Κατάλογος έργων της Συλλογής Ουάλλας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων της Συλλογής Ουάλλας του Λονδίνου.


Ιταλοί ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
The Young Cicero Reading.jpg Βιντσέντσο Φόππα Νεαρός που διαβάζει Κικέρωνα 1464
Carlo Crivelli - St Roch - WGA05796.jpg Κάρλο Κριβέλλι Άγιος Ρόκκος 1493
Cima da conegliano, santa caterina d'alessandria, da san rocco a mestre.JPG Τσίμα ντα Κονελιάνο Αγία Αικατερίνη της Αλεξανδρείας
Andrea del sarto, madonna col bambino e s. giovannino.JPG Αντρέα ντελ Σάρτο Παρθένος και Βρέφος με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή
Perseo y Andrómeda, por Tiziano.jpg Τιτσιάνο Περσέας και Ανδρομέδα 1554 - 1556
Tiziano, venere e amore.jpeg Τιτσιάνο Αφροδίτη και Έρως
Domenico zampieri, la sibilla persica.JPG Ντομενικίνο Η Περσική Σίβυλλα
Il Sassoferrato - The Mystic Marriage of St. Catherine - WGA20875.jpg Σασσοφερράτο Ο μυστικός γάμος της Αγίας Αικατερίνης
Sassoferrato, madonna col bambino, wallace collection.JPG Σασσοφερράτο Παρθένος και Βρέφος
Salvator Rosa - River Landscape with Apollo and the Cumean Sibyl - WGA20057.jpg Σαλβατόρ Ρόζα Ποτάμιο τοπίο με τον Απόλλωνα και την Κυμαία Σίβυλλα 1655
Giovanni Antonio Canal, il Canaletto - Venice - The Bacino from the Giudecca - WGA03920.jpg Καναλέττο Βενετία. Άποψη από την Giudecca 1740
Francesco Guardi - Venice - The Dogana with the Giudecca - WGA10870.jpg Φραντσέσκο Γκουάρντι Βενετία. Άποψη της Giudecca από το Τελωνείο 1770
Francesco Guardi - Venice - San Giorgio Maggiore - WGA10869.jpg Φραντσέσκο Γκουάρντι Βενετία. San Giorgio Maggiore


Ισπανοί ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Diego Velázquez - Lady with a Fan - WGA24431.jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Κυρία με βεντάλια 1635-40
Príncipe Baltasar Carlos, by Diego Velázquez.jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Ο πρίγκιπας Μπαλτάσαρ Κάρλος
Canon2.jpg Αλόνσο Κάνο Το όραμα της Ιερουσαλήμ του Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστή 1637
Bartolomé Esteban Perez Murillo - Adoration of the Shepherds - WGA16387.jpg Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο Η προσκύνηση των ποιμένων 1668
Bartolomé Esteban Perez Murillo - Marriage of the Virgin - WGA16388.jpg Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο Οι γάμοι της Παρθένου


Γάλλοι ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
The dance to the music of time c. 1640.jpg Νικολά Πουσσέν Χορός στην μουσική του Χρόνου 1640
Philippe de Champaigne - The Annunciation - WGA04704.jpg Φιλίπ ντε Σαμπαίν Ευαγγελισμός 1645
Philippe de Champaigne The Marriage of the Virgin.jpg Φιλίπ ντε Σαμπαίν Οι γάμοι της Παρθένου
Claude Lorrain - Landscape with Apollo and Mercury - WGA05007.jpg Κλωντ Λορραίν Τοπίο με τον Απόλλωνα και τον Ερμή 1660
DUGHET Gaspard The Falls of Tivoli.jpg Γκασπάρ Ντυγκέ Οι καταρράκτες του Τίβολι 1661
