Λατρεμένοι μου γείτονες: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Γραμμή 82: Γραμμή 82:
|2
|2
|-
|-
|[[Άννα Ντιμιτρίεβιτς]]
|[[Άννα Δημητρίεβιτς]]
|Μίλιτσα
|Μίλιτσα
|1
|1

Έκδοση από την 21:11, 30 Σεπτεμβρίου 2018

Το Λατρεμένοι μου Γείτονες μια ελληνική τηλεοπτική κωμική σειρά του Mega Channel, η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά από τις 11 Οκτωβρίου 2007 μέχρι τις 18 Ιουνίου 2009.

Λατρεμένοι μου Γείτονες
ΕίδοςΚωμική σειρά
ΔημιουργοίΠάνος Αμαραντίδης
Έλενα Σολομού
Κώστας Βαζάκας
ΣκηνοθεσίαΠιέρρος Ανδρακάκος
ΠρωταγωνιστέςΚώστας Κόκλας
Άβα Γαλανοπούλου
Αριέττα Μουτούση
Γιώργος Κωνσταντής
Ράνια Σχίζα
Χρήστος Σιμαρδάνης
Μουσική τίτλωνΤάμτα - Έλα στο ρυθμό μαζί μου
ΧώραΕλλάδα Ελλάδα
Αριθμός κύκλων2
Αριθμός επεισοδίων53
Παραγωγή
ΠαραγωγήStudio ATA
Διάρκεια45 λεπτά ανά επεισόδιο
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςMega Channel
Αναλογία πλευρών4:3, έγχρωμη εικόνα
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Ιστοσελίδαhttp://megaliciousclassics

Υπόθεση

Α' Κύκλος (2007-2008)

Ο καταξιωμένος πλαστικός χειρουργός Βύρων Παπαπαύλου (Γιώργος Κωνσταντής) με τη μεγαλοαστή δημοσιογράφο σύζυγο του, Μιράντα (Αριέττα Μουτούση) και τα τρία τους παιδιά (την δεκαεπτάχρονη Λίζα, τον εντεκάχρονο Κωνσταντίνο και την δεκάχρονη Νεφέλη) είναι μια chic οικογένεια των βορείων προαστίων, που ζει μια ήρεμη ζωή στο Διόνυσο, σε ένα πολυτελές σπίτι με μεγάλο κήπο ιδανικό για την καλλιέργεια μπονζάι, πισίνα και γήπεδο μπάντμιντον.

Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι τη στιγμή που στο διπλανό σπίτι μετακομίζει η λαϊκή οικογένεια ενός μανάβη από τη Νεάπολη, του Μπάμπη Μουστοξίδη (Κώστας Κόκλας) και της κομμώτριας συζύγου του, Πελαγίας (Άβα Γαλανοπούλου), που πλούτισε από τη μια στιγμή στην άλλη, όταν η δεκάχρονη κόρη τους, Μπέττυ (Νεφέλη Κανάκη) κέρδισε το 1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Super Dream Idol 2007, καθώς και μια επιταγή 400.000 €. Η οικογένεια Μουστοξίδη, που συμπληρώνεται από το δεκαοχτάχρονο Άρη (Δημήτρης Βλάχος) τον δωδεκάχρονο Μιχαλάκη (Δημήτρης Ντάουλης) και την «κακιά πεθερά» Ζαμπέτα (Έφη Παπαθεοδώρου), θα κάνει την οικογένεια Παπαπαύλου να αναθεωρήσει όλα αυτά που νόμιζε για την καλή ζωή αλλά και τη ζωή γενικότερα... Δύο οικογένειες από δύο διαφορετικούς κόσμους που αναγκαστικά συνυπάρχουν, συγκρούονται, συνεργάζονται, συμφιλιώνονται και κατά βάθος ερωτεύονται... Σε κάθε επεισόδιο οι εντάσεις είναι όλο και περισσότερες. Προς το τέλος της σεζόν, ξεκινάει και ο έρωτας των δύο μεγαλύτερων παιδιών, του Άρη και της Λίζας και διακόπτεται ξαφνικά στην αρχή της επόμενης σεζόν. Στο τέλος της σεζόν, η οικογένεια Μουστοξίδη χάνει τα χρήματα της, αφού πρώτα πέφτει θύμα απάτης του "Χρηματιστή" Μιχαήλ Λαγού και έτσι επιστρέφει πίσω στη Νεάπολη.

Β' Κύκλος (2008-2009)

Τη στιγμή που ο Μπάμπης με τον Άγγελο (ο οδηγός της Μεταφορικής που τους βοήθησε στη μετακόμιση) επιστρέφουν στη Νεάπολη, πέφτουν επάνω σε ένα αυτοκίνητο. Το τροχαίο αυτό ατύχημα γίνεται ευτύχημα καθώς ο Μπάμπης συνειδητοποιεί ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι ο απατεώνας επενδυτής Μιχαήλ Λαγός και ότι μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκονται όλα τα λεφτά που τους έκλεψε. Έτσι, η οικογένεια παίρνει πίσω όλα τα λεφτά της και επιστρέφει πάλι στο Διόνυσο. Ο Βύρων, η Μιράντα και τα δύο μικρότερα παιδιά (Κωνσταντίνος και Νεφέλη) όμως, έχουν μετακομίσει οριστικά στη Βουλιαγμένη, ενώ η Λίζα βρίσκεται στην Αμερική, καθώς κέρδισε υποτροφία για την Ακαδημία Χορού της Βοστόνης. Ακόμη , η Ζαμπέτα (Έφη Παπαθεοδώρου) παντρεύεται το Χαρίλαο και φεύγουν οι δυο τους στη Ρόδο όπου μένουν μόνιμα. Έτσι, δίπλα τους τώρα έρχονται να μείνουν νέοι γείτονες, μια οικογένεια Ελλήνων από τη Σουηδία. Ο Διεθνούς Φήμης Dr. Σεξολογίας Ηλίας Γαληνός (Χρήστος Σιμαρδάνης) με τη φωτογράφο σύζυγο του Ολίβια (Ράνια Σχίζα) και τις δύο κόρες τους Ιφιγένεια (Αλεξάνδρα Ούστα) και Λυδία (Μαρίτα Γαγάνη).

