Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος (τηλεοπτική σειρά)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος
ΕίδοςΚωμωδία
Σατιρική
Animation
ΔημιουργοίΓιώργος Φειδάς
Γιάννης Τσιτσώνης
Constantine Ganosis
ΣκηνοθεσίαΓιώργος Φειδάς
Γιάννης Τσιτσώνης
ΠρωταγωνιστέςΠάνος Μουζουράκης
Λευτέρης Ελευθερίου
Γιάννης Σαρακατσάνης
ΧώραΕλλάδα
ΓλώσσαΕλληνικά
Αριθμός κύκλων1
Αριθμός επεισοδίων14
Παραγωγή
ΠαραγωγήStudio ATA
Διάρκεια25-30 λεπτά
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςMega
Αναλογία πλευρών16:9, έγχρωμη εικόνα
Προβολή4 Νοεμβρίου 2010–
15 Ιουνίου 2011

Το Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος είναι ελληνική σατιρική σειρά κινουμένων σχεδίων που προβλήθηκε τη σεζόν 2010-2011 από το Mega. Η σειρά αποτελείται συνολικά από 14 επεισόδια. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της σειράς ανέλαβαν οι Γιώργος Φειδάς και Γιάννης Τσιτσώνης.

Τη φωνή τους στους τρεις πρωταγωνιστές της σειράς δίνουν οι Πάνος Μουζουράκης, Λευτέρης Ελευθερίου και Γιάννης Σαρακατσάνης, ενώ στη σειρά συμμετείχαν διάφοροι ηθοποιοί όπως οι Γιάννης Μπέζος, Υρώ Μανέ, Πέτρος Φιλιππίδης, Χρήστος Σιμαρδάνης, Μαρία Καβογιάννη, Μαρία Σολωμού, Σάκης Μπουλάς, Σάννυ Χατζηαργύρη, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Χρήστος Σιμαρδάνης, Ιωάννης Παπαζήσης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Αφροδίτη Σημίτη, Constantine Ganosis και άλλοι.[1]

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά σατιρίζει γνωστά πρόσωπα και γεγονότα της επικαιρότητας της εποχής της, μεταξύ των οποίων οι Μπαράκ Ομπάμα και Μαντόνα, αλλά και άλλους χαρακτήρες μυθοπλασίας της εποχής, όπως αυτοί της σειράς ταινιών The Twilight Saga ενώ η σειρά λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα του 2010 και παρουσιάζει με σατιρικό τρόπο τη ζωή των ηρώων στην εποχή της οικονομικής κρίσης.

Το Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος εξελίσσεται στη σύγχρονη Αθήνα όπου πηγαίνει ο Χάρος, θέλοντας να αποσυρθεί από τις υποχρεώσεις του. Ωστόσο, έχει έλλειμμα έναν οβολό στα βιβλία του, αυτό που χρωστάει ο Μένιππος από τότε που πέθανε. Ο Ερμής, ως μεταφορέας των ψυχών και υπεύθυνος που δεν είχε ο Μένιππος τον οβολό, μαζί με τον Χάρο προσπαθούν να βοηθήσουν τον Μένιππο να βγάλει λεφτά ώστε να του πληρώσει τον οβολό.[2]

Η σειρά επρόκειτο να ξεκινήσει τη σεζόν 2009-2010, αλλά τελικά μετατέθηκε για το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν.[3][4] Η σειρά αρχικά ολοκληρώθηκε σε 13 επεισόδια, αλλά η μεγάλη απήχηση του κοινού με τη βοήθεια της εταιρίας τηλεπικοινωνιών What's Up, που δημιούργησε μια διαδικτυακή σελίδα στην όποια το κοινό μπορούσε να ψηφίσει για την επιστροφή της σειράς, οδήγησε στην απόφαση του καναλιού να δημιουργήσει και να προβάλλει ακόμη ένα επεισόδιο, το οποίο ήταν και το φινάλε της σειράς.[5][6]

Επισκόπηση σειράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύκλος Επεισόδια Α' Προβολή
Πρεμιέρα κύκλου Φινάλε κύκλου
1 14 4 Νοεμβρίου 2010 15 Ιουνίου 2011

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έκτακτες συμμετοχές

Στη σειρά δίνουν τις φωνές τους επίσης πάρα πολλοί ηθοποιοί που δεν είναι ανάμεσα στους βασικούς χαρακτήρες της σειράς ενώ κάποιοι από αυτούς υποδύονται περισσότερους από έναν χαρακτήρες. Αυτοί είναι οι:

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Οι φωνές που κρύβονται πίσω από τα πρόσωπα του «Ουκ αν λάβοις»». Gossip-tv.gr. 22 Ιανουαρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 22 Μαρτίου 2019. 
  2. «Ανεργος, άφραγκος και... animation!». Ελευθεροτυπία. Ανακτήθηκε στις 22 Μαρτίου 2019. 
  3. «Τον Ιανουάριο το "Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος"». Gossip-tv.gr. 20 Σεπτεμβρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 22 Μαρτίου 2019. 
  4. «Πρεμιέρα απόψε για το «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»». Gossip-tv.gr. 4 Νοεμβρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 22 Μαρτίου 2019. 
  5. «Με… 40.000 κλικ το «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» επιστρέφει στις οθόνες». Gossip-tv.gr. 17 Μαΐου 2011. Ανακτήθηκε στις 22 Μαρτίου 2019. 
  6. «Επιστρέφει το «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»». Gossip-tv.gr. 30 Μαΐου 2011. Ανακτήθηκε στις 22 Μαρτίου 2019. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]