Συζήτηση:Κώστας Λαλιώτης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Όχι ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς Αυτό το λήμμα πρέπει να συμφωνεί με την πολιτική για τις βιογραφίες ζώντων προσώπων, ακόμα και αν το λήμμα δεν αποτελεί βιογραφία, επειδή περιέχει υλικό που αφορά ζώντα πρόσωπα. Αμφιλεγόμενο ατεκμηρίωτο ή με ανεπαρκή τεκμηρίωση υλικό που αφορά ζώντα πρόσωπα και δύναται να δημιουργήσει συγκρούσεις, επιβάλλεται να αφαιρεθεί αμέσως από το λήμμα και την σελίδα συζήτησής του, ειδικότερα αν είναι πιθανώς δυσφήμηση, συκοφαντία, εξύβριση ή λίβελλος. Χρήστες που προσθέτουν επανειλημμένα τέτοιο υλικό, είναι πιθανό να υποστούν φραγή. Εάν διαπιστώσετε ότι τέτοιο υλικό τοποθετείται επανειλημμένα, ή αν έχετε άλλες ανησυχίες, παρακαλείστε να αναφέρετε το ζήτημα στο σημειωματάριο διαχειριστών ώστε να επιμεληθεί του ζητήματος κάποιος διαχειριστής.

Παίδες της Βικι. Είμαι καινούργιος στην καλή σας ομάδα. Μου έδωσε αυτό το βιογραφικό την αφορμή να ασχοληθώ, αν και ο ελεύθερος χρόνος μου είναι ελάχιστος. Το έπραξα διότι είναι άκρως εκνευριστικό, να βλέπεις στην Βικιπαιδεία περιγραφές τόπων παρμένες verbatim ac litteratim από φυλλάδες ή βιογραφικά πολιτικών βγαλμένα από κομματικά sites.

Αντιλαμβάνεσθε ότι αυτό είναι κακή, κάκιστη υπηρεσία στις νέες γενιές. Πρόσεξα ειδικά στο βιογραφικό του Κ. Λαλιώτη ότι κάποιος τόχε αντιγράψει από το site του ΠΑΣΟΚ και επανελάμβανε το ίδιο λάθος που υπάρχει και εκεί - δλδ ότι εξελέγη βουλευτής ΚΑΙ το 1992, ενόσω το 1992 ΔΕΝ έγιναν εκλογές. ΤΕΤΟΙΟΥ είδους ΑΚΡΙΤΕΣ δημοσιεύσεις είναι εχθροί της ΓΝΩΣΗΣ και του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

ΕΠΙΣΗΣ μιά άλλη τραγική διαπίστωση είναι ότι η "κάθε πίτσα κίτσα" - συγχωρέσατέ μου τα "γαλλικά", έχει και αναφορά στην ΒΙΚΙ.

ΑΥΤΟ μου λέγει πως υπάρχει μεγάλη ελευθεριότητα και απουσία συντονισμού. Σε κάθε περίπτωση, έγραψα αυτό το βιογραφικό για να σας δώσω μιά γεύση του ΠΩΕ πρέπει να είναι μιά σωστή αναφορά.

Ευχαριστώ και καλή μέρα Κομφούκιος 06:56, 12 Ιουνίου 2008 (UTC)

Το «εξελέγη» είναι πράγματι λάθος λέξη. Ο Λαλιώτης κατέλαβε τη θέση του Μάρκου Βαφειάδη που ήταν βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ και πέθανε το 1992. Έτσι, στην έδρα του Βαφειάδη στο Κοινοβούλιο βρέθηκε ο Λαλιώτης επειδή ήταν ο πρώτος επιλαχών. Με μια διαφορετική διατύπωση νομίζω ότι η σύγχυση θα αποφεύγονταν. επίσης, πρόσεχε λίγο τις εκφράσεις σου και διάβασε αν θες για την ουδετερότητα και την επαληθευσιμότητα σε όσα γράφουμε στα άρθρα. --cubic[*]star 07:18, 12 Ιουνίου 2008 (UTC)


"είναι άκρως εκνευριστικό, να βλέπεις στην Βικιπαιδεία περιγραφές τόπων παρμένες verbatim ac litteratim από φυλλάδες ή βιογραφικά πολιτικών βγαλμένα από κομματικά sites" εννοείς ότι αυτό που φαίνεται σαν να βγήκε από site αντίπαλου κόμματος ήταν καλύτερο; Εντάξει, το άρθρο είναι καλύτερο τώρα, αλλά αν μπορείς βάλε συνδέσμους προς τυχόν online εκδόσεις των άρθρων που παραθέτεις ή αν απλώς πήρες τις παραπομπές από άλλη πηγή να παραθέσεις την πηγή που έχεις στα χέρια σου. — Geraki ΣΜ 07:30, 12 Ιουνίου 2008 (UTC)

