Κατάλογος έργων της Kunsthalle του Αμβούργου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων της Kunsthalle του Αμβούργου


1. Γερμανική ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Meister Bertram von Minden - Grabow Altarpiece - WGA14309.jpg Δάσκαλος Μπέρτραμ (Bertram von Minden) Εικόνα βωμού Grabow 1383
Bertram von Minden - Buxtehuder Altar, Mitteltafel.jpg Δάσκαλος Μπέρτραμ (Bertram von Minden) Εικόνα βωμού Buxtehude (κεντρικός πίνακας) 1400-1410
Meister Francke - Birth of Jesus - WGA14321.jpg Δάσκαλος Φράνκε Εικόνα βωμού Αγίου Θωμά - Γέννηση 1426
1426 Meister Francke Das Martyrium des hl. Thomas von Canterbury anagoria.JPG Δάσκαλος Φράνκε Εικόνα βωμού Αγίου Θωμά - Ο θάνατος του Αγίου Θωμά Μπέκετ 1426
1501 Holbein d.Ä. Presentation of Jesus at the Temple anagoria.JPG Χανς Χολμπάιν ο πρεσβύτερος Υπαπαντή 1501
Dürer - Mort d'Orphée (1494).jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ Ο θάνατος του Ορφέα 1494
Dürer, Albrecht - Liebspaar - Hamburger Kunsthalle Kupferstichkabinett.jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ Ζευγάρι εραστών
Albrecht Dürer 055.jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ Λιοντάρι
3-Kurfürsten.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Οι τρεις εκλέκτορες της Σαξωνίας 1532
1540 Beham Vanitas anagoria.JPG Μπάρτελ Μπέχαμ Ματαιότης 1540
Cranach d.J. - Caritas - Hamburger Kunsthalle - 1537 anagoria.jpg Λούκας Κράναχ ο νεώτερος Ευσπλαχνία 1537
Adam Elsheimer - Predigt Johannes des Täufers.jpg Άνταμ Ελσχάιμερ Το κήρυγμα του Ιωάννη Βαπτιστή
Mengs, Selbstbildnis um 1755.jpg Άντον Ράφαελ Μενγκς Αυτοπροσωπογραφία 1755
Jacob Philipp Hackert - Die Wasserfälle von Tivoli (1785).jpg Γιάκομπ Φίλιπ Χάκερτ Οι καταρράχτες του Τίβολι 1785
Caspar David Friedrich - Wanderer above the sea of fog.jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Οδοιπόρος επάνω από τη θάλασσα της ομίχλης 1818
Caspar David Friedrich 054.jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Περαστικά σύννεφα 1820
Caspar David Friedrich - Das Eismeer - Hamburger Kunsthalle - 02.jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Θάλασσα από πάγο 1823-24
Caspar David Friedrich - Frühschnee.jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Το πρώτο χιόνι
Caspar David Friedrich - Hügel und Bruchacker bei Dresden.jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Λόφος και οργωμένο χωράφι κοντά στην Δρέσδη
Caspar David Friedrich - Neubrandenburg in Flames (Sunrise near Neubrandenburg) - WGA8287.jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Ανατολή στο Νοιμπράντενμπουργκ 1835
1835 Friedrich Meeresufer im Mondschein anagoria.JPG Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Ακτή στο φεγγαρόφωτο 1835
Philipp Otto Runge 003.jpg Φίλιπ Όττο Ρούνγκε Τα τέκνα Hülsenbeckschen 1805-10
1805 Runge Ruhe auf der Flucht nach Ägypten anagoria.JPG Φίλιπ Όττο Ρούνγκε Ανάπαυση κατά την φυγή στην Αίγυπτο 1805
1808 Runge Der Morgen anagoria.JPG Φίλιπ Όττο Ρούνγκε Το πρωί 1808
