Συζήτηση:Γεώργιος Αλογοσκούφης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Όχι ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς Αυτό το λήμμα πρέπει να συμφωνεί με την πολιτική για τις βιογραφίες ζώντων προσώπων, ακόμα και αν το λήμμα δεν αποτελεί βιογραφία, επειδή περιέχει υλικό που αφορά ζώντα πρόσωπα. Αμφιλεγόμενο ατεκμηρίωτο ή με ανεπαρκή τεκμηρίωση υλικό που αφορά ζώντα πρόσωπα και δύναται να δημιουργήσει συγκρούσεις, επιβάλλεται να αφαιρεθεί αμέσως από το λήμμα και την σελίδα συζήτησής του, ειδικότερα αν είναι πιθανώς δυσφήμηση, συκοφαντία, εξύβριση ή λίβελλος. Χρήστες που προσθέτουν επανειλημμένα τέτοιο υλικό, είναι πιθανό να υποστούν φραγή. Εάν διαπιστώσετε ότι τέτοιο υλικό τοποθετείται επανειλημμένα, ή αν έχετε άλλες ανησυχίες, παρακαλείστε να αναφέρετε το ζήτημα στο σημειωματάριο διαχειριστών ώστε να επιμεληθεί του ζητήματος κάποιος διαχειριστής.
Αυτή είναι η σελίδα συζήτησης για βελτιώσεις στο λήμμα Γεώργιος Αλογοσκούφης.

Κόπυ από http://www.alogoskoufis.gr/module.asp?md=CV- Badseed απάντηση 17:22, 5 Ιουνίου 2006 (UTC)

Διαφήμιση και εξαιρετικά αμφισβητήσιμα τα στοιχεία που παρέθεσες--ΗΠΣΤΓ 16:43, 24 Αυγούστου 2007 (UTC)

ποιός τα πρόσθεσε;[επεξεργασία κώδικα]

ένα απλό "host 83.235.182.127" δίνει: 127.182.235.83.in-addr.arpa domain name pointer alogosko.static.otenet.gr.

χαχαχα. :-) τελικά δεν τα κάνουν μόνο οι αμερικάνοι πολιτικοί... forward σε εφημερίδα κανείς;--Polyvios Pratikakis 17:26, 24 Αυγούστου 2007 (UTC)

Κατάλαβα :(--ΗΠΣΤΓ 17:27, 24 Αυγούστου 2007 (UTC)

Καραlol. Με τρώει το χέρι μου να το δώσω αλλά φοβάμαι ότι μετά θα πλακώσουν κι άλλοι "διορθωτές" - Badseed απάντηση 21:39, 24 Αυγούστου 2007 (UTC)

Εκλογές 2007[επεξεργασία κώδικα]

Θεωρώ πως ως Ελληνική Κοινότητα Βικιπαίδειας θα πρέπει να διαφυλάξουμε τα άρθρα των πολιτικών είτε από διαφημίσεις των ιδίων, είτε από τυχόν βανδαλισμούς. Ούτε μπορεί ο καθένας να μεταφέρει εδώ το προεκλογικό του φυλλάδιο, ούτε να αλλάζει άρθρα που αφορούν αντιπάλους. Μήπως χρειάζεται προληπτικό κλείδωμα άρθρων ή προτείνετε κάτι άλλο;--Κωστής 14:34, 26 Αυγούστου 2007 (UTC)


Rumors of a Hostile Takeover of all 3 Rating Agencies by the EU to reduce payments[επεξεργασία κώδικα]

Many EU bonds have clauses that LEGALLY tie the interest rate to the the official rating by the 3 rating agencies. When bonds are downgraded, interest rates can automatically be increased under these clauses very substantially. This amounts to 100s of billions of dollars of interest rate payments if the 3 agencies were purchased by the EU and subsequently reversed the rating, or simply made all bonds AAA.

The current market capitalization of the three main rating agencies combined is less than 20 billion USD.

Bloomberg.com lists the following data on the MARKET CAP of the 3 rating agencies (or their parent companies) (Prices are in US dollars.) :

McGraw-Hill Companies, Inc., (NYSE: MHP) (parent of Standard and Poor's) - Market Cap : 10.70 Billion

Moody's Corporation (NYSE: MCO) - Market Cap : 5.89 Billion

Fimalac (FIM) majority owner of Fitch - Market Cap : 1.17 Billion.

Allowing even for a substantial premium a HOSTILE TAKEOVER would still be substantially cheaper than paying junk bond interest rates. Costs for the bailout of Greece alone are esimated at 70 billion and approximately 700 billion for the EU in total.

Naturally, a hostile takeover and forced AAA rating of bonds would permanently damage the rating agencies' reputations and would likely result in the end of the practice of explicitly tying bond interest rates to the opinion of rating agency analysts, however, this - it could be argued - would be a positive benefit for the markets, and the size of the savings to the EU are hard to argue with.

