Βικιπαίδεια:Αφαίρεση δικαιωμάτων/2018/C messier

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: Η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη συμμετοχή και επομένως δεν υπήρξε η απαραίτητη συναίνεση για την αφαίρεση των διαχειριστικών εργαλείων--Diu (συζήτηση) 14:57, 10 Φεβρουαρίου 2018 (UTC).[απάντηση]
Παρακαλούμε μην επεξεργαστείτε τη σελίδα.

Σε αυτή τη σελίδα εξετάζεται το αίτημα για τον έλεγχο των πράξεων και την αφαίρεση των δικαιωμάτων του διαχειριστή
C messier (συζήτησησυνεισφοράφραγέςπροστασίεςδιαγραφές )

Για να αποφανθείτε για την μετατροπή ενός διαχειριστή σε απλό χρήστη, περιμένετε μέχρι να κατατεθούν οι πληροφορίες για όποια προβλήματα και να απαντήσει ο διαχειριστής στις κατηγορίες. Κατόπιν αν συμφωνείτε για την αφαίρεση γράψτε Αφαίρεση, αν διαφωνείτε και θέλετε να παραμείνει ως διαχειριστής γράψτε Διατήρηση και για να κάνετε ένα σχόλιο χωρίς να εκφράσετε συγκεκριμένη άποψη, γράψτε Σχόλιο. Κρίνετε τον διαχειριστή σύμφωνα με τα όσα γράφτηκαν και την πολιτική, χωρίς να επηρεάζεστε από τυχόν συμπάθεια για αυτόν ή αντιπάθεια λόγω μιας άσχετης διαφωνίας μαζί του για θέματα που δεν έχουν σχέση με την ιδιότητά του. Καθώς η διαδικασία είναι κυρίως συζήτηση και όχι ψηφοφορία, θα πρέπει να εξηγήσετε την άποψή σας. Μονολεκτικοί ψήφοι μπορεί να μην έχουν ανάλογη βαρύτητα. Με εξαίρεση την κατάθεση επιπλέον πληροφοριών, περιμένετε για την αιτιολόγηση από τον διαχειριστή πριν καταθέσετε οποιαδήποτε άποψη.

Η προηγούμενη ομαδική πρόταση θεωρήθηκε ότι δεν ήταν πρόταση γιατί ήταν ομαδική. Κανένας γραφειοκράτης δεν επόπτευε τη διαδικασία όπως γίνεται συνήθως, τοποθετώντας τα χρονικά όρια κτλ. Οι χρήστες ψήφισαν όταν οι ίδιοι ήθελαν. Ουσιαστική η πρόταση δεν είχε ισχύ. Τώρα που έκλεισε, κάνω ατομική πρόταση, όπως ήταν και η παρότρυνση μερικών χρηστών, μεταξύ των οποίων και ο C messier [1]. Είμαι υπέρ της τήρησης των κανονισμών και των διαδικασιών.

Οπόταν κάνω ξεχωριστή πρόταση παίρνοντας θέση. Παρακαλώ τους χρήστες, όσοι συμπάθεια και να έχουν προς τον διαχειριστή, τηρείστε τη διαδικασία. Περιμένετε να ψηφίσετε με βάση και τις οδηγίες του γραφειοκράτη και περιμένετε για την αιτιολόγηση από τον διαχειριστή πριν καταθέσετε οποιαδήποτε άποψη (με εξαίρεση την κατάθεση επιπλέον πληροφοριών). Και γενικά μείνετε στα πλαίσια που ορίζει η διαδικασία. Ακόμη, παρακαλώ ένα γραφειοκράτη να τηρήσει τη διαδικασία όπως αυτή καταγράφεται στη σελίδα Βικιπαίδεια:Αφαίρεση δικαιωμάτων.

Ενδεχόμενο 1: Αν δεν απαντήσει ο διαχειριστής και η διαδικασία ολοκληρωθεί ως διαδικασία με βάση την πολιτική, να προστεθούν στις οδηγίες ότι δεν απαιτείται η δικαιολόγηση του διαχειριστή για να γίνει η ψηφοφορία.

