Χρήστης:Dgolitsis/Arxeio 2

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αρωματικά φυτά της Κρήτης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σχετικά με το άρθρο. Αυτή τη στιγμή θυμίζει απόσπασμα από τουριστικό οδηγό και όχι λήμμα εγκυκλοπαίδειας. Αν δεν το βελτιώσεις θα το προτείνω για σβήσιμο.Harkoz 23:22, 9 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

Συγνώμη, τώρα είδα πως το δημιούργησε άλλος χρήστης. Πάντως αν μείνει ως έχει δε νομίζω να έχει θέση εδω.--Harkoz 23:26, 9 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

Το είδα ότι δεν το δημιούργησες εσύ, όπως σου γράφω παραπάνω. Αλλά το πρόβλημα παραμένει. Δεν είναι λήμμα εγκυκλοπαίδειας, έτσι όπως είναι τώρα. Μακάρι να έχεις όρεξη να ασχοληθείς και να το φτιάξεις. Ή εσύ ή κάποιος άλλος από εμάς. Αλλά δεν το βλέπω να επιβιώνει όπως είναι τώρα, με το περιεχόμενο που έχει.--Harkoz 23:34, 9 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

Telmatobius[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ φίλε, μήπως αναφέρεσαι στον Telmatobius culeus, κοινώς γνωστό ως "Titicaca Water Frog"; Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να ανατρέξεις, στο αγγλικό άρθρο (αν χρειαστείς οποιαδήποτε βοήθεια στη διάθεσή σου). Το Telmatobius eloys δεν το βρίσκω πουθενά, πιθανόν να έχει μεταγραφεί λάθος. --Ttzavarasσυζήτηση 13:22, 21 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

Ακόμη και σε πολύ καλές πηγές γίνονται λάθη, εδώ και στην Brittanica έχουν βρεθεί και επισημανθεί σφάλματα, οπότε δεν με εκπλήσσει. Χαίρομαι που μπόρεσα να σας βοηθήσω - είδα πως δημιουργήσατε και σχετικό άρθρο. Καλές συνεισφορές! --Ttzavarasσυζήτηση 11:28, 22 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

τετραγωνικά χιλιόμετρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, πιστεύω θα ήταν καλύτερα αν το αφήναμε τετραγωνικά χιλιόμετρα παρά να βάζαμε το σύμβολο ώστε να είναι κατανοητό σε όλους όσους μας διαβάζουν. --*tony esopiλέγε 13:53, 23 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

Καλησπέρα! Ναι υπάρχει τέτοιο πρότυπο για λίμνες της Ελλάδας. Είναι το Πρότυπο:Λίμνη (Ελλάδα). --Ttzavarasσυζήτηση 20:12, 23 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

Αγαπητέ Dgolitsis το λήμμα "Ομπ" μετακινήθηκε στο Ομπ (Ρωσία) γιατί με το ίδιο όνομα (Aube, Ομπ) υπάρχει ποταμός και στη Γαλλία. --Ttzavarasσυζήτηση 13:59, 25 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

Αστερίσκος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Dgolitsis,

Αν κάνεις κλικ στον ρόμβο τότε μπορείς να ταξινομήσεις κατά αύξουσα ή κα τα φθίνουσα σειρά τον πίνακα. Αν π.χ. κανείς κλικ στον ρόμβο ο οποίος βρίσκεται δίπλα στο Λεκάνη απορροής σε τ.χλμ. τότε θα σου ταξινομήσει τον πίνακα σύμφωνα με το μέγεθος της λεκάνης απορροής. Ελπίζω να διέβλεψα σωστά ότι κάτι δεν γνωρίζεις και να μην επαναλαμβάνω κάτι που ήδη ξέρεις.
Όμως είδα ότι αναίρεσες την επεξεργασία με την οποία προσέθετα λειτουργία που σου περιγράφω παραπάνω. Γιατί; … δεν την βρήκες χρήσιμη;

Όσο για τον αστερίσκο θα επέλεγα να τον βάλω με την ίδιο τρόπο που βάζουμε εμβόλιμες παραπομπές σε ένα κείμενο. Αυτό θα ήταν χρήσιμο στην περίπτωση που θελήσει κάποιος να βάλει για κάποιο λόγο υποσημειώσεις που αφορούν άλλους ποταμούς του καταλόγου. Καλή συνέχεα.--Nikoguardσυζήτηση 06:48, 26 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

Επαναφέρθηκαν--Nikoguardσυζήτηση 07:25, 26 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

Δες εδώ νομίζω ότι είναι εικόνα που αναφέρεσαι. Το αρχείο βρίσκεται τοπικά και στην ελληνική ΒΠ. Η χρήση της όμως μπορεί να γίνει σύμφωνα με τους όρους της εύλογης χρήσης. Ελπίζω να βοήθησα. Καλή συνέχεια.--Nikoguardσυζήτηση 21:13, 26 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

«Σεισμοπαθείς»[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι ημερομηνίες πριν το 1923 σε στο Κατάλογος φονικών σεισμών στην Ελλάδα σε ποιο ημερολόγιο είναι; Επίσης, δες αν μπορείς να βρεις κάτι για το σεισμό του 1903 στα Κύθηρα (ρίξε και μια ματιά στη σελίδα συζήτησης). --C messier 16:55, 27 Ιανουαρίου 2012 (UTC)

Φάρσαλα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η εικόνα έχει αναρτηθεί στην γερμανική ΒΠ τοπικά κάτι που δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι ελεύθερη πνευματικών δικαιωμάτων ώστε να μπορεί να αναρτηθεί στα κοινά. Γι αυτό το λόγο τελεί υπό διαγραφή.

Προσωπικά θα επιχειρούσα να ακολουθήσω το παράδειγμα εκείνου που ανάρτησε την εικόνα στην γερμανική ΒΠ. Δηλαδή:

  • επιφόρτιση της εικόνας τοπικά στην ελληνική ΒΠ
  • χρήση της στο άρθρο Φάρσαλα ή όπου αλλού δικαιολογείται εύλογη χρήση


Η εμπειρία μου περί πνευματικών δικαιωμάτων σε αρχεία και εικόνες είναι περιορισμένη οπότε πριν κάνεις οτιδήποτε από αυτά που προτείνω, θα συνιστούσα να ζητήσεις την γνώμη κάποιου βικιπαιδιστή που έχει σχετική εμπειρία. Καλή συνέχεια--Nikoguardσυζήτηση 15:56, 28 Ιανουαρίου 2012 (UTC).

