Βικιπαίδεια:Πρωτοβουλία για τα 20 χρόνια

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η πρωτοβουλία για τα 20 χρόνια, είναι βικιεπιχείρηση της Ελληνικής Βικιπαίδειας που έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ελληνικής Βικιπαίδειας όσο πλησιάζουν τα 20 χρόνια από την δημιουργία της. Φτάσαμε τα 200.000 λήμματα, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά θέματα. Η πρωτοβουλία δεν έχει στόχο τη δημιουργία νέων λημμάτων ούτε διαγωνιστικό κίνητρο, αλλά την επέκταση υπαρχόντων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας σε θέματα υψηλής αναγνωσιμότητας και όχι μόνο.

Έχει επίσης ως στόχο την διόρθωση και επιμέλεια λημμάτων που έχουν προβληματικό περιεχόμενο, είτε από άποψη μορφοποίησης, ρομποτικής ή πρόχειρης μετάφρασης, κακών πηγών, μη εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου κ.ά.

Στόχος είναι τα 20 χρόνια από την ίδρυση της ελληνικής Βικιπαίδειας να αποτελέσει κίνητρο για την περαιτέρω βελτίωση της Βικιπαίδειας αλλά και τροφή για σκέψη για το τι πρέπει να βελτιωθεί και να αλλάξει. Η πρωτοβουλία τρέχει από τις 14 Οκτωβρίου 2022 ως τις 1 Δεκεμβρίου 2023.

Είναι μια δεύτερη έκδοση της Πρωτοβουλίας για τα 200.000 λήμματα που ενσωματώνει, πέρα από τον σκοπό της επέκτασης λημμάτων, πιο εμφατικά τον στόχο της βελτίωσης προβληματικών λημμάτων. Στόχος αυτή την φορά είναι να αποτελέσει χώρο συνεργασίας για την κοινότητα.

Σελίδες που μπορείτε να βρείτε λήμματα για να επεκτείνετε[επεξεργασία κώδικα]

Λήμματα που επεκτάθηκαν από την επιχείρηση[επεξεργασία κώδικα]

Μπορείτε να καταχωρήσετε τα λήμματα που επεκτείνατε κατά την επιχείρηση εδώ.

Συμμετέχοντες[επεξεργασία κώδικα]