Συζήτηση:Γεώργιος Γρίβας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Επιχείρηση Κύπρος Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Κύπρος», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης της Κύπρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Γ Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Γ κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.


Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Στρατιωτική Ιστορία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Στρατιωτική Ιστορία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Γ Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Γ κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

/Αρχείο 1

Ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας ΔΙγενής έχει ανακηρυχθεί "ΑΞΙΟΝ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ" απο τη Κυπριακή Βουλή.[επεξεργασία κώδικα]

«Στις 31 Ιανουαρίου 1974, η Κυπριακή Βουλή, σε έκτακτη επίσημη συνεδρία της, εξέδωσε το ακόλουθο, ομόφωνο, ψήφισμα: «Η Βουλή των Αντιπροσώπων, συνελθούσα σήμερον, ημέραν Πέμπτη, 31η Ιανουαρίου 1974, εις έκτακτον επίσημον συνεδρίαν δια να αποτίση φόρον τιμής προς τον εκλιπόντα Αρχηγό της Ε.Ο.Κ.Α. Στρατηγόν Γεώργιο Γρίβα Διγενή και μνημονεύουσα τας εξαίρετους υπηρεσίας τα οποίας ο εκλιπών εθνικός ήρωας προσέφερε διά την απελευθέρωσιν της ιδιαιτέρας αυτού πατρίδος Κύπρου, δια ψηφίσματος αυτής ανακηρύσσει τον εκλιπόντα Στρατηγόν Γεώργιον Γρίβα Διγενήν, ως ΑΞΙΟΝ ΤΕΚΝΟΝ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑΣ ΑΥΤΟΥ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΚΥΠΡΟΥ». Τα πρακτικά υπογράφουν πέραν άλλων και 6 απο τους 9 βουλευτές του ΑΚΕΛ. http://www.parliament.cy/images/media/redirectfile/b-Synodos-d.pdfανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Paotis (συζήτησησυνεισφορά) 17:10, 30 Μαρτίου 2020.

α)Η Βικιπαίδεια γράφεται με βάση τις αξιοπιστες δευτερογενείς πηγές. Διαβάστε Βικιπαίδεια:Αξιόπιστες πηγές. Η παράγραφος που μας παρουσιάζεις από που ακριβώς έγινε copy-paste; Αν το αντίγραψες απο την ιστοσελίδα που παραπέμπεις, θα σε παρακαλούσα να σημείωνες και την ακριβή σελίδα. β)Το οτι είχε ανακυρηχθεί σε αξιο τεκνο της πατρίδας, αναφέρεται ήδη στο λήμμα.Cinadon36 17:18, 30 Μαρτίου 2020 (UTC)

Δεν αναφέρεται ότι ανακηρύχθηκε (σωστό ορθογραφικά) απο την Κυπριακή βουλή η σελίδα σας. Αυτό που σας έγραψα έγινε ναι copy-paste από τα πρακτικά της βουλής που σας παρέθεσα. Αν απλά δεν θέλετε να το βάλετε τότε, όπως και σε άλλα σημεία, δεν κάνετε σφαιρική αποτύπωση της βιογραφίας του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή.ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Paotis (συζήτησησυνεισφορά) 21:30, 1 Απριλίου 2020‎.

Αναχώρησε για την Ελλάδα, όπου έγινε δεκτός με μεγάλες τιμές, του απονεμήθηκε ο βαθμός του στρατηγού εν αποστρατεία και ανακηρύχθηκε ομόφωνα από την Ελληνική Βουλή άξιο τέκνο της πατρίδος".》 Cinadon36 10:34, 2 Απριλίου 2020 (UTC)

Αν βρεις μια δευτερογενη Αξιοπιστη Πηγη που να λεει και για την Κυπριακή βουλή, τότε να προστεθεί άλλη μια πρόταση. Cinadon36 10:36, 2 Απριλίου 2020 (UTC)

Αφού έβαλα τα πρακτικά της βουλής και την σελίδα.ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Paotis (συζήτησησυνεισφορά) 09:48, 5 Απριλίου 2020‎.

ΑΞΙΟ ΤΕΚΝΟ ΒΟΥΛΗ ΚΥΠΡΟΥ.pdf

Τα πρακτικά της βουλής ειναι πρωτογενής πηγή. Cinadon36 18:38, 5 Απριλίου 2020 (UTC)

Το γράφει στη βιογραφία του Γεωργίου Γρίβα-Διγενή(ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ 1971-1974) σελίδα 639-640 του Λεωνίδα Λεωνίδου που αναφέρεται και στις πηγές. Επίσης θα πρέπει να αναφέρετε που βρήκατε γραμμένο ότι την ΕΟΚΑ ίδρυσε ο Μακάριος και ακολούθως εντάχθηκε ο Γρίβας.

Δεν ειναι αξιοπιστη πηγη η βιογραφια απο τον Λεωνιδου. Cinadon36 05:36, 7 Απριλίου 2020 (UTC)

Μάλιστα, το περίμενα.. Σοβαρά; και είναι πιο αξιόπιστες οι αγγλικές πηγές που χρησιμοποιείς για να θίξεις το έργο του Στρατηγού; Μή ξεχάσεις να γράψεις και κάτι για την εισβολή του 1974 και χρησιμοποιήσε τούρκους συγγραφείς. Θα βρείς πολλά εκεί να εμπλουτίσεις τα άρθρα σου. "Goodnight" αγγλόφιλε.