Θυμάμαι είχες κάνει μερικές παρατηρήσεις για το μάχη του Μαραθώνα - ελπίζω τώρα να είναι καλύτερα. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 16:49, 3 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Τσοτύλι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Φίλε μου Dgolitsis με σεβασμό σου εκφράζω την απόλυτη εκτίμησή μου για το άρθρο που ξεκίνησες. Περιττό να σου πω τι μου θύμισες. Νάσαι καλά. --Αργοναύτης 20:07, 10 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Να συμπεράνω ότι ο ομώνυμος στην φωτογραφία (πρώτος από δεξιά) ήταν παππούς σου; Δεν θα έπρεπε να έχει άρθρο; --Αργοναύτης 11:21, 11 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)
Εύχομαι να γίνει άρθρο σύντομα, έστω και με τα βασικότερα στοιχεία. --Αργοναύτης 11:38, 11 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Η γέφυρα του ποταμού Κβάι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Να' σαι καλά φίλε μου, βρήκα λίγο ελεύθερο χρόνο αυτές τις μέρες κι είπα να τον εκμεταλλευτώ, γράφοντας άρθρα για κάποιες από τις ταινίες που έχω αγαπήσει. Η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι είναι όντως ταινιάρα όπως και όλες του Ντέιβιντ Λιν (ξέχνιεται ο Λόρενς της Αραβίας ή ο Δόκτωρ Ζιβάγκο;;;) και ο Άλεκ Γκίνες είναι εκπληκτικός στο ρόλο του στρατηγού Νίκολσον. Όσον αφορά τον κωδικό της ταινίας στο imdb το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις το link: http://www.imdb.com/title/tt0050212/ και να απομονώσεις τον αριθμό μετά από το tt δηλαδή το 0050212. Καλή συνέχεια!!! Αλκιβιάδης 23:58, 14 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Γριβάδι μαγειρεμένο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αυτό πάει για διαγραφή. Δε φαντάζομαι να έχεις απορία για ποιο λόγο;--Harkoz 15:48, 16 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Η μανιταρόπιτα είναι μεγάλη επιτυχία. Για μένα είναι το ίσως σημαντικότερο άρθρο κουζίνας που έχουμε γιατί είναι εξαιρετικά σπάνια συνταγή. Καλή συνέχεια. Και ... αναμένουμε και εδώ την φωτογραφία. :-) --Fokion Alexis 21:12, 17 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)
Το άρθρο για τη βιβλιοθήκη της Ζαγοράς το έχει φτιάξει μια από τις μαθήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Βικιπαίδεια" του σχολείου μας! Αν μπορείτε να το επεκτείνετε θα ήταν πολύ καλό! Ευχαριστώ. --Ttzavarasσυζήτηση 11:00, 19 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)
Το κατάλαβα ευθύς εξαρχής γι΄αυτό κατά κάποιο τρόπο προσπάθησα να βοηθήσω, όπως έκανα στην Πορταριά Μαγνησίας και στη Μαθητική στολή που παρά λίγο να διαγραφεί. DG.-- 11:11, 19 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Ευχαριστώ για την βοήθειά σας, αν και τα άλλα άρθρα δεν είναι από το "δικό μας" project... Είναι όμως συμβολή στο περιεχόμενο της ΒΠ! --Ttzavarasσυζήτηση 11:18, 19 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Ευχαριστώ για την επισήμανση, το κείμενο επανήλθε ήδη πριν το μήνυμά σας. --Ttzavarasσυζήτηση 20:27, 19 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Επαληθευσιμότητα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χαίρομαι που συμφωνείς, ευχαριστώ. Νομίζω ότι αποτελεί αν όχι η λύση, μια βάση ώστε να πέσουν οι τόνοι. Σχετικά με την σελίδα χρήστη σου, μπορείς αν θες να βάλεις τις όλες τις εικόνες στα δεξιά ή αριστερά, με το πλαίσιο: (Στην επεξεργασία φαίνεται πιο συγκροτημένο, μπορείς να βγάλεις τα Nowiki και τα Small για να δεις προεπισκόπηση πως εμφανίζεται).

{| style="float: right; margin-left: 1em; margin-bottom: 0.5em; width: 242px; border: #99B3FF solid 1px; clear: right" |- | style="text-align: center" | [[Χρήστης:Dgolitsis|Χρήστης Dgolitsis]] |- |[[Αρχείο:Diadochi satraps babylon.png|thumb|center|290px|Η διανομή των σατραπειών της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας μετά τη διευθέτηση στη [[Βαβυλώνα]] το 323. π.Χ.-Στρατηγοί του [[Αλέξανδρος ο Μέγας|Μεγάλου Αλεξάνδρου]]-[[Ευμένης ο Καρδιανός]]-[[Κρατερός (στρατηγός)|Κρατερός]]-[[Λεοννάτος]]]] |}


--Vagrand Η σελίδα συζήτησής μου 00:16, 21 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Καλημέρα, έλα σε παρακαλώ εδώ Συζήτηση:Κυριάκος Καμαρηνός να μας διευκρινήσεις κάτι . --*tony esopiλέγε 10:56, 23 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Καλησπέρα, Μόνος σου είπες ότι το βιβλίο δεν το έχεις δεί, από την στιγμή που δεν το έχεις δεί πως το βάζεις πηγή ή παραπομπή ? απάντησε στην συζήτηση του άρθρου σε παρακαλώ να ξεκαθαρισει το θέμα. --*tony esopiλέγε 16:37, 27 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Για δείξε μου μια πηγή από τα άρθρα που λες από την ιταλική κι όχι αγγλική που είπες ότι μετέφερα λάθος πηγές, ευχαρίστως να το διορθώσω και να αναγνωρίσω το λάθος μου. Κάτι που εσύ αρνήσαι να κάνεις αλλά συκοφάντης και ειρωνέυεσε. Σταμάτα σε παρακαλώ να μιλάς υποτιμητικά στους συνομιλητές και σε όσους διαφωνούν μαζί σου. Το κάνεις μόνιμα αυτό , δεν είναι κακό όταν σου λένε έκανες λάθος η σου ζητάνε μια διευκρίνηση η να εξηγήσεις κάτι που δεν το καταλαβαίνουμε . Φιλικά --*tony esopiλέγε 16:42, 28 Φεβρουαρίου 2012 (UTC)