To date, however, there is NO SUBSTANTIATION to the RUMOR that the rating agencies' stock are now in play.


Sources :

http://www.businessweek.com/magazine/content/10_19/b4177011719842.htm?chan=magazine+channel_news+-+global+economics

http://app.businessweek.com/UserComments/combo_review?action=getComment&productId=53101&reviewId=637038#637038

http://www.bloomberg.com


Και η άλλη άποψη[επεξεργασία κώδικα]

Δεν μπορεί ο «Κωστής» να παραθέτει ως χαρακτηριστικό δημοσίευμα για το έργο του Αλογοσκούφη μία αναφορά που έκανε χιουμοριστικό blog του CNN και να αφήνει απ’ έξω δημοσιεύματα εγκρίτων διεθνών ΜΜΕ (π.χ. δημοσίευμα της Wall Street Journal για την ελληνική οικονομία με τίτλο «Ο Ευρωπαίος ασθενής θεραπεύεται»). Αυτό είναι παραπληροφόρηση και υποδηλώνει ξεκάθαρα εμπάθεια και πολιτικές σκοπιμότητες.


Καμία εμπάθεια και καμία πολιτική σκοπιμότητα δεν επιτρέπω να μου αποδίδετε! Εξάλλου εγώ ξεκίνησα το άρθρο! Είναι δυνατόν να ξεκίνησα άρθρο για κάποιον προς τον οποίο νιώθω εμπάθεια; Να είμαστε λίγο σοβαροί... Επί της ουσίας, δεν προσέθεσα εγώ την αναφορά του CNN. Την επανέφερα, όταν άλλοι τη διέγραφαν. Και δεν πρόκειται για "χιουμοριστικό blog", είναι άρθρο του ίδιου του CNN Money για τις οικονομικές γκάφες τις προηγούμενης χρονιάς, το οποίο μπαίνει στο άρθρο ως παραπομπή μιας σχετικά ουδέτερης αναφοράς. Δεν έχω αντίρρηση να βάλετε αναφορά στη Wall Street Journal, διαφωνώ όμως κάθετα στα διθυραμβικά σχόλια που μπήκαν τις περασμένες μέρες στο άρθρο αυτό. Διαβάστε τις να δείτε τι εννοώ. Και για να μην παρεξηγηθώ, την ίδια ακριβώς στάση θα είχα και για άρθρο που αφορά το Χριστοδουλάκη, το Δραγασάκη, την Παπαρήγα και τον Καρατζαφέρη! Άλλοι πάνε να περάσουν στη βικιπαίδεια τις πολιτικές τους προτιμήσεις, όχι εγώ! Έγραψα και παραπάνω ότι πρέπει να διαφυλάξουμε τη βικιπαίδεια, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, από το να γίνει είτε προεκλογικό φυλλάδιο υποψηφίων, είτε πεδίο συγκρούσεων...--Κωστής 20:31, 27 Αυγούστου 2007 (UTC)

Μας κατηγορούν ότι πήγαμε προεκλογικά και λογοκρίναμε το άρθρο! Αποκρύβεται ότι μετά τις 28 Ιουλίου δεν ενημερώθηκε το άρθρο, και αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών, στις 24 Αυγούστου, ξεκίνησε σουλούπωμα και προσθήκη φωτογραφιών από ανώνυμο και κατόπιν από τον Χρήστη Alogoskoufis, οι οποίοι κατάντησαν το άρθρο προεκλογικό φυλλάδιο! Αρκεί να συγκρίνετε τις δύο εκδόσεις, πριν και μετά. Προφανώς και δεν είναι «Γκέμπελς του ΠΑΣΟΚ» αυτοί που επανέφεραν το άρθρο σύμφωνα με την πολιτική της βικιπαίδειας! Δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσουμε αυτούς που στήνουν προεκλογικά φυλλάδια εδώ μέσα...--Κωστής 05:56, 30 Αυγούστου 2007 (UTC)

Απάντησα όπως μπορούσα στον εν λόγω κύριο που κατηγορεί τη wikipedia για Γκεμπελική προπαγάνδα. Παραθέτω την απάντησή μου εδώ (σβήστε τη αν είναι άσχετη με τη συζήτηση) για την περίπτωση που αφαιρεθεί από το blog:

Ναι μπορώ να στο εξηγήσω (ή τουλάχιστον να προσπαθήσω), αν και δεν είμαι ούτε πασοκ ούτε moderator. Η wikipedia έχει ένα και μόνο μέτρο αντικειμενικότητας: τις εξωτερικές πηγές που στηρίζουν το κάθε άρθρο. Η παράγραφος για την αναθεώρηση του ΑΕΠ συνοδεύεται από πηγές για όλους τους ισχυρισμούς που κάνει. Ακόμα, αντίθετα με τον ισχυρισμό σου, το άρθρο περιέχει και επιπλέον πληροφορίες που στηρίζονται από το βιογραφικό του κ. Αλογοσκούφη στη σελίδα της βουλής (με αντίστοιχη αναφορά σ’αυτό), άρα το ότι δεν έχει “ΤΙΠΟΤΕ άλλο” όπως λες είναι ανακριβές και λάθος. Τα “υπόλοιπα” που αναφέρεις, φαντάζομαι είναι αυτά που κάποιος (που ισχυρίζεται ότι είναι ο υπουργός) προσπάθησε να προσθέσει ΣΒΗΝΟΝΤΑΣ τα προηγούμενα (που είχαν πηγές όπως είπα). Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο κείμενο είναι ότι δεν έδινε ΚΑΜΜΙΑ πηγή που να στηρίζει τους ισχυρισμούς του. Επιπλέον, το γεγονός ότι αντικατέστησε κείμενο που στηρίζονταν από εξωτερικές δημοσιεύσεις είναι στα όρια του βανδαλισμού. Τέλος, θα ήθελα να πω ότι οι editors (ή moderators, όπως λες) της wikipedia δεν είναι ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΝΔ, ούτε κανένα άλλο κόμμα. Είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ. Και πριν σπεύσεις να χρησιμοποιήσεις την προπαγάνδα του Γκέμπελς, που τόσο καλά φαίνεται ότι ξέρεις, και να επιτεθείς σε μένα και όχι σε αυτά που λέω (ad hominem fallacy, γνωστή τεχνική προπαγάνδας) να σου ξεκαθαρίσω ότι ως χρήστης (και ενίοτε αρθρογράφος) της wikipedia, εκτιμώ την αντικειμενικότητα, την ουδετερότητα και τη σοβαρότητά της, και θα προσπαθήσω να τα διατηρήσω, σε αντίθεση όπως φαίνεται με τους προπαγανδιστές/κομματόσκυλα τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Τέλος, θα παρακαλούσα να μη χρησιμοποιείς Γκεμπελικές τεχνικές προπαγάνδας (name-calling, ad hominem, non sequitur, κλπ) για να στηρίζεις τις απόψεις σου, γιατί οι αναγνώστες είναι πιό έξυπνοι από ό,τι νομίζεις και τα βλέπουν. Μπορείς αν θέλεις να κάνεις σοβαρή συζήτηση όπως όλοι με επιχειρήματα και ουδέτερη γλώσσα. Ίσως όμως η ουδετερότητα να είναι μεγάλη απαίτηση από κάποιον που υπογράφει με ψευδώνυμο, και μάλιστα το ψευδώνυμο psemmatapasok. Όσο για “τα υπόλοιπα (καλά και κακά) που έγιναν,” η wikipedia θα χαρεί νομίζω να προσθέσεις ό,τι πληροφορία έχεις στο άρθρο, αρκεί να μη βανδαλίσεις το τρέχον κείμενο, και να στηρίξεις τους ισχυρισμούς σου με αξιόπιστες πηγές.--Polyvios Pratikakis 18:57, 30 Αυγούστου 2007 (UTC)

Εκτιμώ και τη γραφή σας και την αποτελεσματικότητά σας Κωστή και Πολύβιε, αλλά μην τους δίνετε σημασία. Μετά τις 16 δε θα έχει καμία σημασία για τους ίδιους ανθρώπους που κόπτονται σήμερα το λήμμα Αλογοσκούφης--ΗΠΣΤΓ 22:18, 30 Αυγούστου 2007 (UTC)

Αυτό είναι προφανές! Απλά ως τις 16 ας είμαστε σε επαγρύπνηση, και σε αυτό και σε άλλα άρθρα... Και για τους μεν και για τους δε...--Κωστής 22:45, 30 Αυγούστου 2007 (UTC)

Γιατί να μην προσθέτονται στοιχεία;[επεξεργασία κώδικα]

