Κατάλογος επεισοδίων του Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος είναι ελληνική σειρά κινουμένων σχεδίων που προβλήθηκε τη σεζόν 2010-2011 από το Mega. Το Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος εξελίσσεται στη σύγχρονη Αθήνα όπου πηγαίνει ο Χάρος, θέλοντας να αποσυρθεί από τις υποχρεώσεις του. Ωστόσο, έχει έλλειμμα έναν οβολό στα βιβλία του, αυτό που χρωστάει ο Μένιππος από τότε που πέθανε. Ο Ερμής, ως μεταφορέας των ψυχών και υπεύθυνος που δεν είχε ο Μένιππος τον οβολό, μαζί με τον Χάρο προσπαθούν να βοηθήσουν τον Μένιππο να βγάλει λεφτά ώστε να του πληρώσει τον οβολό. Η σειρά επρόκειτο να ξεκινήσει τη σεζόν 2009-2010, αλλά τελικά μετατέθηκε για το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν.[1][2] Η σειρά αποτελείται συνολικά από έναν κύκλο με 14 επεισόδια.

Κύκλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρώτος (2010-2011)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρ.
επεισοδίου
σειράς
Αρ.
επεισοδίου
κύκλου
Τίτλος Α' Προβολή
11 "Επί τέλους διακοπές;" 4 Νοεμβρίου 2010
Οι Χριστιανοί αναλαμβάνουν τη διοίκηση του σύμπαντος από το Δωδεκάθεο. Οι παλιοί Θεοί παίρνουν σύνταξη και πάνε Μαϊάμι. Απόντες: Χάρης και Ερμής. ‘Εχουν εκκρεμότητα: Τον Μένιππο. Τους χρωστάει ένα οβολό εδώ και 2300 χρόνια. Παράλληλα: Κλάπηκε το Κλειδί του Παραδείσου. Οι νεοαφιχθείσες ψυχές διεκδικούνται από τον Βελζεβούλ που «έχει χώρο.» Θα καταφέρουν ο Χάρος κι ο Ερμής να βρουν τον Μένιππο σ’ ένα χάος Θεών που προσπαθούν να επιβιβαστούν στο God Boat και ιεροεξεταστών που κάνουν έρευνες για το χαμένο Κλειδί? Και θα γλιτώσει ο Παράδεισος τη φήμη ότι έχει καταπληκτική lounge μουσική αλλά πάρα πολύ κακό service? 
22 "Χάσαμε τον Δία, στοπ!" 11 Νοεμβρίου 2010

Ενα σκυλάκι που ακούει στο όνομα «Δίας» εξαφανίζεται μυστηριωδώς στη διάρκεια της καθιερωμένης βόλτας του στον Εθνικό Κήπο. Η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια του προσφέρει αμοιβή. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο Μένιππος, ο κυνικός pet detective. Θα καταφέρει να βρει το σκυλάκι, να πάρει την αμοιβή και να δώσει το ευρώ που χρωστάει στον Χάρο και τον Ερμή; Γιατί να κάνει ο Χάρος τη Σαμπρίνα των 'Αγγελων του Τσάρλι; Και το γεγονός ότι οι νέοι στις μέρες μας συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα της πλατείας που πίνουν τον καφέ τους, είναι εξαιτίας βλάβης στον εγκέφαλο ή μιας αόρατης, μυστικής συνομωσίας; (σ.σ. το δεύτερο). Και η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα: Εσπρεσσάκι ή Φραπεδιά;

