Συζήτηση χρήστη:Amymoni
Καλώς ήρθες!
[επεξεργασία κώδικα]Amymoni, καλωσόρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:
- Εισαγωγή
- Τα Πέντε Θεμέλια της Βικιπαίδειας
- Απλοί κανόνες
- Βοήθεια
- Βασική πολιτική (Ουδετερότητα - Επαληθευσιμότητα - Όχι πρωτότυπη έρευνα)
- Αμμοδοχείο (σελίδα για πειραματισμούς στην επεξεργασία σελίδων)
Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά ή γράψε ένα μήνυμα στην σελίδα συζήτησής μου. Καλή συνέχεια! --Dada* 15:02, 26 Ιανουαρίου 2007 (UTC)
Ένδυμα
[επεξεργασία κώδικα]Καλημέρα και καλώς ήρθες, για κοίτα λίγο στα άμφια την κατηγορία. Μήπως αυτό ψάχνεις; Την άλλαξα σε Ένδυμα με τόνο-- Ευγενία 10:06, 7 Μαρτίου 2007 (UTC)
Σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου. Ομως δεν ψάχνω ακριβώς αυτό. Εχω δημιουργήσει την κατηγορία Ενδυμα. Σε αυτή την κατηγορία θέλω να προσθέσω υποκατηγορίες π.χ. Αρχαίο Ενδυμα Παραδοσιακό, Ιερατικό κ.λπ. Δεν νομίζω πως πρέπει να βγεί ο τόνος γιατί στους κανόνες κατηγοριοποίησης αναφέρετε ότι δεν πρέπει να μπαίνει ο τόνος στο πρώτο γράμμα.
Αυτό για τον τόνο δεν το ξέρω. Σε μπερδεύει λίγο γιατί λειτουργεί ανάποδα. Πρώτα φτιάχνεις την κατηγορία και ύστερα τη σώζεις μέσα σε μία άλλη κατηγορία.
Η διαδικασία είναι η εξής: Πχ Φαιλόνιο, σώζεται στην Κατηγορία:άμφια.κάνεις κλικ πάνω στην κατηγορία και τη σώζεις ότι ανήκει στην Κατηγορία:Ένδυμα. Ας πάρουμε ένα καινούριο άρθρο πχ Υβ Σαίν Λωράν. Το δημιουργείς, τόυ βάζεις τη νέα κατηγορία μόδιστροι και επεξεργάζεσαι την κατηγορία μόδιστροι ώστε να ανήκει στο ένδυμα ή στη μόδα.
Ξανακοίτα λίγο την Κατηγορία:ένδυμα, περιέχει τα άμφια σαν υποενότητα. Αυτό δε θέλεις; Ελπίζω να ήταν λίγο πιο σαφές τώρα.
Μην ανησυχείς πάντα έτσι είναι στην αρχή, αλλά συνηθίζεται γρήγορα... Αν πα΄λι δεν τα χω εξηγήσει καλά ξαναματαρώτα!:) -- Ευγενία 10:59, 7 Μαρτίου 2007 (UTC)
ΟΥΠΣΣΣ!! και εγώ νόμιζα ότι κάτι εχω κάνει λάθος!! Ειλικρινά λυπάμε!!!
Μήπως αντί για κατηγορία ένδυμα ταιριάζει καλύτερα στην Κατηγορία:Μόδα;;- Ευγενία 11:16, 7 Μαρτίου 2007 (UTC)
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου!!! Τελικά τα κατάφερα!!! Χωρίς ένδυμα Μόδα δεν υπάρχει! Υπάρχει είδη κατηγορία Μόδα η οποία εντάσεται στον σχεδιασμό.
Όπα! Δεν χρειάζεται να γίνουν όλα σήμερα. Αφού βλέπεις ότι υπάρχει ένας τούλάχιστον χρήστης που διαφωνεί με την αλλαγή που κάνεις, πρώτα συζήτήστε το και μετά κάντε την αλλαγή συνεργαζόμενοι.(βλέπε και Συζήτηση κατηγορίας:Ενδυμα Θα πάει πιο γρήγορα έτσι. Τη δική μου άποψη εξάλλου την ξέρεις για την κατηγοριοποίηση και για τις διπλές εγγραφές... Ευγενία 12:12, 7 Μαρτίου 2007 (UTC)
ΟΥΠΣΣΣ!! και εγώ νόμιζα ότι κάτι εχω κάνει λάθος!! Ειλικρινά λυπάμε!!!