Οι δύο οικογένειες γνωρίζονται και γίνονται φίλοι μεταξύ τους. Βέβαια οι εντάσεις δεν συνεχίζονται όπως και στον πρώτο κύκλο. Η σχέση όμως του Άρη και της Λίζας θα δεχθεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα, όταν η Λίζα επιστρέφει ξαφνικά από την Αμερική, αλλά αντί να κάνει εκείνη έκπληξη στον Άρη, της κάνει εκείνος, καθώς τον βλέπει γυμνό μπροστά στην Ιφιγένεια. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η πολύτιμη βοήθεια του Άρη στην Ιφιγένεια, όταν εκείνη ανακαλύψει ότι το αγόρι της (ο Σβέν) θέλει να πειραματιστεί με άλλους άντρες (δηλαδή, είναι Gay). Η βοήθεια αυτή θα είναι και το ξεκίνημα ενός μεγάλου έρωτα ανάμεσα στον Άρη και την Ιφιγένεια. Βέβαια, η σχέση τους προς το τέλος της σειράς θα δεχτεί ένα πάρα πολύ ισχυρό πλήγμα, όταν ανακαλύπτουν ότι η Ιφιγένεια είναι έγκυος. Εκείνη θέλει να κρατήσει το παιδί, αλλά ο Άρης στην αρχή δεν θέλει. Μετά όμως από τη βοήθεια ενός Γκουρού, που είναι καλεσμένος του Ηλία, ο Άρης θα αναθεωρήσει τις απόψεις του για το παιδί και θα το αγαπήσει. Τέλος, το ζευγάρι θα κάνει και τον Γύρο του Κόσμου (ταξίδι το οποίο είχανε κανονίσει πριν μαθευτεί η εγκυμοσύνη της Ιφιγένειας) και στο τέλος και οι δύο οικογένειες μετακομίζουν οριστικά στη Νίκαια, σε ένα Κάστρο όπως στα παραμύθια όπως λέει η Πελαγία όταν όλοι χαιρετάνε τον Άρη και την εγκυμονούσα Ιφιγένεια που φεύγουν για τον Γύρο του Κόσμου.

Διανομή

Πρωταγωνιστές

Ηθοποιός Ρόλος Κύκλοι
Κώστας Κόκλας Μπάμπης Μουστοξίδης 1-2
Άβα Γαλανοπούλου Πελαγία Μουστοξίδη 1-2
Γιώργος Κωνσταντής Βύρων Παπαπαύλου 1
Αριέττα Μουτούση Μιράντα Παπαπαύλου 1
Χρήστος Σιμαρδάνης Ηλίας Γαληνός 2
Ράνια Σχίζα Ολίβια Θεοδωράκη - Γαληνού 2
Έφη Παπαθεοδώρου Ζαμπέτα Αραμπατζή - Τσιφτσόγλου 1
Δημήτρης Βλάχος Άρης Μουστοξίδης 1
Θεοχάρης Ιωαννίδης 2
Σμαράγδα Καλλημούκου Λίζα Παπαπαύλου 1-2
Αλεξάνδρα Ούστα Ιφιγένεια Γαληνού 2
Άννα Δημητρίεβιτς Μίλιτσα 1
Ελένη Τζώρτζη Ιουλία Γάτου 1-2
Νεφέλη Κανάκη Μπέτυ Μουστοξίδη 1-2
Δημήτρης Ντάουλης Μιχαλάκης Μουστοξίδης 1-2
Βασιλική Καρρά Νεφέλη Παπαπαύλου 1
Κωσταντίνος Λαγός Κωνσταντίνος Παπαπαύλου 1
Μαρίτα Γαγάνη Λυδία Γαληνού 2
Σοφία Βογιατζάκη Πετρούλα Μπουλούμπαση 1-2
Μιχάλης Ιατρόπουλος Άγγελος Μπουλούμπασης 1-2
Υρώ Λούπη Φρόσω Τσακίρη 2

Βραβεύσεις

Έτος Βραβεία Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2010 The Twenty

(βραβεία για τα 20 χρόνια του MEGA)

Αγαπημένη Οικογενειακή Κωμωδία Λατρεμένοι μου γείτονες Θέση 12
Αγαπημένη Πρωταγωνίστρια Κωμωδίας Άβα Γαλανοπούλου (Πελαγία) Θέση 6
Ατάκα Που Έγραψε Ιστορία Ντελικατέσεν (Άβα Γαλανοπούλου) Θέση 16
Αγαπημένος Πρωταγωνιστής Κωμωδίας Κώστας Κόκλας (Μπάμπης) Θέση 20

Παραπομπές