Λεξ Λούγκερ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Λεξ Λούγκερ
Ο Λεξ Λούγκερ το 2007
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση21  Ιουνίου 1958
Μπάφαλο (Νέα Υόρκη)
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ύψος193 cm Edit this on Wikidata
Βάρος125 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςOrchard Park High School
Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια
Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια[1]
Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι[2]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής (1985–2006)
ηθοποιός
ηθοποιός τηλεόρασης
παίκτης αμερικανικού ποδοσφαίρου
παίκτης καναδικού ποδοσφαίρου
Περίοδος ακμήςΣεπτέμβριος 1985 - 2011
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Λάουρενς Βάντελ "Λάρι" Πφολ (Lawrence Wendell "Larry" Pfohl, 2 Ιουνίου 1958) είναι Αμερικανός πρώην επαγγελματίας παλαιστής και παίκτης ράγκμπι, γνωστότερος με το ψευδώνυμο Λεξ Λούγκερ. Αυτή την περίοδο έχει συμβόλαιο με την εταιρεία πάλης WWE, στην οποία έχει διάφορους παρασκηνιακούς ρόλους.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο την δεκαετία του 1980, και το 1985 έκανε το ντεμπούτο του. Αγωνίστηκε έως και το 2006, όταν αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Από το 2011, έχει παρασκηνιακούς ρόλους στην εταιρεία WWE, με την οποία έχει υπογράψει συμβόλαιο.

Εταιρείες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Λούγκερ, έχει συνεργαστεί με τις καλύτερες εταιρείες επαγγελματικής πάλης των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει περάσει από το National Wrestling Alliance (NWA), από το World Championship Wrestling (WCW), και από το World Wrestling Federation (WWF), γνωστό πλέον ως World Wrestling Entertainment (WWE). Επίσης, το 2003 και το 2006 είχε μερικές εμφανίσεις και για το Total Nonstop Action Wrestling (TNA)

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέσα στις διακρίσεις του, στην ενασχόλησή του με την επαγγελματική πάλη, έχει γίνει τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κατακτώντας δύο φορές το Παγκόσμιος Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών WCW και μια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών WWA. Είναι πέντε φορές Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών Ηνωμένων Πολιτειών NWA/WCW, που είναι και ρεκόρ κατακτήσεων, καθώς έχει και το ρεκόρ θητείας του τίτλου και μεικτών ημερών κατοχής του. Το 1994 ήταν ο νικητής του αγώνα Royal Rumble (μαζί με τον Μπρετ Χαρτ).

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ανακτήθηκε στις 8  Ιουλίου 2019.
  2. Ανακτήθηκε στις 8  Ιουλίου 2019.