Ενδεχόμενο 2: Αν μετά τη ψηφοφορία απορριφθεί η πρόταση αφαίρεσης, να διαφοροποιηθεί η φράση στη σελίδα Βικιπαίδεια:Διαχειριστές#Κατάχρηση των διαχειριστικών εργαλείων "Αντιστροφή των ενεργειών άλλων διαχειριστών. Μόνο με τρόπο που σέβεται τον διαχειριστή στις ενέργειες του οποίου εμπλέκεται, και (συνήθως) μετά από διαβούλευση". Ο C messier δεν διαβουλεύθηκε με τον Focal πριν την αναίρεση (οκ, υπάρχει και το συνήθως) αλλά ο τρόπος που έγινε δείχνει ασέβεια προς το διαχειριστή αυτόν (κατηγορίες για καταχρηστική φραγή κτλ).

Αιτιολογικό της πρότασης με βάση τα γεγονότα (τα οποίο λογικά θα εμπλουτίσουν και άλλοι χρήστες στη συζήτηση).

  • Στις 17:23, 8 Οκτωβρίου 2017 o FocalPoint έθεσε φραγή στον Kalogeropoulos με χρόνο λήξης 3 μήνες με το αιτιολογικό αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών.
  • Στις 18:12, 8 Οκτωβρίου 2017 ο FocalPoint άλλαξε τις ρυθμίσεις φραγής για τον Kalogeropoulos με χρόνο λήξης 17:23, 8 Ιανουαρίου 2018 με το αιτιολογικό αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών. Ουσιαστικά επέκτεινε τη φραγή στους που έθεσε μια ώρα πριν, από τις 3 μέρες στους 3 μήνες.
  • Στις 19:18, 8 Οκτωβρίου 2017 ο C messier αφαίρεσε τη φραγή του Kalogeropoulos αναφέροντας καταχρηστική φραγή. Αναίρεσε δηλαδή τη φραγή που έθεσε ο FocalPoint.

Αυτές οι ενέργειες φαίνονται στη σελίδα [2]

Άλλα γεγονότα:

  • Ο C messier κατηγόρησε τον Focal για καταχρηστική φραγή και για το λόγο αυτό έκανε την αναίρεση.
  • Τον κατηγόρησε για μονομερή απόφαση που οδήγησε στη φραγή [3] [4], για χρήση των διαχειριστικών εργαλείων σε θέμα που δεν ήταν πλέον ουδέτερος. ("Αποφασίζω και εφαρμόζω', "βλέπω ότι γίνεται κατηγορία για εμπλοκή του διαχειριστή που προχώρησε στη φραγή (με βάση απόφαση που ανακοινώθηκε μονομερώς χωρίς να προηγηθεί καμία συζήτηση από την κοινότητα")
  • Ο ίδιος ο διαχειριστής που αναίρεσε τη φραγή κατηγορεί τον διαχειριστή που επέβαλλε τη φραγή για κατάχρηση. Αναφέρει ακόμη ότι δεν είναι ουδέτερος και ότι αποφασίζει μονομερώς.

Δικές μου απόψεις:

  • Ο C messier υπέπεσε σε παράπτωμα που οδηγεί σε αφαίρεση δικαιώματος. "Αντιστροφή των ενεργειών άλλων διαχειριστών. Μόνο με τρόπο που σέβεται τον διαχειριστή στις ενέργειες του οποίου εμπλέκεται, και (συνήθως) μετά από διαβούλευση." Θυμίζω ότι ο C messier αναίρεσε τη φραγή χωρίς διαβούλευση με το FocalPoint και αναφέροντας αρκετές κατηγορίες ("καταχρηστική φραγή", "αποφασίζω και εφαρμόζω", "βλέπω ότι γίνεται κατηγορία για εμπλοκή του διαχειριστή που προχώρησε στη φραγή (με βάση απόφαση που ανακοινώθηκε μονομερώς χωρίς να προηγηθεί καμία συζήτηση από την κοινότητα").

