Κατάλογος νομαρχών Πρέβεζας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο Νομάρχης Πρέβεζας ήταν ο διορισμένος (από το 1915 μέχρι το 1994) και εκλεγμένος (από το 1995 μέχρι το 2010) άρχων του Νομού Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου, του ελληνικού κράτους.

Ο Νομός Πρέβεζας ιδρύθηκε την 1η Απριλίου του 1915, με τη δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως του σχετικού Βασιλικού Διατάγματος,[1] και είναι ο νοτιότερος από τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου.

Οι Νομάρχες διορίζονταν από την εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση μέχρι το 1994. Από το 1995 μέχρι την 31.12.2010 οι Νομάρχες ήταν αιρετοί.

Η Νομαρχία Πρέβεζας έπαψε να υφίσταται την 31.12.2010, όταν καταργήθηκαν οι Νομαρχίες στην Ελλάδα και ενσωματώθηκαν στις Καλλικρατικές αυτοδιοικητικές Περιφέρειες, ως Περιφερειακές Ενότητες. Η έδρα της νομαρχίας ήταν η πόλη της Πρέβεζας.


Διορισμένοι Νομάρχες Πρέβεζας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάλογος Διορισμένων Νομαρχών της Πρέβεζας 1915-1994.[2]
Ονοματεπώνυμο (Γέννηση-Θάνατος) Εικόνα Από Έως Σημειώσεις
Δημήτριος Μαλασπίνας 2.4.1915 [3] 21.4.1915 [4] Διετέλεσε Νομάρχης Δράμας & Καβάλας το 1915.[5]
Κωνσταντίνος Γ. Καραπάνος 21.4.1915 [4] 7.9.1915 [6]
Αχιλλεύς Καλεύρας (1878-1972) 7.11.1915 [7] 16.11.1915 [8] Νομάρχης για 9 ημέρες
Κωνσταντίνος Δόσιος 16.11.1915 [8] 28.12.1915 [9]
Ιωάννης Ζ. Χατζηλουκάς 25.4.1916 [10] 20.7.1916 [11]
Μιχαήλ Σγουρός 20.7.1916 [11] 16.6.1917 [12]
Πέτρος Σταματόπουλος 17.6.1917 [13] 30.6.1917 [14]
Κωνσταντίνος Στάικος 17.7.1917 [15] 16.8.1918 [16]
Τριαντάφυλλος Κρυωνάς (18..- 1942)[17] 16.8.1918 [16] 1.8.1919 [18]
Κωνσταντίνος Λίτινας 1.8.1919 [18] 9.11.1920 [19]
Μιχαήλ Παυλόπουλος 14.11.1920 [20] 16.11.1920 [21] Νομάρχης για 2 ημέρες
Εμμανουήλ Μ. Παπαδογιάννης (1889-1971) 16.11.1920 [21] 30.3.1921 [22]
Δημήτριος Κωτζονάκος 30.3.1921 [22] 1.4.1921 [23] Νομάρχης για 2 ημέρες
Ιωάννης Χριστάκος 6.4.1921 [24] 13.1.1922 [25]
Γεώργιος Γαλάνης 13.1.1922 [25] 3.2.1922 [26]
Ιωάννης Χριστάκος 3.2.1922 [26] 13.2.1922 [27] Δεύτερη θητεία του
Βασίλειος Θεοδωρίδης 13.4.1922 [27] 29.9.1922 [28]
Ευστάθιος Βερροιώτης 4.11.1922 [29] 4.2.1923 [30]
Δημήτριος Ε. Καλογερόπουλος 4.2.1923 [30] 15.10.1923 [31]
Θεοδόσιος Σπεράντσας (1888-1979) 15.10.1923 [31] 18.3.1924 [32]
Θεόδωρος Ι. Λέκκας 4.7.1924 [33] 9.9.1924 [34]
Γεώργιος Θ. Γαϊτάνος 9.9.1924 [34] 25.11.1924 [35]
Γεώργιος Φρεαρίτης 2.6.1925 [36] 25.2.1926 [37]
Πέτρος Δ. Μπέμπης 25.2.1926 [37] 24.9.1926 [38]
Γεώργιος Π. Γεωργιάδης 24.9.1926 [38] 1.8.1928 [39] Νομάρχης όταν αυτοκτόνησε ο Κώστας Καρυωτάκης
Μαυρίκος Μαυρίκης 1.8.1928 [39] 19.1.1929 [40]
Γεώργιος Μαραγκόπουλος 19.1.1929 [40] 20.8.1930 [41]
Δημοσθένης Γ. Μπριστογιάννης (1898-1965) Μπριστογιάννης Δημοσθένης 1932.jpg 20.8.1930 [41] 22.7.1932 [42] Νομάρχης Πέλλας 1928-1930. Νομάρχης Λακωνίας 1944-1946.