Σταυρίδης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Συγχαρητήρια για τα πολύτιμα λήμματα που ακούραστα προσφέρεις. Μια παρατήρηση όμως, αν επιτρέπεται: Στις πηγές θα πρέπει να δίνεις τον ακριβή τίτλο, τόμο, σελίδα, χρονολογία ή κάτι συγκεκριμένο τέλος πάντων. Το όνομα ενός περιοδικού που κυκλοφόρησε για δεκαετίες δεν αρκεί. Επίσης, γιατί τα περιοδικά αυτά είναι πρωτογενείς πηγές; Δεν είναι. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 22:32, 2 Αυγούστου 2012 (UTC)

  • Μου απομένει φυσικά η φροντισμένη επιμέλεια, όπως είχα προαναγγείλει. Αναφέρω αρκετές σελίδες. Δύο από όσα βιβλία αναφέρω τα έχω δανείσει και όπως γίνεται πάντοτε ποτέ δεν μου τα επιστρέψανε.. το ένα θα το ξαναγοράσω. Στην βουλγαρική αυτοβιογραφία δεν υπάρχουν σελίδες, αλλά κεφάλαια και όσον αφορά τις εφημερίδες όχι μία αλλά τέσσερεις.. είναι οι πρώτες αποτυπώσεις των τότε γεγονότων.. τι άλλο θα μπορούσε να ήταν πρωτογενής πηγή; Σκοπός του συγκεκριμένου λήμματος είναι η ένταξη του στο corpuswiki για παραλληλισμό...ιδέ τα άλλα επιχώρια λήμματα με παλαιότερη πηγή το έτος 1950 και αυτή παραποιημένη και διογκωμένη. Πιστεύω ότο το σχετικό λήμμα είναι πλέον σημείο αναφοράς.΄Ελληνας ποιητής με ελληνόφρονα παππού μέσα σε ένα πολυεθνικό μακροχρόνιο οθωμανικό περιβάλλον με συνεχείς αλληλογλωσσικές επιρροές στη συνέχεια Βούλγαρος συγγραφέας και τελικά «Makedonski» αυτή είναι η πραγματική ιστορία. Με το επόμενο λήμμα εν ευθέτω χρόνω: Η σλαυωνική διάλεκτος των Κάτω Πρεσπών νομίζω θα συμπληρωθούν κάποια όχι πλέον αμφίλεκτα αλλά αντίλεκτα δρώμενα. DG--'```` 23:04, 2 Αυγούστου 2012 (UTC)
    • Τα περιοδικά υπάρχουν όλα ψηφοποιημένα στο διαδίκτυο. Δεν κατάλαβα όμως, γιατί τα περιοδικά είναι πρωτογενείς πηγές; --Ογκόλιθος (συζήτηση) 23:11, 2 Αυγούστου 2012 (UTC)

Καταγράφουν αυτόπτες μαρτυρίες των γεγονότων αυτής της περιόδου, αυτό νομίζω θέλει να πει ο κ. Dgolistis.--Vagrand (Συζήτηση) 23:16, 2 Αυγούστου 2012 (UTC)

Ακόμα και αν καταγράφουν μαρτυρίες δεν νομίζω ότι αυτός είναι ο ορισμός της πρωτογενούς πηγής. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 23:28, 2 Αυγούστου 2012 (UTC)
  • Αντιστρέφω το ερώτημα και γιατί να μην είναι. Πάντως ο Τίτος Γιοχάλας ερευνητής της Ακαδημίας Αθηνών και του Πανεπιστημιακού κέντρου νεολογισμού κάνει ευρύτατη χρήση των εφημερίδων εκείνης της εποχής στο έργο του Γρηγόρη Σταυρίδη:«Σκεντέρμπεης» . Απαιτώ απάντηση τι έπρεπε νά κάνει να ψάξει για αγγλικές πηγές που σε αυτές τις περιπτώσεις αντιγράφουν τη βουλγαρική Wiki μια και δεν υπήρχε τότε που το έγραφε η ΠΓΔΝΜ.DG--'```` 23:32, 2 Αυγούστου 2012 (UTC)

Ρωπογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Μόλις ανακάλυψα ότι η ρωπογραφία ήταν είδος ζωγραφικής από την αρχαία Ελλάδα. Καλή συνέχεια. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 19:16, 4 Αυγούστου 2012 (UTC)

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη που εκφράσατε προς το πρόσωπό μου στη συζήτηση διαγραφής του λήμματος Νοτιοσλαβία (2). Καλές συνεισφορές. --Ttzavarasσυζήτηση 08:06, 12 Αυγούστου 2012 (UTC)

CommonsDelinker‎[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Φίλε μου, ο CommonsDelinker‎ δεν είναι χρήστης. Είναι μηχανάκι που απλώς εκτελεί την αφαίρεση νεκρών συνδέσμων σε αρχεία που διαγράφτηκαν μετά από συζήτηση τα κόμμονς. Δεν χρειάζεται να του γράφεις μηνύματα, γιατί δεν υπάρχει κάποιος που να τα διαβάσει. Εκτός αυτού, ο CommonsDelinker‎ δεν παίρνει αποφάσεις, ούτε υπέρ ούτε κατά των αρχείων. Θα σου πρότεινα να μην ανεβάζεις φωτογραφίες με πνευματικά στα κόμμονς, γιατί εκεί θα στις σβήνουν αμείλικτα. Και όταν ανεβάζεις φωτογραφίες ελεύθερες να βάζεις τις σωστές πληροφορίες σωστά, γιατί αλλιώς και πάλι θα στις σβήνουν. Τα κόμμονς είναι διεθνή και λειτουργούν χωρίς συναισθήματα μόνο βάση των κανονισμών. Ίσως θα πρέπει να απευθυνθείς στην ελληνική κοινότητα (ή και στα κόμμονς) για να βρεις κάποιον να σε βοηθάει σε αυτό. Καλή συνέχεια. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 11:27, 12 Αυγούστου 2012 (UTC)

Να συμπληρώσω τα όσα σωστά αναφέρει ο Ογκόλιθος ότι αν χρειάζεστε βοήθεια πάνω στο θέμα της επιφόρτωσης με τα πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να τη ζητάτε άμεσα και όποτε τη χρειάζεστε. Ο Delinker είναι ένα πρόγραμμα που αναλαμβάνει να διαγράψει τις εικόνες που αφαιρούνται στα Commons από όλες τις σελίδες που είχαν χρησιμοποιηθεί. --Ttzavarasσυζήτηση 18:02, 12 Αυγούστου 2012 (UTC)

Τις δύο αυτές άστες προσωρινά εδώ, μην τις πας στα κόμμονς ακόμα. Παράλληλα, ψάξε να βρεις περισσότερες. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 12:46, 14 Αυγούστου 2012 (UTC)

