Μετάλλιο «Αντάρτες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου»

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάλλιο "Αντάρτες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου"
Μετάλλιο "Αντάρτες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου" 1ου (αριστερά) και 2ου βαθμού
Απονομή από Σοβιετική Ένωση
ΤύποςΜετάλλιο
Στατιστικά
Καθιερώθηκε2 Φεβρουαρίου 1943
Σύνολο απ.56.883 (1ου Βαθμού)
70.992 (2ου Βαθμού)
Κατάταξη
ΣχετιζόμεναΜετάλλιο για διάκριση στην δουλειά
Κορδέλα του μεταλλίου 1ου βαθμού

Το Μετάλλιο "Αντάρτες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου" (ρωσ. Медаль «Партизану Отечественной войны») ήταν ένα βραβείο της ΕΣΣΔ. Δημιουργήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1943, με διάταγμα του Προέδρου του Ανώτατου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ.

Απονομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Μετάλλιο "Αντάρτες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου" έχει 2 βαθμούς.

  • Το Μετάλλιο "Αντάρτες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου" 1ου και 2ου βαθμού απονεμόταν σε αντάρτες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, στους διοικητές των ανταρτών και στους διοργανωτές του κινήματος των ανταρτών που επέδειξαν επιμονή και θάρρος στον αγώνα για την προστασία της ΕΣΣΔ από τους Ναζί.
  • Η απονομή του Μεταλλίου "Αντάρτες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου" 1ου και 2ου βαθμού γινόνταν με διάταγμα του Προέδρου του Ανώτατου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ.
  • Το Μετάλλιο "Αντάρτες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου" 1ου βαθμού απονεμόταν στους αντάρτες, στους διοικητές των ανταρτών και στους διοργανωτές του κινήματος των ανταρτών για την ανδρεία, τον ηρωϊσμό και τα εξαιρετικά επιτεύγματα τους στο αγώνα για την προστασία της ΕΣΣΔ από τις επιθέσεις των Ναζί.
  • Το Μετάλλιο "Αντάρτες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου" 2ου βαθμού απονεμόταν στους αντάρτες, στους διοικητές των ανταρτών και στους διοργανωτές του κινήματος των ανταρτών για την προσωπική διάκριση σε πολεμικές επιχειρήσεις καθώς και για την βοήθεια στον αγώνα των ανταρτών κατά των Ναζί.

Είχαν γίνει 56.883 απονομές του Μεταλλίου "Αντάρτες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου" 1ου βαθμού και 70.992 απονομές του Μεταλλίου "Αντάρτες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου" 2ου βαθμού.