Jean-Antoine Watteau, The Halt during the Chase (c. 1718–1720).jpg Αντουάν Βαττώ Το διάλειμμα του κυνηγιού 1718–1720
Antoine Watteau - Gilles and his Family - WGA25447.jpg Αντουάν Βαττώ Ο Gilles και η οικογένειά του 1716
Antoine Watteau - Harlequin and Columbine - WGA25450.jpg Αντουάν Βαττώ Αρλεκίνος και Κολομπίνα
Antoine Watteau - Les Champs Elysées - WGA25458.jpg Αντουάν Βαττώ Τα Ηλύσια Πεδία 1718
Antoine Watteau - Les Charmes de la Vie (The Music Party) - WGA25459.jpg Αντουάν Βαττώ Οι χαρές της ζωής 1718
Antoine Watteau - The Toilette - WGA25473.jpg Αντουάν Βαττώ Η τουαλέττα
Antoine Watteau 073.jpg Αντουάν Βαττώ Ποιμενικές διασκεδάσεις 1718
Mademoiselle de Clermont en Sultane.jpg Ζαν-Μαρκ Ναττιέ Η δεσποινίς de Clermont ως σουλτάνα 1733
Jean-Baptiste Oudry - Dead Roe - WGA16777.jpg Ζαν–Μπατίστ Ουντρύ Το νεκρό ζαρκάδι 1721
Oudry, Jean-Baptiste - Dead Wolf - 1721.jpg Ζαν–Μπατίστ Ουντρύ Ο νεκρός λύκος 1721
La Belle Grecque, Nicolas Lancret, Wallace collection.jpg Νικολά Λανκρέ Η ωραία Ελληνίδα 1743
Nicolas Lancret - Fete in a Wood - WGA12423.jpg Νικολά Λανκρέ Γιορτή στο δάσος
Nicolas Lancret - Mademoiselle de Camargo Dancing - WGA12419.jpg Νικολά Λανκρέ Η δεσποινίς de Camargo χορεύει 1730
François Boucher - The Rape of Europa - WGA02897.jpg Φρανσουά Μπουσέ Η αρπαγή της Ευρώπης 1732-34
Boucher A Summer Pastoral.jpg Φρανσουά Μπουσέ Ποιμενικό καλοκαίρι 1749
François Boucher Autumn Pastoral.jpg Φρανσουά Μπουσέ Ποιμενικό φθινόπωρο 1749
François Boucher 011.jpg Φρανσουά Μπουσέ Η γέννηση της Αφροδίτης 1750
Boucher, François - The Setting of the Sun - 1752.jpg Φρανσουά Μπουσέ Ηλιοβασίλεμα 1752
François Boucher - The Rising of the Sun - WGA02916.jpg Φρανσουά Μπουσέ Ανατολή ηλίου 1753
Boucher Venus and Mars.jpg Φρανσουά Μπουσέ Αφροδίτη και Άρης 1754
BoucherFrancois MarsEtVenus.jpg Φρανσουά Μπουσέ Αφροδίτη και Άρης καταλαμβανόμενοι από τον Ήφαιστο 1754 Οδύσσεια, θ 266-325
François Boucher 001.jpg Φρανσουά Μπουσέ Έρως δεσμώτης 1754
François Boucher - Portrait of Marquise de Pompadour - WGA02909.jpg Φρανσουά Μπουσέ Η μαρκησία ντε Πομπαντούρ 1759
François Boucher - Shepherd and Shepherdess Reposing - WGA02915.jpg Φρανσουά Μπουσέ Ποιμενικό 1761
Charles André van Loo - The Grand Turk Giving a Concert to his Mistress - WGA13428.jpg Σαρλ Αντρέ Βαν Λόο Κοντσέρτο για την ευνοουμένη του σουλτάνου 1737
Joseph Vernet - Storm with a Shipwreck - WGA24741.jpg Κλωντ–Ζοζέφ Βερνέ Θύελλα με ναυάγιο 1754
Jean-Baptiste Greuze - The Broken Mirror - WGA10658.jpg Ζαν Μπατίστ Γκρεζ Ο σπασμένος καθρέφτης 1763
Jean-Baptiste Greuze - Innocence - WGA10667.jpg Ζαν Μπατίστ Γκρεζ Αθωότης 1790
Jean-Baptiste Greuze - The Souvenir.jpg Ζαν Μπατίστ Γκρεζ Το ενθύμιο
Jean-Baptiste Greuze - Votive Offering to Cupid - WGA10660.jpg Ζαν Μπατίστ Γκρεζ Προσφορές στον Έρωτα 1767
Fragonard musical.jpg Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ Μουσικός διαγωνισμός 1755
