δημιουργία, ξανά! (εκλογικός συνασπισμός)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
δημιουργία, ξανά!
συνασπισμός κομμάτων
Dimxana(syn).png
ΕπικεφαλήςΘάνος Τζήμερος
Στέφανος Μάνος
ΕκπρόσωποςΤάσος Αρβανίτης
Ίδρυση22 Μαΐου 2012
Συγχώνευση τωνδημιουργία, ξανά!
δράση
φιλελεύθερη συμμαχία
Δημοκρατικοί
Κοινωνικός Σύνδεσμος
Ενωμένη Ελλάδα
ΙδεολογίαΦιλελευθερισμός
Πολιτική θέσηΚέντρο
Χρώματαπορτοκαλί
Σύμβολο εκλογών
Dimiourgia.ksana.emvlima.gif
Πολιτικό σύστημα Ελλάδας
Πολιτικά κόμματα
Εκλογές

Ο εκλογικός συνασπισμός δημιουργία, ξανά! αποτελείται από τα κόμματα δημιουργία, ξανά!, δράση και φιλελεύθερη συμμαχία και δημιουργήθηκε για τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Η ανακοίνωση της κοινής καθόδου στις εκλογές έγινε από τους επικεφαλής του συνασπισμού Θάνο Τζήμερο (πρόεδρος δημιουργίας, ξανά!) και Στέφανο Μάνο (πρόεδρος Δράσης), στις 22 Μαΐου 2012. Οι δύο επικεφαλής ήταν επικεφαλής στις εκλογικές λίστες της Α’ Θεσσαλονίκης και της Α’ Αθηνών, αντίστοιχα.

Στήριξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το νέο σχήμα στηρίζουν η Κίνηση Πολιτών «Ενωμένη Ελλάδα»,[1] καθώς και στελέχη που προέρχονται από τον Κοινωνικό Σύνδεσμο (Αντιγόνη Λυμπεράκη), τους Οικολόγους Πράσινους (Φίλιππος Δραγούμης)[2], την προοδευτική αριστερά (Διονύσιος Γουσέτης), την Νέα Δημοκρατία (Νίκος Γεωργιάδης) και την Δημοκρατική Συμμαχία.

Αποτέλεσμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις εκλογές ο συνασπισμός των κομμάτων δημιουργία, ξανά! έλαβε ποσοστό 1,59% και περίπου 100.000 ψήφους, τελειώνοντας στην όγδοη θέση, πρώτο από τα κόμματα που έμειναν εκτός του Κοινοβουλίου.

Ψηφοδέλτια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι εκλογικές λίστες απαρτίζονταν από υποψήφιους βουλευτές της Δράσης και της δημιουργίας, ξανά!, ενώ υποψήφιοι από τους κύκλους της Φιλελεύθερης Συμμαχίας βρίσκονταν σε λίγες εκλογικές περιφέρειες και σε μη εκλόγιμες θέσεις. Ο συνασπισμός δημιουργία, ξανά! είχε υποψήφιους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Ελλάδας.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Επίσημο ιστολόγιο Κίνησης Πολιτών «Ενωμένη Ελλάδα», Χαιρετίζουμε το συνασπισμό «δημιουργία, ξανά!» Αρχειοθετήθηκε 2012-06-05 στο Wayback Machine., 25/05/2012
  2. Ιστοσ. Οικολόγων Πρασίνων, Φίλιππος Δραγούμης, 11/03/2009