Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρόουντ Γουόριορς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ρόουντ Γουόριορς
Πληροφορίες ασχολίας
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςWWE Hall of Fame
Wrestling Observer Newsletter Hall of Fame

Οι Ρόουντ Γουόριορς (αγγ. The Road Warriors) ήταν μια ομάδα στο άθλημα της επαγγελματικής πάλης, που αποτελούσαν οι Μάικλ "Χοκ" Χέγκστραντ και Τζόσεφ "Άνιμαλ" Λορινάιτις. Μάνατζέρ τους, τα περισσότερα χρόνια ήταν ο Πολ Έλερινγκ. Η ομάδα μπήκε στο Hall of Fame του WWE, το 2011, στην τελετή παρευρέθησαν και τιμήθηκαν ο Έλερινγκ και ο Λορινάιτις (Άνιμαλ), καθώς ο "Χοκ" Χέγκστραντ έχει πεθάνει. Οι δύο παλαιστές, Χοκ και Άνιμαλ έχουν κατακτήσει δύο φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομάδων. Επίσης, ένας από τους υπόλοιπους παλαιστές, που συμμετείχε στο γκρουπ κατά διαστήματα, ήταν ο Τζον Χάιντενρεϊχ, μάλιστα στο πλευρό του Άνιμαλ, το 2005, κατέκτησαν το Ομαδικό Πρωτάθλημα WWE μία φορά.

Ονομασίες και εταιρείες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το όνομα της ομάδας ήταν το Ρόουντ Γουόριορς στις εταιρείες πάλης: American Wrestling Association, National Wrestling Alliance, και World Championship Wrestling. Στην εταιρεία World Wrestling Federation, το όνομα για τυπικούς λόγους άλλαξε σε Λεγεώνα των Ντουμ (αγγ. Legion of Doom).

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Γουόριορς σε όλη την καριέρα τους, υποδύονταν δύο ισχυρότατους παλαιστές με βαμμένο το πρόσωπό τους. Για μερικές περιόδους, κι άλλοι παλαιστές, έμπαιναν στο γκρουπ. Στην Ιαπωνία την δεκαετία του 1990, ο Κενζούκε "Πάουερ Γουόριορ" Σασάκι ήταν σύμμαχος με τους "Χοκ" και "Άνιμαλ", είτε με τον έναν από τους δύο.

Καταξίωση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά γενική ομολογία, χαρακτηρίζονται ως μια από τις καλύτερες ομάδες επαγγελματικής πάλης όλων των εποχών. Οι δύο κύριοι της ομάδας, είχαν δημιουργήσει το δικό τους στυλ, εκτός ρινγκ και εντός ρινγκ, με νέες ομαδικές κινήσεις, που έκαναν αρκετούς οπαδούς πάλης να τους λατρέψουν. Το 2011, εισήχθησαν σαν ομάδα, στο τιμητικό Hall of Fame (WWE).

Τα μέλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κυρίως μέλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χοκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μάικλ Τζέιμς Χεγκστράντ (26 Ιανουαρίου 1957 – 19 Οκτωβρίου 2003) ήταν ένας Αμερικανός επαγγελματίας παλαιστής. Είναι γνωστότερος ως "Χοκ" Ρόουντ Γουόριορ.

Άνιμαλ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τζόσεφ Άαρον "Τζο" Λορινάιτις (γεννημένος στις 26 Ιανουαρίου 1960) είναι Αμερικανός επαγγελματίας παλαιστής, περισσότερο γνωστός ως "Άνιμαλ" Ρόουντ Γουόριορ. Είναι αδερφός του Τζον Λορινάιτις, που εργάζεται στο WWE.

Πολ Έλερινγκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Πολ Έλερινγκ (γεννημένος στις 22 Αυγούστου 1953) είναι ένας πρώην επαγγελματίας μάνατζερ πάλης. Ήταν ο μάνατζερ της ομάδας των Χοκ και Άνιμαλ.

Υπόλοιποι κατά καιρούς παλαιστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κενσούκε Σασάκι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κενσούκε Σασάκι (γεννημένος 4 Αυγούστου 1966) είναι Ιάπωνας επαγγελματίας παλαιστής. Γνωστός σε εταιρείες πάλης της χώρας του κυρίως, αλλά και σαν μέλος της ομάδας των Χοκ και Άνιμαλ, με το όνομα Πάουερ Γουόριορ

Μπράιαν Άνταμς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μπράιαν Κέιθ Άνταμς (14 Απριλίου 1964 – 13 Αυγούστου 2007) ήταν ένας Αμερικανός επαγγελματίας παλαιστής. Είχε το όνομα Κρας την περίοδο που συνεργάστηκε με τους Γουόριορς.

Ντάρεν Ντρόζντοφ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ντάρεν Ντρόζντοφ (γεννημένος στις 7 Απριλίου 1969) αγωνίστηκε για λίγο στο πλευρό των Γουόριορς με το όνομα Ντροζ, ήταν επίσης παίκτης χόκεϊ.

Τζον Χάιντενρεϊχ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τζον Χάιντενρεϊχ (γεννημένος στις 28 Ιουνίου 1969) είναι ένας Αμερικανός επαγγελματίας παλαιστής. Έγινε με τον Άνιμαλ μια φορά ομαδικός πρωταθλητής.

Κατά καιρούς γυναίκες παλαιστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]