Jean-Honoré Fragonard - The Swing - WGA08061.jpg Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ Τα τυχερά της κούνιας 1768
The Fountain of Love, Jean-Honoré Fragonard, c1785.jpg Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ Η κρήνη του Έρωτα 1785
Fragonard, fanciullo come pierrot.JPG Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ Αγοράκι ντυμένο Πιερρότος
Jean Honore Fragonard Le Petit Parc.jpg Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ Το μικρό πάρκο 1765
Jean-Honoré Fragonard - A Young Scholar - WGA08077.jpg Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ Η μαθήτρια
Jean-Honoré Fragonard 006.jpg Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ Οι κήποι της Βίλλας d'Este (Tivoli) 1762
Fragonard, Jean-Honore - The Souvenir - 1775-78.jpg Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ Για ενθύμιο 1775-78
Pierre-Paul Prud'hon 005.jpg Πιερ–Πωλ Πρυντόν Αφροδίτη και Άδωνις 1800
Emile Jean Horace Vernet 001.jpg Οράς Βερνέ Ιούδας και Θάμαρ 1840
Paul Delaroche - The State Barge of Cardinal Richelieu on the Rhone - WGA06263.jpg Πωλ Ντελαρός Η επίσημη άκατος του καρδιναλίου Ρισελιέ στον Ροδανό 1829
Eugène Ferdinand Victor Delacroix 019.jpg Ευγένιος Ντελακρουά Η εκτέλεση του δόγη Marino Faliero 1826
Jean-Louis-Ernest Meissonier - Napoleon and his Staff - WGA14739.jpg Ζαν–Λουί–Ερνέστ Μεϊσσονιέ Ο Ναπολέων και το επιτελείο του 1868


Φλαμανδοί ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Hans Memling - The Archangel Michael - WGA14855.jpg Χανς Μέμλινγκ Αρχάγγελος Μιχαήλ 1479
Peter Paul Rubens - The Holy Family with Sts Elizabeth and John the Baptist - WGA20196.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Η Αγία Οικογένεια με την Αγία Ελισάβετ και τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή 1614
Peter Paul Rubens - Christ's Charge to Peter.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Η παράδοση των κλειδών 1616
Anthonis van Dyck 031.jpg Άντονι βαν Ντάικ Philippe Le Roy, άρχοντας του Ravel 1630
Anthonis van Dyck 020.jpg Άντονι βαν Ντάικ Marie de Raet 1631
Van dick, il pastorello paride.JPG Άντονι βαν Ντάικ Ο βοσκός Πάρις
David Teniers II - Guardroom scene with the deliverance of Saint Peter.jpg Ντάβιντ Τένιερς ο νεότερος Φυλάκιο φρουράς με την απελευθέρωση του Αγίου Πέτρου 1645–1647
David Teniers the Younger - Smokers around a Barrel.jpg Ντάβιντ Τένιερς ο νεότερος Καπνιστές γύρω από βαρέλι
Michael Sweerts - Portrait of Man, possibly Jean Deutz, with a Red Cloak.jpeg Μίχιελ Σβέιρτς Άντρας με κόκκινο μανδύα


Ολλανδοί ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Cavalier soldier Hals-1624x.jpg Φρανς Χαλς Ο γελαστός ιππότης 1624
Rembrandt - The Artist's Son Titus - WGA19171.jpg Ρέμπραντ Ο γιος του καλλιτέχνη Τίτος 1657
Adriaen van Ostade 004.jpg Άντριεν φαν Οστάντε Αγοράζοντας ψάρια 1669