'Ολα αυτά κι άλλα πολλά, σ' ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει τί συμβαίνει αν παραγγείλεις εσπρεσσάκι στα Εξάρχεια (σοκ!), γιατί ο Πλούτο έφυγε απ' το σπίτι του και όλα όσα ποτέ σας δεν φανταζόσασταν για το κορμί του Μάικλ Σκόφιλντ! 
33 "Fat Food" 18 Νοεμβρίου 2010
Τα Fat Food, η μεγαλύτερη εταιρεία φατφουντάδικων, βγάζει αγγελία αναζητώντας άχρηστους υπαλλήλους. Ο Χάρος κι ο Ερμής με τη μία σκέφτονται τον Μένιππο. Αντίπαλός τους, μια Ελληνίδα Μάνα που σκέφτηκε ακριβώς το ίδιο μπας και βολέψει τα παιδιά της: τον Γιωργάκη και τον Αντωνάκη. Ευτυχώς προκύπτει ένα «άνοιγμα» αλλά τα προβλήματα μόλις άρχισαν: ο Χάρος βγάζει σαράκι στην κοιλιά του από τα πολλά χάμπουργκερ κι αποφασίζει να διεκδικήσει αποζημίωση. Οι συνάδελφοι αυτοκτονούν σε κάθε ευκαιρία. Η Μαντόνα (special guest) θέλει σαλάτα και δεν αστειεύεται. Τα μπιφτέκια έρχονται από τον Αμαζόνιο κι είναι γεμάτα ροκανίδια. Οι αγελάδες βρίσκουν πολύ ζεστό το νερό στο τζακούζι. Και η σύγκρουση του Χάρου με τον οργανωμένο καπιταλισμό τον στέλνει σ' ένα ταξίδι αναζήτησης της ψυχής του. 'Εχει ψυχή ο Χάρος κι αν ναι, ποια είναι η διεύθυνσή της; Και τελικά, το Fat Food αποψιλώνει τεράστιες εκτάσεις στον Αμαζόνιο για να φτιάχνει βοσκοτόπια; 'Ολα αυτά κι άλλα πολλά, σ' ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει μια και καλή γιατί ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι αργεί μονίμως στα ραντεβού του, πώς ο Darth Vader φτιάχνει τα χάμπουργκερ γρηγορότερα απ' τους άλλους υπαλλήλους και γιατί καμία ασφαλιστική δεν δέχεται να καλύψει το έλκηθρο του 'Αη Βασίλη! 
44 "Mr Cab Driver" 25 Νοεμβρίου 2010

Μένιππος αποφασίζει να πάει μια βόλτα στη σύγχρονη Αθήνα. Το λάθος του; Παίρνει ταξί. Στον αναπόφευκτο καβγά που ξεσπάει όταν έρχεται η ώρα να πληρώσει και φυσικά δεν έχει φράγκο, έρχεται στον Ερμή η ιδέα: για να βγάλει το πολυπόθητο ευρώ, ο Μένιππος θα δουλέψει ταξί! 'Ομως, ο Μένιππος ξέρει την πόλη ακόμα λιγότερο από τον μέσο ταξιτζή, οι πελάτες που του τυχαίνουν τά'χουν τα προβληματάκια τους και μόλις το πράγμα αρχίζει να στρώνει, ξεσπάει απεργία του ΠΟΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί). Θα καταφέρει ο Μένιππος να ολοκληρώσει ΜΙΑ πληρωμένη διαδρομή; Θα συνεχίσουν οι ταξιτζήδες να καίνε πετρέλαιο; Πώς θ' αντιδράσει ο Μπάρακ Ομπάμα όταν μάθει ότι «the POT is growing strong in Greece»; Γιατί γίνονται πόλεμοι στον πλανήτη και δεν καθόμαστε όλοι μαζί ειρηνικά να παίζουμε επιτραπέζια; Είναι η απεργία του ΠΟΤ υποκινούμενη; Και ποιος κινεί τα νήματα τελικά;