Ας το πάρουμε από την αρχή λοιπόν. Για το αν πρέπει να υολαρχει κατηγορία Ενδυμα ή Ένδυμα. Στην βοήθεια της Βικιπαίδεια στην τεχνική βοήθεια και συγκεκριμένα στην Κατηγοριοποίηση στην παράγραφο "2.3 Πώς να κάνετε μια υποκατηγορία Φυσικής να ταξινομείται σωστά εντός της κατηγορίας Φυσικής" Γράφει κατά γράμμα
Καλό είναι να χρησιμοποιείτε για αυτό το σκοπό άτονη γραφή χωρίς διαλυτικά με το πρώτο γράμμα κεφαλαίο και τα υπόλοιπα μικρά, ώστε οι υποκατηγορίες να κατατάσσονται με κανονική αλφαβητική σειρά. Για παράδειγμα γράφοντας
το άρθρο θα περαστεί στο Έ. Για να μπεί κανονικά στο Ε πρέπει να γράψουμε:
[[Κατηγορία:Ζωγράφοι|Ελληνες]]
Περιμένω την γνώμη σου
- Το έχω κάνει ήδη. Μην βιάζεσαι να κάνεις πολλές αλλαγές και μην προβληματίζεσαι για διάφορα, όπως βλέπεις έχουν προβλεφθεί λύσεις για τα περισσότερα προβλήματα. Ασχολούμενοι βέβαια με το Ένδυμα ή Ενδυμα, κανείς δεν σκέφτηκε μήπως ο σωστότερος τίτλος είναι Ένδυση. Μην καταχωρείς ένα άρθρο σε μια κατηγορία και σε μια που ανήκει στην πρώτη εκτός αν υπάρχει σημαντικός λόγος, π.χ. αφού το Επιτραχήλιο ανήκει στην Κατηγορία:Άμφια που με την σειρά της ανήκει στην Κατηγορία:Ένδυμα δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει και το Επιτραχήλιο στην Κατηγορία:Ένδυμα. Φαντάσου πόσα άρθρα θα κατέληγαν να είναι στην Κατηγορία:Ένδυμα. — Geraki ΣΜ - 2007-03-07T 12:30Z.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Παιδιά όμως μην βαράτε όλοι μαζί. Ως πρωτάρης επεσα σε λάθη!! Το καλό είναι ότι διορθώνονται. Βάζω μυαλό για την επόμενη φορά. Όσο για την ένδυση ή το ένδυμα να σου πω την αλήθεια ίσως το πιο σωστό να είναι φυτικές και ζωικές ύλες (ίσως και χημικές)
Rue de la Paix
[επεξεργασία κώδικα]Μέχρι εδώ σωστά! Προσέθεσα τα αποκαλούμενα και "interwiki", δηλαδή τους συνδέσμους προς τις άλλες γλώσσες. Βλέπε στο ιστορικό του λήμματος την αλλαγή. Τώρα θα κάνω τον Cartier ανακατεύθυνση σε Καρτιέ από με την εντολή redirect που υπάρχει στο κάτω μέρος της οθόνης επεξεργασίας. - Ευγενία 16:36, 8 Μαρτίου 2007 (UTC)
Το έκανα και τώρα πρέπει να φύγω, οπότε για λοιπές απορίες μπορείς να ξανααπευθυνθείς στην αγορά. Α, και καλό είναι στα άρθρα να αναφέρεις τις πηγές σου, ακόμα και αν είναι ξένες Βικιπαίδειες. Καλό βράδυ- Ευγενία 16:42, 8 Μαρτίου 2007 (UTC)
Υφάσματα
[επεξεργασία κώδικα]Καλημέρα! Βάζε αν θες κατηγορία:υφάσματα (όχι ύφασμα) σε αυτά που φτιάχνεις, για να φτιάξω τη σχετική κατηγορία. --Kostisl 09:21, 9 Μαρτίου 2007 (UTC)
Καλημέρα! ΟΚ αλλά με πιο τρόπο θα σβηστεί η κατηγορια ύφασμα? Amymoni 09:24, 9 Μαρτίου 2007 (UTC)