Τραγούδι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

δεν ξέρω αν είναι αυτό που μου ζήτησες. Στο έκανα έγχρωμο για να βλέπεις τις γραμμές μέχρι να το τελειώσεις και μετά το κάνουμε αλλιώς. Συνέχισέ το και μετά βγάλε την ταμπέλα. Εγώ το αφήνω τώρα σε σένα. Καλή συνέχεια. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 19:41, 12 Αυγούστου 2012 (UTC)

Διάλεκτος Πριλάπου - Μοναστηρίου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι συζητήσεις πρόκειται να κλείσουν. Μην δίνεις άλλα εναύσματα αν δεν είναι απαραίτητα. --Ογκόλιθος (συζήτηση) 23:35, 15 Αυγούστου 2012 (UTC)

Γραφή και γλώσσα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βρε άνθρωπέ μου,

εγώ δεν έχω καμία ένσταση για τον όρο "σερβοκροατική γλώσσα", γιατί είναι σωστός. Όταν όμως αναφέρεις κάτι από αυτή τη γλώσσα που γράφεται, πρέπει να είσαι λίγο πιο σαφής. Π.χ. "γράφεται στα σεεβοκροάτικα "Полог" ή "Polog". Κάτι τέτοιo εννοώ. Χρήστης:Pyraechmes ο υβριδικός (για εξοικονόμηση φαιάς ουσίας!)... (συζήτηση) 23:46, 15 Αυγούστου 2012 (UTC)

Лифокшоу[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συμφωνώ με όσα λες για το Λιθοξόου. Να του αναγνωρίσουμε όμως ότι ασχολήθηκε με την ιστορία της Μακεδονίας εκτενώς (έστω και αν ακολουθεί το Βουλγαρικό ή τον Σκοπιανό εθνικισμό) πολύ περισσότερο από τους ίδιους τους Έλληνες και τους Μακεδόνες. Έπρεπε να ασχοληθεί αυτός για να αρχίσουμε εμείς να την ψάχνουμε. Και επίσης, παρά τις ασυναρτησίες του, τις αποσπασματικές παρουσιάσεις πηγών, τις αναξιόπιστες πηγές, τα έωλα συμπεράσματα, την αποσιώπηση πληροφοριών κ.λ.π. έχει κάνει καλή δουλειά στον τομέα της εύρεσης ορισμένων πρωτογενών πηγών, πολλές από τις οποίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες. Χρήστης:Pyraechmes ο υβριδικός (για εξοικονόμηση φαιάς ουσίας!)... (συζήτηση) 22:17, 23 Αυγούστου 2012 (UTC)

Φωτογραφίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για τις φωτογραφίες σου κάτι να κάνεις. Μάλλον φταίει ο τρόπος που τα αναβάζεις. Να τα ανεβάζεις μόνο στο Commons. Να τα βάζεις σε κατηγορίες (γιατί αλλιώς θα τα σβήσουν). Να τους δίνεις άδεια OTRS. Να λες ότι είναι δικό σου έργο, και να αποποιείσαι όλων των πνευματικών δικαιωμάτων. Έτσι κάνω εγώ τουλάχιστον και δεν έχω πρόβλημα. Χρήστης:Pyraechmes ο υβριδικός (για εξοικονόμηση φαιάς ουσίας!)... (συζήτηση) 22:26, 23 Αυγούστου 2012 (UTC)

Δε χρειάζεται να έχουν κατηγορίες και καλέ μου άνθρωπε Πυραίχμη, πρόσεχε τι συμβουλές δίνεις. Ο κ. Γκολίτσης είχε ανεβάσει φωτογραφίες κάποιες από τις οποίες ήταν ξεκάθαρο και προφανές ότι δεν ήταν δικές του. Αν έκανε αυτό που έγραψες θα έβγαινε και ψεύτης. Πράγματι η συμβουλή σου θα ήταν καλή αν συνοδευόταν με την προϋπόθεση ότι οι φωτογραφίες πράγματι θα ήταν δικά του έργα και όχι σκαναρίσματα από βιβλία. --Focal Point 22:40, 23 Αυγούστου 2012 (UTC)

Ε εντάξει. Δεν το ήξερα αυτό. Θεώρησα ότι ήταν όντως δικές του. Τα σκαναρίσματα είναι κάτι άλλο φυσικά. Πάντως εμένα μού 'σβησαν φωτογραφίες γιατί ήταν "αταξινόμητες". Χρήστης:Pyraechmes ο υβριδικός (για εξοικονόμηση φαιάς ουσίας!)... (συζήτηση) 05:29, 24 Αυγούστου 2012 (UTC)

  • Κάποιες, όπω π.χ. Οικοτροφείο-Γυμνάσιο Τσοτύλι του Λεωνίδα Παπάζογλου (1872-1917) ιδέ επαναφορά και προπαντός δεν έχει διευκρινισθεί η κατηγορία των φωτογραφιών π.χ. έτους 1936 ήταν δημιουργοί περιπλανώμενοι επαγγελματίες φωτογράφοι δηλ. έδινες δύο δραχμούλες και αγόραζες τις φωτογραφίες σου, που απ΄αυτές έχω πολλές.DG-- 06:27, 24 Αυγούστου 2012 (UTC)

Ναι, καταλαβαίνω τι λέτε, αλλά αυτές δεν γίνονται αποδεκτές. Ενοχλητικό, αλλά το ίδρυμα προσπαθεί να προστατεύσει τον εαυτό του από τους καλοθελητές που πιθανόν να βρεθούν για να ζητούν αποζημιώσεις ως έχοντες υπαρκτά ή ανύπαρκτα πνευματικά δικαιώματα. Και επειδή τα συμφέροντα είναι μεγάλα και τα αμερικανικά δικαστήρια ανοιχτοχέρικα όταν είναι να μοιράσουν χρήματα των διαδίκων, τα Wikimedia Commons είναι ιδιαιτέρως αυστηρά σε θέματα πνευματικών δικαιωμάτων. --Focal Point 08:57, 24 Αυγούστου 2012 (UTC)

Το λήμμα Βέσσοι που δημιουργήσατε (με την εξαίρεση των πηγών) είναι ολόιδιο με λήμμα της εγκυκλοπαίδιας ΔΟΜΗ στο hygeiaonline, το οποίο καλύπτεται από πνευματικά δικαιώματα και πιθανότατα θα διαγραφεί. Καλύτερα να το ξαναγράψετε έτσι ώστε να μην υπάρχει θέμα. --C Messier 19:19, 3 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Πολύ απλά, είχατε ξεχάσει τις παρενθέσεις στον τίτλο του λήμματος! Το μετακίνησα στο Άνθρακας (αποσαφήνιση). --Ttzavarasσυζήτηση 19:21, 26 Αυγούστου 2012 (UTC)