'Ολα αυτά κι άλλα πολλά σ' ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει μια για πάντα όλη την αλήθεια πίσω απ' τη φράση «Ομπάμα... τσαγάκι!», σε τι νόμισμα πληρώνουν στον πλανήτη του ΕΤ και ποιο μυστικό σχέδιο κρύβεται πίσω από την απροκάλυπτα ξεδιάντροπη ρύπανση της ατμόσφαιρας του πλανήτη! 
55 "Αίμα, τσάντα και δαγκάνα" 9 Δεκεμβρίου 2010
Ο Κόμης Δράκουλας τα έχει πάρει με τους ξενέρωτους νεοβαμπιρόφλωρους της ανατολής και των ημερολογίων και αποφασίζει να καθαρίσει στο όνομα των αιμοβόρων και τρομακτικών βαμπίρ μια και για πάντα. Τι καλύτερη ιδέα από το να προσλάβει τον Μένιππο για να βγάλει από την μέση τον Έντουαρντ (a.k.a. πυγολαμπίδα) που φοιτά μαζί με την τερατολάγνα Μπέλα σ' ένα σχολείο-crossover του "Twilight" με το "Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα. " Παράλληλα, ο Χάρος έχει καιρό να γνωρίσει γυναίκα με τάσεις προς τέρατα και αποφασίζει ν'ακολουθήσει ένα-ένα τα βήματα του Έντουαρντ έτσι ώστε να κατακτήσει την "γοητευτική" Μπέλα. Θα καταφέρουν ο Μένιππος, ο Χάρος κι ο Ερμής να επιβιώσουν στη σκληρή κοινωνία ενός αμερικανικού γυμνασίου με συμμαθητές από το «Twilight», το «Beverly Hills» και το «Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα»; Θα σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον Έντουαρντ, το βαμπίρ που γυαλίζει, πριν φάνε αποβολή απ' τον Λυκειάρχη; Μήπως το χωριό του Φορκς είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό, συνηθισμένο χωριό με βαμπίρια, καμικάζι και μπανανόμηλα; Και ποιος θα κερδίσει τελικά την καρδιά της Μπέλας, ο Χάρος ή ο Έντουαρντ; Όλα αυτά κι άλλα πολλά σ' ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει τι συμβαίνει όταν τα γλυκανάλατα βαμπιρομάντζα του 2010 συναντήσουν τα teenage school dramas του 90 και τις ελληνικές βιντεοταινίες του 80, γιατί οι βρικόλακες γίναν χορτοφάγοι και τι βαθμό πήρε ο Έντουαρντ στη Χημεία! 
66 "i-Vassilis" 16 Δεκεμβρίου 2010
Παραμονές Χριστουγέννων, και Χάρος κι Ερμής βάζουν τον Μένιππο να μάθει τα κάλαντα για να κερδίσει το ευρώ που τους χρωστάει. Αλλά κάποιος έχει μαζέψει όλο το χρήμα της αγοράς κι αυτή τη φορά δεν είναι η Τρόικα. Ο Πατριάρχης κι ο Πάπας έχουν αποφασίσει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κάνουν ένα άνοιγμα στη νεολαία, λανσάροντας την καινούρια σειρά κινητών i-yos, με τα οποία μπορείς να πάρεις απευθείας τηλέφωνο τον Άγιο που χρειάζεσαι και να του ζητήσεις αυτό που θέλεις, χωρίς να ψάχνεις για λαμπάδα στο ύψος σου ή να φας τα λεφτά σου σε οξυζενέ κι ιώδια απ' τη γονυπετή ανάβαση προς το αρμόδιο μοναστήρι! Στα πλαίσια της «διαφημιστικής καμπάνιας», ο James Cameron αναλαμβάνει να κάνει μια χριστουγεννιάτικη ταινία για τη ζωή του Χριστού και τον ρόλο παίρνει ο ένας και μοναδικός.... Μένιππος! Κι όλα αυτά, ενώ κάποιοι καταστρώνουν περίπλοκα σχέδια ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! Θα καταφέρει ο Cameron να τελειώσει την ταινία, έχοντας στα χέρια του έναν πρωταγωνιστή με σεξουαλικές ορμές αρκετές για να κουτουπώσει κάστ, συνεργείο και την Μπλε Γκόμενα απ' το Άβαταρ; Τι συνέβη πραγματικά στη συνάντηση της Τρόικας με τον Χριστό; Θα καταφέρουν ο Πατριάρχης κι ο Πάπας να περάσουν τη «Ζωή της Άλλης» στα κοινά 15-24; Και θα υπάρξουν Χριστούγεννα φέτος, ή τζάμπα το στολίζουμε το δέντρο; Όλα αυτά κι άλλα πολλά σ' ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει μια για πάντα, γιατί η Αφροδίτη της Μήλου δεν έχει χέρια, πόσα λεφτά έβγαλε απ' τα κάλαντα η Μαντόνα, και που μπορείτε να προμηθευτείτε ένα ολόδικο σας i-stodiaolo! 
77 "Paradise...lost?" 3 Μαρτίου 2011