Νασε ρωτήσω και κάτι ακόμα. Στο σιφόν θα ήθελα όταν κάποιος το αναζητάει με Chiffon να μπαίνει στο αρθρο. πως γίνεται? Amymoni 09:25, 9 Μαρτίου 2007 (UTC)
Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι την εντολή REDIRECT. Κάνεις ένα καινούριο άρθρο με τίτλο Chiffon, στο οποίο εισάγεις το #REDIRECT[[]] (το βρίσκεις ακριβώς κάτω από το παράθυρο επεξεργασίας κειμένου, εκεί που έχει και άλλες εντολές) και μέσα στα άγκιστρα βάζεις τη λέξη σιφόν. Δηλαδή: #REDIRECT[[σιφόν]]. Θα στο κάνω εγώ τώρα για να δεις πώς γίνεται, να το κάνεις στο μέλλον. --Kostisl 12:14, 9 Μαρτίου 2007 (UTC)
Υ.Γ. Όταν θες να μιλήσεις σε κάποιον, καλό είναι να γράψεις στη σελίδα συζήτησής του, ώστε να ειδοποιηθεί. Αυτό που έγραψες εδώ για μένα, κατά τύχη το είδα! --Kostisl 12:14, 9 Μαρτίου 2007 (UTC)
Έλσα Μάξγουελ
[επεξεργασία κώδικα]No problem! --Kostisl 12:14, 9 Μαρτίου 2007 (UTC)
Σύνδεσμοι
[επεξεργασία κώδικα]Αν κατάλαβα σωστά την ερώτησή σου, μέσα σε κείμενο μπορείς να δημιουργείς συνδέσμους της μορφής [[Α|Β]], όπου Α ο τίτλος του άρθρου στον οποίο οδηγεί ο σύνδεσμος και Β το κείμενο που θέλεις να φαίνεται. Π.χ γράφοντας της [[μόδα|μόδας]] θα παραπέμπεις στο άρθρο μόδα. Με την ευκαιρία, πρόσεξε σε παρακαλώ τις εικόνες που ανεβάζεις γιατί δεν δίνεις πληροφορίες για την πηγή τους ή το καθεστώς πνευματικών δικαιωμάτων (εικόνες που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, δες σχετικά Βικιπαίδεια:Πολιτική χρήσης εικόνων και Βικιπαίδεια:Οδηγός αδειών χρήσης για εικόνες). --Dada* 12:36, 12 Μαρτίου 2007 (UTC)
Μετονομασία άρθρων
[επεξεργασία κώδικα]Σε περίπτωση λάθους στον τίτλο, μπορείς να μετακινήσεις τη σελίδα στο σωστό τίτλο, βλ. Βικιπαίδεια:Μετακίνηση σελίδας. --Dada* 18:28, 12 Μαρτίου 2007 (UTC)
Εξώφυλλα
[επεξεργασία κώδικα]Αν κρίνεις ότι μια εικόνα από κάποιο εξώφυλλο θα συνέβαλε σημαντικά σε κάποιο άρθρο, μπορείς να το σκανάρεις και να φορτώσεις την εικόνα. Για φωτογραφίες, προτιμότερα είναι τα αρχεία τύπου JPEG. Στο πεδίο "Άδεια χρήσης" επέλεξε το "Εξώφυλλα βιβλίων" ώστε να μπει αυτόματα το πρότυπο {{εξώφυλλο βιβλίου}}. --Dada* 20:07, 22 Μαρτίου 2007 (UTC)
Διαφημίσεις
[επεξεργασία κώδικα]Τι ακριβώς εννοείς διαφημίσεις από περιοδικά; Πες μου ένα παράδειγμα. Όσο για το όνομα χρήστη σου, είναι κόκκινο γιατί δεν έγραψες κάτι. Πάτα εδώ και γράψε κάτι για σένα, όπως γράφεις ένα άρθρο. Αφού το αποθηκεύσεις, θα πάψει να είναι κόκκινο και θα «ενεργοποιηθεί». --Κωστής 18:05, 23 Μαρτίου 2007 (UTC)
Δεν είμαι σίγουρος για το θέμα copyright σε αυτά που λες. Ίσως να μπορεί να σου απαντήσει ο Αρχίδαμος. --Κωστής 18:26, 23 Μαρτίου 2007 (UTC)
