Δημήτρης Παπαστεργίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Δημήτρης Παπαστεργίου
Δήμαρχος Τρικκαίων
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
1 Σεπτεμβρίου 2014
ΠροκάτοχοςΧρήστος Λάππας
Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
29 Νοεμβρίου 2019
ΠροκάτοχοςΓιώργος Πατούλης
Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Τρικκαίων
Περίοδος
1 Ιανουαρίου 2003 – 31 Δεκεμβρίου 2010
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση2 Νοεμβρίου 1973 (1973-11-02) (48 ετών), Τρίκαλα
ΥπηκοότηταΕλλάδα
ΕπάγγελμαΗλεκτρολόγος Μηχανικός
Ιστοσελίδαhttps://trikalacity.gr/person/papastergiou-dimitris-2/

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου είναι ο εν ενεργεία δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 2 Νοεμβρίου 1973. Είναι παντρεμένος με τη μηχανικό Σούλα Μπράκη και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Επάγγελμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από το 2002 ασκεί το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στην πόλη των Τρικάλων. Ασχολήθηκε με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών ηλεκτρομηχανολογικών έργων αλλά και με τη δημιουργία προγραμμάτων H/Y (software).

Δήμαρχος Τρικκαίων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος Τρικκαίων στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 25ης Μαΐου 2014 με ποσοστό 53,02% και ανέλαβε τα καθήκοντα του από την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Επανεξελέγη δήμαρχος Τρικκαίων από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 με ποσοστό 57,43%.

Επαγγελματική πορεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ως δήμαρχος Τρικκαίων από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, είναι μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας και Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της Ενωσης των Δήμων. Επίσης, είναι πρόεδρος – εκπρόσωντας τον Δήμο Τρικκαίων – στο Δίκτυο Ψηφιακών Πόλεων κεντρικής Ελλάδας (Citiesnet) και στο Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια, καθώς και αντιπρόεδρος στο Δϊκτυο Πράσινων Πόλεων.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος έργων, Αντιπρόεδρος της ΔΕΚΑ, Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Δημοτικού Θεάτρου, μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Ποδήλατα καθώς και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων ασχολήθηκε με τα μαθητικά συμβούλια. Συμμετείχε στην επιτροπή διεκδίκησης του ΤΕΦΑΑ καθώς και σε άλλες μαθητικές κινητοποιήσεις. Το 1991 αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Τρικάλων. Την ίδια χρονιά πέρασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας σε σχολή της Αθήνας.

Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Τρικκαίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2002 και του Οκτωβρίου 2006.

Το 2007 εισήλθε στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είναι συνιδιοκτήτης της εταιρίας Green Project, η οποία έχει κατασκευάσει πάνω από 230 φωτοβολταϊκά πάρκα στην κεντρική Ελλάδα.

Στις 29 Νοεμβρίου 2019, εξελέγη πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.