Μια καινούρια χρονιά ξεκινάει αλλά ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ... Ο Ερμής σκοτώνει για μια ακόμα φορά τον Μένιππο, αλλά ο Γαβριήλ δεν έχει χρόνο να τον ξαναφέρει. Γιατί η κρίση χτύπησε τον Παράδεισο! Απέραντες ξεραμένες εκτάσεις, λίμνες χωρίς σταγόνα νερού και μια φρικτή, ανυπόφορη ζέστη έχουν κάνει τον Παράδεισο να μοιάζει Σαχάρα! Κι ενώ οι υπεύθυνοι των Οικονομικών Υπουργείων 'Αγιοι Ανάργυροι επιμένουν πως «λεφτά δεν υπάρχουν», ο Χάρος επιστρατεύεται από το Δ.Ν.Τ. (Διαθρησκειακό Νεκρονομικό Ταμείο) για να βγάλει τον Παράδεισο απ' την κρίση. Στους πολίτες του Πλανήτη Γη αρχίζουν να διαρρέουν φήμες ότι ο Παράδεισος που ονειρεύονταν, έχει πια χαθεί... Και τώρα τι εναλλακτικές έχουμε;

Θα καταφέρει ο Ερμής να φέρει νέες επενδύσεις στον Παράδεισο με αντάλλαγμα τεράστια κέρδη για τον εαυτό του κι ένα ευρώ για τον Μένιππο; Και τι θα συμβεί όταν ο Διάβολος εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και αντιπροτείνει στους πολίτες έναν πλανήτη ελεύθερο για να κάνουν αμαρτίες χωρίς συνέπειες; Ολα αυτά κι άλλα πολλά σ' ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει μια για πάντα αν τα δικαιώματα για το πετρέλαιο στον Παράδεισο θα τα πάρει η Denver-Carrington, γιατί κινδυνεύει ν' απολυθεί ο Χίτσκοκ απ' το Rega mou και πού περνάει τη μεταθανάτια ο Λένιν! 
88 "Κλας οφ δε Τάιτανς" 10 Μαρτίου 2011

Το ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού πλησιάζει αλλά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει τη ζωή του για να κάνει τον διαιτητή Σ' ΑΥΤΟ το ματς. Εκτός από δύο. Τον Χάρο και τον Ερμή που προσφέρουν εθελοντικά τον Μένιππο στην υπηρεσία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

'Εχει έρθει η ώρα για τον Μένιππο, τον Χάρο και τον Ερμή, να φορέσουν τα εφαρμοστά μαύρα σορτσάκια και να ξεχυθούν στον χλοοτάπητα για να επιβάλουν λίγη τάξη στο πιο επικίνδυνο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. 'Ομως οι φίλαθλοι διψάνε για αίμα, οι πρόεδροι απειλούν τη ζωή του Μένιππου αν δεν σφυρίξει υπέρ της ομάδας τους, βιβλικές φιγούρες αποφασίζουν να λύσουν τους λογαριασμούς μέσα στο γήπεδο, οι απώλειες των ΜΑΤ αυξάνονται ραγδαία, ο Ερμής πρέπει να πείσει τ' αδέρφια του που έχουν βάλει στοίχημα την Αθήνα να σταματήσουν, κι ένας Παοκτζής έχει κατέβει από Θεσσαλονίκη για να σπάσει όλη την πόλη. Θα καταφέρει να βγει ο Μένιππος ζωντανός από αυτό το ποδοσφαιρικό πανδαιμόνιο; Ποιoς θα βγει νικητής στη μονομαχία Λάζαρου και Αβραάμ; Και γιατί δεν βάζει δόντια ο σπορτσκάστερ για να καταλαβαίνουμε τi λέει; Ολα αυτά κι άλλα πολλά σ' ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει μια για πάντα γιατί ο Ερμής αποφεύγει να πατάει στο πατρικό του, πώς κέρδισε ο ΟΦΗ τον Παναιτωλικό και τι έδωσε ο Χάρος στον Νικοπολίδη. 
99 "Αλήθειες & αίματα" 17 Μαρτίου 2011

