BBC Ανατολικά Μίντλαντς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από BBC Radio Leicester)
BBC Ανατολικά Μίντλαντς
Νομική μορφήΔημόσιος φορέας ενημέρωσης
ΊδρυσηΙανουάριος 1991
ΈδραΝότινγκαμ
Σημαντικά πρόσωπαΣτιούαρτ Τόμας
ΜητρικήBBC

Το BBC Ανατολικά Μίντλαντς (αγγ. BBC East Midlands) είναι τοπικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας του BBC στα Ανατολικά Μίντλαντς και έχει την έδρα του στο Νότινγκαμ. Ο φορέας εξυπηρετεί τις Κομητείες: Ντέρμπισαϊρ, Λέστερσαϊρ, Νότινγκαμσαϊρ, ρούτλαντ και το Νότιο Κεστεβεν του Λίνκολνσαϊρ.

Ο φορέας ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1991, όταν αποκόπηκε από το BBC Μίντλαντς για την εξυπηρέτηση της νέας κομητείας.

Υπηρεσίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ραδιόφωνο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • BBC Radio Nottingham : ξεκίνησε να εκπέμπει στις 31 Ιανουαρίου του 1968 και εξυπηρετεί την κομητεία Νότινγκαμσαϊρ. Ο σταθμός εκπέμπει στους 95.1, 95.5 και 103.8 στα FM και στους 1584 στα AM. Από τις 30 Απριλίου του 2004, ο σταθμός ξεκίνησε εκπέμπει και μέσω ψηφιακού ραδιοφώνου. Στο διαδίκτυο, ο σταθμός εκπέμπει μέσω της υπηρεσίας RealPlayer. Τα στούντιο του σταθμού βρίσκονται στο Νότινγκαμ.
  • BBC Radio Derby : ξεκίνησε να εκπέμπει στις 29 Απριλίου του 1971 και εξυπηρετεί τις κομητείες Ντέρμπισαϊρ και Στάφορντσάιρ. Ο σταθμός έχει πάρει το βραβείο "Ραδιοφωνικός σταθμός της χρονιάς", στην κατηγορία για ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι οποίοι εξυπηρετούν μεταξύ 300.000 και 1 εκατομμύριο ακροατές, στα βραβεία Sony Radio Academy Awards τις χρονιές 2007, 2010 και 2011. Ο σταθμός είναι ο πρώτος σταθμός του BBC Local Radio, ο οποίος κερδίσει το συγκεκριμένο βραβείο τρεις φορές[1]. Το πρόγραμμα του σταθμού περιέχει ενημερωτικές εκπομπές, αθλητικές, δελτία καιρού, ταξιδιωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, συνεντεύξεις και συζητήσεις. Οι ηλικίες που ακούνε τον σταθμό είναι πάνω από 45, ωστόσο οι αθλητικές εκπομπές καθώς και οι εκπομπές του Σαββατοκύριακου προσελκύουν και ανθρώπους μικρότερης ηλικίας.
  • BBC Radio Leicester : o οποίος ξεκίνησε να εκπέμπει στις 8 Νοεμβρίου του 1967 και εξυπηρετεί τις κομητείες Λέστερσαϊρ και Ρούτλαντ. Ο σταθμός εκπέμπει από τα στούντιό του, τα οποία βρίσκονται στο Λέστερ, στους 104.9 στα FM, μέσω ψηφιακού ραδιοφώνου και μέσω διαδικτύου, από την υπηρεσία BBC iPlayer. Το 2005, ο σταθμός μετακόμισε στην οδό "St Nicholas Place". Το κτήριο στεγάζει τα στούντιο του σταθμού, το "BBC College" της περιφέρειας των Μίντλαντς, και το BBC Shop, ένα μαγαζί το οποίο πουλάει πράγματα με το λογότυπο του BBC.

Στούντιο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα στούντιο του οργανισμού στο Νότινγκαμ.

Τα στούντιο του οργανισμού στην κομητεία, εγκαινιάστηκαν το 1999. Στο κτήριο στεγάζεται και η ενημερωτική εκπομπή του οργανισμού "East Midlands Today". Στο κτήριο υπάρχει ένα ακόμα μικρό στούντιο και κάποιες βοηθητικές υπηρεσίες του ραδιοφωνικού σταθμού BBC Radio Nottingham, ωστόσο ο σταθμός δεν στεγάζεται στο συγκεκριμένο κτήριο, αλλά στην οδό "London Road" στο Νότινγκαμ[2].

Επιπλέον, ο οργανισμός έχει γραφεία στο Ντέρμπι, στα οποία στεγάζεται το Radio Derby και γραφεία στο Λέστερ, στα οποία στεγάζεται το Radio Leicester.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-derbyshire-13347195
  2. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Ιουλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2014.