Το Ποντίκι (εφημερίδα)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το Ποντίκι
ΤύποςΕβδομαδιαία εφημερίδα
ΙδιοκτήτηςΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
ΙδρυτήςΚώστας Παπαϊωάννου
ΕκδότηςΑντώνης Δελατόλας
Ίδρυση9 Μαρτίου 1979, πριν 45 έτη (1979--3-09)
ΓλώσσαΕλληνικά
ΈδραΛεωφ. Βουλιαγμένης 273, Αγ. Δημήτριος
ΙστοσελίδαΕπίσημη ιστοσελίδα

Το Ποντίκι είναι εβδομαδιαία εφημερίδα που εκδίδεται στην Ελλάδα, στην ελληνική γλώσσα. Η ύλη της αποτελείται κυρίως από σατιρικά - πολιτικά σχόλια και αποκαλύψεις, χωρίς να λείπει και το παραδοσιακό ρεπορτάζ.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εφημερίδας είναι το πρωτοσέλιδό της, που συνήθως προβάλλει κάποια γελοιογραφία σε μορφή κολάζ.

Το πρώτο φύλλο της εφημερίδας κυκλοφόρησε στις 9 Μαρτίου 1979, με δώδεκα σελίδες. Οι πρώτοι πέντε μέτοχοι της Ποντίκι ΕΠΕ ήταν ο Κώστας Παπαϊωάννου (ο οποίος ανέλαβε και εκδότης-διευθυντής), ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος, ο Παντελής Τρωγάδης, ο Γιώργος Κοντογιάννης και ο Δημήτρης Κωστιδάκης παρουσίασαν την ταυτότητά της ως «πολιτική - αποκαλυπτική - σα­τιρική εφημερίδα». Το Ποντίκι σημείωσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες -και είχε την σημαντικότερη επιρροή του- κατά τη δεκαετία του 1980, όταν κατάφερε να δημοσιεύσει πολλές αποκλειστικότητες, έχοντας καλή πρόσβαση στο περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.

Το καλοκαίρι του 2005 η εφημερίδα άλλαξε ιδιοκτησία και πέρασε από τον Παπαϊωάννου στον Αντώνη Δελλατόλα και στον Δημήτρη Μπενέκο. Ο Μπενέκος αποχώρησε από την εφημερίδα το 2009.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]