- Τι διαφορά έχει από πού θα είναι η φωτογραφία; Και η φωτογραφία των μοντέλων και η διαφήμιση στο περιοδικό καλύπτονται εξίσου από πνευματικά δικαιώματα (η φωτογραφία σίγουρα, η εικονιζόμενη δημιουργία ενδεχομένως), δε θα «παραβιάσεις» λιγότερα δικαιώματα ανεβάζοντας μια διαφήμιση. Ρίξε μια ματιά στα κριτήρια εύλογης χρήσης και έχε κατά νου ότι δεχόμαστε στη ΒΠ την παράθεση αποσπάσματος (χαμηλή ανάλυση), αλλά μόνο αν είναι απαραίτητη για την κατανόηση του άρθρου ή για την τεκμηρίωση άποψης. Στη διάθεσή σου για ό,τι χρειαστείς--Αρχίδαμοςμίλα μου 18:53, 23 Μαρτίου 2007 (UTC)
- Την έχει ανεβάσει ως εύλογη χρήση: η εικόνα προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, αλλά τη χρησιμοποιεί σε χαμηλή ανάλυση γιατί τη θεωρεί απαραίτητη για το άρθρο. Δες και τη σελίδα που σε παρέπεμψα.--Αρχίδαμοςμίλα μου 22:30, 25 Μαρτίου 2007 (UTC)
Η πιο ασφαλής λύση είναι να βρίσκεις φωτογραφίες από σελίδες των ξένων wiki, ή να βγάλεις φωτογραφίες εσύ, αν τύχει να βρεθείς σε καμιά κατάλληλη περίσταση. Μπορείς επίσης να γράψεις σε κάποιον που έχει δικές του φωτογραφίες και να του ζητήσεις άδεια (δημοσίευσης, μετατροπής, εμπορίας - όσα λέει η άδεια Άδεια Ελεύθερης Τεκμηρίωσης GNU. --FocalPoint Συζήτηση 21:14, 23 Μαρτίου 2007 (UTC)
Σε ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις σου! θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω κάτι ακόμα! Π.Χ. έχει γίνει μια έκθεση και εγώ θέλω να πάρω άδεια για να δημοσιεύσω υλικό από ποιόν θα την πάρω από τον υπεύθυνο της φωτογράφησης ή από τον οργανωτή της έκθεσης? Με την σύμφωνη γνώμη του φορέα μπορώ να δημοσιοποιήσω το δελτίο τύπου? Σε περίπτωση που υπάρχει συνδιοργάνωση πρέπει να πάρω άδεια από όλους? Σε ευχαριστώ πολύ Amymoni 23:23, 24 Μαρτίου 2007 (UTC)
- Ο φωτογράφος έχει τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών, άρα νομίζω (μην παρεξηγείς την καλή ή όχι διάθεση οποιουδήποτε να απαντήσει σε ερώτησή σου - τόσα ξέρω, τόσα λέω) ότι ένας φωτογράφος μπορεί να σου επιτρέψει να χρησιμοποιήσεις-αλλάξεις-εμπορευτείς φωτογραφία του. Ως επαγγελματίας μπορεί είτε αυτό να το κάνει με πώληση της φωτογραφίας του είτε μέσα από αίτησή του να συνοδεύεται η φωτογραφία από τα στοιχεία του (άρα να προβάλλεται το έργο του). Οι οργανωτές νομίζω ότι δεν έχουν σχέση.
- Το δελτίο τύπου προορίζεται για δημοσίευση, άρα δε χρειάζεται να ενημερώσεις κανένα. Συνήθως άλλωστε, ούτε σε εφημερίδες δε δημοσιεύονται αυτούσια. Θα το αλλάξεις για να ταιριάζει στο κείμενο στη Βικιπαίδεια, άρα έτσι κι αλλιώς δε θα υπάρχει πρόβλημα νομίζω.
