Βικιπαίδεια:Πολιτική ονομασίας χρηστών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η πολιτική αυτή περιγράφει τι είδους ονόματα είναι αποδεκτά για την ελληνική Βικιπαίδεια, και πως απαράδεκτα ή επισφαλή ονόματα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Διευκρινίζει, επίσης, ότι ένας λογαριασμός χρήστη θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο από ένα άτομο, και ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ένα άτομο θα πρέπει να χρησιμοποιεί μόνο ένα λογαριασμό.

Μπορείτε να επιλέξετε το όνομα χρήστη σας κατά τη δημιουργία ενός λογαριασμού χρήστη. Όλες οι συνεισφορές που γίνονται με τη χρήση αυτού του λογαριασμού θα αποδίδονται στο επιλεγμένο όνομα χρήστη (συνεισφορές, ενώ δεν είστε συνδεδεμένοι με οποιοδήποτε λογαριασμό που αποδίδονται στην διεύθυνση IP του χρήστη). Είναι επίσης δυνατό να ζητήσετε αλλαγή του ονόματος χρήστη και οι προηγούμενες συνεισφορές σας εκ νέου θα αποδίδονται στο νέο όνομα.

Αυτή η πολιτική ισχύει για ονόματα στην ελληνική Βικιπαίδεια. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε το ίδιο όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε σε Βικιπαίδειες σε άλλες γλώσσες και σε άλλα εγχειρήματα του Wikimedia Foundation. Δείτε meta:Help:Unified login/el.

Απαράδεκτα ονόματα[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχουν ονόματα χρηστών τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τη φραγή ή το κλείδωμα της σελίδας του χρήστη από τους διαχειριστές.

Θα συμβούν τα παραπάνω σε ονόματα χρηστών που:

  • είναι προσβλητικά
  • αφήνουν υπονοούμενα
  • θίγουν ευαίσθητα ζητήματα
  • προωθούν εταιρείες ή οργανισμούς
  • χρησιμοποιούν λογότυπα οργανισμών (Wikipedia)
  • απαράδεκτη επίσης θεωρείται η χρήση ονομάτων ζώντων και ενεργών πολιτικών.

Οι διαχειριστές είναι υποχρεωμένοι να ειδοποιήσουν πρώτα τους χρήστες για το τι θα επακολουθήσει ενημερώνοντάς τους παράλληλα ότι έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν το όνομά τους απευθυνόμενοι σε γραφειοκράτες.