Κωνσταντίνος Στασινόπουλος 22.7.1932 [42] 30.12.1932 [43]
Τάκης Μπαρλάς (1893-1974) 30.12.1932 [43] 24.1.1933 [44]
Θεόδωρος Ι. Λέκκας 1.2.1933 [45] 4.4.1933 [46] Δεύτερη θητεία του
Αθανάσιος Νίκας 26.4.1933 [47] 9.5.1933 [48]
Παύλος Μαρκέτος 9.5.1933 [48] 20.6.1933 [49]
Κωνσταντίνος Σερπάνος 20.6.1933 [49] 25.5.1934 [50]
Γεώργιος Δικαιάκος 25.5.1934 [50] 17.6.1936 [51]
Γεώργιος Ποταμιάνος 17.6.1936 [51] 7.7.1936 [52]
Γεώργιος Δικαιάκος 7.7.1936 [52] 5.11.1936 [53] Δεύτερη θητεία του
Ιωάννης Χριστάκος 5.11.1936 [53] 22.4.1937 [54] Τρίτη θητεία του
Κωνσταντίνος Ανανιάδης 22.4.1937 [54] 18.2.1941 [55] Νομάρχης για 4 σχεδόν χρόνια
Ευστάθιος Διασάκος 25.2.1941 [56] 31.5.1941 [57]
Νικόλαος Παπαδάκης (18??-1968) 2.9.1941 [58] 24.11.1942 [59]
Νικόλαος Γ. Ασπρογέρακας Γρίβας 27.11.1943 [60] 7.11.1944 [61]
Γεώργιος Χ. Γοργορίνης (19??-1979) 6.3.1945 [62] 18.4.1946 [63]
Αθανάσιος Μ. Μανουσόπουλος (1909-2006) 8.5.1946 [64] 18.4.1947 [65]
Βασίλειος Κολβάτσος 18.4.1947 [65] 26.4.1948 [66]
Παντελής Αντωνακέας 17.8.1948 [67] 30.11.1948 [68]
Ανδρέας Ευσταθίου (19??-1977) 12.1.1949 [69] 1.9.1949 [70]
Σπυρίδων Δ. Καφεντζής (1902-1955) Kafentzis 1952.jpg 22.9.1949 [71] 30.3.1954 [72] Νομάρχης για 4,5 χρόνια.
Κωνσταντίνος Γ. Σερεπίσιος (1912-2001) 20.4.1954 [73] 27.9.1954 [74] Γνωστός, επίσης, ως Κωνσταντίνος Σερεπίσος
Κωνσταντίνος Ρουσσέν 27.9.1954 [74] 5.2.1955 [75]
Αντώνιος Κ. Σβώκος (1903-1956) 10.2.1955 [76] 10.2.1956 [77]
Ιωάννης Χ. Χασαπόπουλος (1905-1976)[78] Xasapopoulos 1956.jpg 10.2.1956 [77] 26.2.1960 [79] Νομάρχης για 4 χρόνια. Το 1960 διορίστηκε Νομάρχης Φωκίδας.
Γεώργιος Ι. Μαρκόπουλος (1904-1992) Markopoulos Preveza 1963.tif 26.2.1960 [79] 23.12.1963 [80] Πατέρας του Γιάννη Μαρκόπουλου. Νομάρχης για 4 περίπου χρόνια.