Πριν απο μερικές μέρες πηρα την πρωτοβουλία να προσθέσω μερικές επιπλέον δημοσιεύσεις του Γ. Αλογοσκούφη στο άρθρο του, τις οποίες τις βρήκα στο προσωπικό του site. Το γεγονός αυτό ενόχλησε τον χρήστη badseed και τις αφαίρεσε. Μετά από μία ακόμα προσπάθεια μάλλον άλλαξε γνώμη και δεν θεώρησε σκόπιμο να ξαναδιαγράψει κάτι το οποίο θα βοηθούσε τους χρήστες της wikipedia να ενημερωθούν καλύτερα για το έργο του Γ. Αλογοσκούφη. Στην συνέχεια προσπάθησα να περάσω μία παραπομπή στην οποία θα φαίνονται οι δημοσιεύσεις του σε μορφή pdf. Επίσης, φαίνεται ότι ο χρήστης kalogeropoulos ενοχλήθηκε από αυτή τη προσθήκη και αναρούσε την δημοσίευσή της. Τέλος σε επανειλημμένες προσπάθειες επιφόρτωσης μίας φωτογραφίας ώστε να δημοσιευθεί στο άρθρο, η φωτογραφία συνεχώς διεγράφονταν. Τα παραπάνω μπορούν να διαπιστωθούν από το ιστορικό του άρθρου. Δεν μπορώ να εξηγήσω πως με αυτή την πρακτική ενθαρρύνονται οι χρήστες να προσθέτουν πραγματικά στοιχεία στην wikipedia και να συμβάλουν στην ενημέρωση των χρηστών της με πραγματικές και μη αμφισβητήσιμες πληροφορίες. Stelios Ioannidis, 7 Μαρτίου 2008.

Για την φωτογραφία που αναφέρεις ο χρήστης Καλογερόπουλος σε είχε ενημερώσει στην σελίδα συζήτησης σου ότι την διαγράφει γιατί έχει πνευματικά δικαιώματα , έχει δίκιο και καλά έκανε φωτογραφίες που δεν είναι ελεύθερες απαγορεύονται στην βικιπαίδεια. Βρες κάποια ελεύθερη και νάσαι σίγουρος δεν πρόκειται να στην διαγράψει κανείς. Θα σε συμβούλευα να διαβάσεις καλά και προσεκτικά το μήνυμα καλωσορίσματος στην σελίδα συζήτησης σου, εκεί θα βρεις απαντήσεις σε αυτά που καταγγέλλεις πιο πάνω. Καλή συνέχεια. --✻tony esopi λέγε 13:12, 7 Μαρτίου 2008 (UTC)

Ο χρήστης Badseed δεν άλλαξε γνώμη, απλά ξέρει έναν κανόνα της Βικιπαίδειας που λέει ότι δεν κάνει να επαναφέρεται συνέχεια ένα άρθρο και αφετέρου βαρέθηκε να παίζει πινγκ-πονγκ μπρος πίσω. Δεν χρειαζονται 30 λινκς στις δημοσιεύσεις, η σελιδα ειναι λήμμα εγκυκλοπαίδειας, όχι προσωπική σελίδα. Η φωτό είναι copyright ΑΠΕ και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εδώ. Όπως σας επισημάνθηκε, διαβάστε τις πολιτικές της Βικιπαιδειας Badseed απάντηση 20:41, 7 Μαρτίου 2008 (UTC)

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

Η ιστοσελίδα έχει αποθηκευτεί από το Internet Archive. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη να βάλετε σύνδεσμο προς μια αντίστοιχη αρχειοθετημένη έκδοση: [1]. --Gerakibot 12:33, 10 Αυγούστου 2009 (UTC)

Νεκρός σύνδεσμος 2[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

Η ιστοσελίδα έχει αποθηκευτεί από το Internet Archive. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη να βάλετε σύνδεσμο προς μια αντίστοιχη αρχειοθετημένη έκδοση: [2]. --Gerakibot 12:33, 10 Αυγούστου 2009 (UTC)

Μάλιστα[επεξεργασία κώδικα]

Όσο αληθινή είναι η εικόνα αυτού του page (που κάνει ΜΠΑΜ ότι έχουν προστεθεί από τον ίδιο ή από ανθρώπους του), τόσο αληθινά ήταν και τα στοιχεία που παρουσίαζε το υπουργείο οικονομικών κατά τη διάρκεια τους θητείας του. Μην υιοθετείτε την άποψη μου έτσι;Just sayin'. — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Ntonto55 (συζήτησησυνεισφορά) .

αναίρεση[επεξεργασία κώδικα]

έχει αφαιρεθεί προφανώς κατά λάθος και ένα κομμάτι που αναφέρεται με πηγή [3] για πρόσφατη συνενετευξη.-Αχρήστης 07:52, 14 Απριλίου 2011 (UTC)

Πηγή - αρμοδιότητα[επεξεργασία κώδικα]

Έχεις προσθέσει το πόρισμα της επιτροπής, το οποίο έχει αρκετές σελίδες, χωρίς να προσδιορίζεις που ακριβώς τεκμηριώνεται η φράση το ότι ο Αλογοσκούφης δεν είχε αρμοδιότητα ως υπουργός οικονομικών. Παρακαλώ να το προσθέσεις με συγκεκριμένη σελίδα για να δούμε που τεκμηριώνεται.--Diu (talk) 15:03, 2 Μαΐου 2012 (UTC)