Κατάλογος πολιτειών και εδαφών των ΗΠΑ ανά έκταση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αυτός είναι ένας πλήρης κατάλογος των πολιτειών των ΗΠΑ και των μεγάλων εδαφών κατά σειρά συνολικής έκτασης, έκτασης ξηράς, και έκτασης νερού. Τα στοιχεία της επιφάνειας νερού περιλαμβάνουν τα μεσόγεια, τα παράκτια, τις Μεγάλες Λίμνες, και τα εδαφικά ύδατα. οι παγετώνες και τα υδάτινα χαρακτηριστικά προσμετρώνται ως έκταση ξηράς.[1]

# Πολιτεία σύνολο (sq mi) (km²) ξηρά (sq mi) (km²) νερό (sq mi) (km²)  % νερό συγκρίσιμη χώρα (συνολική έκταση)
1 Flag of Alaska.svg Αλάσκα 663.267,26 1.717.854 571.951,26 1.481.347 91.316,00 236.507 13,77 Flag of Libya.svg Λιβύη
2 Flag of Texas.svg Τέξας 268.580,82 695.621 261.797,12 678.051 6.783,70 17.570 2.53 Flag of Myanmar.svg Βιρμανία
3 Flag of California.svg Καλιφόρνια 163.695,57 423.970 155.959,34 403.933 7.736,23 20.037 4,73 Flag of Iraq.svg Ιράκ
4 Flag of Montana.svg Μοντάνα 147.042,40 380.838 145.552,43 376.979 1.489,96 3.859 1,01 Flag of Japan.svg Ιαπωνία
5 Flag of New Mexico.svg Νέο Μεξικό 121.589,48 314.915 121.355,53 314.309 233,96 606 0,19 Flag of Poland.svg Πολωνία
6 Flag of Arizona.svg Αριζόνα 113.998,30 295.254 113.634,57 294.312 363,73 942 0.32 Flag of the Philippines.svg Φιλιππίνες
7 Flag of Nevada.svg Νεβάδα 110.560,71 286.351 109.825,99 284.448 734,71 1.903 0.66 Flag of Burkina Faso.svg Μπουρκίνα Φάσο
8 Flag of Colorado.svg Κολοράντο 104.093,57 269.601 103.717,53 268.627 376,04 974 0.36 Flag of New Zealand.svg Νέα Ζηλανδία
9 Flag of Oregon.svg Όρεγκον 98.380,64 254.805 95.996,79 248.631 2.383,85 6.174 2,42 Flag of Ecuador.svg Εκουαδόρ
10 Flag of Wyoming.svg Ουαϊόμινγκ 97.813,56 253.336 97.100,40 251.489 713,16 1.847 0,73 Flag of Ecuador.svg Εκουαδόρ
11 Flag of Michigan.svg Μίσιγκαν 96.716,11 250.494 56.803,82 147.121 39.912,28 103.372 41,27 Flag of Guinea.svg Γουινέα
12 Flag of Minnesota.svg Μινεσότα 86.938,87 225.171 79.610,08 206.189 7.328,79 18.981 8,43 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο
13 Flag of Utah.svg Γιούτα 84.898,83 219.887 82.143,65 212.751 2.755,18 7.136 3,25 Flag of Guyana.svg Γουιάνα
14 Flag of Idaho.svg Αϊντάχο 83.570,08 216.446 82.747,21 214.314 822,87 2.131 0,98 Flag of Guyana.svg Γουιάνα
15 Flag of Kansas.svg Κάνσας 82.276,84 213.096 81.814,88 211.900 461,96 1.196 0,56 Flag of Belarus.svg Λευκορωσία
16 Flag of Nebraska.svg Νεμπράσκα 77.353,73 200.345 76.872,41 199.099 481,31 1.247 0,62 Flag of Kyrgyzstan.svg Κιργιστάν
17 Flag of South Dakota.svg Νότια Ντακότα 77.116,49 199.731 75.884,64 196.540 1.231,85 3,190 1,60 Flag of Kyrgyzstan.svg Κιργιστάν
18 Flag of Washington.svg Ουάσινγκτον 71.299,64 184.665 66.544,06 172.348 4.755,58 12,317 6,67 Flag of Syria.svg Συρία
19 Flag of North Dakota.svg Βόρεια Ντακότα 70.699,79 183.112 68.975,93 178.647 1.723,86 4,465 2,44 Flag of Syria.svg Συρία
