Αδερφοί Ούσο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αδερφοί Ούσο
Γενικές πληροφορίες
ΨευδώνυμοThe usos
ΠαρατσούκλιThe usos, The Uso Twins, The Uso Brothers, The Fatu Twins, The Fatu Brothers και The usos
Ύψος191 m (Jimmy uso), 188 m (Jey uso) Edit this on Wikidata
Βάρος493,84 lb, 224 kg Edit this on Wikidata
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπαλαιστής
ΕργοδότηςWorld Xtreme Wrestling (2007–2009)
World Wrestling Entertainment (2009–2023)
Florida Championship Wrestling (2009–2010)
WWE SmackDown (2019–2023)
Περίοδος ακμής2008 - 2023
ΣυγγενείςΡόμαν Ρέινς (ξάδελφος), Ντουέιν Τζόνσον (ξάδελφος), Ουμάγκα (θείος), Nia Jax (ξάδελφος), Tamina Snuka (ξάδελφος) και Solo Sikoa (αδερφός εξ' αγχιστείας)
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Οι Αδερφοί Ούσο είναι Αμερικάνικη ομάδα επαγγελματικής πάλης, που αποτελείται από τους δίδυμους Τζίμι και Τζέι Ούσο. Γεννήθηκαν στις 22 Αυγούστου 1985 και κατάγονται από το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Οι Ούσο έχουν συμβόλαιο με το WWE, όπου είναι οι Ομαδικοί Πρωταθλητές.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τζίμι (Τζόναθαν Σολόφα Φάτου Jr.) και ο Τζέι (Τζόσουα Σάμουελ Φάτου), είναι υιοί του παλαιστή Σολόφα Φάτου ή Ρικίσι και ξάδερφοι του γνωστού παλαιστή Roman Reigns. Όλοι τους είναι μέλη της οικογένειας Ανοάι, που έχει μεγάλη παράδοση στην επαγγελματική πάλη. Η οικογένεια τους κατάγεται από τα νησιά Σαμόα και στη γλώσσα τους η λέξη "ούσο" σημαίνει αδερφός.

Καριέρα στο WWE[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αφού έκαναν ένα πέρασμα από το εκπαιδευτήριο FCW, οι Ούσο μεταφέρθηκαν στο ρόστερ του Raw στις 24 Μαΐου 2010. Στη πρώτη τους εμφάνιση επιτέθηκαν στην ομάδα Χαρτ Ντάιναστι, αρχίζοντας μια κόντρα μαζί τους. Τον επόμενο χρόνο μεταφέρθηκαν στο δεύτερο εβδομαδιαίο σόου της εταιρείας, το SmackDown. Εκεί αντιμετώπισαν αρκετές φορές τους Τζάστιν Γκάμπριελ & Χιθ Σλέιτερ, τους οποίους νίκησαν σε ορισμένους αγώνες. Στις 29 Ιουλίου 2011, διεκδίκησαν για πρώτη φορά το Ομαδικό Πρωτάθλημα WWE, αντιμετώπισαν τους Ντέιβιντ Οτάνγκα και Μάικλ ΜακΓκίλικατι, χωρίς επιτυχία.

Τον Σεπτέμβριο, άρχισαν μια κόντρα με τους Κερτ Χόκινς & Τάιλερ Ρεκς. Οι Ούσο τους νίκησαν σε κάποιους αγώνες στο NXT, όμως έχαναν συχνά από τους Πρίμο & Έπικο στο SmackDown. Τον Μάρτιο του 2012, άρχισαν μια κόντρα με τους Ντάρεν Γιάνγκ & Τάιτους Ο' Νιλ, νικώντας τους σε διάφορους αγώνες. Έπειτα, οι εμφανίσεις τους στα πρωτεύοντα σόου του WWE, περιορίστηκαν. Το 2013 αποκτήσαν και πάλι ρόλο στα κεντρικά σόου της εταιρίας. Στις 24 Ιουνίου στο Raw κέρδισαν τους Tons of Funk και τη 3ΜΒ και έγιναν διεκδικητές για το Ομαδικό Πρωτάθλημα που κρατούν οι Ρόμαν Ρέινς (o οποίος στην πραγματικότητα είναι ξάδελφος των Ούσο) και Σεθ Ρόλινς. Στις 28 Ιουνίου στο Smackdown οι Ούσο μαζί με τον Κρίστιαν έγιναν η μόλις δεύτερη ομάδα που κατάφερε να κερδίσει την ομάδα Σιλντ (Ρόμαν Ρεινς, Σεθ Ρόλινς, Ντιν Αμπρόουζ). Παρ' όλα αυτά στο pre-show του Money In the Bank στις 14 Ιουλίου δεν κατάφεραν να κερδίσουν. Έπειτα, άρχισαν μια κόντρα με την Σιλντ και έχασαν από τους Τζακ Σουάγκερ και Αντόνιο Σεζάρο. Τον Οκτώβριο διεκδίκησαν τους Ομαδικούς τίτλους χωρίς επιτυχία. Στο Survivor Series οι Ούσο δεν κατάφεραν να νικήσουν στον αγώνα εξάλειψης.

Με την είσοδο του 2014, οι Ούσο άρχισαν να παίρνουν αρκετές νίκες και άρχισαν να έχουν βλέψεις για τους Ομαδικούς τίτλους. Τον Φεβρουάριο στο Elimination Chamber διεκδίκησαν ανεπιτυχώς τους τίτλους κόντρα στους Ρόουντ Ντογκ και Μπίλι Γκαν. Τον Μάρτιο σε επεισόδιο του Raw, οι Ούσο τους νίκησαν και κατέκτησαν το Ομαδικό Πρωτάθλημα για πρώτη φορά στη καριέρα τους. Από τότε, το έχουν υπερασπιστεί αρκετές φορές απέναντι στην Whyatt Family, στους RybAxel (Ράιμπακ και Κέρτις Άξελ) και στους Los Matadores.

Το 2021 μπήκαν στην ομάδα του Ρόμαν Ρεινς The Bloodline. Σήμερα, οι Ούσο έχουν και τους δύο ομαδικούς τίτλους και είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στο WWE.

Χαρακτηριστικές Κινήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Superfly Splash
  • Samoan drop
  • Backbreaker hold / Diving elbow drop combination
  • Bridging double underhook suplex
  • Bridging Northern Lights suplex
  • Superkick
  • Corner splash
  • Diving headbut
  • Double back elbow & double elbow drop
  • Double headbutt drop
  • Full nelson bomb
  • Uso Splash

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]