Για το ο γελοιωδέστατος 1 εβδομάδα, επί του παρόντος--The Elder (συζήτηση) 16:10, 27 Αυγούστου 2012 (UTC)

Γαλλικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριε Δ. Γκολίτση, μια ερώτηση αν μου επιτρέπετε. Καταλαβαίνετε γαλλικά; Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα λήμμα για την σλαβοφανή γλώσσα της Μακεδονίας, υπάρχει αρκετό υλικό, σκεφτείτε μόνο τα παραθέματα που αποτελούν μόνο μέρος ενός κειμένου[1] [2] [3]. Αν προχωρήσετε, μπορώ να σας βοηθήσω μεταφράζοντας από τα γαλλικά ότι ότι πηγές στα γαλλικά ή αγγλικά βρίσκω που θα μπορούσαν να στηρίξουν το λήμμα.--Vagrand (Συζήτηση) 22:50, 5 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Ένα γενικό λήμμα με τις Γλώσσες της Μακεδονίας, εννοώντας σαφώς την ελληνική Μακεδονία δηλαδή, νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο.--Vagrand (Συζήτηση) 22:52, 5 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
  • Vagrand κρατώ τη σημείωσή σου ως σημαντική την οποία και μελετώDGVagrand κρατώ τη σημείωσή σου ως σημαντική την οποία και μελετώDG--'```` 06:42, 7 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Οκ, στείλτε μου μήνυμα. Αυτό που κάνετε θέλει μεγάλη επιμέλεια και προσοχή, είστε σε καλό δρόμο, έχετε κάνει πολύ αξιόλογη δουλειά. Καλή δύναμη.--Vagrand (Συζήτηση) 06:56, 7 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

|}

Ευχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χρόνια Πολλά.

Θερμές Ευχές για Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά και να περάσετε όμορφα με τους αγαπημένους σας αυτές τις όμορφες και άγιες μέρες !


Ζακυθηνός χωρίς το «ν»[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ φίλε, νομίζω πως χρειάζεται διευκρίνηση σχετικά με το επώνυμο του Ζακυθηνού: Ήταν Ζακυθηνός ή Ζακυνθηνός; Οι Αγγλοσάξωνες και οι Γερμανοί τον αναφέρουν χωρίς "ν", ωστόσο η ελληνική ιστοσελίδα με τη σύνθεση της κυβέρνησης Παρασκευόπουλου (1963) τον αναφέρει με "ν" ενδιάμεσα. Ποιο είναι, τελικά, το σωστό; --Ttzavarasσυζήτηση 09:27, 8 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

  • Είναι σημαντική η λεπτολογία σου κι εγώ αρχικά τον αναζήτησα με το ν, έτσι πάει το χέρι λογω Ζακύνθου. Το βιβλίο του Πολιτική ιστορία της Νεώτέρας Ελλάδος, που έχω στην κατοχή μου, αλλά και οι Εγκυκλοπαίδειες ΔΟΜΗ και Εκδοτική Αθηνών τον αναφέρουν χωρίς το «ν». Πρόκειται για Κεφαλλονίτικη οικογένεια από το Ληξούρι.. υπάρχει και Αλέξης Ζακυθηνός διπλωμάτης. DG--'```` 09:46, 8 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Φυσικό είναι να πάει έτσι το χέρι λόγω Ζακύνθου, αλλά η "λεπτολογία" είναι απαραίτητη, νομίζω, γιατί έτσι κάνουμε τη ΒΠ περισσότερο αξιόπιστη (καθώς, όπως λέει κι ο Φόκαλ, "προσοχή, μας διαβάζουν πολλοί" και δεν έχει άδικο). Ευχαριστώ, επίσης, και για τη διευκρίνιση, είναι πέραν πάσης αμφιβολίας "Ζακυθηνός", εφόσον έτσι τον αναφέρει το ίδιο του το βιβλίο (όχι πως παραβλέπονται οι άλλες πηγές, ασφαλώς). --Ttzavarasσυζήτηση 09:49, 8 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Συζήτηση:Σλαβοφανής διάλεκτος της Μακεδονίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Να επιμείνω, με βικιφιλικό πάντα τρόπο, ότι η ανάλυση της προέλευσης των λέξεων δεν αποτελεί λήμμα εγκυκλοπαιδικό. Να υποδείξω πάλι το "δεν αναφέρομαι στις προσωπικές εκτιμήσεις" στην καταχώρησή μου εκεί. Ελπίζω να είναι κατανοητό τι ακριβώς σημαίνει αυτό στα Ελληνικά. Αναφέρομαι στις αόριστες και γενικόλογες εκτιμήσεις πως: "κάποιος πάει κάπου και συνεννοείται ή δεν συνεννοείται (που μπορεί να συμβαίνει είτε γιατί δεν θέλει να καταλάβει είτε γιατί δεν τον θέλουν εκεί είτε γιατί τον βλέπουν σαν ξένο και θέλουν να τον βοηθήσουν να καταλάβει είτε για ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς)". Στο εγχείρημα της Βικιπαίδειας δεν έχουν θέση ούτε σαν αναφορά σε σελίδες συζήτησης (γιατί υπόκεινται στους ίδιους κανόνες με τις υπόλοιπες σελίδες). Αν, όπως αναφέρεις στη σελίδα συζήτησης, η καταχώρηση στο λήμμα αποτελεί μονογραφία, τότε υπάρχουν χώροι, ακόμα και αδελφά εγχειρήματα όπως τα Βικιβιβλία, που μπορεί να εκχωρήσει κάποιος μία μονογραφία, μια μαθηματική, φιλολογική ή τεχνική ανάλυση, ένα ασκησιολόγιο κλπ. Παρεμπιπτόντως, το βικιφιλικά ισχύει για όλη την κοινότητα γιατί σαν κοινότητα γράφουμε στη Βικιπαίδεια. Πάντα Βικιφιλικά (γιατί είναι ο μόνος τρόπος σε αυτήν την κοινότητα) --Xoristzatziki (συζήτηση) 08:19, 9 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

