Κατάλογος ποδοσφαιρικών σωματείων Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος ο οποίος εμπεριέχει τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας.

Σωματεία μέλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ομάδα Πλήρες όνομα Δήμος Περιοχή Κατηγορία
Π.Σ. Καλαμάτα Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «η Καλαμάτα» Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Φούτμπολ Λιγκ
Α.Ο. Διαβολιτσίου Αθλητικός Όμιλος Διαβολιτσίου Δήμος Οιχαλίας Διαβολίτσι Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική
Α.Ε. Αβίας Αθλητική Ένωση Αβίας Δήμος Δυτικής Μάνης Αβία Μεσσηνίας Α΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Α.Ε. Μάνης Αθλητική Ένωση Μάνης Πλάτσας Δήμος Δυτικής Μάνης Πλάτσα Μεσσηνίας Α΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Α.Ο. Κυπαρισσίας Αθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας Δήμος Τριφυλίας Κυπαρισσία Α΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Α.Ο. Μεθώνης Αθλητικός Όμιλος Μεθώνης Δήμος Πύλου-Νέστορος Μεθώνη Α΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Α.Ο. Σπερχογείας Αθλητικός Όμιλος Σπερχογείας Δήμος Καλαμάτας Σπερχογεία Α΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Α.Σ. Ανδρούσας Αθλητικός Σύλλογος Ανδρούσας Δήμος Μεσσήνης Ανδρούσα Α΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Ακρίτας Κορώνης Αθλητικός Όμιλος Κορώνης «Ακρίτας» Δήμος Πύλου-Νέστορος Κορώνη Α΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Απόλλων Καλαμάτας Αθλητικός Σύλλογος Απόλλων Καλαμάτας Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Α΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Εθνικός Μελιγαλά Αθλητικός Όμιλος Εθνικός Μελιγαλά Δήμος Οιχαλίας Μελιγαλάς Α΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Εράνη Φιλιατρών Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Φιλιατρών «η Εράνη» Δήμος Τριφυλίας Φιλιατρά Α΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Ολυμπιακός Ανάληψης Ολυμπιακός Ανάληψης Δήμος Μεσσήνης Ανάληψη Α΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Πάμισος Μεσσήνης Γυμναστικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Πάμισος Μεσσήνης Δήμος Μεσσήνης Μεσσήνη Α΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Πανθουριακός Αθλητικός Σύλλογος Πανθουριακός Δήμος Καλαμάτας Θουρία Α΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Παντριφυλιακός Καλού Νερού Παντριφυλιακός Αθλητικός Όμιλος Καλού Νερού Δήμος Τριφυλίας Καλό Νερό Α΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων Αθλητικός Όμιλος Γαργαλιάνων «Τέλος Άγρας» Δήμος Τριφυλίας Γαργαλιάνοι Α΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Τσικλητήρας Πύλου Αθλητικός Όμιλος Πύλου «Ολυμπιονίκης Κωστής Τσικλητήρας» Δήμος Πύλου-Νέστορος Πύλος Α΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Α.Ε.Κ. Καλαμάτας Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως Καλαμάτας Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Α1 Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Α.Ο. Φυτειάς Αθλητικός Όμιλος Φυτείας Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Α1 Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Απόλλων Πεταλιδίου Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Απόλλων Πεταλιδίου Δήμος Μεσσήνης Πεταλίδι Α1 Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Αστέρας Αρφαρών Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αστέρας Αρφαρών Δήμος Καλαμάτας Αρφαρά Α1 Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Δωριέας Δωρίου Αθλητικός Όμιλος Δωρίου «ο Δωριέας» Δήμος Οιχαλίας Δώριο Α1 Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Ηρακλής Καλαμάτας Αθλητικός Όμιλος Ηρακλής Καλαμάτας Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Α1 Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Ηρακλής Κυπαρισσίας Αθλητική Ένωση Κυπαρισσίας «ο Ηρακλής» Δήμος Τριφυλίας Κυπαρισσία Α1 Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Θύελλα Χαροκοπιού Αθλητικός Όμιλος Θύελλα Χαροκοπιού Δήμος Πύλου-Νέστορος Χαροκοπιό Α1 Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Νέος Άρις Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Νέος Άρις Δήμος Καλαμάτας Άρις Α1 Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Ολυμπιακός Καλαμάτας Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Ολυμπιακός Καλαμάτας Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Α1 Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Ομόνοια Καλαμάτας Αθλητικός Όμιλος Ομόνοια Καλαμάτας Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Α1 Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Πανιώνιος Καλαμάτας Αθλητικός Σύλλογος Πανιώνιος Καλαμάτας Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Α1 Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Παπαφλέσσας Χώρας Αθλητικός Όμιλος Χώρας «ο Παπαφλέσσας» Δήμος Πύλου-Νέστορος Χώρα Α1 Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Χανδριναϊκός Χανδριναϊκός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Δήμος Πύλου-Νέστορος Χανδρινός Α1 Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Α.