--FocalPoint Συζήτηση 11:20, 25 Μαρτίου 2007 (UTC)
Καλησπέρα και πάλι! Σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου. Είναι σίγουρο αυτό για το δελτίο τύπου γιατί όταν ανέβασα το δελτίο τύπου (κατάλληλα τροποποιημένο ώστε να μπορεί να σταθεί ως άρθρο στη βικιπαίδεια, ομολογώ ότι κατά 90% κράτησα την μορφή του δελτίου τύπου) για την έκθεση "πτυχώσεις" από το site της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας το άρθρο διαγράφηκε. Amymoni 18:40, 25 Μαρτίου 2007 (UTC)
Έφερα τις συζητήσεις όλες μαζί εδώ, για να είναι εύκολη η παρακολούθησή τους. Καταρχήν, ρωτάς αν "είναι σίγουρο". Όχι. Είναι προσωπική μου άποψη και αφενός μπορεί να κάνω λάθος, αφετέρου, μπορεί κάποιος άλλος να έχει άλλη άποψη (έστω και λανθασμένα). Επιπλέον, σχετικά με το άρθρο που έγραψες και διαγράφηκε, αν είχες εξηγήσει (και μπορούσες να αποδείξεις) ότι το κείμενο το οποίο αντέγραψες ήταν δελτίο τύπου (δηλαδή "παρακαλώ αντιγράψτε το αρκεί να το προβάλετε"), ίσως να είχε διαφορετική κατάληξη. Αν βέβαια απλώς αποδέχτηκες την ένδειξη για αντιγραφή, λογικό είναι που σβήστηκε. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν μια περίληψη, χωρίς λέξη προς λέξη αντιγραφή που δε θα παρουσίαζε προβλήματα έτσι κι αλλιώς.--FocalPoint Συζήτηση 19:03, 25 Μαρτίου 2007 (UTC)
Α.. και κάτι άλλο. Υποψιάζομαι ότι δεν έχεις διαβάσει το κείμενο παραπάνω για την υπογραφή: "Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής ()." Δε χρειάζεται να τα γράφεις με το χέρι.--FocalPoint Συζήτηση 19:05, 25 Μαρτίου 2007 (UTC)
Στο πρώτο κουτί της σελίδας προτιμήσεις, στο πληροφορίες χρήστη, στην τέταρτη γραμμή, εκεί που λέει Υπογραφή (με το ~~~), τι έχεις γράψει; Το κουτάκι από κάτω "Απλή υπογραφή (δίχως αυτόματη προσθήκη συνδέσμου)" είναι τσεκαρισμένο ή όχι; Νομίζω αυτό φταίει. Παίξε με αυτά και αν δε τα βγάλεις πέρα, τα ξαναλέμε.--FocalPoint Συζήτηση 20:13, 25 Μαρτίου 2007 (UTC)
Τα δελτία τύπου μπορεί να προορίζονται για δημοσίευση σε πολλά μέσα, αυτό λομως δεν σημαίνει ότι εξαιρούνται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων. Ακόμα και αν η πολλαπλή τους δημοσίευση είναι στις αρχικές προθέσεις του δημιουργού/κατόχου των δικαιωμάτων, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορούν να τροποποιηθούν, και η εισαγωγή τους στη Βικιπαίδεια σημαίνει πιθανή τροποποίησή τους. Επίσης, συνήθως δημιουργούνται/αποστέλλονται για ενημερωτικούς σκοπούς, αλλά η άδεια που καλύπτει τη Βικιπαίδεια επιτρέπει τη χρήση όλων των κειμένων της για οποιονδήποτε σκοπό. Θα μπορούσε δηλαδή κάποιος να πάρει τα κείμενα της Βικιπαίδειας (και τα δελτία τύπου μαζί) και να τα εκδώσει (αρκεί να τηρούνται οι όροι της άδειας GFDL), βγάζοντας λεφτά από αυτή την έκδοση. Αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να μην είναι στις προθέσεις κάποιου που εκδίδει ένα δελτίο τύπου.
