BBC Γιόρκσαϊρ & Λίνκολνσαϊρ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
BBC Γιόρκσαϊρ & Λίνκολνσαϊρ
Νομική μορφήΔημόσιος φορέας ενημέρωσης
Ίδρυση2004
ΈδραΚίνγκστον απόν Χαλ, Ηνωμένο Βασίλειο
ΜητρικήBBC
ΙστότοποςΕπίσημη Ιστοσελίδα

Το BBC Γιόρκσαϊρ & Λίνκολσαϊρ (αγγ. BBC Yorkshire and Lincolnshire) είναι τοπικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας του BBC στη Βόρεια Αγγλία. Ο φορέας δημιουργήθηκε όταν το BBC Βόρεια διασπάστηκε σε μικρότερα κομμάτια. Η έδρα του φορέα είναι στο Κίνγκστον απόν Χαλ και εκπέμπει στην Κομητεία του ανατολικού Γιόρκσαϊρ στου Λίνκολνσαϊρ και του βορειοδυτικού Νόρφολκ.

Ο φορέας, επίσημα, ξεκίνησε να εκπέμπει το 2004.

Υπηρεσίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεόραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η περιφερειακή παραγωγή του BBC Γιόρκσαϊρ & Λίνκολνσαϊρ αποτελείται από τη ναυαρχίδα Look North, το επίκαιρο περιοδικό πρόγραμμα Inside Out και ένα εικοσάλεπτο opt-out κατά τη διάρκεια του Sunday Politics. Η περιοχή μεταδίδει επίσης το Super League Show, το οποίο παράγεται από την PDI Media στο στούντιο του BBC Yorkshire στο Ληντς και μεταδίδεται ταυτόχρονα στη βορειοδυτική και στη βορειοανατολική χώρα και την Κάμπρια.

Ραδιόφωνο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • BBC Radio Humberside: Το BBC Radio Humberside είναι ραδιοφωνικός σταθμός της υπηρεσίας BBC Local Radio και εξυπηρετεί την πρώην κομητεία Χάμπερσαϊντ, η οποία διασπάστηκε στο Βόρειο Λίνκολνσαϊρ, στο Βορειοανατολικό Λίνκολνσαϊρ, στο Ανατολικό Γιόρκσαϊρ και στην πόλη Κίνγκστον απόν Χαλ στις 1 Απριλίου του 1996. Ο σταθμός ξεκίνησε να εκπέμπει στις 25 Φεβρουαρίου του 1971, τα στούντιό του βρίσκονται στο Χαλ και εκπέμπει στους 95.9 στα FM και στους 1485 στα AM. Επίσης, ο σταθμός εκπέμπει και μέσω ψηφιακού ραδιοφώνου. Τον Μάιο 2013, ο σταθμός κέρδισε το βραβείο Σταθμός της Χρονιάς στα βραβεία Gold Sony Radio Academy awards[1] και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς κέρδισε το βραβείο Σταθμός της Χρονιάς στα βραβεία Frank Gillard Awards[2]. Ο σταθμός έχει στούντιο στους Βασιλικούς Κήπους στο Χαλ. Επιπλέον, ο σταθμός έχει στούντιο και στην πόλη Γκρίμσμπι στην οδό Victoria Street[3].
  • BBC Radio Lincolnshire: Το BBC Radio Lincolnshire είναι ραδιοφωνικός σταθμός της υπηρεσίας BBC Local Radio και εξυπηρετεί την κομητεία Λίνκολνσαϊρ. Ο σταθμός ξεκίνησε να εκπέμπει στις 11 Νοεμβρίου του 1980, τα στούντιό του βρίσκονται στο Λίνκολν[4] και εκπέμπει στους 94.9 και 104.7 στα FM και στους 1368 στα AM. Επίσης, ο σταθμός εκπέμπει μέσω ψηφιακού ραδιοφώνου και μέσω διαδικτύου, από την υπηρεσία BBC iPlayer. Τις καθημερινές και τα Σάββατα το πρόγραμμα του σταθμού ξεκινάει στις 6:00 και τελειώνει στις 00:00. Τις Κυριακές ξεκινάει στις 6:00 και τελειώνει στις 1:00. Ο σταθμός μετέδιδε ένα εβδομαδίαιο δελτίο ειδήσεων στην Πορτογαλική γλώσσα μέχρι τον Ιούλιο του 2008. Επιπλέον, ο σταθμός αναμεταδίδει και κάποια προγράμματα από τους υπόλοιπους ραδιοφωνικούς σταθμούς του BBC Local Radio. Τις ώρες που ο σταθμός δεν μεταδίδει δικό του πρόγραμμα, αναμεταδίδει το πρόγραμμα του σταθμού BBC Radio 5 Live και συγκεκριμένα τις εκπομπές Up all night και Morning Reports.

Στούντιο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα νέα στούντιο του φορέα στο Χαλ

Τα πρώτα στούντιο του φορέα εγκαινιάστηκαν το 2001 και βρισκόντουσαν απάνω από το ταχυδρομείο του Χαλ. Τον πρώτο καιρό τα μικρά στούντιο και το λίγο προσωπικό ήταν αρκετά, αλλά από το 2002 όταν ο φορέας έκπεμπε δικό του πρόγραμμα τα στούντιο δεν ήταν ικανά να αντέξουν αυτό το "βάρος". Σε κάποιες περιπτώσεις το στούντιο ήταν τόσο μικρό που σχεδόν μόνο ένα τραπέζι χωρούσε.

Τελικά, ο φορέας απέκτησε καινούργια στούντιο στην περιοχή Βασιλικοί κήποι του Χαλ. Τα νέα στούντιο είναι αρκετά μεγάλα για το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Look North. Επιπλέον, στο κτήριο στεγάζεται και το ραδίοφωνο του φορέα BBC Radio Humberside.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]