Ευχαριστούμε για την "γεύση". Κάντε παρόλα αυτά τον κόπο να διαβάσετε το Βικιπαίδεια:Ουδετερότητα. Και τα γαλλικά καλύτερα αποφεύγετέ τα. - Badseed απάντηση 11:37, 12 Ιουνίου 2008 (UTC)

Σχετικά με το "δεν έγιναν εκλογές": για την Ιστορία, εκλογές διεξήχθησαν τον Απρίλιο του 1992 , επαναληπτικές, στη Β΄ Αθηνών. Δες και το Χρονικό του 20ού αιώνα, ειδ. εκδ. 1992. ----Lemur12 να΄στε καλά 14:36, 12 Ιουνίου 2008 (UTC)

Η πηγή σας κάνει λάθος. Επαναληπτικές εκλογές δεν γίνονται στην Ελλάδα και μάλιστα σε μιά τεράστια περιφέρεια όπως η Β Αθηνών!! Αυτό που συμβαίνει συχνά είναι η παραίτηση ή θάνατος κάποιου βουλευτή οπότε την θέση του παίρνει ο πρώτος επιλαχών σε ψήφους ή σε περίπτωση θανάτου βουλευτή επικρατείας, ο επόμενος στην λίστα. Κομφούκιος 22:03, 17 Ιουνίου 2008 (UTC)


«Οι αναπληρωματικές εκλογές της Β' Αθηνών έγιναν στις 5-4-1992. Οι εκλογές προκηρύχτηκαν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα και στην εκλογική νομοθεσία, καθώς ο πρόεδρος της βουλής Αθ. Τσαλδάρης ανακοίνωσε ότι ο Δ. Τσοβόλας εξέπεσε του βουλευτικού αξιώματος, η αίτηση απονομής χάριτος που υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία της βουλής και οι επιλαχόντες υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν διαδοχικά να καταλάβουν τη βουλευτική έδρα που κενώθηκε στην Β' Αθηνών.» Αναστασιάδης Γιώργος, "Σύγχρονη Πολιτική Ιστορία της Ελλάδας 1974-1992", Μαλλιάρης, ISBN 960239143x
Χαλάρωσέ το το υφάκι γιατί δεν σου κάνει καλό. — Geraki ΣΜ 22:31, 17 Ιουνίου 2008 (UTC)

Μιλάς τότε για μιά συγκεκριμένη έδρα της Β Αθηνών και όχι για την Β Αθηνών in toto. Και αυτό έγινε διότι όπως σωστα παραθέτεις την θέση του Δ Τσοβόλα, που ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εξέπεσε του αξιώματος αφού το Ειδικό Δικαστήριο του στέρησε τα πολιτικά δικαιώματα, αρνήθηκαν να καταλάβουν οι επιλαχόντες του ΠΑΣΟΚ. Συνεπεία αυτού, έγιναν εκλογές για μιά έδρα στην οποία μάλιστα δεν έλαβε μέρος η Νέα Δημοκρατία. Την έδρα κατέλαβε ο Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης. Τώρα, ΤΙ σχέση έχουν αυτά με τον κ. Λαλιώτη δυσκολεύομαι να αντιληφθώ. Κομφούκιος 09:29, 18 Ιουνίου 2008 (UTC)


Με τον Λαλιώτη δεν έχει σχέση, και ο Lemur12 παρέθεσε τα στοιχεία γράφοντας ""Σχετικά με το "δεν έγιναν εκλογές": για την Ιστορία..." όπως και εγώ άλλωστε, και με μόνο κίνητρο τις βαρύγδουπες εκφράσεις σου. Εσύ είπες με απόλυτη σιγουριά χωρίς να κάνεις κανένα έλεγχο ότι "[..] το 1992 ΔΕΝ έγιναν εκλογές. ΤΕΤΟΙΟΥ είδους ΑΚΡΙΤΕΣ δημοσιεύσεις είναι εχθροί της ΓΝΩΣΗΣ και του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ." και "Η πηγή σας κάνει λάθος. Επαναληπτικές εκλογές δεν γίνονται στην Ελλάδα και μάλιστα σε μιά τεράστια περιφέρεια όπως η Β Αθηνών!!, προφανώς χωρίς να ελέγξεις ο ίδιος καμία πηγή. Εκτίθεσαι μόνος σου χωρίς να υπάρχει λόγος. — Geraki ΣΜ 23:36, 18 Ιουνίου 2008 (UTC)