Καλύτερα είναι να βασιζόμαστε στα στοιχεία που βρίσκουμε είτε σε δελτία τύπου είτε σε βιβλιογραφία και να φτιάχνουμε δικά μας, πρωτότυπα κείμενα. Είανι σίγουρα πιο χρονοβόρο και πιο κουραστικό, όμως αφενός δεν μας κυνηγάει κανείς, αφετέρου θα μπορέσουμε να φτιάξουμε πιο στέρεα κείμενα όσον αφορά τις πολιτικές συγγραφής της Βικιπαίδειας, και να αποφύγουμε τυχόν παράπονα όσον αφορά την ιδιοποίηση κειμένων. Φιλικά Badseed απάντηση 22:09, 25 Μαρτίου 2007 (UTC)
ονομασία άρθρων
[επεξεργασία κώδικα]Καλημέρα! Βλέπω ότι πλέον τα πας μια χαρά και έχεις γεμίσει τη ΒΠ με σχετικά άρθρα! Nice..Γενικά τα ξένα ονόματα προσπαθούμε να τα γράφουμε στο κύριο άρθρο με ελληνικό αλφάβητο ανάλογα με την προφορά για να διευκολύνουμε τους χρήστες που δε γνωρίζουν την αντίστοιχη ξένη γλώσσα. Φυσικά, εφόσον το θεωρείς σημαντικό, μπορείς να κάνεις το ξένο όνομα ανακατεύθυνση. Φιλικά - Αχρήστης 11:29, 26 Μαρτίου 2007 (UTC)
Για την υπογραφή: Πας "οι προτιμήσεις μου" και στο "πληροφορίες χρήστη" ελέγχεις εάν έχεις ενεργοποιήσει την επιλογή "απλή υπογραφή". Για το δεύτερο, Μπαλμέν νομίζω. Ελπίζω να βοήθησα. Καλή συνέχεια!- Αχρήστης 11:58, 26 Μαρτίου 2007 (UTC)
Ντυπρέ
[επεξεργασία κώδικα]Φωτό χωρίς κάποια άδεια. Αν μείνει έσι θα διαγραφεί. Ευχαριστώ--ΗΠΣΤΓ 11:20, 10 Απριλίου 2007 (UTC)
Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις πως μπορώ να προσθέσω την άδεια? Amymoni 11:25, 10 Απριλίου 2007 (UTC)
- Διάλεξε από το Βικιπαίδεια:Πινακίδες πνευματικών δικαιωμάτων την άδεια που ταιριάζει--ΗΠΣΤΓ 11:27, 10 Απριλίου 2007 (UTC)
Δεν με βοηθάς!!!! Η φωτογραφία εντάσεται στον κωδικό ΚΚ-70 πως θα το κάνω? Amymoni 11:30, 10 Απριλίου 2007 (UTC)
Σε κάθε τέτοια περίπτωση πας και βάζεις {{ΚΚ-70}} ή όποια άλλη άδεια επιλέγεις καιαυτόματα εμφανίζεται το πρότυπο της άδειας--ΗΠΣΤΓ 11:33, 10 Απριλίου 2007 (UTC)
Σε ευχαριστώ πολύ ! Amymoni 11:37, 10 Απριλίου 2007 (UTC)
Εκτός από τα παρακάτω, πήγαινε στο άρθροΠεταλούδα και δες με ποιο τρόπο έχει στηθεί εκεί η gallery. Οι photo παίνουν ανάμεσα σε δύο εντολές
π.χ.
<gallery> Image:Iphiclides podalirius.jpg|''[[Iphiclides podalirius]]''. Image:Black and blue butterfly KL.jpg|''[[Troides trojana]]''. Image:Blue_mormon.jpg|''[[Papilio polymnestor]]''. </gallery>
Ευρώπη
[επεξεργασία κώδικα]Το άλλαξα δημιουργώντας ένα σύνδεσμο στο Ευρώπη (μυθολογία) [1]. --Dada* 11:26, 12 Απριλίου 2007 (UTC)
Έκθεση για τα άμφια
[επεξεργασία κώδικα]Ευχαριστώ για την πρόσκληση, απάντησα στη συζήτηση εκεί (ελπίζω να μην το μετάνιωσες που με προσκάλεσες:-))--Αρχίδαμοςμίλα μου 20:29, 17 Απριλίου 2007 (UTC)
Δεν είναι μαύρο-άσπρο. Θα απαντήσω στη συζήτηση διαγραφής.--Focal Point 21:20, 17 Απριλίου 2007 (UTC)
(καλά Αρχίδαμε, σίγουρα το μετάνοιωσε και για σένα και για μένα, ελπίζω όμως να το ξεπεράσει γρήγορα, ξέρεις είναι τραυματικές εμπειρίες αυτές οι διαγραφές). :)) --Focal Point 22:01, 17 Απριλίου 2007 (UTC)
