Πακ (παλαιστής)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Πακ
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Benjamin Satterley (Αγγλικά)
Γέννηση22  Αυγούστου 1986
Νιούκασλ
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένο Βασίλειο
Ύψος173 cm Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςEmmanuel College, Gateshead
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής (από 2004)[1]
Περίοδος ακμής2004
Commons page Σχετικά πολυμέσα
Ως "Πακ" σε σόου πάλης το 2009.

Ο Μπέντζαμιν Σάτερλαϊ (Benjamin Satterley, 22 Αυγούστου 1986) είναι Άγγλος επαγγελματίας παλαιστής, γνωστότερος με το ψευδώνυμο "Πακ". Αυτή τη στιγμή έχει συμβόλαιο με την εταιρεία πάλης WWE, όπου παλεύει ως Άντριαν Νεβάιλ. Στη πορεία του στο χώρο, είναι γνωστός για την εναέριες κινήσεις του μέσα στο ρινγκ.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σάτερλαϊ ξεκίνησε την ενασχόληση του με το άθλημα το 2004 στην Αγγλία. Με το πέρασμα του χρόνου πέρασε απο αρκετές εταιρείες πάλης και έφθασε στις ΗΠΑ. Εκεί μεγάλωσε η φήμη του στην ανεξάρτητη σκηνή της πάλης, όπου και έγινε ένας απο τους αγαπημένους του κοινού. Κύριο λόγο σε αυτό είχε η μεγάλη του ευκολία στο να εκτελεί αεροπλανικές κινήσεις μέσα στο ρινγκ.

Το 2012 υπέγραψε με τη κορυφαία εταιρεία πάλης το WWE και μεταφέρθηκε στο εκπαιδευτήριο NXT Wrestling, για να προσαρμοστεί στο στυλ του WWE. Τον Φεβρουάριο του 2014, ο Neville κατάφερε να νικήσει τον Bo Dallas και να γίνει ο νέος Πρωταθλητής NXT. Η θητεία του ήταν μεγάλη καθώς κατάφερε να παραμείνει πρωταθλητής μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014, όταν έχασε τον τίτλο από τον Sami Zayn. Τον Μάρτιο του 2015, την νύχτα μετά την Wrestlemania 31 έκανε το ντεμπούτο του στην βασική ρόστερ. Ήταν αγαπητός από σχεδόν όλους τους φανς χάρη στις ικανότητες του να ¨πετάει¨ αλλά και στον ρόλο του ¨καλού¨ που υποδύονταν. Λίγο αργότερα ο Neville ανταποκρίθηκε στην ανοικτή πρόκληση του John Cena και μπορεί να είχε κερδίσει και την United States Championship αν δεν παρέμβαινε ο Rusev, ο πρών πρωταθλητής και τότε εχθρός του John Cena. Μετά από κάποιες διαμάχες με αρκετούς παλαιστές, αντιμετώπισε τον τότε πρωταθλητή WWE, Seth Rollins για τον τίτλο σε ένα επεισόδιο του Monday Night Raw. Το μεγαλύτερο σοκ της βραδιάς ήταν ότι ήρθε πολύ κοντά στο να κερδίσει τον τίτλο. Ωστόσο, δεν κατάφερε να βγει νικητής. Τον Μάρτιο του 2016 τραυμάτισε τον αστράγαλο του σε ένα ματς με τον Chris Jericho. Ο Neville, έμεινε εκτός δράσης έως τον Οκτώβριο του 2016 όταν έκανε την επιστροφή του στην οποία οι περισσότεροι φανς δεν αντέδρασαν. Ο Neville εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς, επιτέθηκε τον καλό του φίλο και τότε Cruiserweight Champion, Rich Swann στην Raw Exclusive "Roadblock: End of the Line" Pay Per View. Η κόντρα τους αυτή κατάληξε σε ένα ματς για τον τίτλο στο Royal Rumble. Εκεί ο Neville, νίκησε τον Swann και έγινε ο νέος Cruiserweight Champion. Οι φανς έδειξαν ενδιαφέρον στον νέο του ρόλο. 1,5 μήνα αργότερα υπερασπίστηκε επιτυχώς τον τίτλο του στην Raw Exclusive "Fastlane" Pay Per View νικώντας τον Gentleman Jack Gallagher. Σύντομα ήρθε σε σύγκρουση με τον Austin Aries, τον οποίο αντιμετώπισε για τον τίτλο στην Wrestlemania 33. Ο Neville κατάφερε να βγει νικητής για ακόμα μια φορά. Ωστόσο επειδή ο τρόπος με τον οποίο νίκησε τον Aries δεν ήταν και ο πιο ¨τίμιος¨ αποφασίστηκε ένα επαναληπτικό ματς 27 μέρες αργότερα στην Raw Exclusive "Payback" Pay Per View. Επειδή όμως το ματς αυτό έληξε με ασάφεια ¨συναντήθηκαν¨ ξανά στην Raw Exclusive "Extreme Rules" Pay Per View σε ένα ματς όπου για να βγει καθαρός νικητής επρέπε να αναγκάσει τον αντίπαλο του να ¨παραδοθεί¨. Ο Neville κατάφερε να νικήσει για δεύτερη φορά τον Aries

Τελειωτικές κινήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

(Adrian) Neville

  • Imploding 450° splash – 2014 μετά το χρησιμοποιούσε ως χαρακτηριστική κίνηση
  • Red Arrow (Corkscrew shooting star press)
  • Ring of Saturn

Pac/Jungle Pac

  • 630° senton, μερικές φορές το συνδύαζε με corkscrew
  • Bridging German suplex
  • Corkscrew 450° splash
  • Corkscrew shooting star press
  • Flaming Star Press (Imploding 450° splash)
  • Shooting star senton

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι παντρεμένος και είναι 28 χρονών

Παρωνύμια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • "The Man That Gravity Forgot" (Ο άνθρωπος που ξεχάστηκε απο τη βαρύτητα)
  • "The King of the Cruiserweights"

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]