Ακριβώς τη στιγμή που Χάρος κι Ερμής βρίσκονται σε αδιέξοδο, αδυνατώντας να βρουν για τον Μένιππο μια δουλειά που ν’ απαιτεί μηδενικές ικανότητες, η κυβέρνηση ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! Μένιππος, Χάρος και Ερμής δημιουργούν την παράταξη «Μεγάλος Αναποφάσιστος Λαϊκός Ανεξάρτητος Και Ανένταχτος Συνασπισμός» και διεκδικούν την καινούρια θέση που προκηρύχθηκε στο Δημόσιο: εκείνη του πρωθυπουργού. Ομως, η εκλογική μάχη γίνεται ακόμα πιο hardcore όταν ο ιός ΗΝxTAS5431 σαρώνει αποκλειστικά τους πολιτικούς με έμφυτο ταλέντο στο παραμύθιασμα. Σπέρνοντας αιμόφυρτα θύματα στο ολέθριο διάβα του ακόμα κι ο Θεός κατεβαίνει στις εκλογές υποσχόμενος αιώνια σωτηρία! Παράλληλα, το lobby των νάνων αποφασίζει να ορθώσει το πολιτικό του ανάστημα, o Μένιππος δέχεται πρόσκληση να συμμετάσχει στο debate των πολιτικών αρχηγών και ο Χάρος, τσαντισμένος που όλοι του λένε ότι ο κόσμος τον φοβάται υπερβολικά πολύ για να τον ψηφίσει, αρχίζει να μοιράζει ψηφοδέλτια πόρτα-πόρτα για να βελτιώσει τις δημόσιες σχέσεις του. Θα μπορέσει η καινούργια παράταξη να εκλεγεί με μοναδικές προεκλογικές υποσχέσεις το τζάμπα ‘Ιντερνετ, την αποποινικοποίηση της φούντας κι ένα δώρο έκπληξη; Θα βγει ο Μένιππος πρωθυπουργός; Αν ναι, στην νικητήρια ομιλία, θα βρεθεί κάποιος να του φέρει ένα πεντάχρονο αγκαλιά για να βγει φωτογραφία;! Και τί ρόλο παίζει η Φιλαρμονική του Δήμου Πάτρας στην όλη υπόθεση;

‘Ολα αυτά κι άλλα πολλά σ’ ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει μια για πάντα τη θεωρία του Δόκτωρ Χου για τους αλλεπάλληλους θανάτους πολιτικών, αν η κυβέρνηση σκοπεύει να πάρει καινούργια φοροεισπρακτικά μέτρα και τί χρησιμότητες μπορεί να έχει το δεξί παπούτσι της Χάιντι. 
1010 "Της επαναστάσεως" 24 Μαρτίου 2011

‘Ηρθε η ώρα ο Μένιππος να φορέσει φουστανέλα, όχι για να υπερασπιστεί τα δίκαια του έθνους αλλά γιατί είναι η επίσημη στολή της καινούργιας του δουλειάς: τσολιάς στα Βλάχικα. Μόνο που η κρίση έχει χτυπήσει και τις ταβέρνες, τα παραδοσιακά κόλπα με την γκλίτσα δεν φτάνουν πια για να σταματήσουν αμάξια, κι οι τσολιάδες αναγκάζονται να επιδοθούν σε χορογραφίες πιο απαιτητικές κι απ’ αυτές που ζητάνε απ’ τα μπαλέτα της Eurovision (και τους διευθυντές προγράμματος). Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν συνειδητοποιούν ότι το αφεντικό δεν έχει καμία πρόθεση να πληρώσει, ο Μένιππος αποφασίζει να ακολουθήσει σκληρή γραμμή. Κι επειδή δεν έχει δικαίωμα βέτο, οργανώνει τους υπόλοιπους τσολιάδες, κι επαναστατούν ενάντια στην εργοδοσία προσπαθώντας κάτι αδιανόητο για την εποχή: να πληρωθούν αυτά που τους χρωστάνε. Δεκαετίες αργότερα, ένας ιστορικός από το μέλλον κάνει αφιέρωμα στη μέρα εκείνη που ο Μένιππος αποφασίζει να δουλέψει στα Βλάχικα και ξεκινάει την επανάσταση του 2011. Τη μέρα που Μένιππος, Κολοχαλίκης, Καμάρης κι άλλοι ήρωες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια επανάσταση που μοιάζει βγαλμένη από παράσταση του Καραγκιόζη: με το αθάνατο ελληνικό δαιμόνιο να αγωνίζεται να υπερισχύσει ενάντια σε μαγαζοτζαμπάσηδες, Γεσεενίτσαρους και βουλευτοπασάδες (και στον Ερμή, που φυσικά αλλάζει στρατόπεδο και πολεμάει με τη μεριά της εργοδοσίας)! Θα καταφέρουν ο Μένιππος και οι άλλοι να πληρωθούν; Τί συμβαίνει όταν ο Μαυροπητοχάλης αποφασίζει να ρίξει στον πόλεμο τους μετανάστες από την Αίγυπτο και τα Βλάχικα αρχίζουν να γεμίζουν Πυραμίδες; Και ποιό είναι το μυστικό όπλο των επαναστατικών δυνάμεων;