Καλημέρα! Θεωρώ την προσπάθειά σου πολύ καλή και τον κόπο σου πολύ μεγάλο, για να βγει αυτό το άρθρο. Και είναι πραγματικά κρίμα που θα διαγραφεί. Πλην όμως η διαγραφή του δεν είναι άδικη, και θα σου πω γιατί. Φαντάσου να έχεις μια εγκυκλοπαίδεια σπίτι σου, να είσαι παιδάκι του Δημοτικού και να θες να δεις τι είναι τα άμφια. Πας στο αντίστοιχο λήμμα και δε βλέπεις άρθρο. Βλέπεις όμως ότι υπάρχει ένα άρθρο για μια έκθεση που έγινε το 1999 στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα με θέμα τα άμφια και αναρωτιέσαι «καλά, γιατί δε μου εξηγούν πρώτα τι είναι αυτά τα άμφια;» Και μετά ως επιπλέον πληροφορία ας υπάρχει «ιστορία των αμφίων», «συμβολισμός των αμφίων», «εκθέσεις αμφίων», κοκ. Είναι σαν να αγοράζεις τσελεμεντέ, να μην ξέρεις να φτιάξεις μπεσαμέλ, και στο λήμμα «μουσακάς» να σου λέει «προσθέτουμε και τη μπεσαμέλ». Δε θα αναρωτηθείς γιατί στο παρουσιάζει ως αυτονόητο, αφού εσύ δεν ξέρεις να τη φτιάξεις; Ε, η Βικιπαίδεια είναι κάπου εκεί τώρα. Είναι ακόμα μικρή, και λόγω του γεγονότος ότι ο καθένας την αναπτύσσει προς την πλευρά που θέλει ή γνωρίζει να συνεισφέρει, μπορείς σήμερα να βρεις άρθρο για το χείμαρρο Σαραβαλέικο, αλλά όχι για τις Μυκήνες. Σε κάποιους τομείς δηλαδή είναι υπερ-λεπτομερής, ενώ αλλού χωλαίνει άσχημα. Για το λόγο αυτό ειπώθηκε στη συζήτηση του άρθρου ότι θα μπορούσε να σταθεί σε Βικιπαίδεια 1.000.000 άρθρων αλλά όχι στη σημερινή των 22.000 (και η αγγλική που λες ότι γράφει για εκθέσεις, είναι στα 1,7 εκατ.). Κατά τα άλλα, δε θεωρώ ότι τίθεται θέμα διαφήμισης, ιδίως για έκθεση που έγινε τόσα χρόνια πριν. Αλλιώς τίθεται θέμα διαφήμισης και για το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου, το Εθνικό Θέατρο, το Ίδρυμα Ευγενίδου και όποιον άλλο «κόβει» εισιτήριο! Άποψή μου να ξεχάσεις τη διαγραφή αυτού του άρθρου ως παιδική ασθένεια της Βικιπαίδειας και να συνεχίσεις να συνεισφέρεις έχοντας στο νου σου ότι... ακόμα δε γνωρίζουμε να φτιάχνουμε μπεσαμέλ! --Κωστής 07:24, 18 Απριλίου 2007 (UTC)
Άμφια
[επεξεργασία κώδικα]Καλημέρα! Ωραία μου φαίνεται η μπεσαμέλ σου! Θα κάνω και μερικές παρεμβάσεις... Όσο για το φαιλόνιο, το βρίσκω σχεδόν παντού με αι, βέβαια υπάρχει και με ε. Δεν ξέρω την ετυμολογία του για να κρίνω ποιά γραφή είναι σωστή. Θα το ψάξω λίγο, και αν βρω κάτι θα σου πω. Εσύ που το βασίζεις το ε;--Κωστής 06:41, 19 Απριλίου 2007 (UTC)
Η προς Τιμόθεον επιστολή που αναφέρεις στο άρθρο Άμφια, το έχει με αι επίσης. Β’ προς Τιμόθεο επιστολή|Δες εδώ. Μπορεί να συνηθίζεται και με τις δυο γραφές, θα φτιάξω μια ανακατεύθυνση και βλέπουμε. Όσο για το άλλο θέμα, εξαρτάται τι εξώφυλλο είναι και τι θες να χρησιμοποιήσεις (φωτογραφία; γραφικό; ποιος είναι δημιουργός;)--Κωστής 09:11, 19 Απριλίου 2007 (UTC)
Ωραία, μια χαρά η προσθήκη! Δεν μπορώ να επέμβω στα άμφια της Καθολικής Εκκλησίας όμως, γιατί δεν τα ξέρω και θέλει ψάξιμο. Μερικές μικροαλλαγές έκανα... Υ.Γ. Φυσικά και δεν ενοχλείς με το να μου αφήνεις μήνυμα! --Κωστής 16:10, 19 Απριλίου 2007 (UTC)
Sybill Connolly
[επεξεργασία κώδικα]Θα εξαρτηθεί από το αν έχει καθιερωθεί στους «οικείους κύκλους»/σχετική βιβλιογραφία κάποια συγκεκριμένη απόδοση του ονόματός της στα Ελληνικά. Αν ναι, θα προτιμηθεί αυτός. Αν όχι, απόλυτη απλογράφηση: Σίμπιλ Κόνολι. Δες μια σχετική συζήτηση εδώ (ο Dr Moshe είναι γλωσσολόγος) --Αρχίδαμοςμίλα μου 18:29, 19 Απριλίου 2007 (UTC)