Carl Gustav Carus - Flusslandschaft im Rosental bei Leipzig.jpg Καρλ Γκουσταφ Κάρους Ποτάμιο τοπίο στο Ρόζενταλ κοντά στην Λειψία
Christus am Oelberg Overbeck.jpg Φρίντριχ Όφερμπεκ Ο Χριστός στο Όρος των Ελαιών
Friedrich Overbeck - Die Anbetung der Könige (1813).jpg Φρίντριχ Όφερμπεκ Η προσκύνηση των Μάγων 1813
Waldmüller - Der junge Knecht mit der Stalllaterne.jpeg Φέρντιναντ Γκέοργκ Βαλντμύλλερ Νεαρός υπηρέτης με φανάρι
Julius Schnorr von Carolsfeld - The Wedding Feast at Cana - WGA21013.jpg Γιούλιους Σνορ φον Κάρολσφελντ Ο εν Κανά γάμος
1833 Blechen Palmenhaus Pfaueninsel anagoria.JPG Καρλ Μπλέχεν Το Σπίτι των Φοινίκων στο Pfaueninsel 1833
Carl Blechen - Stürmische See mit Leuchtturm.jpg Καρλ Μπλέχεν Τρικυμισμένη θάλασσα με φάρο
Christian Morgenstern - Helgoland im Mondlicht (1851).jpg Κρίστιαν Μόργκενστερν Η Ελιγολάνδη στο φεγγαρόφωτο 1851
Adolf Friedrich Erdmann von Menzel 011.jpg Άντολφ φον Μέντσελ Λαϊκό θέατρο στο Τυρόλο 1859
Menzel Atelierwand Hamburger Kunsthalle.jpg Άντολφ φον Μέντσελ Τοίχος του ατελιέ 1872
Friedrich Karl Hausmann - Pariser Straßenkinder (1852).jpg Φρίντριχ Καρλ Χάουσμαν Γαβριάδες 1852
Oswald Achenbach - Italienischer Klostergarten.jpg Όσβαλντ Άχενμπαχ Κήπος ιταλικού μοναστηριού
1866 Feuerbach Bianca Capello anagoria.JPG Άνσελμ Φόιερμπαχ Bianca Capello 1866
1870 Feuerbach Das Urteil des Paris anagoria.JPG Άνσελμ Φόιερμπαχ Η κρίσις του Πάριδος 1870
Franz von Lenbach - Der rote Schirm (ca.1880).jpg Φραντς φον Λένμπαχ Η κόκκινη ομπρέλλα 1880
Franz von Lenbach - Fürst Otto von Bismarck (1879).jpg Φραντς φον Λένμπαχ Όττο φον Μπίσμαρκ 1879
Franz von Lenbach - Graf Helmuth von Moltke (1890).jpg Φραντς φον Λένμπαχ Χέλμουτ φον Μόλτκε 1890
Hans von Marées - Villa Borghese.jpg Χανς φον Μαρέες Βίλλα Μποργκέζε
Hans Thoma - Sonntagsfrieden.jpg Χανς Τόμα Ειρηνική Κυριακή 1876
Makart hans der einzug karls v in antwerpen.jpg Χανς Μάκαρτ Η είσοδος του Καρόλου Ε΄ στην Αμβέρσα
Wilhelm Leibl - Drei Frauen in der Kirche (1882).jpg Βίλελμ Λάιμπλ Τρεις γυναίκες στην εκκλησία 1882
1879 Liebermann Der zwölfjährige Jesus im Tempel anagoria.JPG Μαξ Λίμπερμαν Ο Ιησούς δωδεκαετής στον Ναό 1879
1885 Liebermann Amsterdamer Waisenmädchen im Garten anagoria.JPG Μαξ Λίμπερμαν Κορίτσια του ορφανοτροφείου του Άμστερνταμ 1885
1888 Liebermann Die Netzflickerinnen anagoria.JPG Μαξ Λίμπερμαν Διορθώνοντας τα δίχτυα 1888
1909 Liebermann Selbstbildnis anagoria.JPG Μαξ Λίμπερμαν Αυτοπροσωπογραφία 1909
Fritz von Uhde - Der Leierkastenmann kommt (1883).jpg Φριτς φον Ούντε Ο οργανοπαίκτης έρχεται 1883
1889 Uhde Die Kinderstube anagoria.JPG Φριτς φον Ούντε Το παιδικό δωμάτιο 1889
Fritz von Uhde - Am Morgen (1889).jpg Φριτς φον Ούντε Το πρωί 1889
Leopold von Kalckreuth - Am Sonntagnachmittag (1893).jpg Λέοπολντ φον Καλκρόυτ Κυριακή απόγευμα 1893
Lovis Corinth Mädchen mit Stier 1902.jpg Λόβις Κορίντ Κοπέλλα με ταύρο 1902
Lovis Corinth - Blick auf den Köhlbrand - Hamburger Kunsthalle 2.jpg Λόβις Κορίντ Λιμάνι του Αμβούργου : Köhlbrand 1911
1914 Corinth Selbstbildnis im Harnisch anagoria.JPG Λόβις Κορίντ Αυτοπροσωπογραφία με πανοπλία 1914
Otto eckmann.jpg Λόβις Κορίντ Otto Eckmann 1897