Ε. Λογγάς Αθλητική Ένωση Λογγάς Δήμος Μεσσήνης Λογγά Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Α.Ο. Λαιΐκων Αθλητικός Όμιλος Λαιΐκων Καλαμάτας Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Α.Ο. Στενωσιάς Αθλητικός Όμιλος Στενωσιάς Δήμος Πύλου-Νέστορος Στενωσιά Β Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Α.Ο. Φαραί Αθλητικός Όμιλος Φαραί Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Α.Π.Σ. Άρις Καλαμάτας Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας «Άρις» Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Αίαντας Καλαμάτας Αθλητικός Όμιλος Αίαντας Καλαμάτας Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Ακαδημία Πάμισου Μεσσήνης Ακαδημία Πάμισου Μεσσήνης Δήμος Μεσσήνης Μεσσήνη Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Αναγέννηση Παραλίας Καλαμάτας Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αναγέννηση Παραλίας Καλαμάτας Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Αστέρας Βαλύρας Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αστήρ Βαλύρας Δήμος Μεσσήνης Βαλύρα Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Ατρόμητος Πλατύ Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Ατρόμητος Πλατύ Δήμος Καλαμάτας Πλατύ Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Δαναός Καλαμάτας Αθλητικός Σύλλογος Δαναός Καλαμάτας Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Διαγόρας Κοπανακίου Αθλητικός Σύλλογος Διαγόρας Κοπανακίου Δήμος Τριφυλίας Κοπανάκι Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Δόξα Καλαμάτας Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Δόξα Καλαμάτας Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Εθνικός Καλαμάτας Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Ερμής Καλαμάτας Αθλητικός Όμιλος Ερμής Καλαμάτας Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Θύελλα Μερόπης Αθλητικός Σύλλογος Θύελλα Μερόπης Δήμος Οιχαλίας Μερόπη Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Θύελλα Παραλίας Καλαμάτας Όμιλος Φιλάθλων Θύελλα Παραλίας Καλαμάτας Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Ίκαρος Καλαμάτας Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος Καλαμάτας «Ίκαρος» Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Κεραυνός Καλαμάτας Αθλητικός Όμιλος Κεραυνός Καλαμάτας Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Μεσσηνιακός Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας Αθλητικός Όμιλος Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας Δήμος Τριφυλίας Πύργος Τριφυλίας Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Νέδουσα Αλαγονίας Αθλητικός Όμιλος Νέδουσα Αλαγονίας Δήμος Καλαμάτας Αλαγονία Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Νέστορας Πύλου Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Νέστωρ Πύλου Δήμος Πύλου-Νέστορος Πύλος Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Νίκη Πλάτης Αθλητικός Όμιλος Νίκη Πλάτης Δήμος Τριφυλίας Πλάτη Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Π.Α.Ο. Καλαμάτας Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Καλαμάτας Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Π.Α.Ο. Καλλιθέας Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Καλλιθέας Δήμος Πύλου-Νέστορος Καλλιθέα Πύλου Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Π.Α.Σ. Ράχη Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Ράχη Δήμος Καλαμάτας Ράχη Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Παναθηναϊκός Καλαμάτας Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Πανευαϊκός Αθλητικός Όμιλος Πανευαϊκός Δήμος Μεσσήνης Εύα Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Παπαφλέσσας Αμφείας Αθλητικός Σύλλογος Παπαφλέσσας Αμφείας Δήμος Καλαμάτας Άνω Άμφεια Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Βλαχόπουλου «ο Παπαφλέσσας» Δήμος Πύλου-Νέστορος Βλαχόπουλο Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Πατίστα Παραλίας Καλαμάτας Αθλητικός Όμιλος Παραλίας Καλαμάτας «Πατίστα» Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας
Πράσινα Πουλιά Καλαμάτας Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Πράσινα Πουλιά Καλαμάτας Δήμος Καλαμάτας Καλαμάτα Β΄ Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας

Σωματεία που δεν υφίστανται πλέον[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ομάδα Πλήρες όνομα Περιοχή Έτη δράσης
