 Σεράγεβο
33 Flag of Armenia.svg Αρμενία 2.963.900 Γιερεβάν
34 Αλβανία Αλβανία 2.829.741 Τίρανα
35 Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 2.788.103 Βίλνιους
36 Flag of Moldova.svg Μολδαβία 2.597.100 Κισινάου
37 Flag of Slovenia.svg Σλοβενία 2.107.180 Λιουμπλιάνα
38 Flag of North Macedonia.svg Βόρεια Μακεδονία 2.068.808 Σκόπια
39 Flag of Latvia.svg Λετονία 1.870.400 Ρίγα
40 Flag of Kosovo.svg Κόσοβο 1.798.188 Πρίστινα
41 Εσθονία Εσθονία 1.328.439 Ταλίν
42 Flag of Cyprus.svg Κύπρος 888.000 Λευκωσία
43 Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 645.397 Λουξεμβούργο
44 Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο 620.739 Ποντγκόριτσα
45 Flag of Malta.svg Μάλτα 516.100 Βαλέτα
46 Ισραήλ Ισλανδία 377.280 Ρέικαβικ
47 Ανδόρρα Ανδόρρα 79.535 Ανδόρρα λα Βέλια
48 Λίχτενσταϊν Λίχτενσταϊν 39.315 Βαντούζ
49 Μονακό Μονακό 39.150 Πόλη του Μονακό
50 Άγιος Μαρίνος Άγιος Μαρίνος 33.705 Άγιος Μαρίνος
51 Βατικανό Βατικανό 800 Βατικανό