1919 Müller Akte in Dünen anagoria.JPG Όττο Μύλλερ Γυμνοί στους αμμόλοφους 1919
1903 Modersohn-Becker Alte Moorbäuerin anagoria.JPG Πάουλα Μόντερσον-Μπέκερ Γριά χωρική 1903
Paul Klee, Der Goldfisch.jpg Πάουλ Κλέε Το χρυσόψαρο 1925
Paul Klee, Revolution des Viadukts, 1937.jpg Πάουλ Κλέε Η επανάσταση των υδραγωγείων 1937
Marc-elephant.jpg Φραντς Μαρκ Ελέφαντας 1907
Marc-monkey frieze.jpg Φραντς Μαρκ Η ζωφόρος των πιθήκων 1911
Kirchner - Selbstbildnis mit Modell.jpg Ερνστ Λούντβιχ Κίρχνερ Αυτοπροσωπογραφία με το μοντέλλο 1910
1913 Kirchner Gut Staberhof auf Fehmarn anagoria.JPG Ερνστ Λούντβιχ Κίρχνερ Οικία Staberhof στο Fehmarn 1913
1921 Kirchner Das Wohnzimmer anagoria.JPG Ερνστ Λούντβιχ Κίρχνερ Το καθημερινό δωμάτιο 1921
1932 Schlemmer Treppenszene anagoria.JPG Όσκαρ Σλέμμερ Σκηνή σε σκάλα 1932
Anita Rée, Selbstbildnis, um 1929.jpg Ανίτα Ρέε Αυτοπροσωπογραφία 1929

2. Ζωγραφική άλλων χωρών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Gian Lorenzo Bernini - Alessandro Damasceni Peretti.jpg Τζαν Λορέντσο Μπερνίνι Προτομή του Alessandro Damasceni Peretti
Giordano, Luca Democritus ca 1600.jpg Λούκα Τζορντάνο Δημόκριτος 1600
Giovanni Battista Tiepolo 012.jpg Τζανμπαττίστα Τιέπολο Ο Χριστός στον Κήπο των Ελαιών και ο άγγελος με το ποτήριον
Canaletto (I) 039.jpg Μπερνάρντο Μπελλόττο Καπρίτσιο : σκάλες ανακτόρου 1762
Francisco de Goya y Lucientes - Couple with Parasol on the Paseo - WGA10154.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Ζευγάρι με ομπρέλλα στο Paseo del Prado
Claude Lorrain - Aeneas's Farewell to Dido in Carthago - WGA05017.jpg Κλωντ Λορραίν Ο Αινείας αποχαιρετά την Διδώ στην Καρχηδόνα 1675-76
The crown of France being offered to the young Louis (future King Louis XIV) by the Virgin Mary while his mother (Anne of Austria) and brother (Philippe, Duke of Anjou) attend by Philippe de Champaigne.jpg Φιλίπ ντε Σαμπαίν Η Παναγία δίνει το στέμμα και το σκήπτρο στον Λουδοβίκο ΙΔ΄
1764 Fragonard Der Philosoph anagoria.jpg Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ Ο φιλόσοφος 1764
François Gérard - Ossian Awakening the Spirits on the Banks of the Lora with the Sound of his Harp - WGA08596.jpg Φρανσουά Ζεράρ Ο Οσσιανός ξυπνά τα πνεύματα με τον ήχο της άρπας του
Jean-Baptiste Camille Corot - Le moine.jpg Ζαν-Μπατίστ Καμίλ Κορό Ο μοναχός
Eugène Delacroix - Lion et Alligator.jpg Ευγένιος Ντελακρουά Λιοντάρι κι αλιγάτορας
1864 Courbet Die Grotte der Loue anagoria.JPG Γκυστάβ Κουρμπέ Οι σπηλιές της Loue 1864
Rosa Bonheur - The Highland Shepherd.jpg Ρόζα Μπονέρ Ο βοσκός των Χάιλαντς
Jean-Léon Gérôme, Phryne revealed before the Areopagus (1861) - 02.jpg Ζαν-Λεόν Ζερόμ Ο Υπερείδης γυμνώνει την Φρύνη στο δικαστήριο 1861
Edouard Manet 037.jpg Εντουάρ Μανέ Νανά 1877
1867 Degas Joséphine Gaujelin anagoria.JPG Εντγκάρ Ντεγκά Joséphine Gaujelin 1867
1889 Degas Vor dem Spiegel anagoria.JPG Εντγκάρ Ντεγκά Μπροστά στον καθρέφτη 1889
1902 Monet Die Waterloo-Brücke anagoria.JPG Κλωντ Μονέ Η Γέφυρα του Βατερλώ