Ιωάννης Γ. Μηλιός (1903-1990) 23.12.1963 [80] 31.12.1963 [81] Νομάρχης για 8 ημέρες
Ηλίας Παπαγιαννόπουλος Papagianopoulos 1964 10 28.jpg 8.4.1964 [82] 17.6.1965 [83]
Αθανάσιος Γαϊτατζής (1914-2004) 17.6.1965 [83] 13.11.1965 [84] Διετέλεσε Νομάρχης Δράμας (17.9.1959-18.7.1962) και Καβάλας (1962-1964).[85]
Γεώργιος Σ. Σιβετίδης (1913-1986) Sivetidis prefect of Pieria.jpg 13.11.1965 [84] 25.2.1966 [86] Πριν την Πρέβεζα διετέλεσε Νομάρχης Χαλκιδικής και Σερρών. Μετά την Πρέβεζα διετέλεσε Νομάρχης Ευρυτανίας, Γρεβενών και Πιερίας.
Θεόδωρος Ε. Βγενόπουλος (1928-2011) [87] Vgenopoulos Theodoros 1967.jpg 25.2.1966 [86] 20.5.1967 [88]
Αναστάσιος Π. Μάλλιαρης 20.5.1967 [88] 5.2.1969 [89]
Γεώργιος Χ. Παπαδόπουλος 17.3.1969 [90] 30.4.1969 [91]
Λουκάς Α. Φωκάς Φωκάς Α Λουκάς 1969.jpg 30.4.1969 [91] 20.5.1970 [92] Διετέλεσε και Νομάρχης Λασιθίου.
Σωτήριος Χ. Μασούρος (1939-1986) Masouros Sotirios 1971.jpg 20.5.1970 [92] 25.9.1972 [93] Γεννήθηκε στη Ζαχάρω. Μετά την Πρέβεζα διετέλεσε Νομάρχης Ηρακλείου μέχρι το 1974. Πέθανε στην Αθήνα σε ηλικία 47 ετών.
Γεώργιος Κ. Σχοινάς Sxoinas Georgios 1973.jpg 11.11.1972 [94] 3.8.1974 [95]
Ηλίας Ν. Παπαηλίας 17.8.1974 [96] 25.10.1974 [97]
Παναγιώτης Γ. Κουτρέτσης 29.1.1975 [98] 13.2.1976 [99]
Φώτιος Π. Παπαθανασίου 13.2.1976 [99] 25.6.1976 [100]
Γεώργιος Ι. Γιαννόπουλος (1931-1993) Γιαννόπουλος Γεώργιος 1978.jpg 10.11.1976 [101] 3.12.1980 [102] Δικηγόρος. Νομάρχης για 4 χρόνια. Πέθανε τον Ιανουάριο του 1993.[103]
Δημήτριος Κοκκινάκης 3.12.1980 [102] 3.3.1982 [104]
Βασίλειος Π. Γιαννούλης 31.3.1982 [105] 21.11.1983 [106]
Κωνσταντίνος Α. Στρατηνάκης 21.11.1983 [106] 24.9.1985 [107]
Θωμάς Δ. Μερεντίτης 24.9.1985 [107] 21.2.1989 [108]
Βασίλειος Κ. Σιουμάλας (19??-2014) 21.2.1989 [108] 19.7.1989 [109] Νομάρχης Άρτας από το 1984 έως το 1989.
Χρήστος Σ. Σερίφης Serifis Christos 1990.jpg 22.9.1989 [110] 14.5.1990 [111]
Δημοσθένης Κ. Τσιαμάκης Tsiamakis 1991.jpg 14.5.1990 [111] 10.9.1993 [112] Μετέπειτα νομάρχης και βουλευτής Ευρυτανίας.
