Τάγμα της Φιλίας των Λαών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βραβείο της Φιλίας των Λαών
Orden De La Amistad De Los Pueblos.png
Απονομή από τη Σοβιετική Ένωση
Χώρα ΕΣΣΔ
ΤύποςΤιμητικός τίτλος
Στατιστικά
Καθιερώθηκε17 Δεκεμβρίου 1972

Το Βραβείο της Φιλίας των Λαών (ρωσικά: Орден Дружбы народов) ήταν ένα βραβείο της ΕΣΣΔ. Δημιουργήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 1972, με το διάταγμα του Ανώτατου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ για τον εορτασμό των 50 χρόνων της ΕΣΣΔ. Το βραβείο, όμως, τροποποιήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1980. Ο σχεδιαστής του βραβείου ήταν ο Αλεξάντερ Ζούκ. Ως βραβείο της ΕΣΣΔ, έπαψε να υφίσταται μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ το 1991.

Βραβείο της Φιλίας των Λαών της Ρωσικής Ομοσπονδίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βραβείο της Φιλίας των Λαών
Απονομή από τη Ρωσική Ομοσπονδία
ΧώραΡωσία Ρωσία
ΤύποςΤιμητικός τίτλος
Στατιστικά
Καθιερώθηκε2 Μαρτίου 1992

Επανήλθε στις 2 Μαρτίου 1992 ως Βραβείο της Φιλίας των Λαών της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ρωσικά: Орден Дружбы народов Российской Федерации) με την απόφαση του Προεδρείου του Ανώτατου Σοβιέτ της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Νο. 2424-1), ως βραβείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σε αντίθεση με το έμβλημα του Βραβείου της Φιλίας που είχε το έμβλημα της ΕΣΣΔ, το Βραβείο της Φιλίας των Λαών της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε ως έμβλημα το έμβλημα της RSFSR. Το βραβείο υπήρχε μέχρι τις 2 Μαρτίου του 1994, για να αντικατασταθεί από το Βραβείο της Φιλίας. Πραγματοποιήθηκαν 1212 απονομές του Βραβείου της Φιλίας των Λαών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και 40 από αυτές τις απονομές έγιναν σε ξένους πολίτες (χωρίς τις βραβεύσεις σε πολίτες των κρατών της ΚΑΚ).

Βραβευμένοι 2 φορές με το Βραβείο της Φιλίας των Λαών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Орден Дружбы Народов της Ρωσικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).