Αν δεν κάνω λάθος, η συζήτηση που αφορούσε τη φραγή αφορούσε αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων. Κανονικά βρίσκεται στη σελίδα Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών/Αρχείο 2017/2 αλλά οι επεξεργασίες έχουν αποκρυφτεί [5]. Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών/Αρχείο 2017/2#Τεχνικά ζητήματα, οπόταν δεν μπορούμε να την διαβάσουμε. Ο FocalPoint έκανε μια δήλωση στην Αγορά Βικιπαίδεια:Αγορά/Αρχείο 2017/Οκτώβριος/1-15#Απόκρυψη περιεχομένου σχετικά με το θέμα προειδοποίησε «ότι εφόσον οποιοσδήποτε επαναφέρει, επαναλάβει παρουσίαση στοιχείων έρευνας για την ταυτότητα χρήστη, θα φραγεί για περίοδο τουλάχιστον 3 μηνών».

Ακολούθησε η φραγή του Kalogeropoulos, γεγονός που έφερε την αντίδραση χρηστών και ακολούθησε συζήτηση στην Αγορά Βικιπαίδεια:Αγορά/Αρχείο 2017/Οκτώβριος/1-15#Γιατι φράχτηκε ο Καλογερόπουλος;.

Το θέμα επανεμφανίστηκε Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών#Ενασχόληση με θέματα που δεν έχουν σχέση με την ανάπτυξη της Βικιπαίδειας από τον FocalPoint.

Στο δικό μου το μυαλό υπήρξε κατάχρηση διαχειριστικών εργαλείων από τον C messier. Δεν διαβουλεύτηκε με το διαχειριστή που επέβαλλε την φραγή και, κυρίως, έδειξε ασέβεια προς το πρόσωπο του. Το γεγονός αυτό αποτελεί, σύμφωνα με το σημείο 3 στην ενότητα Βικιπαίδεια:Διαχειριστές#Κατάχρηση των διαχειριστικών εργαλείων, κατάχρηση των διαχειριστικών εργαλείων

Xaris333 (συζήτηση) 17:28, 19 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Τοποθετήσεις[επεξεργασία κώδικα]