Ολα αυτά κι άλλα πολλά σ’ ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει μια για πάντα πώς γεννήθηκε το hit που σάρωσε τα παγκόσμια charts "Stop in the name of Vlahika", τί delivery προτιμούν στον Παράδεισο και ποιός πήδηξε την ‘Εφη Ζαρατούστρα. 
1111 "Τέλος πάντων" 31 Μαρτίου 2011

Απογοητευμένοι από τις επιδόσεις του Μένιππου στις διάφορες δουλειές που δοκιμάζει και την έλλειψη προϋπηρεσίας του, ο Χάρος κι ο Ερμής αποφασίζουν ότι ο πιο γρήγορος δρόμος για όλα τα πράγματα είναι ο πιο απλός: ο Μένιππος ζητιάνος! Φτάνει ένας από τους περαστικούς να τον λυπηθεί αρκετά για να του πετάξει ένα κέρμα του ενός ευρώ και θα μπορεί επιτέλους να πληρώσει το χρέος του στον Χάρο και να βιώσει έναν εξαιρετικά αιματηρό θάνατο στα χέρια του Ερμή. Αλλά πριν η ελεημοσύνη των συμπολιτών του χαρίσει στον Μένιππο το πολυπόθητο κέρμα, ο κυνικός φιλόσοφος απάγεται από την Μαφία των φαναριών και οδηγείται στο αρχηγείο της, όπου τα πράγματα είναι ακόμα πιο περίεργα απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς: οι μαφιόζοι φοράνε ρούχα της δεκαετίας του’20, έχουν παρατσούκλια από ταινίες κι είναι όλοι σίγουροι πώς ο Μένιππος δεν είναι κυνικός φιλόσοφος αλλά ρομπότ. Τώρα, ο Μένιππος βρίσκεται αιχμάλωτος στο αρχηγείο της Μαφίας, ο Χάρος κι ο Ερμής προσπαθούν να τον σώσουν (ή τουλάχιστον να τον βοηθήσουν ν’ αποκτήσει ένα ευρώ πριν σκοτωθεί), και το τρίο της Ξεφτille βρίσκεται μπλεγμένο σ’ έναν αμείλικτο πόλεμο μεταξύ ανθρώπων και μηχανών που εκτυλίσσεται ταυτόχρονα σε παρόν, παρελθόν και μέλλον! Πώς επηρεάζει το ταξίδι στον χρόνο την ημερομηνία λήξεως στο γιαούρτι; Ο ‘Ελβις πέθανε; Τι συμβαίνει όταν τρεις οικονομικοί μετανάστες ονόματι Χιούη, Λιούη και Ντιούη έρχονται στην Ελλάδα για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα; Θα καταφέρει ο Μένιππος να σκοτώσει τη Μητέρα Μηχανή πριν το τέλος πάντων; Και τι ρόλο θα παίξει σ’ αυτήν την υπόθεση ο Κύρος Γρανάζης;

‘Ολα αυτά κι άλλα πολλά σ’ ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει μια για πάντα τι συνέβη στους μετανάστες όταν έφυγαν απ’ τη Νομική, ποιος προκάλεσε την ποτοαπαγόρευση και γιατί ο ‘Ελιοτ Νας πήρε το παρατσούκλι «αδιάφθορος». 
1212 "090 S.O.S." 7 Απριλίου 2011

