BBC Asian Network

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
BBC Asian Network

Το λογότυπο του BBC Asian Network
Οργανισμός: BBC
Έτος ιδρύσεως: 1978
Έναρξη λειτουργίας: 1978 ως BBC Radio Leicester
1988 ως The Asian Network[1]
Τοποθεσία: Λονδίνο
Γλώσσα: Αγγλικά
Περιοχή εκπομπής: Εθνικά
Ιστοσελίδα: Επίσημη Ιστοσελίδα
Ζωντανή Ακρόαση: Ακούστε ζωντανά με winamp
Ζωντανή Ακρόαση: Ακούστε ζωντανά με Windows Media Player
Το πρώτο λογότυπο του σταθμού, 2012-2022

Το BBC Asian Network είναι Βρετανικός ραδιοφωνικός σταθμός του BBC, ο οποίος έχει Ασιατικό χαρακτήρα. Η μουσική και οι ειδήσεις του σταθμού προέρχονται από την Ινδία. Τα στούντιο του σταθμού είναι στο Μπέρμιγχαμ και στο Λονδίνο.

Το πρόγραμμα του σταθμού εκπέμπει κυρίως στην Αγγλική γλώσσα, αλλά κάποια προγράμματα είναι σε πέντε Ασιατικές γλώσσες - στα Χίντι στα Ουρντού, στα Παντζάμπι, στα Μπενγκάλι και στα Γκουγιαράτι. Παρά το όνομα που έχει ο σταθμός, οι υπηρεσίες που προσφέρει προέρχονται μόνο από την Ινδία και όχι από ολόκληρη την Ασία. Το πρόγραμμα του σταθμού περιέχει μουσική, εκπομπές λόγου, μία καθημερινή σειρά-ντοκιμαντέρ, το Asian Network Reports και μία καθημερινή σαπουνόπερα, το Silver Street [2].

Τον Μάρτιο του 2010 ο σταθμός, ο οποίος, εκείνο το καιρό, ήταν ο πιο δαπανηρός από όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του BBC, απειλώντας με κλείσιμο μαζί με το 6 Music[3][4]. Ένα χρόνο αργότερα το BBC Trust ανακοίνωσε ότι ο σταθμός θα κλείσει, αλλά τελικά το κλείσιμο δεν πραγματοποιήθηκε[5].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]