20 Flag of Oklahoma.svg Οκλαχόμα 69.898,19 181.035 68.667,06 177.847 1.231,13 3.189 1,76 Flag of Cambodia.svg Καμπότζη
21 Flag of Missouri.svg Μιζούρι 69.704,31 180.533 68.885,93 178.414 818,39 2.120 1,17 Flag of Cambodia.svg Καμπότζη
22 Flag of Florida.svg Φλόριντα 65.754,59 170.304 53.926,82 139.670 11.827,77 30.634 17,99 Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη
23 Flag of Wisconsin.svg Ουισκόνσιν 65.497,82 169.639 54.310,10 140.663 11.187,72 28.976 17,08 Flag of Suriname.svg Σουρινάμ
24 Flag of Georgia (U.S. state).svg Τζόρτζια 59.424,77 153.909 57.906,14 149.976 1.518,63 3.933 2,56 Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές
25 Flag of Illinois.svg Ιλινόι 57.914,38 149.998 55.583,58 143.961 2.330,79 6.037 4,02 Flag of Nepal.svg Νεπάλ
26 Flag of Iowa.svg Αϊόβα 56.271,55 145.743 55.869,36 144.701 402,20 1.042 0,71 Flag of Nepal.svg Νεπάλ
27 Flag of New York.svg Νέα Υόρκη 54.556,00 141.299 47.213,79 122.283 7.342,22 19.016 13,46 Flag of Tajikistan.svg Τατζικιστάν
28 Flag of North Carolina.svg Βόρεια Καρολίνα 53.818,51 139.389 48.710,88 126.161 5.107,63 13.229 9,49 Flag of Tajikistan.svg Τατζικιστάν
29 Flag of Arkansas.svg Αρκάνσας 53.178,62 137.732 52.068,17 134.856 1.110,45 2.876 2,09 Flag of Tajikistan.svg Τατζικιστάν
30 Flag of Alabama.svg Αλαμπάμα 52.419,02 135.765 50.744,00 1.675,01 4.338 3,20 Flag of Greece.svg Ελλάδα
31 Flag of Louisiana.svg Λουιζιάνα 51,839.70 134,264 43,561.85 112.825 8.277,85 21,440 15,97 Flag of Nicaragua.svg Νικαράγουα
32 Flag of Mississippi.svg Μισισίπι 48.430,19 125.434 46.906,96 121.488 1.523,24 3.945 3,15 Flag of North Korea.svg Βόρεια Κορέα
33 Flag of Pennsylvania.svg Πενσυλβάνια 46.055,24 119.283 44.816,61 116.074 1.238,63 3.208 2,69 Flag of Malawi.svg Μαλάουι
34 Flag of Ohio.svg Οχάιο 44.824,90 116.096 40.948,38 106.056 3.876,53 10.040 8,65 Flag of Eritrea.svg Ερυθραία
35 Flag of Virginia.svg Βιρτζίνια 42.774,20 110.785 39.594,07 102.548 3.180,13 8.236 7,43 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία
36 Flag of Tennessee.svg Τενεσσί 42.143,27 109.151 41.217,12 106.752 926,15 2.399 2,20 Flag of Guatemala.svg Γουατεμάλα
37 Flag of Kentucky.svg Κεντάκι 40.409,02 104.659 39.728,18 102.896 680,85 1.763 1,68 Flag of Iceland.svg Ισλανδία
38 Flag of Indiana.svg Ιντιάνα 36.417,73 94.321 35.866,90 92.895 550,83 1.427 1,51 Flag of Hungary.svg Ουγγαρία
39 Flag of Maine.svg Μέιν 35.384,65 91.646 30.861,55 79.931 4.523,10 11.715 12,78 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία
40 Flag of South Carolina.svg Νότια Καρολίνα 32.020,20 82.932 30.109,47 77.983 1.910,73 4.949 5,97 Flag of the United Arab Emirates.svg ΗΑΕ
41 Flag of West Virginia.svg Δυτική Βιρτζίνια 24.229,76 62.755 24.077,73 62.361 152,03 394 0,63 Flag of Latvia.svg Λεττονία