‘Οταν ο Χάρος, απελπισμένος απ’ τις αλλεπάλληλες χυλόπιτες της Σταχτοπούτας, βρίσκει διέξοδο στα ροζ τηλέφωνα, ο Ερμής αποφασίζει να εκμεταλλευτούν την αισθησιακή φωνή του Μένιππου και να τον κάνουν ΤΟ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΩΝ 090! Μόνο που στα συγκεκριμένα 090 δουλεύει ινκόγκνιτο η Πυθία, πελάτες είναι η Μέρκελ, η Μαντόνα, ο Ζάχος απ’ τη Λάρισα και ο ‘Ολι Ρεν, και μόλις ανέλαβε διευθυντής ο Θόδωρος Πάγκαλος. Γιατί η κυβέρνηση, απογοητευμένη από τις χαμηλές εισπράξεις περαιώσεων, ημιυπαίθριων και λοιπών δημοσιονομικών μέτρων, αποφάσισε να επενδύσει στον ιδιωτικό τομέα και να μαζέψει το χρήμα του λαού μέσα από την πιο αγαπημένη του ασχολία: να μιλάει για σεξ. ‘Ομως, τι γίνεται όταν βύσματα αρχίζουν να διορίζονται παντού και τα ροζ τηλέφωνα αρχίζουν να τα απαντάνε εφοριακοί με προϋπηρεσία στα S&M; ‘Οταν, λόγω περικοπών, τα 090 συστεγάζονται με τα Υπουργεία Οικονομίας και Εξωτερικών και μοιράζονται ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ; Και κυρίως όταν το τηλεφωνικό κέντρο αυτό, το χειρίζονται Ο ΧΑΡΟΣ ΜΕ ΤΗ ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ;! Τώρα, ανυποψίαστοι ‘Ελληνες πολίτες παίρνουν να ξελεγράρουν και αναγκάζονται να εξυπηρετηθούν από εφοριακούς, οι γραμμές των 090 μπλέκονται μ’ εκείνες των Υπουργείων, κι ο Υπουργός Εξωτερικών περνάει την πιο ενδιαφέρουσα μέρα της ζωής του. Θα πετύχει το μυστικό υπερ-σχέδιο της κυβέρνησης να ξεπληρώσει το εθνικό χρέος μέσα απ’ τα 090; Θα καταφέρει ο Ερμής να σώσει τα ροζ τηλέφωνα απ’ την κατάρα του Δημοσίου και να ανεβάσει τα έσοδά τους αρκετά, ώστε τα ποσοστά του Μένιππου απ’ τις κλήσεις του να ξεπεράσουν το 1 ευρώ; Κι είναι τουρκικά αεροσκάφη αυτά που πετάνε πάνω απ’ την Ακρόπολη;

‘Ολα αυτά κι άλλα πολλά σ’ ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει μια για πάντα τι είπε η Ρένα Βλαχοπούλου στον ‘Ολι Ρεν, πώς κάνουν σεξ τα μέντιουμ και γιατί ο Σοφοκλής έκοψε την καλημέρα στον Μένιππο. 
1313 "Worldopoly, the Greece Edition" 14 Απριλίου 2011

