Θεόδωρος Λιβάνιος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Θεόδωρος Λιβάνιος
Υφυπουργός Ειδικών Ψηφιακών Έργων και Κτηματολογίου
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
13 Αυγούστου 2021
ΠρωθυπουργόςΚυριάκος Μητσοτάκης
Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό
Περίοδος
4 Ιανουαρίου 2021 – 13 Αυγούστου 2021
ΠρωθυπουργόςΚυριάκος Μητσοτάκης
Υφυπουργός Αυτοδιοίκησης και Εκλογών
Περίοδος
9 Ιουλίου 2019 – 4 Ιανουαρίου 2021
ΠρωθυπουργόςΚυριάκος Μητσοτάκης
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση1977, Αθήνα
ΕθνότηταΈλληνας
ΥπηκοότηταΕλλάδα
Πολιτικό κόμμαΝέα Δημοκρατία
ΕπάγγελμαΠολιτικός

Ο Θεόδωρος Λιβάνιος (Αθήνα, 1977) είναι Έλληνας πολιτικός.

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αποφοίτησε από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Εργάστηκε για πάνω από μια δεκαετία σε επιχειρήσεις πληροφορικής και έρευνας αγοράς στον ιδιωτικό τομέα, ως προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, διαχειριστής βάσεων δεδομένων και αναλυτής δεδομένων ερευνών.

Ενασχόληση με την Πολιτική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2010 διατέλεσε ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου εργάστηκε στη σύνταξη και στην προετοιμασία για την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (πρόγραμμα «Καλλικράτης») και του νέου νόμου για τις εκλογικές δαπάνες στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Από τον Ιανουάριο του 2011 έως και τον Αύγουστο του 2014 ήταν Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Αθηναίων ενώ αμέσως μετά και μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας έως τις εκλογές ήταν Διευθυντής Πληροφορικής του κόμματος και επικεφαλής της ψηφιακής καμπάνιας των Ευρωεκλογών του 2019 και των Εθνικών Εκλογών του 2019.

Στις 9 Ιουλίου 2019 ορκίστηκε υφυπουργός εσωτερικών με αρμοδιότητα την αυτοδιοίκηση και τις εκλογές.