Δημήτριος Ι. Καλογερόπουλος (1952-) Καλογερόπουλος.jpg 10.9.1993 [112] 8.11.1993 [113] Δήμαρχος Αιγάλεω από το 2003 έως το 2010
Φίλιππος Σ. Τσουμάνης 9.11.1993 [114] 31.12.1994 [115] Τελευταίος διορισμένος νομάρχης

Αιρετοί Νομάρχες Πρέβεζας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατάλογος Εκλεγμένων Νομαρχών της Πρέβεζας 1995-2010.[116]
Ονοματεπώνυμο Εικόνα Γέννηση-Θάνατος Από Έως Σημειώσεις
Δημήτριος Α. Τσουμάνης 1.1.1995 31.12.1998 Εκλέχθηκε στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 1994
Δημήτριος Α. Τσουμάνης 1.1.1999 31.12.2002 Εκλέχθηκε στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 1998. Δεύτερη θητεία.
Βασίλειος Ι. Ιωάννου 1.1.2003 31.12.2006 Εκλέχθηκε στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2002.
Βασίλειος Ι. Ιωάννου 1.1.2007 31.12.2010 Εκλέχθηκε στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2006. Δεύτερη θητεία.


Υποσημειώσεις-παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Βλ. Β.Δ. 31.3.1915, που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 120/1.4.1915.
  2. Γεώργιος Ι. Κούρτης, Η Κοινοβουλευτική πορεία της Πρέβεζας (1915-2005), Αθήνα, 2005, σελ. 264-270.
  3. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Β΄, Αρ. 78 / 2.4.1915.
  4. 4,0 4,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Β΄, Αρ. 95 / 21.4.1915.
  5. Γεώργιος Ι. Κούρτης, Στοιχεία από τη Διοικητική Ιστορία της Δράμας 1913-2014, Θεσσαλονίκη, 2014, σελ. 84. ISBN 978 960 599 051 0
  6. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Β΄, Αρ. 206 / 7.9.1915.
  7. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Β΄, Αρ. 259 / 7.11.1915.
  8. 8,0 8,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Β΄, Αρ. 266 / 16.11.1915.
  9. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Β΄, Αρ. 300 / 28.12.1915.
  10. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 87 / 25.4.1916.
  11. 11,0 11,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 153 / 20.7.1916.
  12. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 123 / 16.6.1917.
  13. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 124 / 17.6.1917.
  14. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 139 / 30.6.1917.
  15. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 154 / 17.7.1917.
  16. 16,0 16,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 194 / 16.8.1918.
  17. Ελεύθερον Βήμα, Πένθη, 6 Μαρτίου 1942, σελ. 2.
  18. 18,0 18,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 173 / 1.8.1919.
  19. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 251 / 9.11.1920.
  20. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 256 /14.11.1920.
  21. 21,0 21,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 257 / 16.11.1920.
  22. 22,0 22,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 76 / 30.3.1921.
  23. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 78 / 1.4.1921.
  24. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 82 / 6.4.1921.
  25. 25,0 25,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 9 / 13.1.1922.
  26. 26,0 26,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 27 / 3.2.1922.
  27. 27,0 27,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 79 / 13.4.1922.
  28. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 203 / 29.9.1922.
  29. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 240 / 4.11.1922.
  30. 30,0 30,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 32 / 4.2.1923.
  31. 31,0 31,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 257 / 15.10.1923.
  32. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 60 / 18.3.1924.
  33. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 146 / 4.7.1924.
  34. 34,0 34,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 205 / 9.9.1924.
  35. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 272 / 25.11.1924.
  36. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 115 / 2.6.1925.
  37. 37,0 37,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 42 / 25.2.1926.
  38. 38,0 38,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 182 / 24.9.1926.
  39. 39,0 39,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 122 / 1.8.1928.
  40. 40,0 40,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 8 / 19.1.1929.
  41. 41,0 41,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 157 / 20.8.1930.
  42. 42,0 42,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 74 / 22.7.1932.
  43. 43,0 43,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 134 / 30.12.1932.
  44. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 7 / 24.1.1933.
  45. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 10 / 1.2.1933.
  46. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 31 / 4.4.1933.
  47. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 37 / 26.4.1933.
  48. 48,0 48,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 40 / 9.5.1933.
  49. 49,0 49,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 55 / 20.6.1933.
  50. 50,0 50,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 45 / 25.5.1934.
  51. 51,0 51,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 17 / 17.6.1936.
  52. 52,0 52,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 101 / 7.7.1936.
