Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βικιπαίδεια:Πρωτοβουλία για τα 200.000 λήμματα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η πρωτοβουλία για τα 200.000 λήμματα, είναι μαραθώνιος λημματογράφησης της Ελληνικής Βικιπαίδειας που έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητάς της με στόχο τα 200.000 λήμματα, που θα επιτευχθούν αργότερα μέσα στο τρέχον έτος. Η πρωτοβουλία δεν έχει στόχο τη δημιουργία νέων λημμάτων, αλλά την επέκταση υπαρχόντων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας σε κρίσιμα θέματα υψηλής αναγνωσιμότητας και όχι μόνο. Συγκεκριμένα:

Έχει επίσης ως στόχο την διόρθωση και επιμέλεια λημμάτων που έχουν προβληματικό περιεχόμενο, είτε από άποψη μορφοποίησης, κακών πηγών, μη εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου κ.α.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε ιδέες για να εργαστεί κάποιος και να κάνει διορθώσεις. Στόχος είναι το ορόσημο των 200.000 λημμάτων να αποτελέσει κίνητρο για την περαιτέρω βελτίωση της Βικιπαίδειας. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στις 19 Ιουλίου 2021 και έληξε το μεσημέρι της 27ης Νοεμβρίου του ίδιου έτους (και συγκεκριμένα στις 14:25 μ.μ.). Έλαβε χώρα στην ελληνόγλωσση Βικιπαίδεια.

Με σκοπό την επέκταση όσο το δυνατόν περισσότερων λημμάτων, ο διαγωνισμός ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ χρηστών για την επέκταση ή τη δημιουργία ενός λήμματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη σελίδα προκειμένου να αναζητήσετε συνεργάτες για την επέκταση ενός λήμματος.

Κάθε χρήστης θα λάβει ένα αστεράκι για την συμμετοχή του. Η βαθμολόγηση γίνεται για κάθε επέκταση λήμματος στην ελληνική Βικιπαίδεια: 1 επέκταση λήμματος = 1 βαθμός.

  • Ο κατάλογος περιέχει μερικά από τα σημαντικά λήμματα που πρέπει να επεκταθούν. Ένα λήμμα εκτός του καταλόγου είναι επίσης ισοδυνάμως δεκτό.
  • Οι μεταφράσεις με την χρήση αυτόματου μεταφραστή δεν είναι αποδεκτές, όπως δεν είναι αποδεκτές και οι επεκτάσεις που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα.
  • Κάθε χρήστης μπορεί να επεκτείνει όσα λήμματα θέλει.
  • Για να γίνει αποδεχτή μια επέκταση πρέπει να έχει συμβάλλει στην σημαντική άνοδο της ποιότητας ενός λήμματος. Αν μια επέκταση σε μια σελίδα μεγέθους 20.000 μπάιτ, π.χ., είναι 2.000 μπάιτ, δεν γίνεται αποδεκτή, αλλά αν είναι π.χ. 50.000 ή 70.000 μπάιτ, τότε θα γίνει αποδεκτή.

Σελίδες που μπορείτε να βρείτε λήμματα για να επεκτείνετε[επεξεργασία κώδικα]

Εδώ μπορείτε να δείτε κατάλογο σημαντικών λημμάτων που χρειάζονται επέκταση. Όλες οι επεκτάσεις σελίδων είναι δεκτές, ακόμη π.χ. και για μια επαρχία της Κίνας ή έναν αυτοκράτορα της Αιγυπτου

Λήμματα που επεκτάθηκαν από την επιχείρηση[επεξεργασία κώδικα]

Για να καταχωρήσετε το λήμμα που επεκτείνατε κατά τον μαραθώνιο, μπορείτε να το καταχωρήσετε εδώ.

Συμμετέχοντες[επεξεργασία κώδικα]