Μετάβαση στο περιεχόμενο

BBC White City

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το White City One τον Απρίλιο του 2013.

Το BBC White City (BBC Λευκή Πόλη) αναφέρεται σε κτήρια του BBC στην περιοχή White City, η οποία βρίσκεται στο δυτικό Λονδίνο, αλλά και σε ένα κτήριο με γραφεία (τώρα γνωστό ως White City One), το οποίο εγκαινιάστηκε το 1990 στο πλαίσιο αυτών των κτηρίων του BBC. Το White City One στεγάζει τα προγράμματα του BBC Panorama, Top Gear, Watchdog και πολλά άλλα.

Το BBC White City βρίσκονται κοντά στο Κέντρο Τηλεόρασης του BBC. Το BBC σχεδιάζει να φύγει από το White City και τα κτήρια είτε θα κατεδαφιστούν ή θα μετατραπούν σε μία πανεπιστημιούπολη για το Κολέγιο Imperial[1]. Το White City One εκκενώθηκε τον Μάρτιο του 2013[2].

Κτήρια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Κέντρο Μέσων Ενημέρωσης στο White City.

Τα κτήρια βρίσκονται ανάμεσα στην Γαλλο-Βρετανική Έκθεση του 1908 και στο Στάδιο White City, στο οποίο διοργανώθηκαν οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 1908[3].

Η δεύτερη φάση των κτηρίων εγκαινιάστηκε το 2004, γνωστό και ως BBC Media Village. Η νέα αυτή φάση αποτελείται από το Κέντρο Μεταδόσεως, το Κέντρο Μέσων Ενημέρωσης και άλλα δύο κτήρια με γραφεία.

Από το 2012, η αίθουσα συνεδριάσεων στα κεντρικά γραφεία φιλοξενεί διάφορα ιστορικά αντικείμενα, όπως παλιές τηλεοπτικές κάμερες, ένα BBC Micro και ένα πρωτότυπο iPod[4]. Επίσης, ένα μέρος του κτηρίου είναι έτσι ζωγραφισμένο ώστε να μοιάζει σαν μία εικονική Test Card F του BBC.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]