Έναρξη συζήτησης
Η προθεσμία των δέκα ημερών για την τοποθέτηση του διαχειριστή παρήλθε χωρίς να τοποθετηθεί. Επομένως η συζήτηση μπορεί να αρχίσει.--Diu (συζήτηση) 14:09, 30 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Κατά της πρότασης διαγραφής. Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Xaris333 για την επιμονή του να λειτουργήσουν οι θεσμοθετημένοι κανόνες, αλλά και τον Diu που εκίνησε την διαδικασία τοποθετήσεων. Όσο αφορά το ζήτημα, θεωρώ πως ο διαχειριστής δεν έκανε κατάχρηση των δικαιωμάτων του ως διαχειριστής. Διαβούλευση με τον διαχειριστή του οποίου την φραγή αναίρεσε, υπήρχε εκτεταμένη στην Αγορά, και μάλιστα με την συμμετοχή και άλλων διαχειριστών. Επιπλέον, δεν ξέρω γιατί θεωρείται κατάχρηση το οποιοδήποτε ενδεχομένως λάθος κάποιου διαχειριστή. Δεν διακρίνω κακές προθέσεις πίσω από την ενέργεια του C messier. Για αυτούς τους λόγους ψηφίζω κατά της πρότασης. Θέλω τέλος να πω, οτι ο συγκεκριμένος διαχειριστής με έχει φράξει αρκετές φορές, και κατά την γνώμη μου άδικα, όμως ακόμη και σε αυτές τις φραγές, δεν έγινε κατάχρηση των εξουσιών του, απλώς έκανε λάθος εκτιμήσεις κατά την άποψη μου. Τζσυντυχάννουμε 14:49, 30 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Εξήγησα ποιον κανονισμό παραβίασε. Η πολιτική καθορίζει τι θεωρείται κατάχρηση. Επίσης, η "διαβούλευση" στην οποία αναφέρεσαι πρόκειται για συζήτηση που έγινε μετά την αναίρεση της φραγής. Xaris333 (συζήτηση) 17:30, 30 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
bullet 3:"Αντιστροφή των ενεργειών άλλων διαχειριστών. Μόνο με τρόπο που σέβεται τον διαχειριστή στις ενέργειες του οποίου εμπλέκεται, και (συνήθως) μετά από διαβούλευση." Η διαβούλευση δεν ειναι απαραίτητη, σύμφωνα με τον κανονισμό. Ωστόσο προηγήθηκαν τοποθετήσεις, όπως φαίνεται στην Αγορά, στην συζήτηση "γιατι φράχτηκε ο Καλογερόπουλος;" η απάντηση του Focal έγινε η ώρα 18:05, 8 Οκτωβρίου 2017 (UTC). Η απάντηση του Focal είναι λανθασμένη εμφανώς, διότι υποθέτει πως αν πει κάτι δημόσια, είναι νόμος/κανόνας της ΒΠ. Αρα καλά έκανε αργότερα ο C και αναίρεσε την φραγή. Τζσυντυχάννουμε 17:37, 30 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Δεν συζήτησε καθόλου το θέμα μαζί του πριν κάνει την αναίρεση της φραγής. Επίσης, η συζήτηση στην οποία αναφέρεσαι και ο όλος χειρισμός του θέματος δείχνει ξεκάθαρη ασέβεια προς τον διαχειριστή. Έγραψα στην πρόταση τι ακριβώς είπε ο C messier. Δεν σεβάστηκε καθόλου τον άλλο διαχειριστή και άρχισε τις κατηγορίες εναντίον του. Xaris333 (συζήτηση) 18:58, 30 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Δεν υπάρχει καμιά ασέβεια. Μάλιστα πριν την αναίρεση της φραγής, ο C εισήλθε στην δημόσια συζήτηση με δυο επεξεργασίες, ο Focal έδωσε ανεπαρκείς εξηγήσεις. Αυτό που πιο ονομάζεις ως κατηγορία, δεν είναι τίποτα άλλο από αιτιολόγηση της αναίρεσης[6]. Η δε κατηγορίας περι ασέβειας, είναι εντελώς έωλη. Είπε την άποψη του, πολύ πιο ευγενικά μάλιστα από τον μ.ο. ευγένειας που συνήθως υπάρχει στους διαλόγους της ΒΠ. Εκτός αν οταν απευθύνεται κάποιος σε ένα διαχειριστή, πρέπει να του μιλά με το "σεις και με το σας". Δεν υπάρχει καμιά ασέβεια, διάλογος έγινε πριν αναιρεθεί η φραγή, όλα καλά. Η κατηγορία κατά την άποψη μου στερείται οποιασδήποτε ουσίας. Τζσυντυχάννουμε 19:41, 30 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Αν οι κατηγορίες για καταχρηστική φραγή, για χρήση των διαχειριστικών εργαλείων σε θέμα που δεν ήταν πλέον ουδέτερος, "Αποφασίζω και εφαρμόζω", δεν αποτελούν ασέβεια προς τον διαχειριστή, τότε τι να πω; Θα το χρησιμοποιώ ως προηγούμενο σε μελλοντικές διαμάχες. Να κατηγορεί ο καθένας όποιον θέλει με τέτοιες εκφράσεις και να μην θεωρείτε ασέβεια... Η πολιτική δεν έθεσε τυχαία αυτόν τον κανόνα. Θα μας γλίτωνε από πολλά δεινά αν τηρείτο από τους διαχειριστές και αν τιμωρείτο η μη τήρηση του... Η κατανόηση και προσαρμογή της πολιτικής όπως μας βολεύει κάθε φορά έχει οδηγήσει σε άσχημα μονοπάτια την ΒΠ. Αν ήταν άλλος διαχειριστής στη θέση του C messier το επίθετο "ασεβής" θα ήταν το ηπιότερο που θα είχε ακούσει από τους υπόλοιπους... Xaris333 (συζήτηση) 21:05, 30 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]