Κατάλογος ευρωπαϊκών χωρών ανά πληθυσμό

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

H λίστα που ακολουθεί περιέχει τους πληθυσμούς των 49 χωρών της Ευρώπης.


Θέση Χώρα Πληθυσμός Πρωτεύουσα
1 Flag of Russia.svg Ρωσία 142.008.838 Μόσχα
2 Flag of Germany.svg Γερμανία 82.060.000 Βερολίνο
3 Flag of France.svg Γαλλία 65.073.482 Παρίσι
4 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο 61.100.000 Λονδίνο
5 Flag of Italy.svg Ιταλία 59.905.225 Ρώμη
6 Flag of Ukraine.svg Ουκρανία 46.179.226 Κίεβο
7 Flag of Spain.svg Ισπανία 46.157.822 Μαδρίτη
8 Flag of Poland.svg Πολωνία 38.130.302 Βαρσοβία
9 Flag of Romania.svg Ρουμανία 21.504.442 Βουκουρέστι
10 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 16.492.230 Άμστερνταμ
11 Flag of Greece.svg Ελλάδα 11.262.000 Αθήνα
12 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 10.676.910 Λισαβόνα
13 Βέλγιο Βέλγιο 10.666.866 Βρυξέλλες
14 Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία 10.424.926 Πράγα
15 Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 10.031.000 Βουδαπέστη
16 Flag of Belarus.svg Λευκορωσία 9.689.800 Μινσκ
17 Flag of Sweden.svg Σουηδία 9.234.209 Στοκχόλμη
18 Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν 8.621.000 Μπακού
19 Flag of Austria.svg Αυστρία 8.316.487 Βιέννη
20 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 7.640.238 Σόφια
21 Flag of Serbia.svg Σερβία 7.395.000 Βελιγράδι
22 Ελβετία Ελβετία 7.700.200 Ζυρίχη
23 Flag of Slovakia.svg Σλοβακία 5.379.455 Μπρατισλάβα
24 Flag of Denmark.svg Δανία 5.511.451 Κοπεγχάγη
25 Flag of Finland.svg Φινλανδία 5.330.150 Ελσίνκι
26 Νορβηγία Νορβηγία 4.805.437 Όσλο
27 Flag of Georgia.svg Γεωργία 4.730.841 Τυφλίδα
28 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία και Ερζεγοβίνη 4.552.198 Σεράγεβο
39 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 4.501.000 Δουβλίνο
30 Κροατία Κροατία 4.491.543 Ζάγκρεμπ
31 Flag of Moldova.svg Μολδαβία 4.128.047 Κισινάου
32 Αλβανία Αλβανία 3.619.778 Τίρανα
33 Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 3.350.400 Βίλνιους
34 Flag of Armenia.svg Αρμενία 3.231.900 Γιερεβάν
35 Flag of Latvia.svg Λετονία 2.261.100 Ρίγα
36 Flag of Kosovo.svg Κόσοβο 2.200.000 Πρίστινα
37 Flag of North Macedonia.svg Βόρεια Μακεδονία 2.061.315 Σκόπια
38 Flag of Slovenia.svg Σλοβενία 2.053.355 Λιουμπλιάνα
39 Εσθονία Εσθονία 1.340.602 Ταλίν
40 Flag of Cyprus.svg Κύπρος 1.054.400 Λευκωσία
41 Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο 678.177 Ποντγκόριτσα
42 Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 480.222 Λουξεμβούργο
43 Flag of Malta.svg Μάλτα 410.290 Βαλέτα
44 Ισραήλ Ισλανδία 319.756 Ρέικαβικ
45 Ανδόρρα Ανδόρρα 71.822 Ανδόρρα λα Βέλια
46 Λίχτενσταϊν Λίχτενσταϊν 35.322 Βαντούζ
47 Μονακό Μονακό 32.796 Πόλη του Μονακό
48 Άγιος Μαρίνος Άγιος Μαρίνος 29.973 Άγιος Μαρίνος
49 Βατικανό Βατικανό 800 Βατικανό