Τάισον Κιντ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Τάισον Κιντ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση11  Ιουλίου 1980
Κάλγκαρι
Χώρα πολιτογράφησηςΚαναδάς
Ύψος175 cm Edit this on Wikidata
Βάρος93 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςStampede Wrestling
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής (1995–2017)[1]
παραγωγός (1995–2017)
Οικογένεια
ΣύζυγοςΝατάλια Νάιντχαρτ (από 2013)
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Θίοντορ Τζέιμς Γουίλσον (11 Ιουλίου 1980) είναι Καναδός επαγγελματίας παλαιστής, που εργάζεται για το WWE. Στα ρινγκ που εμφανίζεται είναι γνωστός ως "Τάισον Κιντ".

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρχικά χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Γουίλσον αρχικά εκπαιδεύτηκε στο θρυλικό Dungeon, του Στου Χαρτ, στο Κάλγκαρι του Καναδά. Σε ηλικία 15 ετών αγωνίστηκε στο πρώτο του αγώνα στον Καναδά, για το Stampede Wrestling. Ένα χρόνο μετά, το 1996, ο Γουίλσον πάλεψε σε έναν μη τηλεοπτικό αγώνα του WWE και σύντομα εκπαιδεύτηκε απο τον Μπρετ Χαρτ.

Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και Stampede Wrestling[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Απρίλιο του 2002, του δόθηκε η ευκαιρία να παλέψει στην Ιαπωνία και εμφανίστηκε σε πέντε διοργανώσεις. Το 2004, πάλεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως παλαιστής του All Star Wrestling. Τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους, κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα στο Stampede Wrestling, το ομαδικό πρωτάθλημα. Αργότερα κέρδισε και άλλους τίτλους και έφυγε απο την επιχείρηση το 2007.

World Wrestling Entertainment[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Νοέμβριο του 2006, ο Γουίλσον υπέγραψε συμβόλαιο με το WWE, αφού δέχθηκε καλές κριτικές απο τον προπονητή Μπιλ Ντεμότ. Έμεινε σε εκπαιδευτήρια του WWE μέχρι το 2007 και εκεί συμμάχησε με τους Χάρι Σμιθ και Νατάλια.

Το 2009, μεταφέρθηκε στο κύριο ρόστερ ως "Τάισον Κιντ" και σχημάτισε ομάδα με τους Χάρι Σμιθ και Νατάλια, με το όνομα "Χαρτ Ντάιναστι". Πέρασαν και απο τα τρία σόου της εταιρίας και είχαν κόντρες με τους Κράιμ Τάιμ και τους Αδερφούς Ούσο. Ο Κιντ και ο Σμιθ κατέκτησαν μια φορά το Ομαδικό Πρωτάθλημα WWE, νικώντας τους Μιζ & Μπιγκ Σόου. Η Χαρτ Ντάιναστι διαλύθηκε τον Νοέμβριο του 2010, όταν ο Τάισον Κιντ πρόδωσε τον σύμμαχο του και απέκτησε ρόλο αντιπαθή προς το κοινό. Τους επόμενους μήνες βρισκόταν στην αφάνεια.

Στις αρχές του 2012, ο Τάισον Κιντ άλλαξε χαρακτήρα και άρχισε να παλεύει με τον Τζάστιν Γκάμπριελ ως ομάδα. Στις 29 Ιουνίου, νίκησε τον Τζακ Σουάγκερ και προκρίθηκε στον αγώνα Money in the Bank, όπου ο νικητής ως έπαθλο θα είχε αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών. Ωστόσο, ο Τάισον Κιντ δεν κατάφερε να κερδίσει στο Money in the Bank. Τον Ιανουάριο του 2013, τραυματίστηκε σοβαρά και απο τότε απουσιάζει απο τα ρινγκ.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 817.