  • Οι παρεμβάσεις σου από το πουθενά σε καμιά περίπτωση δεν είναι βικιφιλικές, αλλά συνδρομικές προγονικές και ιδεοληπτικές (Polski). Σε ένα λήμμα καθαρά γλωσσσoλογικό το υπόστρωμα είναι οι αναλύσεις λέξεων γεγονός που φυσικά δεν σου αρέσει. DG--'```` 08:34, 9 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Υ.Γ. Μονογραφία με αποκλειστικό θέμα ακόμα και τη γραμματολογική ανάλυση και όχι αποσπασματικές αναφορές ολιγόλογες, σποραδικές και μεμονωμένες... DG

Δεν διαφωνούμε στο αποκλειστικό του θέματος (μονογραφία γαρ) αλλά αυτό δεν κάνει ένα άρθρο εγκυκλοπαιδικό. Η ανάλυση των λέξεων όπως και η ανάλυση μαθηματικών αποδείξεων θεωρώ ότι δεν έχει θέση στη Βικιπαίδεια. Να προσθέσω επίσης ότι εφόσον δεν γνωρίζεις πράγματα και καταστάσεις πιθανά αναφέρεις τα "προγονικές και ιδεοληπτικές" και το "από πουθενά" πάνω σε κάποιον, κακώς εννοούμενο, εκνευρισμό και πιθανή προκατάληψη που καλό θα ήταν να αποφεύγονται. Να αναφέρω ότι ακόμα και αν ήταν όπως τα λες αυτό δεν τις κάνει μη βικιφιλικές. Βικιφιλικά --Xoristzatziki (συζήτηση) 09:03, 9 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)


  • Κανένας εκνευρισμός...ώριμος είναι εκείνος που προκαλείται και δεν αντιδρά.. το έχεις αυτό, πλην όμως έχω ιδεί τις πρόσφατες συνεργασίες σου, αλλά και την εμμονή που είναι γνώρισμα κάποιας μερίδας ανθρώπων. Το λοιπόν μην μπαίνεις στη χορεία της επιβολής των σλαβομακεδονικών απόψεων «Μακεδονικών» αν θέλεις.DG--'```` 09:26, 9 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Δεν καταλαβαίνω ούτε την υπόδειξη (ή είναι απειλή;) ούτε την εμμονή και κυρίως την προκατάληψη ότι οι αντιρρήσεις π.χ. για την καταχώρηση μονογραφιών δεν είναι η ουσία αλλά κάτι άλλο.
Αν και δεν είναι εδώ ο σωστός χώρος, σε πληροφορώ ότι σε αυτό, που πλέον είναι φανερό ότι προσπαθείς να περάσεις μέσα από τις συζητήσεις, μάλλον κακό κάνεις παρά το προωθείς. Μία σωστή εγκυκλοπαιδική καταχώρηση μπορεί να καταστραφεί από την ύπαρξη ανακριβειών, άσχετων με το θέμα και μπερδεμένων αναλύσεων. Εκτός, φυσικά, (πράγμα που δεν θέλω και δεν πρόκειται να το πιστέψω) αν αυτός είναι και ο τελικός στόχος. Βικιφιλικά --Xoristzatziki (συζήτηση) 12:22, 9 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
  • Τρεχαγυρευόπουλοι δηλ. ανώνυμοι δεν αποτελούν αντικείμενο νομικής προστασίας σε κανένα δίκαιο καμιάς χώρας· για ποιές απειλές ομιλείς. Οι απόψεις που στηρίζεις είναι ξεκάθαρα σλαβομακεδονικές.. ε! όχι και στο ελληνικό τμήμα της Βικιπαίδειας.--'```` 18:50, 9 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
Μιλάω καταρχάς για το αν το: "μην μπαίνεις" σημαίνει να μην ανακατεύομαι σε κάποιο λήμμα. Δεύτερον έχεις εσφαλμένη αντίληψη περί της Βικιπαίδειας. Ίσως θα πρέπει να διαβάσεις πιο προσεκτικά τη Βοήθεια και τους όρους χρήσης. (δεν υπάρχει department ελληνικό, υπάρχει ελληνόφωνη Βικιπαίδεια). Τρίτον, λόγω της προκατάληψης, που υποψιάζομαι ότι έχεις, δεν διαβάζεις τις καταχωρήσεις με βάση το τι γράφουν αλλά με βάση το ποιος το γράφει και το τι κατά τη γνώμη σου κρύβεται πίσω από αυτό. Π.χ. τα χίλια και πλέον χρόνια επαφής όλων Βαλκανικών λαών, που αναφέρει ακόμα και ο Ρήγας, δεν σημαίνουν επαφή με την ΠΓΔΜ (που υποθέτω ότι αυτό υποννοείς με το "των σλαβομακεδονικών απόψεων «Μακεδονικών» αν θέλεις" που καταχώρησες πριν), σημαίνουν επαφή με σλαβόφωνους, ρουμανόφωνους και τουρκόφωνους λαούς και είναι πολύ φυσικό να έχουμε ανταλλάξει λέξεις και εκφράσεις οι οποίες δεν προέρχονται από την ΠΓΔΜ (εκτός αν θεωρείς ότι έχουν αποκλειστικότητα στην περιοχή των Βαλκανίων..). Όταν διαβάζεις προκατειλημμένα θα καταλαβαίνεις μόνο αυτό που θέλεις και όχι αυτό που είναι γραμμένο, είτε από εμένα είτε από οποιονδήποτε. Τέταρτον, οι απόψεις που υποστηρίζω δεν είναι γνωστές σε σένα οπότε το να τις χαρακτηρίζεις είναι εντελώς αυθαίρετο και υποδεικνύει την προκατάληψη που προανέφερα. Αν αναφέρεσαι σε κάτι συγκεκριμένο που έχει σχέση με το τι είναι Βικιπαίδεια ή πως πρέπει να είναι τα λήμματά της ή αν πρέπει να υπάρχουν πηγές ή όχι, ευχαρίστως να το αναλύσουμε. Το βασικό πάντως είναι ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση όταν χρησιμοποιούνται όροι όπως αυτά είναι απόψεις εκείνων. Και λοιπόν; Επειδή οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ λένε ότι κατοικούν στα Βαλκάνια παύουν να κατοικούν στα Βαλκάνια; και όποιος το καταχωρεί αντιμετωπίζεται με το "αυτά είναι απόψεις της ΠΓΔΜ, η οποία το λέει αυτό γιατί... εκείνο... μάλλον... κλπ"; Φυσικά όχι! Βικιφιλικά --Xoristzatziki (συζήτηση) 05:27, 10 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)
  • Παρακαλώ όχι συστηματικές υπεκφυγές και επίκληση ελληνόφωνης, ελληνοκεντρικής βίκι... επί του κειμένου παρακαλώ συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες αναιρέσεις.. για το σήμερα ειδικότερα.. άλλο η σημερινή Σλαβομακεδονική γλώσσα και άλλο η ελληνοσλαβική διάλεκτος της Μακεδονίας, όπως ομιλείται σήμερα από κάποιους... υπάρχει μια ενότητα: Το ενδεχόμενο διαδασκαλίας στην Ελλάδα.. μπορείς να την αναπτύξεις ή να βοηθήσεις εν προκειμένω.. τι πρεσβεύεις δηλ. Κυριλλικά, λατινικά ή τίποτε μια και ήταν και είναι προφορική ή πρέπει να μάθουμε τους αγγλικούς όρους του επιστημονικού λόγου μέσω της σλαβομακεδονικής; Ή πρέπει ν΄απομονωθούν οι βουλγαρικές και σερβοκροατικές επιδράσεις επί σειρά ετών. Φυσικά δεν μπορείς να απαντήσεις και γι΄αυτό ασθμαίνοντες ασκείται κακόπιστη κριτική περί πρωτοτυπίας κλπ.--'```` 05:46, 10 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Σε συνέχεια των προσωπικών αναφορών στη σελίδα συζήτησης, άσχετων με το λήμμα:

Δεν έχω καμία προσωπική σχέση με κάποιον από εδώ μέσα (εννοώ εγγεγραμμένο γιατί για τους ανώνυμους δεν γνωρίζω). Και δεν υπάρχουν ούτε υπεκφυγές. Αν έχεις κάποιες προσωπικές εμπειρίες αυτό δεν απασχολεί το εγχείρημα. Αν υπάρχουν πραγματικές πηγές τότε καλό θα ήταν να τις παραθέτεις όταν προσθέτεις κάτι, αλλιώς, αν απλώς στηρίζεται σε προσωπικές εμπειρίες, και ειδικότερα μετά από δύο χρόνια συνεισφοράς, σημαίνει ότι γίνεται μάλλον με σκοπό να καταστραφεί το λήμμα και η εικόνα της Βικιπαίδειας. Η ανάπτυξη συζήτησης τύπου μπλογκ (εγώ λέω αυτό, εσύ λες εκείνο, κάποιος φίλος μου είπε κλπ) δεν είναι χαρακτηριστικό των βικιπαιδιστών. Και, να το επαναλάβω (γιατί δεν θες να μπεις στην ουσία), δεν έχει σημασία αν κάποιος γράφει κάτι με πονηρό σκοπό. Ούτε, φυσικά, αν δεν έχεις δει καταχώρησή του που να υπερασπίζει τα αυτονόητα (δεν είναι δυνατόν να κάνουμε καταχωρήσεις "ναι το διάβασα και είναι σωστό" σε κάθε έλεγχο που κάνουμε -όλοι οι βικιπαιδιστές- σε πηγές ή άλλα σημεία των λημμάτων). Σημασία έχει αυτό που γράφει. Επίσης δεν είναι σκοπός της Βικιπαίδειας να προωθήσει την όποια ιδέα ή πολιτική πεποίθηση έχει κάποιος στο μυαλό του. Αν θέλεις να προωθήσεις κάποια ιδέα (δική σου ή δική μου ή όλων των Ελλήνων) για τη Μακεδονία δεν είναι εδώ ο χώρος (να προσθέσω ότι δεν είναι και ο τρόπος), εκτός αν δεν θέλεις να βοηθήσεις πραγματικά το εγχείρημα ή την όποια ιδέα στην οποία αναφέρεσαι. Στα πλαίσια της βικιφιλικότητας, να σου εξηγήσω ότι οι σημάνσεις δεν χαλάνε το άρθρο. Μπαίνουν όταν κάποιος αμφισβητεί ή θεωρεί κάτι λάθος ή άσχημο με σκοπό να βρεθεί κάποιος να το διορθώσει. Αν αυτό δεν συμβαδίζει με τις απόψεις σου είναι έτερον εκάτερον και θέμα συζήτησης για άλλες σελίδες συζήτησης. Βικιφιλικά --Xoristzatziki (συζήτηση) 05:42, 12 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

[[4]][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν ξέρω αν το είχατε σκοπό, αλλά δημιουργήσατε το λήμμα με τίτλο ([[5]]). Πιθανότατα δεν θέλατε να γίνει αυτό, αλλά να το προσθέσετε στην αντίστοιχη σελίδα (Χρήστης:Dgolitsis/Αμμοδοχείο) γιατί θα διαγραφή. Φιλικά. --C Messier 07:57, 11 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Πρότεινα την παραπάνω σελίδα για ταχεία διαγραφή, ελπίζω να μην έχετε πρόβλημα. --C Messier 21:42, 12 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

  • Κανένα πρόβλημα. Ευχαριστώ για την ενημέρωσηDG--'```` 21:44, 12 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Σλαβοφανής διάλεκτος της Μακεδονίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα γνωστά... Το έχω προτείνει για διαγραφή. Αν θες μπορείς να απαντήσεις.--Harkoz (συζήτηση) 21:55, 12 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

  • ε!και καλά κρασιά.. δημιουργώ και άλλο: Σλαβόφωνοι της Ελληνικής Μακεδονίας. Πάντως μην ελπίζεις για διαχειριστής εναρμονiζόμενος μείνατε τρεις και ο κούκος.DG

Νεάπολη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Δημιούργησες το λήμμα Νεάπολη (αποσαφήνιση) τη στιγμή που η σελίδα Νεάπολη έχει ήδη αυτή τη λειτουργία. Καλύτερα να προσθέσεις τα επιπλέον μέρη στο λήμμα Νεάπολη και το άλλο να γίνει ανακατεύθυνση στο λήμμα Νεάπολη. --C Messier 13:19, 19 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

  • Κάνε ό,τι νομίζεις σε αυτά είσαι ειδικότερος και σε αρκετά άλλα. Το έκανα για να θέσω στη Νεάπολη Κοζάνης την ένδειξη {{άλλεςχρήσεις|Νεάπολη}} αν δεν θίγεται αυτή η ένδειξη;DG
    • Έτοιμο. --C Messier 13:45, 19 Σεπτεμβρίου 2012 (UTC)

Ευχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για την γιορτή σας Χρόνια Πολλά και πολλές ευχές για ότι επιθυμείτε, να΄στε πάντα γερός και πολυγραφέστατος ! --Vagrand (Συζήτηση) 23:19, 25 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