Gerard ter Borch (II) - A Lady Reading a Letter - WGA22146.jpg Χέραρντ τερ Μπορχ Γυναίκα που διαβάζει γράμμα 1662
Gerard ter Borch d. J. 002.jpg Χέραρντ τερ Μπορχ Κυρία που κάνει την τουαλέτα της
Philips Wouwerman - The Horse Fair - WGA25874.jpg Φίλιπς Βάουβερμαν Αλογοπάζαρο
Aelbert Cuyp - The Ferry Boat - WGA05832.jpg Έλμπερτ Κόυπ Το πορθμείο 1652-55
A Southern Harbour Scene by Nicolaes Pieterszoon Berchem.jpg Νικολάες Πίτερσον Μπέρχεμ Λιμάνι του νότου 1657- 1659
SteenHpschdLesson.JPG Γιαν Στέιν Μάθημα τσέμπαλο 1660 – 1669
Steen Celebrating the Birth.jpg Γιαν Στέιν Γιορτάζοντας την γέννηση 1664
Pieter de Hooch - A Woman Peeling Apples.jpg Πίτερ ντε Χόοχ Γυναίκα που καθαρίζει μήλα 1663
A Boy Bringing Bread Pieter de Hooch.jpg Πίτερ ντε Χόοχ Αγόρι που φέρνει ψωμί
Jacob Isaacksz. van Ruisdael - Sunrise in a Wood - WGA20504.jpg Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Ανατολή ηλίου στο δάσος
Gabriël Metsu - The Letter-Writer Surprised - WGA15095.jpg Χάμπριιλ Μέτσου Αδιακρισία 1662
Gabriël Metsu - The Sleeping Sportsman - WGA15093.jpg Χάμπριιλ Μέτσου Ο κοιμισμένος κυνηγός
Jan Wijnants - A Hilly Landscape.jpg Γιαν Βάιναντς Τοπίο 1660-65
Willem van de Velde (II) - Calm - Dutch Ships Coming to Anchor - WGA24523.jpg Βίλλεμ φαν ντε Φέλντε ΙΙ Ολλανδικά πλοία στο αγκυροβόλιο 1665-70
Melchior d'Hondecoeter - Peacocks and Ducks - WGA11643.jpg Μέλχιορ ντ’ Οντεκότερ Παγώνια και πάπιες
Meyndert Hobbema A Wooded Landscape.jpg Μέιντερτ Χομπέμα Δασωμένο τοπίο
"The Lace-Maker" by Caspar Netscher.jpg Κάσπαρ Νέτσερ Η δαντελού 1662
Jan Weenix - Dead Hare and Partridges - WGA25508.jpg Γιαν Μπάπτιστ Βέινιξ Σκοτωμένος λαγός και πέρδικες 1690
Willem van Mieris - The Lute Player - WGA15646.jpg Βίλλεμ φαν Μίρις Η γυναίκα με το λαούτο 1711
Jan van Huijsum - Fruit and Flowers - WGA11822.jpg Γιαν φαν Χόισουμ Φρούτα κσι λουλούδια
1835 Ary Scheffer - The Ghosts of Paolo and Francesca Appear to Dante and Virgil.jpg Άρυ Σέφφερ Τα πνεύματα του Πάολο και της Φραντσέσκας εμφανίζονται στον Δάντη και στον Βιργίλιο 1835 Δάντης, Κόλαση, canto 5


Άγγλοι ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Reynolds - Elizabeth Seymour-Conway.jpg Τζόσουα Ρέυνολντς Η λαίδη Elizabeth Seymour-Conway 1781
Sir Joshua Reynolds 006.jpg Τζόσουα Ρέυνολντς Nelly O'Brien 1763
The Strawberry Girl, Joshua Reynolds, Wallace Collection.jpg Τζόσουα Ρέυνολντς Το κορίτσι με τις φράουλες
Thomas Gainsborough - Mrs. Mary Robinson ("Perdita") - WGA08417.jpg Τόμας Γκαίνσμπορω Η κυρία Mary Robinson ("Perdita") 1781
Romney - Mrs Mary Robinson.jpg Τζωρτζ Ρόμνεϋ Η κυρία Mary Robinson 1781
Maguerite, Countess of Blessington.jpg Τόμας Λώρενς Marguerite, κόμισσα του Blessington 1822
Richard Parkes Bonington - On the Coast of Picardy - WGA02430.jpg Ρίτσαρντ Πάρκς Μπόνινγκτον Στην ακτή της Πικαρδίας 1826
Richard Parkes Bonington - Rouen - WGA02431.jpg Ρίτσαρντ Πάρκς Μπόνινγκτον Ρουέν