Η Ελλάδα προς πώληση για να πληρώσει τα χρέη της. Οι 6 πιο ισχυροί ηγέτες του πλανήτη ετοιμάζονται για μυστική συνάντηση σε ιδιωτικό νησί στη Μεσόγειο. Και κάπου στα υπόγεια της Εφορίας Αθανάτων, ένας πανάρχαιος φάκελος εδώ και αιώνες κρύβει την απάντηση για το χαμένο νησί της Ατλαντίδας…Την ίδια ώρα ο Μένιππος, ο Χάρος κι ο Ερμής παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό «Παιχνίδια με Σύνορα». Οι σημαίες της Αμερικής, της Γερμανίας, της Κίνας, της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας κυματίζουν πάνω σε κτίρια της Αθήνας κι όποιος διαγωνιζόμενος καταφέρει να μαζέψει πρώτος και τις 6 σημαίες κερδίζει το μεγάλο έπαθλο των 100.000 ευρώ! Μόνο που ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, η ρώσικη σημαία είναι πιο σπάνια κι από συλλεκτικό αυτοκολλητάκι Πόκεμον και οι περιοχές στις οποίες υψώνονται οι σημαίες των Συμμάχων αγοράζονται πραγματικά. Γιατί οι Μεγάλες Δυνάμεις του Πλανήτη μοιράζουν την Ελλάδα με ένα παιχνίδι διαπραγματεύσεων και αγοραπωλησιών: Worldopoly, the Greece Edition. Θα μπορέσουν οι Μένιππος, Χάρος και Ερμής να μαζέψουν και τις έξι σημαίες κερδίζοντας τα 100.000 ευρώ; Να σταματήσουν τις Μεγάλες Δυνάμεις πριν ξεπουλήσουν ό,τι πιο όμορφο υπάρχει στην Ελλάδα; Να υπερνικήσουν την συμπαντική γραφειοκρατία; Και να πάρουν στα χέρια τους τον «Φάκελο Ατλαντίδα» και την αρχαία μυστική γνώση που κρύβει στις κιτρινισμένες σελίδες του; ‘Ολα αυτά κι άλλα πολλά σ’ ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει μια για πάντα με ποιον τρόπο μια γυναίκα θα σφραγίσει ανεξίτηλα τη μοίρα του Μένιππου και του Χάρου, το υπέρτατο μυστικό όπλο του Τέταρτου Ράιχ, γιατί ο Πούτιν παίζει Worldopoly χωρίς πιόνι, πώς ο Ερμής έγινε ο θεός των κλεφτών, γιατί ο Χάρος αναγκάζεται να βγει απ’ την σύνταξη και να επιστρέψει στην παλιά του δουλεία, και τί συνέβη τελικά με την εξαφάνιση της Ατλαντίδας.

Α ναι, και τί γίνεται όταν ο Μένιππος πληρωθεί. Και πεθάνει. 
1414 "Το μήλον της έριδος" 15 Ιουνίου 2011

Ιανουάριος 2012. Σ’ ένα μέλλον όχι και τόσο μακριά, οι εργαζόμενοι στοιβάζονται σε κατασκηνώσεις εργασίας που μοιάζουν επικίνδυνα με στρατόπεδα συγκέντρωσης, το ανθρώπινο είδος μετατρέπεται σε σκληρά εργαζόμενα ρομποτάκια που κάνουν ό,τι τους λένε χωρίς να διαμαρτύρονται και η φράση «δικαιώματα εργαζομένων» είναι βρισιά. (παίρνοντας τη θέση που δικαιωματικά θα έπρεπε να έχει δοθεί στο απείρως πιο προσβλητικό «κάλτσα») Κι ίσως κάποιος να έκανε κάτι για ν’ αντισταθεί αλλά μια παράξενη διχόνοια έχει αρχίσει ν’ απλώνεται στον πλανήτη, οι συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων μαζεύουν 2-3 άτομα όλα κι όλα, οι άνθρωποι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και κανείς δεν μιλάει στο διπλανό του. Γιατί κάποιος ξέθαψε το Μήλο της ‘Εριδος από τα Τάρταρα κι ο Ερμής είναι ανάδρομος εδώ και μήνες. Ισχύει ο χρησμός που λέει πως οι μόνοι που μπορούν να σταματήσουν την ‘Εριδα, είναι ο Μένιππος, ο Χάρος κι ο Ερμής;. Τί γίνεται όταν τσακώνονται και τραβάνε ο καθένας τον δικό του δρόμο, αποφασισμένοι να μην ξαναδούν ο ένας τον άλλον; Θα καταφέρει η παρέα να ξαναενωθεί και να σώσει το σύμπαν για μια ακόμη φορά;

Ολα αυτά κι άλλα πολλά σε ένα special, εκτός continuity επεισόδιο του ΟΥΚ που αποκαλύπτει μια για πάντα, τί άλλο μπορεί να πετύχει ένα μήλο την ημέρα εκτός απ’ το να διώχνει τον καημένο τον γιατρό, πώς αντιδρά η ελίτ μεγαλοεπιχειρηματιών στις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων και ποιά αρχαία Θεά δουλεύει στην τηλεόραση! 

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Team, Gossip-tv (20 Σεπτεμβρίου 2010). «Τον Ιανουάριο το "Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος"». Gossip-tv.gr. Ανακτήθηκε στις 23 Αυγούστου 2023. 
  2. Team, Gossip-tv (4 Νοεμβρίου 2010). «Πρεμιέρα απόψε για το «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»». Gossip-tv.gr. Ανακτήθηκε στις 23 Αυγούστου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]