  • Όταν είδα την ένδειξη το πρόβλεψα επιτυχώς. Είναι και το πρ¨ωτο ευχετήριο και ευχαριστών πολύ.DG--'```` 05:19, 26 Οκτωβρίου 2012 (UTC)

Synvet[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Hi. I see that you have changed here [6] the name of Synvet to Anne Synvet - a woman obviousely. Are you sure, do you have any reliable source? We have tried to identify the first name but it's not possible using the sources in the Internet. Thanks for your answer in advance. --Μίκο (συζήτηση) 18:20, 4 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

  • I have seen in the Greek book as Anne Synvet. As man name here Anne-Yvonne SYNVET. No problem for A.Synvet DG--'```` 18:32, 4 Νοεμβρίου 2012 (UTC)
OK thanks - so it's a woman. Could you pleas tell me the name of the book. --Μίκο (συζήτηση) 19:48, 4 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Απονομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αστέρι συνεισφοράς για τον Dgolitsis

Αγαπητέ Dgolitsis, σου απονέμω αστέρι για τη συνεισφορά σου. Όχι μόνο για τα 290 ή τόσα περίπου λήμματα που έγραψες, που σύντομα θα γίνουν 300. Για το πάθος σου για τη Βικιπαίδεια, για το περιεχόμενο των λημμάτων και τη γενικότερη συνεισφορά σου. Καλή συνέχεια. --Focal Point 16:04, 10 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Ναι, σαφέστατα είναι και για το ότι δεν τα εγκατέλειψες :) --Focal Point 16:24, 10 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Δεν μιλάς καθόλου κομψά. Οπότε και εγώ ακολουθώ το ίδιο μοτίβο. Αν κάποιος πρέπει να διορθωθεί... Ρίξε μια ματιά στον καθρέφτη σου.--Harkoz (συζήτηση) 02:03, 17 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

  • Άκου λεβέντη κουβαλάω στη πλάτη μου 67 χρόνια.. και ο καθρέπτης μου [7] αλλά δεν ανέχουμε τους κιτρινιστές.. κατάλαβες. DG
    • Δεν ανεχόμαστε ούτε τους ιδεοληπτικούς ακροδεξιούς ή ακροαριστερούς,δήθεν ερευνητές της κακιάς ώρας, που αγνοούν τις βασικές μεθοδολογίες της έρευνας, που αγνοούν ότι στι ΒΠ δεν επιτρέπεται η πρωτ. έρευνα, κάτι που το κάνεις κατ' εξακολούθηση χωρίς κανείς να σου επιβάλλει φραγμό, ως όφειλαν οι διαχειριστές. Εξακολουθείς εδώ και πολύ καιρό να παρουσιάζεις στα άρθρα που δημιουργείς τη δική σου πολιτική προπαγάνδα αν και έχεις ενημερωθεί ότι η πρωτ. έρευνα δεν επιτρέπεται κύριε δήθεν ερευνητή. Τα 67 σου χρόνια δε μετρούν περισσότερο από τα 16 άλλων χρηστών της ΒΠ. Ντόμπρε;--Harkoz (συζήτηση) 16:34, 24 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Κε Dgolitsis, η παραπάνω συζήτηση υποδεικνύει πιθανή αντίδραση του Harkoz σε δική σας φρασεολογία. Λόγω εξοπλισμού που χρησιμοποιώ και διαθέσιμου χρόνου, δεν έχω βρει ακόμη αν πράγματι υπήρξε δικός σας χαρακτηρισμός και που είναι. Αν υπήρξε, είναι προφανές ότι θα ισχύσει φραγή και μπορείτε να απέχετε ήδη από μόνος σας εφόσον το αντιλαμβάνεστε. Αν όχι παρακαλώ αγνοήστε την παρούσα παράγραφο .. --Focal Point 07:07, 17 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Συζήτηση:Γεώργιος Γιαννούλης, το βρήκα. Προχωρώ στην φραγή. --Focal Point 07:11, 17 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

  • Έπρεπε όμως πρώτα να αποκαταστήσω το κείμενο:ΣλαβόφωνοιDG

Synvet again[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Hello. I see that you have changed here [8] the name of Synvet to Anne Synvet. Can you please write the exact version of the name in the book because we started to speculate on different versions (Annet, Anné?). And could you please tell me the name of the book? Thank you very much - it is epic to indetify the name and the gender ot Synvet. :)--Αλίσα Σελεζνιέβα (συζήτηση) 18:28, 17 Νοεμβρίου 2012 (UTC)

Άρνολντ Γκότφριντ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα αγαπητέ φίλε. Δεν καταλαβαίνω, στον Άρνολντ Γκότφριντ ποιο είναι το μικρό του όνομα και ποιο το επώνυμο! Η γερμανική ΒΠ τον αναφέρει ως Γκότφριντ Άρνολντ, μήπως πρέπει να τον μετακινήσουμε κι εμείς, μια και το μικρό όνομα αναφέρεται πρώτο στα λήμματά μας; Ευχαριστώ. --Ttzavarasσυζήτηση 11:31, 1 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

  • ουδεν πρόβλημα. Πάντως προηγουμένως είδα και το λήμμα του γνωστού ηθοποιού Σβαρτσενέγκερ, κάπως έτσι· νομίζω ότι το Άρνολντ είναι το μικρό του όνομα· κατά κανόνα όμως ευστοχείς.DG--'```` 11:41, 1 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Ναι, όντως ο Σβαρτσενέγκερ λέγεται Άρνολντ. --Ttzavarasσυζήτηση 12:47, 1 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Μια βοήθεια αν μπορείτε κ. Dgolitsis, θέλω να δημιουργήσω την κατηγορία Κατηγορία:Βουλευτές εκλεγμένοι με την... με το κόμμα Πολιτική Ανεξάρτητος Παράταξις, στην αιτιατική στην καθαρεύουσα πως γίνεται;--Vagrand (Συζήτηση) 09:37, 7 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)

Χάρωνος και Μενίππου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εσείς μάλλον έχετε, εμείς θα λάβουμε; (υπότιτλος)

Αγαπητέ DGolitsis, άφησα μήνυμα στη Συζήτηση:Χάρωνος και Μενίππου. Το λήμμα ως έχει πάει τρέχοντας για Βικιθήκη. Νομίζω έχεις τον τρόπο να το κάνεις λήμμα της Βικιπαίδειας αν θέλεις. --Focal Point 15:42, 22 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)