Δημάκειος Ταΰγετος Δημάκειος Εκπαιδευτικός Αθλητικός Όμιλος «Ο Ταΰγετος» Αλαγονία
Α.Σ. Αμφιθέας Αθλητικός Σύλλογος Αμφιθέας Αμφιθέα Ανδρούσας
Α.Σ. Φυτειάς Αθλητικός Σύλλογος Φυτειάς Καλαμάτα 2014-2018[σ 1]
Ολυμπιακός Διαβολιτσίου Διαβολίτσι Έως το 2012[σ 2]
Αστέρας Μικρομάνης Μικρομάνη 2007-2018[σ 3]
Ατρόμητος Καλαμάτας Καλαμάτα 2013-2016[σ 4]
Αχιλλέας Αβραμιού Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αβραμιού «ο Αχιλλεύς» Αβραμιό Έως το 2015[σ 5]
Θησέας Καλαμάτας Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Θησέας Καλαμάτας Καλαμάτα Έως το 2017[σ 6]
Α.Ε. Αιθαίας Αθλητική Ένωση Αιθαίας Αίθαια
Α.Ε. Γαργαλιάνων Αθλητική Ένωση Γαργαλιάνων Γαργαλιάνοι 1995-2018[σ 7]
Α.Ο. Ασπροχώματος Αθλητικός Όμιλος Ασπροχώματος Ασπρόχωμα 1995-2018[σ 8]
Α.Ο. Βέργας Αθλητικός Όμιλος Βέργας Βέργα Έως το 2017[σ 9]
Α.Ο. Διοδίων Αθλητικός Όμιλος Διοδίων Διόδια
Α.Ο. Χατζή Αθλητικός Όμιλος Χατζή Χατζής Έως 2016[σ 10]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ο Αθλητικός Σύλλογος Φυτειάς ιδρύθηκε επίσημα το 2014 και αγωνιζόταν στα επίσημα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας. Το καλοκαίρι του 2018 δε δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας της σεζόν 2018-19, παραμένοντας έκτοτε ανενεργό σωματείο.[1]
  2. Ο Ολυμπιακός Διαβολιτσίου αγωνιζόταν στα επίσημα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας. Τον Ιανουάριο του 2012 και μεσούσης της σεζόν 2011-12 αποχώρησε από το πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας, παραμένοντας έκτοτε ανενεργό σωματείο.[2]
  3. Ο Αστέρας Μικρομάνης έχει επίσημο έτος ίδρυσης το 2007 και αγωνιζόταν στα επίσημα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας. Το καλοκαίρι του 2018 δήλωσε την αποχώρησή του από το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας της σεζόν 2018-19, παραμένοντας έκτοτε ανενεργό σωματείο.[3][4]
  4. Ο Ατρόμητος Καλαμάτας ιδρύθηκε το 2013. Από τη σεζόν 2013-14 μέχρι και τη σεζόν 2015-16 αγωνιζόταν στα επίσημα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας. Τη σεζόν 2016-17 δε δήλωσε συμμετοχή σε κανένα πρωτάθλημα, παραμένοντας ανενεργό. Το καλοκαίρι του 2017 το καταστατικό του συλλόγου παραχωρήθηκε σε νέους παράγοντες οι οποίοι προχώρησαν τη μετονομασία του σε Εθνικός Καλαμάτας και δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας της σεζόν 2017-18, αγωνιζόμενος έκτοτε επίσημα.[5][6]
  5. Ο Αχιλλέας Αβραμιού έχει επίσημο έτος ίδρυσης το 1959. Αγωνιζόταν στα επίσημα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας μέχρι και τη σεζόν 2014-15. Ακολούθως παρέμεινε για 2 σεζόν ανενεργό και τον Φεβρουάριο το 2017 διεγράφη από τη δύναμη της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας με σκοπό την ελευθέρωση των ποδοσφαιριστών του και έχοντας το δικαίωμα επανεγγραφής.[7]
  6. Ο Θησέας Καλαμάτας αγωνιζόταν στα επίσημα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας. Το καλοκαίρι του 2017 και ενώ είχε κατακτήσει την άνοδο σαν δευτεραθλητής της Γ΄ Κατηγορίας δε δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας της σεζόν 2017-18, παραμένοντας έκτοτε ανενεργό σωματείο.[8]
  7. Η Αθλητική Ένωση Γαργαλιάνων έχει επίσημο έτος ίδρυσης το 1995. Αγωνιζόταν στα επίσημα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας και τον Οκτώβριο του 2018 αποχώρησε από το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας της σεζόν 2018-19, παραμένοντας έκτοτε ανενεργό σωματείο.[9]
  8. Ο Αθλητικός Όμιλος Ασπροχώματος έχει επίσημο έτος ίδρυσης το 1995. Αγωνιζόταν στα επίσημα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας και το καλοκαίρι του 2018 δήλωσε την αποχώρησή του από το πρωτάθλημα της Α1΄ Κατηγορίας της σεζόν 2018-19, παραμένοντας έκτοτε ανενεργό σωματείο.[10]
  9. Ο Αθλητικός Όμιλος Βέργας αγωνιζόταν στα επίσημα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας. Το καλοκαίρι του 2017 και ενώ είχε κερδίσει την άνοδο κατακτώντας την 6η προνομιούχο θέση της Γ΄ Κατηγορίας δε δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας της σεζόν 2017-18, παραμένοντας έκτοτε ανενεργό σωματείο.[11]
  10. Ο Αθλητικός Όμιλος Χατζή αγωνιζόταν στα επίσημα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας και τον Οκτώβριο του 2016 αποχώρησε από το πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας της σεζόν 2016-17, παραμένοντας έκτοτε ανενεργό σωματείο.[12]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Περαιτέρω μελέτη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Διοργανώσεις Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας 2013–14 της Ελληνικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Κατάλογος ποδοσφαιρικών ομάδων Ελλάδας της Ελληνικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).