BBC Μπέρμιγχαμ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το Γραμματοκιβώτιο (The Mailbox) τη νύχτα
Ο δημόσιος χόρος του BBC Μπέρμιγχαμ, ο οποίος βρίσκεται τον 7ο όροφο

Το BBC Μπέρμιγχαμ (αγγ.: BBC Birmingham) είναι ένα από τα παλαιότερα περιφερειακά παρακλάδια του BBC, που βρίσκεται στο Μπέρμιγχαμ. Ήταν η πρώτη περιοχή έξω από το Λονδίνο, η οποία ξεκίνησε την εκπομπή ραδιοφωνικών (1922) και τηλεοπτικών εκπομπών (1949). Η τηλεοπτική εκπομπή έγινε από τον Σάτον Κόλντφιλντ. Για πολλά χρόνια, το BBC Μπέρμιγχαμ έδρευε στο Pebble Mill Studios, αλλά το 2004 μετακόμισε στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις με την ονομασία "Γραμματοκιβώτιο" (The Maιlbox) στο κέντρο της πόλης. Το Pebble Mill έκτοτε έχει κατεδαφιστεί για να χτιστεί ένα επιστημονικό πάρκο, όμως είναι άδειο από το 2013.

Το Pebble Mill at One, ένα απογευματινό σόου, έπαιζε για πολλά χρόνια -από το 1973-1986 στο BBC One- με αρκετά μακρόχρονoυς παρουσιαστές, συμπεριλαμβανομένου του Άλαν Τίτσμαρς, και έθεσε το προφίλ των στούντιο Pebble Mill σχεδόν με την ιδιότητα του εθνικού οργάνου. To Μπέρμιγχαμ είναι το σπίτι του BBC Midlands Today (τηλεόραση) και του BBC WM (ραδιόφωνο).

Το BBC Μπέρμιγχαμ δεν πρέπει να συγχέεται με το BBC Μίντλαντς, η οποία εδρεύει επίσης στο Γραμματοκιβώτιο. Το BBC Μπέρμιγχαμ είναι το όνομα του Network Productions Centre, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του Μπέρμιγχαμ και εκπέμπει προγράμματα δικτύου λήψης για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Το BBC Μίντλαντς είναι η περιφερειακή λειτουργία με ειδήσεις, τρέχουσες υποθέσεις και άλλα περιφερειακά προγράμματα.

Μερικά τμήματα στο εσωτερικό του BBC Μπέρμιγχαμ, όπως ο πραγματικός προγραμματισμός, υπήρξαν αντικείμενο επανεξέτασης, ως μέρος μιας ευρύτερης διαδικασίας αναδιάρθρωσης. Μεγάλο μέρος της πραγματικής υπηρεσίας, καθιστώντας τα προγράμματα όπως το Countryfile, έχουν μετακινηθεί είτε στο Μπρίστολ, είτε στο Σάλφορντ είτε σε άλλα γραφεία του BBC[1].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συντεταγμένες: 52°28′34.42″N 1°54′15.32″W / 52.4762278°N 1.9042556°W / 52.4762278; -1.9042556