Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγών της Ιτέας (εφημερίδα)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ο ιδρυτής του Αγώνα της Ιτέας, έξω από τα γραφεία της εφημερίδας
Το φύλλο υπ' αριθμόν 800 (15-7-2008) της εφημερίδας

Ο Αγών της Ιτέας είναι τοπική εφημερίδα, που εκδίδεται στην Ιτέα από τις 15 Φεβρουαρίου 1966[1].

Κυκλοφόρησε αρχικά ως εβδομαδιαία (1966-1993), συνέχισε ως 15θήμερη, ενώ από τα τέλη του 2011 μετατράπηκε σε μηνιαία. Ιδρυτής και αρχικός εκδότης της (έως το 1996) ήταν ο αείμνηστος Ηλίας Γουλ. Λύτρας[2] (1935 - 1 Μαΐου 2021[3]), ενώ σήμερα ιδιοκτήτης και υπεύθυνος έκδοσης είναι ο γιος του κ. Γουλιέλμος Ηλ. Λύτρας και η έδρα της βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ηρώων 25, ενώ υπάρχει γραφείο και στην Άμφισσα.

Η εφημερίδα ασχολείται με ποικίλα τοπικά θέματα, πολιτιστικά, κοινωνικά, επιστημονικά, οικονομικά, κυρίως Φωκικού, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος, ενώ φιλοξενεί ανακοινώσεις φορέων, αγγελίες, καθώς και αρθρογραφία δημοτών. Η δημοσιογραφική της ύλη εμπλουτίζεται σε κάθε έκδοση από αρκετούς συνεργάτες, καταξιωμένους ανθρώπους του πνεύματος, της επιστήμης και της πολιτικής. Είναι όργανο αποκλειστικά και μόνο τοπικών συμφερόντων, διατηρώντας απόσταση από κομματικές ιδεολογίες. Τυπώνεται σε χαρτί λευκό γραφής 70-80 γραμμαρίων σε διαστάσεις 50Χ70 εκ. και κυκλοφορεί σε 1.300 φύλλα, κυρίως με συνδρομητές, ενώ ένα μέρος των φύλλων διανέμεται δωρεάν σε διάφορα καταστήματα της πόλης.

Φύλλα της εφημερίδας είναι καταχωρημένα σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της «Παπαχαραλαμπείου» βιβλιοθήκης της Ναυπάκτου.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]