Σχεδιαστές μόδας
[επεξεργασία κώδικα]Κάνω κάποιες μετατροπές στην κατηγοριοποίηση, βάσει αυτών που ακολουθούμε γενικώς...--Κωστής 17:18, 20 Απριλίου 2007 (UTC)
Όχι, δεν ασχολούμαι, καμία σχέση! Εσύ;--Κωστής 18:19, 20 Απριλίου 2007 (UTC)
Πρότυπο
[επεξεργασία κώδικα]Γεια! Βάλτο προς το παρόν έτσι όπως το πήρες από την σελίδα συζήτησης και όταν το ανανεώσει κάποιος εκεί για τον τρόπο χρήσης θα προσθέσεις και τις συντεταγμένες. - Κυνίσκος 11:43, 3 Μαΐου 2007 (UTC)
Thnx
[επεξεργασία κώδικα]Σε υπερευχαριστώ. Αν βρείς και τίποτα άλλο εδώ είμαστε. Thnx και πάλι.--Diu 18:52, 16 Ιουλίου 2007 (UTC)
Φωτό
[επεξεργασία κώδικα]Δεν μπορείς να βάζεις ότι επιτρέπεται η ελεύθερη χρήση αν δεν είσαι ο δημιουργός--ΗΠΣΤΓ 15:55, 15 Φεβρουαρίου 2008 (UTC)
Αν έχεις παλαιά καρτ ποστάλ στη συλλογή σου, να έχουν δηλαδή μια απόσταση ασφαλείας από το σήμερα πάνω από 80 χρόνια τότε μπορείς να ανεβάσεις σαν κοινό κτήμα, όχι όμως γραμματόσημα τα οποία έχουν δυστυχώς πνευματικά δικαιώματα. Το είχαμε ψάξει παλαιότερα--ΗΠΣΤΓ 19:41, 16 Φεβρουαρίου 2008 (UTC)
Πιθανώς επειδή θεωρούνται έργο δημοσίων υπηρεσιών. Και έργο δημοσίων υπηρεσιών είναι κοινό κτήμα σύμφωνα με την εκεί νομοθεσία. Π.χ. η NASA ή άλλες υπηρεσίες--ΗΠΣΤΓ 21:21, 16 Φεβρουαρίου 2008 (UTC)
Κιβέρι
[επεξεργασία κώδικα]Καλημέρα. ΟΚ, αν είναι δικό σου το κείμενο το επαναφέρω, δεν μπορούσα να ξέρω ότι το έγραψες εσύ. Φιλικά - Badseed απάντηση 13:43, 13 Μαρτίου 2008 (UTC)
Λαμία
[επεξεργασία κώδικα]Καλησπέρα. Το κείμενο ήταν αυτούσια μεταφορά από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμιου Λαμιέων (http://www.lamia-city.gr/). Το είχα επισημάνει παλαιότερα, τους έστειλα μέηλ μήπως το απελευθέρωναν για χρήση εδώ όμως μέχρι σήμερα απάντηση δεν πήρα. Έτσι λοιπόν το κείμενο αφαιρέθηκε. --Alaniaris 18:23, 14 Μαρτίου 2008 (UTC)
Αν αναφέρεσαι στην μπίλια που προσδιορίζει τη θέση, πχ, της Λαμίας στο χάρτη αυτό περιέχεται στο πρότυπο:Πόλη (Ελλάδα) προσθέτοντας στις αντίστοιχες θέσεις τις γεωγραφικές συντεταγμένες. Δες εδώ. --Alaniaris 18:32, 14 Μαρτίου 2008 (UTC)
Αρχεία
[επεξεργασία κώδικα]Τα παρακάτω αρχεία που έχεις επιφορτώσει δεν έχουν πληροφορίες για την πηγή τους:
--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 19:40, 30 Δεκεμβρίου 2009 (UTC)
Το Αρχείο:Πρίγκιπας-Χριστόφορος.jpg είναι υποψήφιο προς διαγραφή
[επεξεργασία κώδικα]Μια εικόνα ή αρχείο πολυμέσων το οποίο επιφόρτωσες ή τροποποίησες, το Αρχείο:Πρίγκιπας-Χριστόφορος.jpg, έχει σημανθεί ότι δεν περιλαμβάνει στοιχεία για τον δημιουργό ή την πηγή του. Είναι απαραίτητο να αναφέρεις τον δημιουργό και κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων του αρχείου ώστε να ώστε να επιβεβαιωθεί πως δεν παραβιάζονται πνευματικά δικαιώματα καθώς και για να αναγνωρίζεται η πατρότητα του έργου. Αν ενδιαφέρεσαι για την διατήρησή του συμπλήρωσε τα στοιχεία πριν διαγραφεί. Οδηγίες και παραδείγματα συμπλήρωσης υπάρχουν σε αυτή τη σελίδα. Ευχαριστώ.—MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 09:13, 14 Ιανουαρίου 2017 (UTC)