  53. 53,0 53,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 167 / 5.11.1936.
  54. 54,0 54,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 71 / 22.4.1937.
  55. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 25 / 18.2.1941.
  56. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 30 / 25.2.1941.
  57. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 105 / 31.5.1941.
  58. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 17? / 2.9.1941.
  59. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 320 / 24.11.1942.
  60. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 328 / 27.11.1943.
  61. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 8? / 7.11.1944.
  62. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 46 / 6.3.1945.
  63. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 108 / 18.4.1946.
  64. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 127 / 8.5.1946.
  65. 65,0 65,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 84 / 18.4.1947
  66. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 97 / 26.4.1948.
  67. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 192 / 17.8.1948.
  68. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 301 / 30.11.1948.
  69. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 8 / 12.1.1949.
  70. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 229 / 1.9.1949.
  71. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 248 / 22.9.1949.
  72. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 58 / 30.3.1954.
  73. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 73 / 20.4.1954.
  74. 74,0 74,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 191 / 27.9.1954.
  75. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 24 / 5.2.1955.
  76. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 30 / 10.2.1955.
  77. 77,0 77,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 33 / 10.2.1956.
  78. Εφημερίδα Τα Νέα, 19.8.1976, σελ. 10.
  79. 79,0 79,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 40 / 26.2.1960.
  80. 80,0 80,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 359 / 23.12.1963.
  81. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 24 / 1964
  82. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 102 / 8.4.1964.
  83. 83,0 83,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 193 / 17.6.1965.
  84. 84,0 84,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 433 / 13.11.1965.
  85. Η ιστορία της Νομαρχίας Καβάλας – Ένα αφιέρωμα του Κώστα Παπακοσμά.
  86. 86,0 86,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 63 / 25.2.1966.
  87. Νίκος Δ. Καράμπελας 2011, William Goodison και Richard Burgess. Δύο λιγότερο γνωστοί περιηγητές στην Πρέβεζα και τη Νικόπολη, Πρεβεζάνικα Χρονικά τχ. 47-48, Πρέβεζα 2011, σελ. 139, υποσημ. *.
  88. 88,0 88,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 211 / 20.5.1967.
  89. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 37 / 5.2.1969.
  90. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 80 / 17.3.1969.
  91. 91,0 91,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 127 / 30.4.1969.
  92. 92,0 92,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 175 / 20.5.1970.
  93. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 276 / 25.9.1972.
  94. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 346 / 11.11.1972.
  95. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 298 / 3.8.1974.
  96. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 313 / 17.8.1974.
  97. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 420 / 25.10.1974.
  98. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 30 / 29.1.1975.
  99. 99,0 99,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 74 / 13.2.1976.
  100. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 289 / 25.6.1976.
  101. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ.443 / 10.11.1976.
  102. 102,0 102,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 335 / 3.12.1980.
  103. Απογευματινή, Κοινωνικά, 7-1-1994, σελ. 65 (το ετήσιο μνημόσυνό του τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου πλατείας Χαλανδρίου, στις 9-1-1994).
  104. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. ? / 3.3.1982.
  105. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 115 / 31.3.1982.
  106. 106,0 106,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 373 / 21.11.1983.
  107. 107,0 107,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 265 / 24.9.1985.
  108. 108,0 108,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 44 / 21.2.1989.
  109. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 159 / 19.7.1989
  110. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 206 / 22.9.1989
  111. 111,0 111,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 90 / 14.5.1990.
  112. 112,0 112,1 Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 150 / 10.9.1993.
  113. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 192 / 8.11.1993.
  114. Βλ. Φ.Ε.Κ., τεύχος Γ΄, Αρ. 194 / 9.11.1993.
  115. Με την ισχύ του νόμου 2539/1997 οι νομάρχες έπαψαν να διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση και εκλέγονταν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
  116. Γεώργιος Ι. Κούρτης, Η Κοινοβουλευτική πορεία της Πρέβεζας (1915-2005), Αθήνα, 2005, σελ. 264-270.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατηγορία:Νομάρχες Πρέβεζας

Βιβλιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]