Μετάλλιο για την αξία της εργασίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάλλιο για την αξία της εργασίας
Medal For Labour Valour Current.jpg
Απονομή από Σοβιετική Ένωση
ΤύποςΤιμητικός τίτλος
ΕπιλεξιμότηταΣοβιετικοί και ξένοι πολίτες
Στατιστικά
Καθιερώθηκε27 Δεκεμβρίου 1938
Κατάταξη
ΣχετιζόμεναΜετάλλιο για διάκριση στην δουλειά

Το Μετάλλιο για την αξία της εργασίας (ρωσ. Медаль «За трудовую доблесть») ήταν ένα βραβείο της ΕΣΣΔ. Δημιουργήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 1938, με διάταγμα του Προέδρου του Ανώτατου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ. Ο σχεδιαστής του βραβείου ήταν ο Ιβάν Ντουμπάσοφ.

Το Μετάλλιο για την αξία της εργασίας ήταν ένα από τα πρώτα βραβεία της ΕΣΣΔ. Ωστόσο είχε υποστεί αλλαγές, με διατάγματα του Προέδρου του Ανώτατου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ που εκδόθηκαν στις19 Ιουνίου του 1943 και στις 16 Δεκεμβρίου του 1947. Το διάταγμα του Προέδρου του Ανώτατου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ, που εκδόθηκε στις 28 Μαρτίου του 1980, ενέκρινε την νέα έκδοση του βραβείου.

Απονομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Μετάλλιο για την αξία της εργασίας δημιουργήθηκε για να τιμήσει την αφοσιωμένη εργασία. Το Μετάλλιο για την αξία της εργασίας απονεμόταν σε εργαζομένους, αγρότες, εμπειρογνώμονες της εθνικής οικονομίας, σε επιστήμονες, στους εργαζομένους του πολιτισμού, της υγείας καθώς και σε άλλους πολίτες της ΕΣΣΔ. Το μετάλλιο απονεμόταν και σε ξένους πολίτες.

Το Μετάλλιο για την αξία της εργασίας απονεμόταν για:

  • Για την τήρηση των σοσιαλιστικών εργασιών, για την αύξηση της παραγωγικότητας και για την βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων.
  • Για την αποτελεσματική χρήση της νέας τεχνολογίας, για την ανάπτυξη προηγμένης τεχνολογίας και για πολύτιμες εφευρέσεις.
  • Για το επιτυχημένο έργο στον τομέα της επιστήμης, του πολιτισμού, της λογοτεχνίας, της τέχνης, της εκπαίδευσης, της υγείας, του εμπορίου και σε άλλους κλάδους της εργασίας.
  • Για την ενεργή βοήθεια στην κομμουνιστική εκπαίδευση.
  • Για τα επιτέυγματα στον αθλητισμό.
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Медаль «За трудовую доблесть» της Ρωσικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).