Μετάλλιο για την σωτηρία των ετοιμοθάνατων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάλλιο για την σωτηρία των ετοιμοθάνατων
Medal za spas.jpg
Απονομή από Ρωσία
ΤύποςΜετάλλιο
Στατιστικά
Καθιερώθηκε2 Μαρτίου 1994
Κατάταξη
ΣχετιζόμεναΜετάλλιο για την σωτηρία των πνιγμένων

Το Μετάλλιο για την σωτηρία των ετοιμοθάνατων (ρωσ. медаль «За спасение погибавших») είναι ένα βραβείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δημιουργήθηκε στις 2 Μαρτίου του 1994, με το διάταγμα Νο.442.

Απονομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Μετάλλιο για την σωτηρία των ετοιμοθάνατων απονέμεται σε πολίτες για την σωτηρία των συνανθρώπων τους σε φυσικές καταστροφές, υδρόβιες και εδάφιες, όταν ξεσπά μια φωτιά και σε άλλες σοβαρές καταστάσεις.

Μετάλλιο για την σωτηρία των πνιγμένων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προκάτοχος του βραβείου ήταν το μετάλιο για την σωτηρία των πνιγμένων (ρωσ. Медаль «За спасение утопающих»). Δημιουργήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1957, με διάταγμα του Πρόεδρου του Ανώτατου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ. Ωστόσο, μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ, το 1991, με το διάταγμα Νο.442, που εκδόθηκε στις 2 Μαρτίου του 1994, αντικαταστάθηκε από το Μετάλλιο για την σωτηρία των ετοιμοθάνατων.

Το Μετάλλιο για την σωτηρία των πνιγμένων απονεμόταν για:

  • Το κουράγιο και την αφοσίωση που έδειξαν οι βραβευμένοι κατά την διάρκεια διάσωσης ενός πνιγμένου.
  • Την επαγρύπνηση και την εφευρετικότητα, χάρη στην οποία οι πνιγμένοι σώθηκαν.
  • Την υποδειγματική οργάνωση υδρόβιων υπηρεσιών διάσωσης.CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Медаль «За спасение утопающих» της Ρωσικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).


CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Медаль «За спасение погибавших» της Ρωσικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).