Κόφι Κίνγκστον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Κόφι Κίνγκστον
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση14  Αυγούστου 1981
Κουμάσι
ΨευδώνυμοKofi Kingston, Sir Kofi Kingston, Kofi Nahaje Kingston και Kofi Sarkodie-Mensah
Χώρα πολιτογράφησηςΓκάνα
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ύψος183 cm Edit this on Wikidata
Βάρος96 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςΚολέγιο της Βοστώνης
Winchester High School
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής
Περίοδος ακμής2006
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Κόφι Κίνγκστον (Kofi Nahaje Sarkodie-Mensah, 14 Αυγούστου 1981) είναι επαγγελματίας παλαιστής από την Γκάνα, που έχει συμβόλαιο με την εταιρεία πάλης WWE.

Καριέρα στη πάλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρώτα βήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έκανε το ντεμπούτο του, τον Ιούνιο του 2006 και συμμετείχε σε διάφορες εταιρείες όπως: Millennium Wrestling Federation promotions, πρωτάθλημα πάλης Νέας Αγγλίας και Eastern Wrestling Alliance.

World Wrestling Entertainment (2006-σήμερα)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους αγωνίστηκε σε ένα μη τηλεοπτικό αγώνα ενάντια στον Εμ Βι Πι, όπου έχασε. Το Δεκέμβριο του 2006 έκανε ντεμπούτο στο ECW και τον Ιανουάριο του 2008 έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο εκεί, όπου έμεινε έκατσε μέχρι το Ιούνιο του 2008. Τον ίδιο μήνα συμμετείχε στο WWE Raw.

Τον Ιούνιο του 2009, κέρδισε το Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών WWE, νικώντας τον Εμ Βι Πι. Η θητεία του ως πρωταθλητής κράτησε για πέντε μήνες και έχασε τον τίτλο απο τον Μιζ. Στο τέλος του 2009 ήρθε σε κόντρα με τον Ράντυ Όρτον και η διαμάχη τους αποκορυφώθηκε στο TLC, όπου ο Κόφι έχασε. Toν Απρίλιο του 2010, μετακινήθηκε στο SmackDown και κατέκτησε το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα χάνοντας το τρεις μήνες μετά από τον Ντολφ Ζίγκλερ. Τον Ιανουάριο πήρε πίσω τον τίτλο, όμως τον Μάρτιο τον έχασε από τον Γουέιντ Μπάρετ. Ο Κόφι επέστρεψε στο Raw τον Απρίλιο του 2011 και έγινε για άλλη μια φορά πρωταθλητής, αφού νίκησε τον Σέιμους και κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών. Κράτησε για δυο μήνες τον τίτλο, μέχρι που τον έχασε από τον Ντολφ Ζίγκλερ.

Τον Αύγουστο ο Κόφι συμμάχησε με τον Έβαν Μπορν και έγιναν Ομαδικοί Πρωταθλητές WWE, νικώντας τους Ντέιβιντ Οτάνγκα και Μάικλ ΜακΓκίλικατι. Η ομάδα ονομάστηκε AirBoom (ελλ: Έρμπουμ) και για πέντε μήνες είχαν τους τίτλους, μέχρι που τους έχασαν τον Ιανουάριο του 2012, από τους Πρίμο & Έπικο. Στις 30 Απριλίου στο Raw, ο Κόφι συμμάχησε με τον Αρ Τρουθ και κατέκτησαν το Ομαδικό Πρωτάθλημα. Οι δυο τους διατήρησαν το πρωτάθλημα μέχρι το Σεπτέμβριο.

Έπειτα, ο Κόφι συνέχισε να παλεύει σε ατομικό επίπεδο και δεν έμεινε για πολύ καιρό άτιτλος, αφού τον Οκτώβριο κέρδισε για τέταρτη φορά το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα. Μετά απο δίμηνη θητεία, ο Κόφι έχασε το πρωτάθλημα απο τον Γουέιντ Μπάρετ. Τον Απρίλιο του 2013 ο Κόφι κέρδισε τον Αντόνιο Σεζάρο στο Smackdown. Τρεις μέρες αργότερα στο Raw κέρδισε πάλι τον Σεζάρο, αυτή τη φορά για το Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο και κατέκτησε για τρίτη φορά. Τον επόμενο μήνα στο Extreme Rules, ο Κόφι έχασε τον τίτλο απο τον Ντιν Αμπρόουζ.

Η ομάδα "Νίου Ντέι"

Τον Νοέμβριο του 2014, οι Κόφι Κίνγκστον, Εξέβιερ Γουντς και Μπιγκ Ι έκαναν το ομαδικό ντεμπούτο τους ως "Νίου Ντέι". Έκτοτε συμμετείχαν σε διάφορους ομαδικούς αγώνες. Τον Απρίλιο του 2015, οι Νίου Ντέι έγιναν αντιπαθείς στο κοινό. Στο Extreme Rules, νίκησαν τους Τάισον Κιντ και Σεζάρο, κατακτώντας το Ομαδικό Πρωτάθλημα WWE. Οι Νίου Ντέι διατήρησαν το πρωτάθλημα μέχρι τον Ιούνιο. Μετά απο δύο μήνες στο SummerSlam, κατάφεραν να κερδίσουν ξανά το Ομαδικό Πρωτάθλημα. Οι τρεις τους κατάφεραν να εδραιωθούν και να τραβήξουν τη προσοχή του κοινού με τα αστεία χορευτικά τους και τις εκνευριστικές ατάκες τους.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κόφι έχει τελειώσει στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, αλλά αποφάσισε να αφήσει τις δουλειές του και να δοκιμάσει την τύχη του στη πάλη. Του αρέσει επίσης η ρέγκε μουσική και ο Μπομπ Μάρλεϊ.

Στην πάλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κίνγκστον εκτελεί το Boom Drop

Χαρακτηριστικές κινήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Trouble in Pardise (360 kick) - (2008-παρόν)
  • S.O.S. (2009-παρόν)
  • Boom Drop
  • Jumping clothesline
  • Diving Crossbody
  • Monkey flip
  • Dropkick
  • Pendulum kick
  • Koronco buster

Σημαντικότεροι Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών WWE (1 φορά, τωρινός τίτλος)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]