Μορφή πηγών[επεξεργασία κώδικα]

Δεν θα ήταν καλύτερα αντί για την αναφορά του πρακτορείου και την παράθεση του συνδέσμου προς την κύρια σελίδα αυτού, ο σύνδεσμος να ήταν αυτός του άρθρου που περιέχει τα λεχθέντα στο κείμενο? Επίσης τα bold είναι κατά τη γνώμη μου περιττά. --Alaniaris 16:29, 13 Ιουνίου 2008 (UTC)

Ιδανικά ναι. Προχθές, για να δώ κάτι χρειάσθηκε να διαβάσω και τις 52 σελίδες μιάς επιστημονικής έκδοσης του LSE. Σε τέτοιες περιπτώσεις αναφέρω ΚΑΙ την σελίδα όπου γίνεται η αναφορά. Η βιβλιογραφία πάντως πρέπει να παρατίθεται με τον κλασσικό, επιστημονικό τρόπο. Εχετε δίκηο ως προς το bolding. Θα το αλλάξω πάραυτα.

Το άρθρο γέρνει επικίνδυνα. Βιογραφικά στοιχεία ανακατεύονται με κριτική και χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του Λαλιώτη. Δεν είμαι κατά της κριτικής. Μπορεί κάλλιστα να μπει κάτω από ομώνυμη επικεφαλίδα. Στην παρούσα μορφή φοβάμαι πως το άρθρο προσπαθεί να παρουσιάσει αρνητικά τον Λαλιώτη. Αν κάποιος θέλει να αφαιρέσει το NPOV παρακαλώ επίσης να επιχειρηματολογήσει.*Αλέξανδρος 19:48, 14 Ιουνίου 2008 (UTC)

ΟΧΙ αγαπητέ. Δεν λειτουργεί έτσι, ούτε η δημοκρατία, μήτε η επιστήμη. Υποχρεούσαι να πεις εδώ και τώρα ΠΟΙΟ/ΠΟΙΑ σημεία αμφισβητούνται και ΓΙΑΤΙ, όλα στο φως της ημέρας. ΑΛΛΑ γενικόλογα labels απουσίας ουδετερότητας ΔΕΝ αρμόζουν στην πολιτισμένη δυτική κοινωνία των πολιτών. Να ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ το "σήμα" αλλά θα πεις πρώτα ΤΙ είναι εκείνο ή το άλλο που αμφισβητείς!! και με βιβλιογραφική αναφορά παρακαλώ ευσεβώς. ΚΑΙ έχεις τον λόγο της τιμής μου ΟΤΙ θα το αλλάξω αυθωρεί και παραχρήμα!!! Ο λαϊκισμός ΔΕΝ χωρεί στην ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ! Δεν φθάνει δηλαδή που μου βγήκε η ψυχή να βρώ τις πηγές και να κάνω παραπομπές μέχρι κόμματος και τελείας, αλλά έχουμε και αόριστες, γενικόλογες αμφισβητήσεις!!

Δεν έχεις παρά να βρεις στοιχεία που αίρουν την ακρίβεια ενός ή περισσοτέρων σημείων και να τα προσθέσεις. ΕΤΣΙ δεν είναι;;; ΠΟΙΟΣ σε εμποδίζει.

Το κείμενο αυτό, ΟΥΔΕΝΑ μα ουδένα φέρει προσωπικό χαρακτηρισμό. Τέλος, στην πολιτισμένη κοινωνία, ένα κείμενο είναι ακριβές μέχρι να αποδειχθεί ανακριβές, όχι το αντίστροφο, όπως και ο κατηγορούμενος είναι αθώος μέχρι να αποδειχθεί ένοχος, όχι ένοχος μέχρι να αποδειχθεί αθώος! Κομφούκιος 21:37, 14 Ιουνίου 2008 (UTC)

Ανακτήθηκε από "http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7_%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B7:%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CF%86%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B9%CE%BF%CF%82"

Επεξεργασία[επεξεργασία κώδικα]

Ο Λαλιώτης είναι Η ΦΙΓΟΥΡΑ της Μεταπολίτευσης. Ήδη πρόσθεσα κάποια στοιχεία, και από φίλους του και από αντιπάλους του. Προσκαλώ όποιον ενδιαφέρεται να συμβάλλει στην επεξεργασία του άρθρου. Επειδή μιλάμε για μία πολύ αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ας αποφεύγονται οι υπερβολικοί χαρακτηρισμοί, ή διαφορετικά, ας αναφέρονται και οι υπέρ και οι κατά. Ανδρέας Κρυστάλλης 17:43, 8 Αυγούστου 2011 (UTC)