Renoir Riding in the bois de Boulogne.jpg Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Ιππασία στο Δάσος της Βουλώνης 1873
Pierre-Auguste Renoir - Portrait of Madame Henriot - 1882 by Anagoria.jpg Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Madame Henriot 1882
Bastien-Lepage J.@ruhende Landleute.JPG Ζυλ Μπαστιάν-Λεπάζ Χωρικοί που αναπαύονται
Paul Gauguin 009.jpg Πωλ Γκωγκέν Νεαροί Βρετόνοι λουόμενοι 1888
1912 Delaunay Simultanfenster auf die Stadt anagoria.JPG Ρομπέρ Ντελωναί Ταυτόχρονα παράθυρα 1912
Jan Provoost - Last Judgement - Hamburger Kunsthalle.jpg Γιαν Προφόοστ Δευτέρα Παρουσία 1505
Mostaert Hamburg Ecce homo.jpg Γιαν Μόστερτ Ίδε ο άνθρωπος
Jan Massijs - Flora - WGA14259.jpg Γιαν Μασσάις Φλώρα 1559
Dorf im Winter Joos de Momper HKH.jpg Γιόος ντε Μόμπερ Χωριό τον χειμώνα
Jan Brueghel de Oude - Landschap met twee molens (1612).jpg Γιαν Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Τοπίο με δύο μύλους 1612
1616 Rubens Himmelfahrt Mariens anagoria.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Η ανάληψη της Θεοτόκου 1616
Hendrick Avercamp 037.jpg Χέντρικ Άφερκαμπ Χειμωνιάτικο τοπίο
Honthorst solon and croesus.jpg Χέρριτ φαν Χόντχορστ Σόλων και Κροίσος
1618 van Dyck Portrait of a Gentleman anagoria.jpg Άντονι βαν Ντάικ Προσωπογραφία ανδρός 1618
Rembrandt - Simeon and Anna Recognize the Lord in Jesus - WGA19102.jpg Ρέμπραντ Υπαπαντή
Jan Steen - Twin Birth Celebration - WGA21737.jpg Γιαν Στέιν Δίδυμα !
Pieter de Hooch - Young woman in an interior, receiving a letter.jpg Πίτερ ντε Χόοχ Γράμμα σε νέα γυναίκα 1670
Jacob van Ruisdael - Landscape with a Cottage and Trees.jpg Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Τοπίο με αγροικία και δέντρα
Ary Scheffer - Francesca da Rimini en Paolo Malatesta aanschouwd door Dante en Vergilius 1854.jpg Άρυ Σέφφερ Ο Δάντης και ο Βιργίλιος αντικρύζουν την Φραντσέσκα ντα Ρίμινι και τον Πάολο Μαλατέστα 1854 από την «Κόλαση» του Δάντη
1871 Alma-Tadema Das Fest der Weinlese anagoria.JPG Λώρενς Άλμα-Τάντεμα‎ Η γιορτή του τρύγου 1871
Johann Heinrich Füssli 028.jpg Γιόχαν Χάινριχ Φίσλι Η δημιουργία της Εύας 1793
Arnold Böcklin - Heiliger Hain.jpg Άρνολντ Μπαίκλιν Ιερό άλσος
1905 Hodler Blick ins Unendliche III anagoria.JPG Φέρντιναντ Χόντλερ Θέα στο άπειρο, 3 1905
Johan Christian Claussen Dahl - Forlis på den norske kyst.jpg Γιόχαν Κρίστιαν Νταλ Ναυάγιο στη Νορβηγική ακτή 1831
Johan Christian Claussen Dahl - Tyrolean Landscape with Spruce Trees and a Waterfall.jpg Γιόχαν Κρίστιαν Νταλ Τοπίο του βορρά
Edvard Munch - Madonna (1895) - Hamburger Kunsthalle.jpg Έντβαρτ Μουνκ Madonna 1895
Edvard Munch - The Girls on the Bridge, Hamburger Kunsthalle (1901).jpg Έντβαρτ Μουνκ Τα κορίτσια στην γέφυρα 1901
Dante Gabriel Rossetti - Helen of Troy.jpg Ντάντε Γκάμπριελ Ροσέτι Ελένη της Τροίας 1863
GardenHesperides BurneJones.jpg Έντουαρντ Μπερν - Τζόουνς Ο Κήπος των Εσπερίδων μεταξύ 1869-1873
Mihály von Munkácsy - Az erdőben.jpg Mihály von Munkácsy Το δάσος του Φονταινεμπλώ 1875
Alexej von Jawlensky - Stilleben mit Begonien (1911).jpg Alexej von_Jawlensky Νεκρή φύση με μπιγκόνιες 1911