42 Flag of Maryland.svg Μέριλαντ 12.406,68 32.133 9.773,82 25.314 2.632,86 6.819 21,22 Flag of the Republic of China.svg Ταϊβάν
43 Flag of Hawaii.svg Χαβάη 10.930,98 28.311 6.422,62 16.635 4.508,36 11.677 41,24 Flag of Equatorial Guinea.svg Ισημερινή Γουινέα
44 Flag of Massachusetts.svg Μασαχουσέτη 10.554,57 27.336 7.840,02 20.306 2.714,55 7.031 25,72 Flag of Haiti.svg Αϊτή
45 Flag of Vermont.svg Βερμόντ 9.614,26 24.901 9.249,56 23.956 364,70 945 3,79 Flag of Macedonia.svg ΠΓΔΜ
46 Flag of New Hampshire.svg Νιου Χάμσαϊρ 9.349,94 24.216 8.968,10 23.227 381,84 989 4,08 Flag of Djibouti.svg Τζιμπουτί
47 Flag of New Jersey.svg Νιου Τζέρσεϊ 8.721,30 22.588 7.417,34 19.211 1.303,96 3.377 14,95 Flag of Israel.svg Ισραήλ
48 Flag of Connecticut.svg Κονέκτικατ 5.543,33 14.357 4.844,80 12.548 698,53 1.809 12,60 Flag of the Bahamas.svg Μπαχάμες
49 Flag of Delaware.svg Ντέλαγουερ 2.489,27 6.447 1.953,56 5.060 535,71 1.387 21,52 Flag of Brunei.svg Μπρουνέι
50 Flag of Rhode Island.svg Ρόουντ Άιλαντ 1.545,05 4.002 1.044,93 2.706 500,12 1.295 32,37 Flag of Cape Verde.svg Πράσινο Ακρωτήριο
Flag of Washington, D.C..svg Περιφέρεια της Κολούμπια 68,34 177 61,40 159 6,94 18 10,16 Flag of the Marshall Islands.svg Νήσοι Μάρσαλ
ΣΥΝΟΛΟ Flag of the United States.svg 50 πολιτείες + Π.Κ. 3.794.083,06 9.826.630 3.537.438,44 9.161.924 256.644,62 664.707 6,76 Flag of the People's Republic of China.svg Κίνα
Flag of Puerto Rico.svg Πουέρτο Ρίκο 5.325,00 13.792 3.425,00 8.871 1.900,00 4.921 35,68 Flag of Montenegro.svg Μαυροβούνιο
Flag of the Northern Mariana Islands.svg Βόρειες Μαριάνες Νήσοι 1.975,00 5.115 179,00 464 1.796,00 4.652 90,93 Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιδάδ και Τομπάγκο
Flag of the United States Virgin Islands.svg Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι 737,00 1.909 134,00 347 604,00 1.564 81,87 Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος
Flag of American Samoa.svg Αμερικανική Σαμόα 584,00 1.513 77,00 199 506,00 1.311 86,75 Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος
Flag of Guam.svg Γκουάμ 571,00 1.479 210,00 544 361,00 935 63,22 Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος
Flag of the United States.svg Μικρά Εξωτερικά Νησιά 16,00 41 16,00 41 0,00 0 0,00 Flag of Tuvalu.svg Τουβαλού
ΣΥΝΟΛΟ Flag of the United States.svg όλο το έδαφος των ΗΠΑ 3.803.290,00 9.850.476 3.541.479,00 9.172.389 261.811,00 678.087 6,88 Flag of Canada.svg Καναδάς

Βλέπε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όλα τα δεδομένα παρέχονται από το Γραφείο Απογραφών των Ηνωμένων Πολιτειών (see Summary of 2000 Census – tables 1 and 17). Αυτό το έγγραφο αναφέρει ότι οι τιμές για τα Μικρά Υπερπόντια Νησιά είναιμόνο προσεγγιστικές.

  1. Census 2000 Geographic Terms and Concepts, Census 2000 Geography Glossary, U.S. Census Bureau. Accessed 2007-07-10.