Παναγιώτης Κουτρέτσης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Παναγιώτης Κουτρέτσης
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1931
Δήμος Φενεού
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταδικηγόρος
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΑξίωμαΝομάρχης Πρέβεζας
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Παναγιώτης Κουτρέτσης είναι Έλληνας οικονομολόγος και δικηγόρος. Διετέλεσε νομάρχης Πρέβεζας, Ευρυτανίας και Κεφαλληνίας.

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Παναγιώτης Κουτρέτσης, γιος του Γεωργίου, γεννήθηκε στην Αρχαία Φενεό (τέως Καλύβια) της Κορινθίας το 1931.

Μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο Γκούρας, φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) του σημερινού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στη Σχολή αυτή, εργαζόμενος σε διάφορες εργασίες λόγω του θανάτου του πατέρα του και λόγω οικονομικής δυσχέρειας της χήρας μητέρας του, που είχε να αναθρέψει τα οκτώ άλλα αδέρφια του.[1]

Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητεία, ως έφεδρος αξιωματικός του Σώματος Οικονομικού Ελέγχου (Σ.Ο.Ε.), υπηρέτησε στην τότε Εφορία Ανωνύμων Εταιριών Αθηνών και κατόπιν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Ως εργαζόμενος του Υπουργείου αυτού, συνέχισε Πανεπιστημιακές σπουδές και πήρε το πτυχίο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και του Πολιτικού και Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αφού έλαβε το πτυχίο της Νομικής Σχολής και την άδεια να ασκεί τη δικηγορία, διορίστηκε Δικηγόρος Αθηνών.

Διορίστηκε Νομάρχης Πρέβεζας, Ευρυτανίας και Κεφαλληνίας μέχρι το 1982, οπότε καταργήθηκαν οι θέσεις των Νομαρχών επί θητεία.

Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Κουτρέτση, το γένος Κωνσταντίνου Ξυνού και πατέρας δύο παιδιών, του Κωνσταντίνου, δικηγόρου Αθηνών, και της Μάρθας, συμβολαιογράφου Αθηνών.[2]

Βιβλιογραφικές παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ιωάννης Γεωργ. Λαλιώτης, Φενεάτες Συγγραφείς και εκδότες τοπικών εντύπων, έκδοση της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων, Επιμέλεια έκδοσης: Γιάννης Δ. Μπάρτζης & Σωτήρης Εμμ. Κοκκωνάκης, Κόρινθος, 2013, σελ. 42-45.
  2. Ιωάννης Γεωργ. Λαλιώτης, Φενεάτες Συγγραφείς και εκδότες τοπικών εντύπων, έκδοση της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων, Επιμέλεια έκδοσης: Γιάννης Δ. Μπάρτζης & Σωτήρης Εμμ. Κοκκωνάκης, Κόρινθος, 2013, σελ. 45.