Συζήτηση:Γεώργιος Συράκος/Πρόταση διαγραφής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Γεώργιος Συράκος[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: Διαγραφή --Diu (συζήτηση) 03:11, 14 Ιανουαρίου 2018 (UTC) (διαγραφή)
Γεώργιος Συράκος (συζήτηση · ιστορικό · σύνδεσμοι · παρακολ. · μητρώο)

Διαγραφή Μη εγκυκλοπαιδικό το λήμμα ως έχει, ενώ η παρατιθέμενη πηγή κάνει απλή αναφορά και όχι εκτενή περιγραφή του βίου του προσώπου... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 09:55, 11 Αυγούστου 2017 (UTC)

Διαγραφή Χωρίς επαρκείς αναφορές.--Texniths (συζήτηση) 10:13, 11 Αυγούστου 2017 (UTC)

Το ότι δεν έχουμε εμείς διαθέσιμες αναφορές δε σημαίνει πως δεν ήταν ιστορικό πρόσωπο, άξιο αναφοράς για τον αγώνα του στην επανάσταση. Για κάποιον λόγο αναφέρεται μεταξύ των σημαντικότερων οπλαρχηγών. Επειδή κιόλας, το συγκεκριμένο βιβλίο έχει γίνει ευρετήριο διαγραφών, παρακαλώ όποιον έχει δεύτερο που καταγράφει τους σημαντικούς του αγώνα να το προσκομίσει ώστε να δούμε τι θα κάνουμε με όλους αυτούς που προτείνονται για σβήσιμο λόγω μεγέθους λήμματος (απλή αναφορά και όχι εκτενής περιγραφή!). Διατήρηση ως τότε, με βάση την πηγή που παρέθεσα, που κάνει επίκληση ιστορικών πηγών (πληθυντικός).   ManosHacker 08:33, 13 Αυγούστου 2017 (UTC)

Σχόλιο Δε νομίζω ότι η παραπάνω πηγή επαρκεί για εγκυκλοπαιδικότητα. Οι τοπικές αρχές στις γιορτές κλπ είναι γνωστό ότι συχνά υπερθεματίζουν για ευνόητους λόγους, ευλογούν τα γένια τους. Ωστόσο, είναι μια ένδειξη ότι μπορεί να υπάρχει και κάτι περισσότερο από μια απλή αναφορά ή έστω χαρακτηρισμό από άλλους σύγχρονους του Αγώνα όπως ο Φωτάκος, που για αυτό το λόγο είναι πρωτογενής πηγή-μαρτυρία, άρα σκέτη είναι περιορισμένης αξιοπιστίας. Θα πρέπει λοιπόν κατά τη γνώμη μου να βρεθούν επιπλέον, κατάλληλες δευτερογενείς πηγές για το πρόσωπο ώστε να θεωρηθεί εγκυκλοπαιδικό. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 19:38, 13 Αυγούστου 2017 (UTC)

ΥΓ. Η εκτίμηση ότι το βιβλίο του Φωτάκου "έχει γίνει ευρετήριο διαγραφών" είναι η ανάποδη εικόνα από την πραγματική, η οποία είναι ότι το βιβλίο είχε γίνει πρώτα βοήθημα για δημιουργία μη εγκυκλοπαιδικών λημμάτων. ——Chalk19 (συζήτηση) 19:54, 13 Αυγούστου 2017 (UTC)

Διαγραφή λόγω μη εγκυκλοπαιδικότητας. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 12:44, 11 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)